Administrar


Estadisticas de visitas

EL SAD, UN ALTRE PIC

grosske | 29 Setembre, 2008 12:58

Al Plernari d'avui ha tornat sortir el tema del SAD. Ha estat una oportunitat per repassar la posició del govern municipal sobre aquest tema i aprofit per resumir-ho perquè en quedi constància. Al final faré alguna consideració sobre perquè estam on estam.

1.- La posició de l'Ajuntament és una posició col.legiada i de govern

2.- La posició del govern descansa sobre tres grans criteris:

- el respecte a la legalitat

- l'equitat respecte a d'altres col.lectius laborals i d'altres contractes

- la consideració que el treball familiar ha de ser un treball cada cop més qualificat i cada cop més valorat.

- respectar el nou conveni un cop que aquest sigui signat 

D'això és deddueix:

A) Que l'Ajuntament no modificarà les condicions econòmiques de l'actual contrata (més enllà de l'actualització de l'IPC) perquè tenim tres informes que ho consideren irregular.

B) Que, si es signa un nou conveni col.lectiu, s'haurà de tenir en compta a la PROPERA contrata (abril del 2009) 

C) Que, amb caràcter immediat, podem atendre una petició molt sentida: estabilitzar les retribucions i evitar que hi hagi pèrdues de càrrega de treball que es tradueixin en menors percepcions salarials

B) Que, en la propera contrata, estam disposats a garantir que ningú no cobri - en net - per davall de 1000 euros i que hi hagi un increment d'un 1% per damunt de l'IPC al llarg de la contrata. Això ho podem garantir hi hagi o no hi hagi nou conveni col.lectiu.

 A partir d'aquí, crec que l'exasperació d'una part de les treballadores familiars prové de diverses errades:

1.- Fer una plataforma sindical desmesurada que preveia inicialment un 70% d'increments salarials en 5 anys (ara s'ha devallat a un 55 o un 60%). Això ha provocat unes expectatives que són molt difícils de reconduir.

2.- Fer creure que el govern municipal signaria el que fos amb tal de no aguantar una vaga tan malaurada, des de tots els punts de vista, com aquesta

3.- Fer creure que hi havia divisions dins l'equip de govern i que, tocant les tecles adequades, la cosa s'arreglaria

4.- Fer creure que era legal pujar el preu de la contrata un 12% amb efectes de 1er de gener del 2008

5.- Fer creure que és l'Ajuntament qui presiona a les empreses per no signar el conveni quan n'hi ha una que ja fa temps que no es seu a la taula i que amenaça amb impugnar la signatura del conveni per part de l'altra empresa.

Jo crec que ja és ben hora de deixar de fer creure i d'afrontar les coses tal com són. Les empreses no transformaran el preacord en acord i l'Ajuntament  no donarà ales a un increment salarial de més del 50% en 5 anys. A partir d'aquí, cal situar-se i donar una sortida raonable al conflicte 

 


L'ALTERNATIVA AL SEGON CINTURO

grosske | 26 Setembre, 2008 06:08

Segon cinturó. No amb el meu vot és el títol d'un article que publicava no fa gaire sobre el tema i que trobareu aquí

Dir no al segon cinturó no significa ignorar que els accessos a Palma son un oi ni ignorar que Mallorca funciona cada cop més com un àrea metropolitana on es produeixin fluxes diaris de població entre municipis cada cop més freqüents.

Significa, bàsicament, dir que hem d'apostar per solucions  menys impactants, més barates i que no facin malbé els nuclis rurals de Palma com Son Sardina. Significa dir que amb aquest transport públic no anam enlloc (cap àrea metropolitana pot funcionar amb un transport públic com el nostre) i significa dir que l'obligació del pacte de progrés és no fer la mateixa política que el PP i, per contra, apostar per solucions viàries més barates i menys impactants sobre el territori.

Ahir el Bloc va presentar una proposta que passa per potenciar la "segonda ronda" natural de Palma: el Camí dels Reis. Hi ha que aixemplar-lo i conectar-lo amb l'autopista d'Inca (per damunt S'Indioteria) i amb el primer cinturó a l'altra banda.

Es. bàsicament, la solució que duia el Bloc per Palma al seu programa electoral complementada amb elements molt interessants com la construcció d'un parking dissuassori a Son Castelló (davora l'estació del metro) i una proposta de noves línies d'autobús.

Es, en definitiva, un altra manera de fer les coses: aquella per la qual ens vàrem votar

 

IU: TODO IRA BIEN

grosske | 24 Setembre, 2008 06:11

La cosa està aquí

BARTOMEU VICENS I LA CREDIBILITAT DEL PSOE

grosske | 19 Setembre, 2008 06:47

 

Acusar de corrupció els representants d'un partit antagonista és d'allò més fàcil; la prova és que qualsevol partit amb corrupció fins a les celles (p. ex., el PP) és capaç de fer-ho.

Molt més difícil és actuar contra la corrupció pròpia, contra la corrupció dels teus aliats o contra la corrupció que rau a les files dels que et donen el teu vot a cada sessió parlamentària.

Bartomeu Vicens dimitirà  perquè el que li cau i li caurà damunt - sumant el cas Son Oms (del qual vos he copiat al final un magnífic resum del Diario de Mallorca) i el cas Pla Territorial -  és tècnicament insoportable.

La pregunta interessant és saber quina quantitat de brutor arribarà a deixar dipositada sobre la política balear i els seus representants.

Des del Bloc crec que hem estat molt bé reiterant, una vegada més, la petició de dimissió

El PP no demana la dimissió però critica el PSOE per no demanar la dimissió (os lo juro por Snoopy)

UM continúa mantenint la doctrina d'esperar una sentència judicial ferma per actuar: és la mateixa doctrina que mantenia el PP abans de mantenir la doctrina Estaràs: intentar semblar el que no s'és. Una posició infumable que ignora el principi de responsabilitat política, l'objectiu de preservar les institucions de les peripècies jurídiques personals i que, a la fi, permet que els corruptes es mantenguin en els seus càrrecs de manera indefinida en termes polítics (voleu calcular quan hi haurà una sentència ferma sobre el cas Son Oms?: el 2013?, el 2014?)

Però allò més preocupant és la posició del presiden Antich. "hem de deixar treballar als encarregats de fer-ho". Traducció: "no m'emprenyeu que jo necessit els seus vots". Amb aquestes  paraules - amb clara vocació de no ser titular de premsa - Antich obliga al Sr. Dieguez, a la Sra. Armengol i a si mateix a menjar-se 40 kilos de Diaris de Sessions del Parlament i uns 30 kilos de retalls de premsa de l'anterior legislatura No em preocupa particularment pel seu aparell digestiu. em preocupa perquè si el PSOE ens ha d'obligar a pensar que tots són iguals (o que tots són iguals llevat del Bloc: no millora massa el tema), "apaga y vámonos"

LES CLAUS DEL CAS SON OMS AL DIARIO DE MALLORCA D'AVUI

FELIPE ARMENDÁRIZ/J.F.M. PALMA. Estas son algunas de las claves del caso Son Oms, que está bajo secreto sumarial.

* Recalificación. Bartomeu Vicens, Maximilià Morales y Jaime Montis están siendo investigados por si se prevalieron, especialmente los primeros, de su posición en la sociedad, o como dirigentes políticos para recalificar, desde principios de los 90, las fincas rústicas del antiguo predio palmesano de Son Oms y otros como área industrial.

* Información privilegiada. Los empresarios Miquel Munar y Bernat Febrer, otros dos de los promotores de la recalificación urbanística, aparecen también como sospechosos de beneficiarse de información privilegiada.

* Contratos Los antiguos propietarios de las fincas agrícola-ganaderas firmaron, hacia los años 90-91, unos contratos marco con Maximilià Morales y Bartomeu Vicens para que éstos últimos impulsasen la recalificación de las tierras como suelo urbanizable de uso productivo industrial. Los dueños pactaron ceder a Morales y Vicens, o en quienes éstos delegaran, el quince por ciento de las parcelas aptas para la edificación.

* Estafa y comisiones. Hacia 1999 se traspasaron a Gestora Desarrollo Son Oms, una empresa administrada por Jaime Montis, varias de las comisiones en forma de cesión del 15 por ciento de los solares recalificados. La fiscalía sospecha que las cesiones pudieron ocultar presuntos sobornos. Uno de los dueños de solares, Ángel Ochando, denunció a los promotores por presunta estafa.

* Facturas y tapadera. Se investiga también si las comisiones se repartieron entre los implicados mediante facturas falsas y gracias a empresas tapadera.

SEGON CINTURO. NO AMB EL MEU VOT

grosske | 16 Setembre, 2008 06:14

Vol n'Antich posar en marxa el Segon Cinturó "canviant-li de nom" tal i com afirma el DM que varen afirmar membres del PP després d'un encontre amb el President? No ho sé. Forma part la notícia mateixa de la sorda lluita de poder al sí del PSOE entre n'Antich i na Francisna Armengol?. Tampoc no ho sé.

El que sí sé és que això no es farà amb el meu vot ni amb el vot d'EU-EV ni, n'estic segur, amb els vots del Bloc.

A diferència de Son Espases (que jo seguesc pensant que era possible obviar) aquí no hi ha ni obres començades ni possibles doblers tudats ni la urgència sagnant associada a un hospìtal de referència.

Vol dir això que no hi ha pressa? De cap manera. Jo pens que passa d'hora de donar solucions als accessos a Palma.

Quina solució?. La que molts duim 8 anys proposant: potenciant i ampliant aquesta ronda blana i natural que és el camí dels Reis, enllaçant el camí dels Reis amb l'autopista d'Inca envoltant S'Indioteria i permetent obviar la via de cintura per arribar ràpidament a la UIB, Son Reus i el nou Hospital tant des de l'autopista de Llevant com des de l'autopista d'Inca.

Es la solució més econòmica, amb molta diferència,  en termes financers i territorials i la que permet defugir d'una lògica de creixement de Palma "en taca d'oli"

I una nota final: Impedir el Segon Cinturó no significa impedir el creixement urbanístic de la matyeixa manera que construir-lo no significa arreglar els problemes de mobilitat (a Madrid van per la 4a ronda i encara van de bòlid).  La qüestió és si apostam per solucions moderades que permetin donar sortida als problemes del creixement amb seny o si seguim apostant per la política de Jaume Matas

 

UNA HOJA DE RUTA PARA IU

grosske | 15 Setembre, 2008 05:26

Està aquí

ZP HA PERDUT EL NORD

grosske | 12 Setembre, 2008 06:14

 

 La compareixença de ZP al Congrés per posicionar-se sobre la crisi econòmica ha estat enormement decebedora tant pel que va dir com pel que no va dir.

No hi va haver un programa clar d'actuacions en el terreny econòmic i financer ni tampoc un programa clar d'actuacions en el terreny social per tal de protegir els segments socials més castigats per la crisi. No hi va haver cap idea potent sobre com afavorir la generació d'ocupació,  sobre el reequilibri dels sectors econòmics, la prevenció de  les bimbolles financeres o immobiliàries que acaben esclatanti-li en la cxara als ciutadans, el foment de les activitats més intensives en generació d'ocupació, el foment de l'autoocupació,  la revisió de les polítiques fiscals;, o les ajudes per a la gent que la crisi posarà a les portes de l'exclussió social.

La única cosa concreta que va dir se la podia haver callat: crèdits i exencions fiscals per les constructores. Les pobres...! I totsa els beneficis que han acumulat aquests anys venguent els pisos per un preu moltes vegades superior al cost real de la construcció? On són aquests doblers?

ZP vol ajudar a les constructores però no li he sentit dir res consistent per ajudar a les famílies que ara es trobaran que no tenen doblers per pagar la hipoteca o el lloguer  

EL MALLORCA, DE MAL EN PITJOR

grosske | 08 Setembre, 2008 06:12

 

 El Mallorca sembla predestinat a acabar en mans d'especuladors, arribistes i aprofitats.

No és la primera vegada que el club cau en mans d'especuladors amb ganes de procurar-se una plataforma d'entrada en el món de la política (i dels negocis que es mouen al voltant de la política) però la imatge den Vicente Grande passant el testimoni a un multimilionari britànic (o serà rús) totalment alíé al món de l'esport illenc és per llogar-hi cadiretes.

Perquè gent que ha fet grans fortunes en poc temps (i podeu imaginar com) té interés en adquirir el Mallorca i, a més, a pagar per ell dues o tres vegades el seu valor real?

Estan despistats, estan mal aconsellats, volen fer-li un favor a Grande o als seus creditors...?. Res d'això. Cerquen el mateix que cercava Grande: portes permanentment obertes als mitjans de comunicació, contactes, influències, relació amb el poder polític... i capacitat per fer negoci.

La majoria dels polítics són molt sensibles a les demandes d'un club important com el Mallorca. Hi ha una por cerval a enfrontar-se amb l'afició i, en definitiva, amb els possibles votants. Catalina Cirer va estar a punt d'aprovar el pelotasso urbanístic de les "Torres den Grande" ; al final ho va ajornar fins a després de les eleccions perquè no hi havia consens a Cort (Cirer dixit)  i li feia poir el desgastament polític... però Grande tenia raó quan deia que molts de clubs de l'Estat havien fet maniobres per l'estil per contentar a l'afició.

Es penós veure clubs com el Mallorca (i algúns altres), que representen legítimament el sentiment col.lectiu de milers de i milers de persones, caiguent en mans d'especuladors i d'interessos inconfessables (ja siguin nadius o forans). Crec que s'imposa una reforma de la legislació que impedeixi aquests moviments i que combini el funcionament com a club amb les necessàries garanties de responsabilitat i eficàcia en la gestió econòmica

EL MOLINAR I EL SAPS

grosske | 04 Setembre, 2008 16:46

 

L'Associació de Veïnats del Born del Molinar té tot el dret del món a estar en contra de la ubicació a La Gruta i amb caràcter provisional d'un Servei d'Acollida de Transeúnts però...

... Ni aquesta associació ni ningú no té dret a coaccionar els veïnats ni les associacions que no comparteixen les seves idees, ni a treure clients dels comerços regentats per persones que no pensen com ells, ni a rebentar els neumàtics del cotxe del portaveu d'un altra associació.

L'AVV del Born del Molinar té dret a fer el discurs que "s'els enduguin a un altra banda" però...

... aquest discurs no és acceptable en termes socials i polítics perquè veu els equipaments socials com un problema i no com una solució, perquè criminalitza els transeúnts i perquè l'acceptació d'aquesta posició suposaria endurse'n enmig del camp als transeúnts i a qualsevol altre col.lectiu considerat indesitjable per un grup de veïnats.

L'Ajuntament té dret d'ubicar provisionalment el SAPS a La Gruta perquè és un solar qualificat com a ssistencial pel Pla General,  igual que té dret a ubicar-lo definitivament a Can Pere Antoni (darrera les cases de primera línia del Portitxol) un cop que s'hagi canviat la qualificació urbanística d'aquest altre solar

L'equipament presentat ahir per la regidora d'Urbanisme és molt bó per a la ciutat i per al Molinar. Allò de les "casetes prefabricades" ha resultat ser mentida (com tantes altres que es diuen al voltant d'aquest tema) i el que quedarà és un magnífic equipament de 1000 m2 per al Molinar que serà un dels millors equipaments de barri de la ciutat

El SAPS es gestionarà bé i no generarà impactes negatius en el seu entorn ni al seu emplaçament provisional ni al definitiu perquè no hi ha cap raó objectiva perquè sigui així i perquè el SAPS el gestionarà un Ajuntament que creu en els Serveis Socials i que té la ferma voluntat de vetllar pels interessos de tots els veïnats, dels que són transeúnts i dels que no ho són

 

8 PUNTOS PARA SACAR ADELANTE IU

grosske | 01 Setembre, 2008 05:56

Els trobareu aquí

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS