Administrar


Estadisticas de visitas

A UN VOTANT D'ESQUERRES (ALS ALTRES NO)

grosske | 04 Març, 2008 07:48

Rajoy no té cap possibilitat de guanyar les properes eleccions generals. El debat d'ahir (ho diuen totes les enquestes sense excepció) va ser una pallissa i totes les enquestes d'intenció de vot, de valoració de líders, sobre l'anterior debat, etc. donen sempre a ZP com a guanyador. Els resultats del 9-M seran espectaculars i segurament faran entrar en crisis el trio Rajoy/Acebes/Zaplana... i tu i jo, naturalment, estam supercontents que això sigui així.

Aclarit que ZP governarà després del 9 de març, ara la única qüestió important és saber com governarà.

A mi em preocupen molt dos escenaris: el d'un PSOE amb majoria absoluta i el d'un PSOE governant amb el suport de CiU, de Coalició Canària o d'un altra força per l'estil. Amb cap d'aquestes fòrmules veurem avanços significatius allà on el PSOE més ha assumit els valors i la lògica de la dreta. Amb aquests escenaris mai no es reivindicarà l'IRPF com a instrument per redistribuir les rendes, mai no s'aprovaran normes potents que ens defensin dels abusos dels bancs i de les grans multinacionals de la informàtica o les telecomunicacions, mai no passarem dels "cheques-regalo"  a un potenciament real dels serveis públics, mai no intervendrem de veritat en el mercat de l'habitatge com està fent IU a Euskadi, mai no trepitjarem els calls dels grans sectors econòmics amb normatives rigoroses de caire mediambiental i territorial, mai no avançarem de manera decidida cap a un estat federal seriós i que funcioni i mai, evidentment, treurem  les tropes d'Afganistan ni defensarem correctament el poble saharaui

Sé que la malaurada llei electoral que patim ha fet que, en qualque moment, hagis flirtejat amb el vot útil i hagis pensat que allò més intel.ligent era distint d'allò que et demanaven els teus sentiments. Ara ja no és el cas.

Els votants d'esquerres arribam a la recta final de la campanya amb el cor i el cap perfectament coordinats. Qui vulgui més del mateix o, fins i tot, vulgui un PSOE més "centrat" que no ho dubti, que voti al Partit Socialista. Qui vulgui ancrar el PSOE a l'esquerra i impulsar noves polítiques socials i mediambientals que voti EU-EV. Així de senzill.

I, com diria qualcú, moltes gràcies... i bona sort

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS