Administrar


Estadisticas de visitas

SOLUCIO DEFINITIVA (I POSITIVA) PER AL SERVEI DE TRANSEUNTS

grosske | 03 Abril, 2008 07:00

Ubicar un equipament social, malgrat que sigui per a transeunts (i no per a indigents com diuen de tant de tant els mitjans de comunicació) no és una tasca fàcil. Si no, que li contin a les pobres Germanes de la Caritat de Son Roca a les quals, fa dos dies, els varen espenyar sis cotxes com a "recadito" per haver estat disposades a acollir aquest servei temporalment a un dels seus edificis.

Problemes tècnics impediren adoptar aquesta solució de la mateixa manera que discrepàncies d'interpretació jurídica entre Conselleria i Ajuntament impediren mesos abans recòrrer a un Hotel de l'Arenal.

Ahir es va presentar ja no només la solució provisional sinó també la definitiva.

El Servei d'Acollida i Promoció Sociocultural, també conegut com Can Pere Antoni, anirà a... Can Pere Antoni. A 300 metres de l'actual emplaçament i darrera els edificis de luxe que donen a la platja.

L'edifici serà més funcional, més còmode, més confortable, amb més espais comúns i s'eliminaran les lliteres actualment utilitzades i es posaran llits convencionals.

Provisionalment, durant  un any i mig aproximadament, el Servei anirà a l'Arenal a un edifici igualment confortable i que, posteriorment, es convertirà en un dels equipaments socioculturals de barri  més importants de la ciutat (juntament amb el de S'Escorxador i Santa Catalina).

Tot plegat em sembla una solució excel.lent

Fa dos dies va haver una reunió amb diverses entitats del Molinar. En general va haver una actitud comprensiva a la vegada que, com em sembla natural, s'exigia un bon funcionament del centre i que l'Ajuntament evitàs impactes indesitjables sobre el barri.  Només una de les  Associacions de Veïnats, la des Born del Molinar, va manifestar la seva oposició radical.

Per acabar un avís: el discurs de "no volem serveis socials al barri" o, més grollerament, "no volem xusma al barri" el carrega el diable. Es, com ja vaig dir als mitjans de comunicació, reaccionari i insolidari i condueix a un carreró sense sortida. Alerta, doncs, amb alentar aquest tipus de discurs o de fer demagògia amb aquest tema "a ver què passa". I el que no sap de què li parl que pensi amb els cotxes de les monges de la Caritat, o amb els recents incidents a A Coruña o amb infinitat d'exemples d'aquestes cacterístiques que es poden treure a colació

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS