Administrar


Estadisticas de visitas

MANUAL BASIC PER A LES ELECCIONS GENERALS

grosske | 27 Novembre, 2007 07:56

El comú de la ciutadania estic convençut que veu com a cosa natural que, per a les properes eleccions generals, es repeteixi l'experiència de Progressistes de les Illes Balears (fòrmula que, malgrat la distorsió que va suposar l'atemptat, va quedar a un tris de treure un Diputat al Congrés).

No obstant això, algúns dels  partits cridats a formar part d'aquesta coalició pensen d'un altra manera. ERC impulsa una candidatura d'"Unitat nacional" (han obert un bloc amb aquest nom) i impulsen una candidatura que vagi des d'UM fins als PSM passant per l'Entesa i la pròpia ERC i que exclogui expressament EU-EV.

L'Entesa, amb un péu dins UM, juga a aquesta opció (bàsicament perquè ja li va bé això d'excloure EU-EV) malgrat saber que UM no té cap intenció de presentar-se en coalició amb ERC

EU-EV ja han dit clarament que aposten per reeditar Progressistes amb el Bloc, Eivissa pel Canvi i el PSM. EU i EV de Menorca i que, naturalment, no volen anar en coalició amb UM (cal explicar-ho?)

El PSM intenta salvar la situació amb una proposta impossible: una gran coalició que vagi des d'UM fins a EU-EV passant per tutti quanti.  

Queden poques setmanes per haver de prendre decisions. Jo em qued, no cal dir-ho, amb la proposta d'EU-EV per moltíssimes raons tàctiques i estratègiques. El PSM, emperò, és el que té la paraula. Li desig fraternalment i de tot cor el màxim encert als meus companys i companyes del PSM i, sobre tot, els desig que, per la finestra d'aquest debat, no es "coli" l'altre debat: el que els va dividir al passat Congrés

LA MANI DE SON ESPASES I LA DIGNITAT

grosske | 25 Novembre, 2007 11:43

Segons els organitzadors de la mani d'ahir sobre Son Espases, he perdut la meva dignitat. Jo i un munt de gent del PSOE, del Bloc, dels Sindicats, del GOB, del moviment veïnal, etc.

No estic d'acord, és clar. Per ser dignes, basta amb fer allò que honestament creus que has de fer. Per això jo no tenc res a dir sobre la dignitat dels manifestants d'ahir: no sé de cap que em consti que hi anàs amb propòsits deshonests.

Els camíns que condueixen al bé comú són molt diversos i opinables i s'ha d'aprendre a respectar l'opinió dels altres.

Des del major dels respectes, per tant, jo discrep de la manifestació d'ahir. Jo no estic d'acord en què el govern balear sigui un assassí de la terra ni un traïdor i no crec que sigui just ni convenient assimilar-lo al govern anterior. Tampoc crec que sigui sensat demanar rectificació al govern perquè aquesta rectificació significaria el suïcidi de l'actual govern i un certificat d'incapacitat per continuar governant aquesta comunitat. I molt manco em fa ganes fer-ho el mateix dia en que el govern protegia un munté d'espais naturals emproats pel govern del PP. Tampoc no crec, per últim,  que sigui convenient, per a allò que sempre he defensat, torpedejar aquest govern cinc mesos després de la seva constitució

El meu raonament pot ser equivocat però estic segur que no estic tot sòl a l'hora de fer-ho. Per això, probablement, no fa gaire sortiren 40.000 persones per defensar el territori i ahir només ho feren 300. Els organitzadors de la manifestació tenen tot el dret a no treure conclussions d'aquesta devallada del 99% i això no els fa ni menys dignes ni menys respectables però el que no tenen dret és a situar la frontera de la dignitat en la frontera de la seva pròpìa opinió

Elecciones Generales

grosske | 24 Novembre, 2007 19:28

Comentari remes per mosqueadito | 19/11/2007, 15:31

Que queremos para las Generales

El PSM ya tiene posicion publica de cara a las generales e imagino ha discutido sus objetivos politicos, EU cuando lo a hacer y dar a conocer publicamente y a debatir en lo interno sus objetivos politicos y sus limites?

http://www.psm-entesa.cat/documentos/illesbalearspaisambveupropia_40b1.pdf

En mem˛ria d'en DionÝs i N'Aina

grosske | 24 Novembre, 2007 13:17

Comentari remes per: domingo | 23/11/2007, 10:13

Dia 22 de desembre farà una any que es va produir un accident a l'autopista que va acabar amb la vida del meu germà i la seva dona. En Dionís i n'Aina. Una furgoneta va travessar la mediana envaint el sentit contrari. El meu germà no va poder fer res per esquivar l'impacte i, com la meva cunyada i el conductor de l'altre vehicle, va morir a l'instant.

Aquest mateix accident es va tornar a repetir un mesos després i, per desgràcia, és probable que torni a repetir-se.

El que ha passat s'hagués evitat si alguna protecció entre els dos sentits de la circulació impedís el pas de vehicles a l'altre costat. Això ja no ho podem tornar enrere.

Entenc que construir aquesta barrera no és una operació senzilla, ni tècnica ni econòmicament. Probablement tampoc sigui gaire popular, al tenir que interferir amb el funcionament normal de l'autopista. Tampoc permet fer una inauguració amb presència de periodistes ni treure gaire benefici polític.

Però hem poso en el lloc dels que tenen (teniu) capacitat de decidir aquestes qüestions i veig altres motivacions. Si podeu aturar un cotxe que va a envair la via contrària, estareu salvant no només la vida de dues, tres o més persones. Pot ser estigueu permetent créixer un nin amb els seus pares, deixant a dues famílies gaudir del nadal, de cada nadal, en lloc de patir-lo. Estireu canviant la vida de molta gent d'una forma difícilment igualable.

Et demano que facis el que estigui en les teves mans per evitar futures tragèdies com les que nosaltres, cada dia, recordem i patim.

 

AVUI ES UN GRAN DIA

grosske | 23 Novembre, 2007 07:35

L'aprovació del Decret Llei de Mesures Urgents per a la Protecció del Territori serà avui una realitat.

Com a regidor de Palma i com a portaveu del Bloc no puc menys que mostrar la meva satisfacció més profunda per l'assoliment d'un objectiu fonamental de la passada legislatura, de la campanya electoral i de l'acord de govern signat després de les eleccions.

Aquest Decret té Ses Fontanelles com a espai "estrella" però n'hi ha molts més a Mallorca i, especialment, a Eivissa.

Ses Fontanelles, la Façana Marítima, el Parc de les Vies... molts de "marrons" de la passada legislatura comencen arreglar-se. 

Però en aquest moment d'alegria no puc deixar d'enrecordar-me de Son Espases, de la Plataforma de La Real i  no puc deixar d'entristir-me perquè no es pogués aconseguir la total preservació d'aquell paratge singular.

I administrant com puc les meves alegries i les meves penes veig que ja són les 8,45h i que encara queden moltíssimes coses per fer, moltíssimes coses que arreglar, moltíssimes satisfaccions que donar a tanta i tanta gent que s'ho mereix i ho necessita. Som-hi!

FRANăA I EL FUTUR DEL SINDICALISME

grosske | 21 Novembre, 2007 07:11

Qualsevol persona sensible al món del treball està mirant aquests dies l'onada de vagues que s'estan produint a França.

Sarkozy, beneficiat de l'estat de gràcia post-electoral, va més fort a la batalla i algúns, com el primer ministre Fillon, aposten clarament per derrotar el moviment sindical a la manera com ho va fer na Margaret Tatcher amb els miners anglesos: a las bravas i sense fer presoners. D'altres, com el propi Sarkozy, volen guanyar però també volen demostrar que saben arribar a acords i que el seu projecte és del segle XXI i no dels anys 70.

Entre els Sindicats també hi ha divisions: n'hi ha que volen morir "con las botas puestas" i n'hi ha, com Thibault,  el Secretari General de la CGT, que volen arribar a qualque tipus d'acord.

Avui comencen a negociar i no sé que pot passar (ho sap qualcú?) però és evident que el futur del Sindicalisme europeu més clàssic, i no només el de França, estarà marcat per com acabi aquest conflicte

Generaciˇ perduda ?

grosske | 20 Novembre, 2007 21:58

 Comentari remes per:

Òscar | 17/11/2007, 03:48

GENERACIÓ PERDUDA? CANVIEM DE TEMA!

Com ja tinc treinta-i-molts les meves trobades amb els amics de sempre són més que esporàdiques i envoltades d'un ambient familiar que recorda més a una revetlla escolar que a aquells simulacres assemblearis que havien estat ara fa no res.Ostia! Quinze anys! o són vint?

Comencem per riure'ns del més canós, una manera educada de dir-nos com ens trobem de desmillorats. La cana et fa vell, però a molts els hi cauen bé. Però aviat algú s'anima a donar un pas més i en un atac de sinceritat, fa un comentari sobre aquell que ja ni canes llueix. Com en el fons ens estimem, tots canviem de tema. En el mateix sentit, els respectius augments de talla de cinturó, és un tema que es tracta amb entusiasme, però sempre “sotovoce” i en petit comité. És una norma no escrita. Per educació i perquè ens estimem. Fins i tot aquells pocs que l'han augmentat poc ho genys ho respecten. Per allò de què, a aquestes edats, tothom te por de que surti el tema del que no vol xerrar.

Fetes les primeres bromes sobre el nostre desmillorament físic, el següent tema formal són els fills. Està clar que els estimem. Ens expliquem les gràcies dels nostres i escoltem les dels demés. Ho fem amb afecte i carinyo sincer, però no podem evitar ser parcials. Curiosament i només com a norma general, les gràcies dels fills dels altres només et serveixen per recodar una millor dels propis. El tema dels fills, et porta a parlar de les respectives escoles. Aquí retrobem, per fí, un primer tema amb connotacions polítiques o ideològiques. Pública/Privada, religiosa/laica. Malauradament, com el meu grup d'amics compta amb docents en actiu, com és el meu cas, el tema deriva o bé a qüestions personals o es deixa pendent, no sigui que ens enfadem. Perquè ens estimem i no volem fastidiar la nit a ningú. Això dóna peu a tot un seguit de converses laborals per grups d'afinitat, sigui la que sigui.

Ja a taula, i amb els respectius descendents sopats i anestesiats amb una bona peli de Disney o absorts per la Play, si no ha sortit abans, les hipoteques comanen les converses. Els que no tenim, volguem o no, hem de defensar la nostra opció, davant l'immensa majoria de propietaris.

He de dir aquí, que el meu grup d'àmics és clarament progressista. Vull dir d'esquerres. Tenim uns pocs ( una parella!) clarament de dretes i un parell que es mouen més en l'eix nacionalista. Són antinacionalistes, diuen ells. No som representatius, es clar. Però només políticament parlant. Crec.

Sopem amb plats i coberts i copes i estovalles. I recordem de quantes maneres diferents haviem sopat fa uns anys. No ens enyorem, ara sopem millor. Nostalgia una mica, però no del sopar.

No és sempre exactament així, però un cop els nins dormits, la taula desparada i begudes unes copes, algunes nits, reprenem converses en les que ens retrobem assembleariament. I aprenem molt uns dels altres.

Pels volts de l'estiu, en una trobada entranyable en el dúplex d'uns dels amics, situat en una urbanització dels voltants de Madrid, em vaig atrevir a lloar la nostra generació i a exhortar al personal a pendre consciència de la nostra responsabilitat generacional:
Som els nets de la república, els fills dels pares de la transició. Ens sobra el pa que no van tenir els nostres avis, tenim la formació que els nostres pares van llaurar, en quin món volem que visquin els nostres fills?
Com en el fons ens estimem. Vam canviar de tema

La resposta no és en el vent. Comencem a ser la generació que comana el món. Que fem? Canviem de tema?

Presupuestos de Juventud

grosske | 18 Novembre, 2007 18:32

 Comentari remes per:

enfadadita | 11/11/2007, 19:41
Presupuestos de Juventud

Hablando un poquito de jóvenes. Qué opinas de los penosos presupuestos para juventud del Ayuntamiento (han bajado un 4%) y no digamos ya los del Govern, absolutamente vergonzosos... Y encima ahora nos toca aguantar a los de NNGG diciéndo que el nuevo Govern no tiene sensibilidad por el Consell de la Joventut...
En fin, un absoluto despropósito. Como siempre, Juventud (como algunas otras áreas) es una maría, y para tener contentos a la gente joven, ala, Juventud para UM en todas las instituciones...
Qué se va hacer al respecto?

Carrils bici

grosske | 17 Novembre, 2007 19:47

 Comentari remes per:

Punjabi | 16/11/2007, 17:46

CARRILS BICI

Hola, Grosske!

Aquest estiu vaig anar a París, i la meva sorpresa va ser grandiosa quan vaig descobrir que ara es podia passejar per aquesta ciutat... en bici!

La mairie de París ha posat en funcionament un servei de bicis de lloguer (amb un disseny que és una passada), amb uns pàrquings específics extesos per tota l'àrea urbana, i a uns preus realment temptadors. A part, els carrils bici ja formen part del carrer, i no hi ha cap problema per accedir a cap lloc.

Tot són avantatges: fas més via que en cotxe, gaudeixes de la ciutat d'una manera més directa, i els músculs no s'atrofien.

Ara fa poc vaig anar a Barcelona, i van pel mateix camí. No hi ha tant de carril bici, però el projecte està en marxa...

És possible aquest projecte per a Palma? Sé que suposa una gran inversió,no només de despesa inicial, de fer obres a carrers, sinó també de manteniment... però veig molts d'avantatges, i les ciutats europees ja han vist aquesta opció com un camí a seguir.

Què en penses?

 

Nadals incandescents?

grosske | 16 Novembre, 2007 23:58

Comentari remes per: 

Anna | 13/11/2007, 11:28

Nadals incandescents?

Hola,
Primer de tot, demano disculpes perquè no crec que sigui el lloc ideal per penjar aquest comentari. El que vull dir no té res a veure ni amb el rei ni amb frases històriques.
Aquest mati m'he despertat i he vist que estaven penjant els llums de nadal al meu carrer, el carrer balmes de palma. I de bon mati ja m'he emprenyat. Estan penjant llums amb bombetes incandescents, d'aquelles que gasten tant! I a més estaran obertes fins a finals de gener. Abans de viure a Palma vivia en una altra ciutat i ja m'havia acostumat a veure el baix consum per tot arreu els nadals. Em pensava que això de les bombetes incandescents ja havia passat a la història. Com és que anem amb tant de retard?

LLAMAZARES

grosske | 15 Novembre, 2007 07:06

Gaspar Llamzares ha guanyat còmodament les primàries per ser candidat a la Presidència per IU a les properes eleccions generals. N'estic content pel mètode i pel resultat.

La carta amb el codi barrat crec que és un bon sistema però s'haurà de millorar per tal d'evitar que passi el que m'ha passat a mí: que no he pogut votar perquè no he rebut la punyetera carta.

Quant a Gaspar. crec que és una persona que s'està obrint camí com s'ha de fer: des del rigor i la seriositat i sabent administrar amb mesura tant els acords com les discrepàncies amb el govern del partit socialista. En els darrers dies ha discrepat obertament en l'anàlisi de l'incident diplomàtic amb Venezuela i, de manera gairebé simultània, ha sabut arribar a un acord perquè s'apliquin a les famílies monoparentals amb dos fills les avantatges que gaudeixen les famílies nombroses. IU té aquesta política a l'Estat i a Astúries però governa a Euskadi, Catalunya o Balears. Sense dogmatismes ni a prioris, es posiciona en funció de les situacions i les realitats en presència, com sempre a fet l'esquerra transformadora i demostrant, a la pràctica, la nostra visió federal.

Quant a la seva contrincant, he de dir que m'ha sorprés gratament. Crec que al darrera tenia una ensalada important de descontents però el seu discurs ha estat rigorós i sense estridències des del principi fins al final

FONTANELLES I VIVENDES, EL CIELO PODIA ESPERAR

grosske | 14 Novembre, 2007 07:06

Escric aquest post per reivindicar-me com a profeta i per reivindicar un recent article que no va fer gaire fortuna en aquest bloc però que tenia el mèrit d'anar contra el vent que, en aquells moments, bufava majortiàriament a diferents àmbits d'opinió.

El mateix dia que es retirava del Consell de Govern la llei de mesures urgents de protecció territorial i la de creació d'una reserva de sòl per a la construcció d'habitatge protegit, jo mantenia el convenciment que tot això arribaria a bon port

Avui podeu llegir al Balears dues notícies (aquí i aquí) que presagien aquest final feliç.

Les Balears necessiten com el pà aquestes mesures de protecció territorial - Ses Fontanelles incloses - i també necessiten com el pà poder promoure a curt termini habitatges amb lloguera assequibles o en venda a 120.000 euros. I, com deia un màgic de "El vuelo de los dragones", "la necesidad es la más poderosa de las magias"

Comentario ma˝anero

grosske | 13 Novembre, 2007 21:06

Comentari resmes per:

 Alicia | 11/11/2007, 06:31

comentario mañanero

Creo que la misión que tenemos todos en la vida es ser absurdamente felices, algunos lo consiguen, otros simplemente lo intentan y otros no saben todavía que la vida va de eso. Hace un rato que he abandonado un bar donde he dejado varias soledades buscándose. No sé si se habrán encontrado, pero desde luego algunas lo intentaban de manera insistente. Cuando llegan determinadas horas de la noche (o de la mañana) es gracioso ver como en los bares todo el que tenía que ligar hace rato que lo ha hecho (y probablemente se ha largado a lugares más reconforantes) y quedan entonces esas almas solitarias intentado encontrarse. Saben que el tiempo apremia, pronto cerrarán, y toda clase de tácticas de seducción facilonas surgen preseas de la premura. Desconocidos te invitan apresuradamente a acercate a la barra para tomar una copa, cuerpos bailando incesantes mostrando lo mejor de sí mismos... queda poco tiempo, son más de las cinco...

 

POR QUE NO TE CALLAS?

grosske | 12 Novembre, 2007 07:56

El Rei ha pronunciat una frase que passarà a la història. "Por qué no te callas"? figurarà en un lloc d'honor juntament amb la resta de les que han marcat una fita en la història de la nostra jove democràcia: "Váyase Sr González!", "Te pego leches!", "Puedo prometer y prometo" o "Todo el mundo al suelo!"

Al voltant d'aquest fet momorable, d'altres intenten passar a la història, vanament,  dient xorrades bastant importants:

"Es el peor incidente diplomático desde 1977" (Mariano Rajoy)

"La culpa la tiene Zapatero" (Mariano Rajoy)

"El incidente enaltece la figura del monarca" (Mariano Rajoy?... no, no!: Fernando Moratinos!)

Mentres tant, Gaspar Llamazares pretén ocupar-se de coses que considera sustantives i afirma que, efectivament, el govern Aznar va col.laborar amb l'intent de cop d'Estat a Venezuela de 2002. Però a qui l'interessa un petit detall com aquest?, a qui  l'interessa parlar seriosament del paper de la nostra diplomàcia a Llatinoamèrica?. Millor que els polítics intentin sortir a les teles i que les teles continuin captant audiència fent de la política un deliciós remake de "Aquí hay Tomate!"

Nuestros grupos emergentes

grosske | 11 Novembre, 2007 10:35

 

 Comentari remes per:

Visitante | 07/11/2007, 22:05

Nuestros grupos emergentes

Hola Eberhard, cómo va...

Me imagino que debes conocer la situación de los locales de ensayo para nuestros jóvenes músicos que no disponen de mucho presupuesto para costearse los precios exigidos en la sala assaig.

Para el que no esté muy al tanto, lo pongo al día brevemente. Existen dos núcleos de trasteros-ratoneras, uno en son pardo y el otro en son sardina, pegado a la crta. de bunyola antes de llegar al ramal de son reus. Son antiguas caballerizas o gallineros (esto no va con segundas, jaja) o qué sé yo, cuyo principal lujo es disponer de enchufes donde conectar el aparataje electrico. Es una construccion con bloques de hormigon, sin enlucir ni lujos de estos del siglo XXI, donde el elemento más agradable es el graffiti. Por supuesto los trasteros son ridiculos, no estan insonorizados, y los pasillos que los conectan son absolutamente cochambrosos y suburbanos. El olor va en consonancia. Por lo que tengo entendido ambos bloques pertenecen al mismo dueño, que debe estar bien contento de ver como se hostian nuestros jóvenes conciudadanos por pagarle misericordiosamente la paga mensual. Bueno, más o menos creo que os vais haciendo a la idea...

Las preguntas son de perogrullo. Habeis accedido a cort, habeis accedido a cultura. que vais a hacer con esto? vais a seguir en la linea del pp o vais a hacer 'algo'? de momento y a raiz de la polemica del pitch, se quedo bailando la posibilidad de ofrecer un nuevo espacio mas aislado donde dar rienda suelta a esos conciertos incompatibles con la tranquilidad del vecindario. A ello le podeis sumar la penosa situacion de nuestras bandas emergentes, que deben lidiar con ratas y demas fauna para entonar un si bemol.

Como siempre, un placer disponer de este blog y un cordial saludo, siga asi que no lo esta haciendo tan mal como lo pintan determinados lobbies rancios.

 

Miquel Lladˇ

grosske | 10 Novembre, 2007 00:01

 Comentari remes per:
 
Defender | 04/11/2007, 13:57
un altre golas que vos han ficat

Quin golàs (mai millor dit) vos han ficat:
PUBLICAT A EL INMUNDO
Martes, 16 de mayo de 2006
Vicenç Grande ficha a Miquel Lladó como sustituto de Alemany
El ex presidente de la cámara de comercio se incorpora al club con la misión de dirigir las negociaciones para la recalificación de Son Moix
PALMA.-Vicenç Grande refuerza su Consejo de Administración con un «peso pesado». Miquel Lladó, ex-presidente de la Cámara de Comercio, se incorpora a la directiva del Mallorca como sustituto de Mateu Alemany, cuya vinculación laboral con el club finaliza definitivamente. Lladó se encargará de dirigir las conversaciones con las instituciones para encauzar el futuro urbanístico de Son Moix.
El fichaje de Miquel Lladó podría ser anunciado oficialmente en el transcurso de la próxima reunión del Consejo de Administración, prevista para el día 25, en la que el presidente informará al resto de consejeros sobre la incorporación del ejecutivo mallorquín.
El fichaje de Miquel Lladó obedece a la intención de Grande de encauzar con las instituciones públicas el futuro del estadio de Son Moix y de su entorno. El presidente pretende que se le dé permiso para la construcción de varias torres de oficinas y viviendas, la más alta de las cuales incorporaría un restaurante giratorio. Grande ha vinculado repetidamente este proyecto con el futuro económico y deportivo de la entidad, y ha asegurado que para el crecimiento del Mallorca es «absolutamente imprescindible».
Hasta el momento las autoridades se han mostrado excépticas con el proyecto, pero Grande confía que la incorporación de Miquel Lladó sirva para limar asperezas y para encauzar la situación. El presidente pretende que incluso antes de que se celebren las próximas elecciones autonómicas, en mayo de 2007, exista ya un primer borrador.
Miquel Lladó parece ser, desde luego, la persona ideal para conseguirlo. Su experiencia en la Cámara de Comercio le ha convertido en uno de los mejores ejecutivos de la región, y su conocimiento de los resortes políticos de Baleares es absoluto. Si Grande buscaba un interlocutor válido, parece que lo ha encontrado. El problema ahora es saber hasta qué punto llega la sensibilidad de las instituciones en el megaproyecto del presidente.
Una de las primeras decisiones que ha adoptado Grande antes de dar a conocer oficialmente el fichaje de Lladó ha sido dejar de realizar manifestaciones sobre el futuro de Son Moix. Ayer mismo, en el transcurso de la recepción de la que fue objeto el Mallorca en el Consell Insular, adelantó que no iba a hablar más sobre el tema. Seguramente se trata del primer consejo que ha recibido por parte del presidente de la Cámara de Comercio.

EL CIELO PUEDE ESPERAR

grosske | 09 Novembre, 2007 18:53

Llevat d'imprevists que consider molt improbables, la setmana qui vé el Consell de Govern aprovarà la llei (i el Decret-llei) relatiu a protecció de diversos espais naturals i també aprovarà la llei que preveu la creació d'una reserva de sòl per a la construcció d'habitatges protegits.

M'hagués agradat que la bicicletada de demà per Ses Fontanelles ja fos de celebracíó però, com deia aquella famosa pel.lícula, "El cielo puede esperar".

Les marxes envant i enrera i els dubtes de l'executiu poden aconseguir que la notícia sigui el procés d'aprovació i no el que s'aprovarà però, llevat de la nostra acreditada habilitat per aufegar-nos en un tassó d'aigua, jo crec que les dues mesures - les dues - seran molt positives.

La de protecció d'espais no cal ni explicar-ho perquè el raonament cau pel seu propi pes; l'altra cal explicar-la, però també.

Balears no té sòl públic i sense sòl no hi ha política possible d'habitatge. Quan la llei es llegeixi es comprovarà que no es tracta de convertir el sòl rústic de Mallorca en un immens urbanitzable; es comprovarà, per contra, que es tracta d'actuar - de manera puntual i acotada en el temps - per crear una reserva de sòl en sòl urbanitzable i urbà i, excepcionalment, en el sòl reservat pels plans territorials per al futur creixement dels diversos municipis.

A mí m'agradarà, d'aquì uns mesos, visitar el munt d'espais que protegirem i veure un govern amb capacitat per atendre les polítiques d'habitatge perquè, per primera vegada, les polítiques de reclassificació s'hauran posat al servei de la societat i no al servei dels interessos particulars

ANTICH, ESTARAS I SES FONTANELLES

grosske | 07 Novembre, 2007 19:12

Crec honestament que Antich ha guanyat de bon troç el debat amb n'Estaràs sobre el debat de la Comunitat. Sense llevar mèrits al President, la cosa no era gaire dificil. El nou govern és tendre i conserva molt del crèdit inicial i l'atac a l'anterior gestió ha estat implacable. El to ha estat més o manco el següent:

"gratuïtat dels llibres de text?, i què varen fer vostés en 4 anys: res de res... habitatge? però si amb dades del 2006 som la comunitat que menys esforç ha realitzat en els darrers anys en habitatge protegit... lideratge? però que em conta de lideratge si el seu líder ha partit cap a Amèrica i encara no ha tornat?... finançament? però si acaba de millorar i encara millorarà més i en Rajoy va dir fa unes setmanes que ell, si governa, no el tocarà?... governar amb ERC? però si el PP governa amb ERC a sis municipis de Catalunya...IB3?, però si vosté ha anat més a IB3 en tres mesos del que jo vaig anar a IB3 en quatre anys?... eficàcia? i quin exemple d'eficàcia és el Metro, que si plou no funciona,  o Palmarena o les carreteres d'Eivissa que han costat vàries vegades més que el pressupost inicialment previst?"... En fi, una apisonadora

De tot el debat amb qued amb una frase de n'Antich: "aturarem els projectes urbanístics més sagnants" i ho pos en relació amb el recent informe del Ministeri de Medi Ambient que diu que Ses Fontanelles no estan prou protegides  i pens que, tal volta, la concentració de dissabte - a la qual pens assistir-hi - ja pugui ser més de celebració que reivindicativa. Ho esper de tot cor

1 RESIDENCIA I 20 CENTRES DE DIA

grosske | 06 Novembre, 2007 17:47

Govern i Ajuntament hem anunciat la construcció a Palma, durant aquesta legislatura, d'una residència per a persones majors de 120 places i de vint centres de dia per a persones majors assistides.

Si tenim en compta que la darrera residència potent que es va construir a la nostra ciutat va ser la de La Bonanova, l'any de la picor...

Si consideram que Palma disposa actualment d'UN centre municipal de dia (el mateix nombre que Campanet) i que construir-ne vint és multiplicar per vint l'oferta actualment existent...

... Haurem de concloure que qualque cosa està canviant a lanostra ciutat.

Per suposat, residències i centres de dia no són els únics recursos necessaris. Per això l'acord de govern municipal parla d'incrementar substancialment el Servei d'Ajuda a Domicili.

Són bones notícies per a molta gent

EL CANCER DEL BLOC

grosske | 05 Novembre, 2007 22:53

 

Un comentari al post anterior,  signat per un (o una) tal "Jo" i relatiu als Premis Ciutat de Palma diu textualment:
"Notícies falses

Una altra informació que s'ha divulgat  és que et negaves a rebre l'OCB.

I avui hi ha un article a la secció d'opinió del Diari de Balears on es carrega contra el Bloc i EU per aquests dos temes.

Cada vegada que surten informacions com aquestes, si són falses haurieu d'escriure, tot d'una, un article al diari, carta al director, etc, desmentint-les. No basta amb dir-ho en el bloc, que ho llegeix molt poca gent. I tot això fa molt de mal"

L'article al qual fa referència aquest (o aquesta) comentarista  és de Sebastià Bennàssar www.diaridebalears.com/opinio.shtml?3336+6+192258 el qual es fa ressó, efectivament, del "bulo" relatiu a la meva negativa a rebre l'OCB i d'inventar-me el Premi de crítica literària als Ciutat de Palma. Sobre aquesta base tan sòlida l'articulista conclou que tant EU com jo som "el càncer del Bloc".

Naturalment, no seguiré els consells de Jo (que no som jo, és ell  o ella) i no enviaré cap comunicat rectificant res i em limitaré a deixar constància del tema en aquest bloc que, als efectes, em sembla un mitjà de difusió més que suficient.

Un aclariment només per a Jo. Per als que tenen una visió reduccionista del Bloc i el voldrien veure convertit en un PSM refundat o, alternativament, en un lloc d'encontre de tots els nacionalistes (de diferents nacions, per cert) EU és, efectivament, un càncer i jo un tumor a extirpar. Crec que encerten plenament en les dianes escollides malgrat que resultin una mica infantils respecte a la munició emprada.

El document fundacional del Bloc no va per aquesta línia però jo respectaré en tot moment a tots aquells que li vulguin donar un cop de timó al Bloc en les direccions indicades. Que ho defensin sense sectarisme i sense campanyes "ad hominem", es massa demanar?

LA VERITAT SOBRE ELS CIUTAT DE PALMA

grosske | 04 Novembre, 2007 10:05

En El bloc de Nanda, la meva companya ha publicat un post on explica el seu completíssim programa d'actuació per als propers quatre anys. Entre els comentaris que ha suscitat el post n'hi ha que tornen sobre el tema del famós premi Ciutat de Palma de crítica literària per a obres en llengua catalana i castellana i l'atribueixen "al meu espanyolisme", a la "factoria Grosske" i, en definitiva el pinten com si fós una ocurrència meva que, miraculosament, he aconseguit colar en solitari a la resta del govern.

Quan he vist que un desbarat semblant no només era avalat per comentaristes anònims sinó per gent con en Corbera o, im-pressionant!, per periodistes de cultura com  en Josep J. Rosselló, m'he decidit a escriure aquestes línies. No per res: senzillament, perquè sempre m'ha embossat que les mentides triomfin sobre la veritat.

1.- Quan el nou equip de Govern de Cort ha abordat el compromís programàtic relatiu a la "revisió dels Premis Ciutat de Palma", la posició del Bloc, en bloc, sobre aquesta qüestió ha estat la que tant EU-EV com PSM  i PSOE vàrem defensar a l'anterior legislatura i que consta a infinitud d'actes del Ple: tornar a la fòrmula tradicional instaurada en els vuitanta i que es va perllongar  fins l'any 2004 (és a dir, premis Ciutat de Palma a la creació literària en llengua catalana) 

2.- En aquesta legislatura, emperò, de tots els grups municipals actualment presents a Cort, l'únic que defensava aquesta posició era el Bloc.

3.- El premi de crítica literària en bilingüe i dedicat a Camilo José Cela és una manera de facilitar un punt d'encontre al sí de la majoria que sorgeix de la pròpia regidoria de Cultura. Jo, de fet, ni tan sols vaig participar ni en la seva concepció ni en el seu disseny

Fins aquí els fets ,reals i exactes "como la vida misma".

Dit això, i entrant en el terreny de les valoracions, diré que aquesta fòrmula - complementada amb uns premis de foment de la creació literària en bilingüe fora de la lògica dels Ciutat de Palma i exclussivament per a persones residents al municipi - m'ha semblat. i em continua semblant, una manera molt intel.ligent de donar  la major satisfacció possible a totes les sensibilitats de la majoria i, el que és més important, a totes les sensibilitats existents al sí de la pròpia ciutadania.

No és com el Bloc ho hagués fet i no és com ho hagués fet el PSOE o UM; és discutible i es pot discutir fins a perdre l'alé, però que aquesta delicada fòrmula de síntesi es presenti com una ocurrència personal meva em sembla un insult a la intel.ligència de la gent

HPO EN SOL RUSTIC

grosske | 02 Novembre, 2007 18:51

Ha aixecat una mica de polsaguera la idea exposada dimecres pel Govern relativa a impulsar la construcció d'habitatges a preu taxat a  sols actualment qualificats com a rústics i ubicats a zones de creixement natural de les poblacions.

No és un plantejament senzill perquè el titular de premsa - que és el mateix d'aquest post - no és de fàcil assimilació i dóna la falsa impressió que el Govern pensa anar-s'en enmig del camp a fer habitatges protegits.

Naturalment, no és aquesta la proposta. Les ciutats i els pobles de les illes creixen cada dia i creixen, per definició, allà on no hi havia nucli urbà sinó camp (independentment de quina fós la seva situació jurídica). El tema és saber si socialitzam - al manco, parcialment - els beneficis de les conseqüents requalificacions o si deixam que aquest procés sigui, com fins ara, per a benefici exclussiu dels especuladors

Altra tema és el que planteja el GOB quan diu que no cal recòrrer a aquesta mesura extraordinària perquè ja hi ha molt d'habitatge buid. Es un plantejament respectable però jo no el compartesc. S'han de fer els màxims esforços per mobilitzar l'habitatge buid però hi ha massa fam d'habitatge assequible com per pensar que això serà suficient per satisfer les necessitats actualment existents. Especialment a una comunitat on la construcció d'HPO ha estat, tradicionalment, una de les més baixes de l'Estat

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS