Administrar


Estadisticas de visitas

CA N'ANGELI. UN EXEMPLE D'INTERVENCIO SOCIAL

grosske | 28 Agost, 2008 16:39

Fa uns mesos el govern Berlusconi es va fer tristament famós per la seva repressió sobre els gitanos romanesos (ciutadans comunitaris,d'altra banda) instal.ats al seu país

Palma no es farà famosa per la seva intervenció a Ca n'Angelí però l'agregat per a assumptes socials de l'Ambaixada de Romania espera que sigui un exemple per a la resta de l'Estat i per a la resta de països de la UE

Ara fa tres mesos que em passejava per Ca n'Angelí i anunciava que, després de l'Edifici del carrer Brotad i del canòdrom, l'Ajuntament s'havia fixat l'objectiu d'acabar amb aquell nucli d'infrahabitatges.

Com en els altres casos, no s'ha actuat amb una ordre judicial a la mà i una porra a l'altra: s'ha posat a les persones primer i s'ha fet una intervenció eminentment social.

En aquest cas concret, la intervenció de la Direcció General d'Immigració, de l'IBSALUT i de l'Ambaixada de Romania ha estat decisiva però allò realment  important és que Palma camina amb fermesa cap a la seva dignitat col.lectiva i va marcant un estil d'intervenció social radicalment distint a la passivitat o les polítiques repressives que han caracteritzat d'altres governs

AVUI CAU LA PLAăA DEL CAUDILLO

grosske | 26 Agost, 2008 07:26

 

                  

                                             - Paco! Te juro que yo no he sido

         - Será inútil...!

La duia particularment entravessada per raons òbvies i perquè hi vaig "residir" quan era Conseller de Treball.

L'he utilitzada a dues campanyes electorals municipals, la de 2003 i 2007, com a exemple del govern ranci i amb oloreta a franquisme sociològic que patia la nostra ciutat. Vaig dur el tema en moltes ocasions al Ple de l'Ajuntament, com a portaveu d'EU-EV, durant la passada legislatura... i avui cau la punyetera Plaça del Caudillo.

He de dir que el meu antecessor en el càrrec de Conseller de Treball, el Sr. Guillem Camps (del PP) va sol.licitar a Joan Fagheda que es canviés el nom de la Plaça per Plaça del llaç blau (per allò dels segrests d'ETA) però en Fageda es va negar. També es va negar posteriorment la Sra. Cirer que, tan viva ella, no volia "remoure les ferides del passat".

Avui serà la Plaça de Son Castelló, una ferida més del franquisme es tancarà i els demòcrates, morts i vius, descansarem una mica més en pau 

LA SOLUCIO AL CONFLICTE LABORAL DEL SAD

grosske | 25 Agost, 2008 06:24

TRES QÜESTIONS PRÈVIES:

1.- Que les treballadores del Servei d'Ajuda a Domicili fan un servei de capital importància, molt delicat i que, feliçment, amb la creixent sensibilitat social sobre els problemes de la dependència, tendeix a ser cada cop més valorat

2.- Que la seva retribució i les seves condicions laborals són globalment dolentes i que, per tant, és de sentit comú que han de millorar  la seva retribució i arreglar problemes com és ara assegurar-se de percebre la mateixa retribució cada mes (cosa que, increïblement, no passa en aquests moments)

3.- Que el personal del SAD no són treballadors municipals sinó treballadors i treballadores d'empreses privades contratades per l'Ajuntament. Això no vol dir que un Ajuntament progressista es pugui desentendre del que s'ha expressat als punts anteriors  però sí vol dir que les possibilitats i els camíns per millorar les condicions laborals de les treballadores del SAD estan subjectes a les regles del joc de la contractació administrativa

 

TRES CRITERIS del govern municipal per abordar la qüestió:

1.- La millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores del SAD s'haurà de produir en el marc del respecte més absolut aL PRINCIPI DE LEGALITAT.  Dit d'un altra manera: no es modificaran les condicions de la contrata vigent en el sentit que es reclama per les empreses si el criteri dels serveis jurídics municipals, de l'interventor o del Secretari és que aquestes contrates no es poden modificar

2.- Les coses que es puguin arreglar amb caràcter immediat, que siguin raonables i que no vulnerin la legalitat, es faran. Així passa amb la garantia de l'estabilitat en les retribucions de les treballadores familiars i, de fet, ja s'ha convocat les empreses per establir un sisteme que permeti solventar aquest problema compensant les pèrdues de càrrega de treball i donant una millor assistència als usuaris

3.- Hi ha un instrument per arreglar els problemes que és molt sòlid: l'organització del servei un cop que hagi acabat la present contrata: el 31 de març del 2009. Per aquí hi ha molt de marge de maniobra per arreglar les qüestions que deia al principi. Però també vull dir que, malgrat no ser un àrea de la meva personal competència, l'actuació de l'Ajuntament s'haurà de regir per un PRINCIPI D'EQUITAT. S'han de corregir els desequilibris que s'hagin de corregir, s'han d'arreglar els problemes que s'hagin d'arreglar però l'Ajuntament ha de tenir en el cap el conjunt dels treballadors i treballadores de les empreses contratades (neteja, seguretat, manteniment...), el del seu personal funcionari i el del seu personal en règim laboral.

I QUATRE CONSIDERACIONS FINALS

1.- Si els sindicats volen forçar que l'Ajuntament vagi en contra d'aquests principis jo crec que no faran altra cosa que llençar els treballadors i treballadores contra una paret

2.- Comprenc que els Sindicats presents a les empreses són dos i que això sempre dificulta tenir cintura per moure peça (per por que l'altre sindicat en faci demagògia i se n'aprofiti) i comprenc, també, que  han promés millores salarials des de primer de gener del 2008. Però, si això no és legalment possible, crec que han de tenir la valentia i el sentit de la responsabilitat d'explicar-ho i de reconduir la pressió cap a camíns que siguin viables

3.- Com a persona d'esquerres crec en els serveis públics i crec en la funció pública. M'emprenya que els polítics hagin gestionat els serveis pensant només en llevar-se de damunt problemes i de no sortir pels diaris perquè, tanmateix, paguen els ciutadans amb els seus imposts; m'emprenya que empresa pública sigui moltes vegades sinònim de ruina econòmica; m'emprenya que es degradin progressivament les condicions del mercat laboral general i que la funció pública quedi com un oasis aïllat de la resta dels sectors laborals; m'emprenya que, a canvi, les administracion ho hagin compensat amb una externalització progressiva dels serveis a través d'empreses privades (com és el cas del SAD)... Tot això no es pot canviar en un dia ni ho pot canviar només l'Ajuntament però cap aquí hem d'anar.

4.- Estic convençut que USO i UGT també hi creuen en la funció pública. Per això, si ho pensen un poc, veuran que els princip¡s de legalitat i d'equitat no són uns mals principis

 

MATAS: MEMORANDUM DE CORRUPCIO 2003/2007

grosske | 12 Agost, 2008 10:40

 

Quan escric aquestes línies Jaume Matas passa les seves vacances a un Hotel de superluxe de Miami (el Shore Club, a 400 i pico euros el vespre) i no vol fer declaracions a la premsa.

També és el moment on la majoria de l'opinió pública s'està enterant que el seu goven passarà a la història com el més corrupte de l'autonomia balear.

Mentres la Vice-Presidenta d'aquest mateix Govern, la Sra. Estaràs, encapçala la regeneració democràtica del PP (sic) i la seva portaveu i imputada pel cas cavallistes diu avui mateix que serà immisericorde amb els casos de corrupció (sic), pas a ressenyar-vos el que consider casos de corrupció política del periode 2003-2007, algúns perseguits per la justícia i d'altres no (encara):

CORRUPCIO POLITICA AL SI DEL GOVERN MATAS

Cas Rasputín

 

                    

Els tíquets del Rasputin                        Joan Flaquer, Conseller responsable

                                                          d'IBATUR

El gerent d'IBATUR, Juan Carlos Alia, carrega a l'Hisenda autonòmica les despeses d'un puticlub de Moscou (es va descobrir per casualitat). El Lobby de Dones ho denuncià davant Fiscalia que no considerà que el cas fos punible penalment en poder-se tractar d'una errada. Ressenya de premsa a El Pais aquí

Cas Bitel 2

                      

 Damià Vidal                                         Rosa Estaras, Presidenta de Bitel

El Gerent d'aquesta empresa, Damià Vidal, està acusat de buidar el calaix de l'empresa amb contractes ficticis i despeses injustificades. La presumpta malversació ascendeix a 700.000 euros (descobert, com els dos següents, gràcies al canvi de govern). El Cas Bitel 2 ja té un espai a la Wikipèdia (http://ca.wikipedia.org/wiki/Cas_Bitel_2 ).

 

Cas CDEIB

 

                        

Antònia Ordinas                                        Josep J. Cardona, conseller

                                                                   responsable del CDEIB

L'ex-gerent del Consorci per al Desenvolupament Econòmic de les Illes Balears. Antonia Ordinas, es gastà 320.000 euros en despeses de representació i regà amb contractes digitats a amics i familiars

Cas Consorci Turisme Jove

                                       

                                        Rosa Puig, consellera responsable de

                       Turisme Jove i el Director Gral de Joventut  J. F. Galvez

Aquí ens trobam davant una vertadera trama que deixà aquest Consorci en fallida tècnica i a la qual han participat presumptament el gerent del Consorci, Damià Amengual, el contable Jaime Cerdà, el Cap de Serveis i Manteniment Juan Francisco Gonsálbez i la seva esposa i exconsellera del CIM del PP María Reyes Carbonell. Es parla de la malversació de 800.000 euros, de factures falses, de comissions... la Fiscalia pot demanar fins a 23 anys de presó segons aquesta informació del DM 

Cas Pla Territorial de Mallorca

               

Bartomeu Vicens                                       Jaume Font

"O miente Vd o miente el Sr. Bartomeu Vicens" li digué el Fiscal al llavors conseller del PP al govern Matas Jaume Font. Trobareu la ressenya de l'interrogatori aquí. Jo sempre he pensat que tal volta mentien tot dos. Els responsables del PP i d'UM al Govern i al Consell, respectivament, s'acusen mútuament d'haver impulsat les ART denunciades pel GOB i qye donaren peu a pelotazos urbanístics, reclassificacions fetes en funció d'interessos particulars, per valor de 300 milions d'euros. En el primer dels casos investigats per la Fiscalia - Es Crevers de Marratxí - hi participaren Ibercon i Vicente Grande com a intermediari. Promotors i polítics, com les bruixes de Macbeth, donant voltes a l'olla de l'especulació i l'enriquiment il.lícit 

Cas Palmarena

Rosa Puig, consellera d'Esports

Aquest equipament esportiu ha costat 146 milions d'euros sobre un projecte de.... 46 milions. La deuta contreta és a vint anys. La Fiscalia investiga el cas i hi ha diversos imputats

El Metro de Palma

Mabel Cabrer Consellera d'Obres

Públiques del Govern Matas

A una inversió teòrica de 235 milions d'euros començau a sumar: 80 milions de sobrecost en l'execució de les obres (el doble d'allò previst per la llei com a acceptable), 28 milions per arreglar les deficiències en la seva construcció i 193 milions de costos financers perquè el famós metro l'acabarem de pagar.... l'any 2031!!

Afegiu també que tot estava tan mal fet que el metro ha estat inoperatiu des de la seva inauguració fins a juliol del 2008 (més d'un any).

Total 536 milions per un metro de SET KILOMETRES i un tram en superfície fins a la Universitat. "El Metro más caro del mundo" titulava en primera un diari local

Autopistes d'Eivissa

     

            

   La mateixa que abans        Stella Matutes (Matutes, capisci?) Consellera Consell Eivissa 

Si les xifres del Metro escandalitzen. estau atents a aquests: Projecte inicial de les autopistes d'Eivissa: 13 milions d'euros; cost d'execució: 150 milions!!. Si a això afegiu els costs financers, etc per fer-se pel sistema de peatge a l'ombra, el cost total d'aquí 25 anys haurà estat de 500 millions

 

Cas Ses Variades (Eivissa)

La mateixa que abans

Com que el cas és a Eivissa no ha tengut massa trascendència a la resta de les Illes però és necessari saber que la Sra. Stella Matutes, ex-consellera de Vies i Obres del Consell d'Eivissa declarà davant la Fiscalia el passat dia 28 de juliol per "tráfico de influencias y manejo de información privilegiada"

La qüestió és fonamenta en el rescat de la finca propietat dels Matutes Ses Variades que, desclassificada per les DOT, és recuperada per a la ubanització en tres etapes: llei de mesures urgents promoguda per Jaume Matas, conveni de l'Ajuntament d'Eivissa amb els promotors (condicionat a lés determinacions del Pla Territorial) i aprovació (Oh sorpresa!) de les pertinents modificacions del Pla Territorial a una votació on la Sra Stella hi va participar

Cas Abel Matutes

 

Abel Matutes

Abel Matutes, pare de Stella Matutes, està lligat empresarialment a empreses concessionàries de les autopistes i tengué la "sort" que les autopistes seguissin traçats beneficiosos per a les seves propietats i, també, que, en determinats trams, quan passaven aprop d'una urbanització de la seva propietat, l'autopista s'esfonsàs en trinxera pèr tal d'evitar l'impacte visual.

D'allò que, de moment, haurà de donar comptes davant la justícia és d'una acusació d'enriquiment il.lícit derivada de la utilització de la terra aixecada per fer les autopistes per a omplir un camp de golf de la seva propietat, el de la Platja den Bossa, que, inicialment, era inviable per estar sota el nivell del mar

 

CORRUPCIO POLITICA AL SI DELS AJUNTAMENTS POPULARS

Cas Rodrigo de Santos: el regidor del PP carrega a la Hisenda municipal les seves "juergues" sexuals i comet possible prevaricació en la compra d'un joc infantil per un import d'1,5 milions d'euros!! (descobert gràcies al canvi de govern a l'Ajuntament de Palma)

Cas Andratx. El batle d'Andratx, amb el suport polític del Govern Balear i la complicitat d'un Director General del mateix govern comet tot tipus de tropelies al seu municipi

Megapark: Cas de permissivitat davant la il.legalitat. Un negoci a S'Arenal sense llicències i amb mil denúncies aconsegueix funcionar 5 anys amb la complicitat activa del govern municipal den Fageda i na Cirer

Torres del Temple: Un Bé d'Interés Cultural on es fan obres il.legals per converir-lo en pisos de luxe amb la permissivitat del govern Cirer

Son Olivaret: Una urbanització il.legal que coneix un creixement desmesurat durant l'època Cirer davant la permissivitat de l'Ajuntament

Cas Santa Margalida: El batle feia negocis amb les concessions municipals,

Cas Cavallistes: setze batles del PP imputats  per falsificar certificats municipals per cobrir les irregularitats urbanístiques d'un d'ells

Segur que em deix coses. No dubteu en apuntar-les, per favor

ADDENDAS a suggeriment dels lectors

Gràcies als lectors que amb els seus comentaris m'ajuden a completar aquest memorandum. La veritat és que la llista és salada i amb una mica de paciència aniré afegint enllaços a dades més extenses sobre cada cas. Hi afegesc, DE MOMENT, 2 casos d'Eivissa que afecten la família Matutes. el Cas Andratx, Torres del Temple, Mergapark, Son Olivaret... però n'hi haurà més. Deix fora algúns suggeriments com el dels funcionaris de la presó o el suvorn a un oficial de la policia nacional per part de la Paca per no entrar dins l'òrbita del govern Matas i el seu periode de lideratge del PP

 

EL PROBLEMA DE CARLES MANERA

grosske | 07 Agost, 2008 18:28

Hi ha enfrontaments dins el gtovern balear pels pressuposts del 2009. Bloc i UM acusen el Conseller d'Hisenda d'afavorir les Conselleries del PSOE

Tant de bo que el problema fos aquest. Estic segur que retallant d'aqui i posant allà tot s'arreglaria. El problema és que els pressuposts, globalment, no donen resposta a les necessitats dels ciutadans.

A un moment de crisi econòmica, el sector públic ha de tirar del carro, ha d'invertir, ha d'impulsar polítiques socials i mediambientals generadores d'ocupació (perquè és una gran mantida i, a més, de dretes, que la única manera de fer ocupació des del sector públic és l'obra pública).

Jaume Matas va malbaratar centenars de milions d'euros, ens ha deixat endeutat fins a les celles i, a més, ho va fer en un moment de gran expansió econòmica que per res reclamava aquestes virgueries, ho va fer per pur interés partidista

Per suposat no es tracta de copiar el model Matas però tampoc no podem tornar al model Mesquida d'alumne aplicat de Comptabilitat General.

La Generalitat de Catalunya va governar durant molts d'anys un pufo molt important a Salut (a Salut eh? no en el Metro). Va ser una opció política per tal de donar un bon servei als ciutadans i es va resoldre políticament amb el model de finançament: la política ha d'entrar a la Conselleria d'Hisenda

Amb la que està caiguent, parlar de contenció en la llei de dependència o de devallades pressupostàries a Treball (per citar una conselleria del PSOE) i fer-ho passar per una necessitat financera és un insult a la intel.ligència política dels progressistes d'aquest país.

Hisenda ha de cercar els doblers de davall les pedres i s'ha de posar al servei no d'un màster de gestió d'una universitat dels USA (que tanmateix no li donaran) sinó de les necessitats de la gent d'aquest país: les persones, recordau, primer 

SON BANYA NO ES A SON BANYA

grosske | 06 Agost, 2008 16:13

Conta avui el DM que ahir va haver un altra operació policial contra el clan de la Paca; en concret, contra cinc punts de venda repartits per la ciutat i que eren utilitzats pel clan per als seus negocis.

La informació no dòna detall dels indrets exactes on hi havia aquestes sucursals ni de les persones detingudes però allò més important és que confirma allò que hem dit i repetit aquells que hem impulsat el procés de desmantellament: pensar que Son Banya era una cosa aïllada de la ciutat, que no l'afectava o, fins i tot, que la preservava de l'extensió del narcotràfic a la resta del municipi era una gran fal.làcia.

Tenir un santuari de la droga tolerat per les institucions ha fet malbé generacions senceres de persones que han habitat el poblat, ha afavorit la corrupció política i funcionarial... i ha afavorit l'extensió del narcotrtàfic a la resta de la ciutat.

Desmantellar Son Banya no acabarà amb el narcotràfic a Palma però sí que  li llevarà una important base operativa i el dificultarà

 

NOU POST A PARA IU

grosske | 05 Agost, 2008 07:36

El trobareu clicant a enllaços   "aquí"

PACO GARC═A : EL TABACO LO MATË

grosske | 04 Agost, 2008 17:41

Comentari remés per:

CAROLINA GARCIA | 04/08/2008, 17:44

ESTE MENSAJE VA DEDICADO A MI PADRE PACO GARCIA QUE EL DIA 1 DE AGOSTO FALLLECIÓ A CAUSA DEL TABACO.

EN EL ESCRITO QUE PUBLICO GROSSKE, ERA ESCRITO DE Él DE HACIA UN MES , Y 1MES MAS DURO .EN SU ESCRITO SE APRECIA LAS GANAS DE VIVIR DE MI PADRE PESE A TODOS LOS INGRESOS ESTABA ANIMADO, IBA A REHABILITACION CADA DIA Y ESTABA ESPERANZADO, LUCHANDO CADA DIA POR VIVIR COMO ME DIJO EN UNA OCASION,  CADA DIA ME VOY A DORMIR SIN SABER SI MAÑANA ME DESPERTARE PERO EL DIA 1 DE AGOSTO A LAS 7 DE LA MAÑANA CAYO FULMINADO EN CASA VICTIMA DE UNA PARADA CARDIORESPIRATORIA, TODAVIA NO ME HE HECHO LA IDEA...YA QUE YO MISMA GUIADA TELEFONICAMENTE POR UN DOCTOR ANTES DE QUE LLEGASE LA UCI MOVIL LE TUVE QUE HACER LA REANIMACION TAL COMO ME IBAN INDICANDO TELEFONICAMENTE , QUERIA DECIRLE QUE GRACIAS PAPA POR SER COMO ERES,  POR SER UN LUCHADOR, POR QUE LUCHASTE POR LA DEMOCRACIA, POR TU AYUDA A LOS TRABAJADORES Y POR TU AFAN DE SUPERACION DIA A DIA

TE QUIERO PAPA
TU HIJA
CAROLINA GARCIA DE VILCHEZ

 

FAIG UN NOU BLOC PARA IU

grosske | 03 Agost, 2008 15:04

En bon diumenge d'agost he tengut l'humorada d'obrir un nou bloc (que no substitiueix a aquest sinó que s'hi afegeix).

Es diu Para IU i allà comentaré gairebé tot el que sé i el que pens del procés previ a l'Assemblea federal d'IU i tots els temes que consideri relacionats.

El trobareu aquí

ACABAR AMB SON BANYA: PERQUE I COM

grosske | 01 Agost, 2008 16:50

PERQUE...

Es un guetto racista i anacrònic

Va nèixer amb caràcter provisional i ha tornat definitiu

Es un compromís de l'acord de govern de 2007 i de totes les forces polítiques des de fa més de 20 anys

Es un problema que creix (il.legalment al propi poblat i legalment estenent-se per determinats barris de la ciutat)

Es un santuari del narcotràfic

Es un focus permanent d'exclussió social (el 54% dels nins no van mai a escola, el 90% de la població és analfaberta, el 72% no té ingressos reconeguts...)

COM

Progressivament, controlant els processos de reallotjament

Ajudant a qui ho necessita amb lloguers subvencionats amb opció de compra condicionats a l'èxit de la inserció social

De manera molt dispersa geogràficament, sense reproduïr guettos

Estroncant el negoci del narcotràfic

A partir del mes de setembre

NOTA FINAL: Juliol acaba bé. Dia 30 es presentava el resultat del concurs d'idees per fer dos blocs de pisos moderns i dignes a Corea en substitució dels anteriors. El mateix dia la Junta de Govern aprovava el Pla de Reallotjament de Son Banya. Problemes de dècades que, només amb un any de govern de progrés i de la mà de dos regidors del Bloc, han començat a solucionar-se

 

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS