Administrar


Estadisticas de visitas

MARICOMPLEJINES

grosske | 31 Octubre, 2007 11:49

Va una mica fora corda l'amic Jimenez Losantos perquè Maricomplejines, com ell diu (Mariano Rajoy), ha decidit desmarcar-se de la teoria de la conspiració sobre l'11-M.

Una mica tard, em tem: les actes de la Comissió d'Investigació del Congrés, les intervencions mediàtiques i les declaracions polítiques perseguiran el PP de manera implacable en aquest darreríssim tram de la legislatura. Es més, no faltaran falcons que, a la pràctica, desobeixein en Maricomplejines i continuin projectant un missatge intoxicador.

Estic content d'aquesta llosa que arrossegarà el PP abans de les eleccions. Cal castigar fins al final la corrupció política i urbanística, la de les contractes i les comissions però no hem d'oblidar una de les pitjors: la corrupció de la mentida, la calumnia  i la intoxicació permanents

HipocresÝa

grosske | 28 Octubre, 2007 18:20

 

Comentari remes per :

Toni | 26/10/2007, 15:39

Hipocresía

Ni Grosske, ni Diéguez, ni Armengol, ni Mascaró ni el propio Llauger. Todos han callado ante la imputación de dos dirigentes de UM- uno de ellos portavoz parlamentario- por una supuesta recalificación en el polígono de Son Oms. Es una muestra evidente de la vara de medir de los políticos. Si se trata de una imputación de un dirigente del PP, escándalo e indignación. Los mismos que ahora callan son los que dan lecciones de ética política. Si es uno de los nuestros, silencio total y absoluto, como ocurre ahora con Vicens y Morales. Así es como pierden la credibilidad los dirigentes políticos. No ha pasado tanto tiempo desde que se montó el circo mediático y político contra el jurista Miquel Coll por haber sido imputado por un asunto de Andratx. Toda la izquierda sin excepción pidió la dimisión de Coll. Cuando los jueces decidieron dar carpetazo al asunto de Coll, ni uno solo de los políticos que pedía la dimisión del jurista pidió, ni tan solo, disculpas. Ahora con el asunto de Son Oms todos están callados, que posiblemente sea lo más prudente hasta ver cómo avanza la instrucción judicial, pero es significativo este cambio de criterio.

Temes interessants

grosske | 28 Octubre, 2007 17:59

Comentari remes per :

 josep | 25/10/2007, 08:34

temes interessants

Aquí deix dos enllaços que em semblem molt interessants per ser debatuts , esper que tu també ho consideris. Gracies
http://www.diariodemallorca.es/secciones/noticia.jsp?
pRef=1694_5_302987__Opinion-Espases-nuevo-modelo-gestion

http://www.diaridebalears.com/opinio.shtml?-1+6+191619

 

Forces nacionalistes

grosske | 26 Octubre, 2007 21:51

 

Comentari remes per :

JÙLIA | 20/10/2007, 01:31

Forces nacionalistes
Juntar forces per sa propera trobada electorales es un tema que ha sortit fa poc temps de Entesa per Mallorca.Personalment no ho veig gaire clar! Podrien les forces nacionalistes puguin fer un front comú per defensar ses illes ? .
UM amb Entesa = cap problema

ERC = Molta gent estaria d´acord

UM+ERC+Entesa = Cap Problema
ERC+ENTESA+UM Cap Problema
Entesa+UM+ERC = Cap Problema

PSM= crec que tot dependrà dels seus dirigents .

UM+ERC+Entesa+PSM ,ENTESA+PSM+UM+ERC+ALTRES FORCES POLÍTIQUES = 1 DIPUTAT per ses nostres illes. Força a Madrid per lluitar pel nostre futur.
La realitat ens diu que em de juntar a tota sa gent per poder treure un diputat i tenir qualquna cosa a dir a Madrid.
Que pensau? Es una utopia?

 

NO ME LO HAGAN RICO, POR FAVOR

grosske | 25 Octubre, 2007 06:28

Beneïda sigui la càmara de seguretat dels Ferrocarrils de Barcelona que va enregistrar l'agressió de Sergi Xavier contra una jove equatoriana. Agressions com aquesta s'en produeixen moltes cada dia però aquesta és la primera que ha estat televisada i això cal aprofitar-ho per ajudar a que coses com aquesta no tornin passar.

Aquest objectiu general passa necessàriament per assolir altres quatre:

1.- Que la gent prengui consciència del que passa.

2.- Que la justícia es despavili, li llevi el somriure de la cara a aquest desgraciat i corregeixi la penosa inoperància amb la qual ha començar a tractar el cas

3.- Que tothom es reprimeixi de trencar-li la cara a aquest miserable i no l'acabin convertint en un heroi per a tots els racistes descerebrats del pais

4.- I, sobre tot, que els mitjans de comunicació que intenten fer-se rics explotant les misèries humanes  es reprimeixin i no acabin fent el que ell ja ha expressat com el seu objectiu primordial: guanyar un munt de pasta venent entrevistes en exclussiva.

SON BANYA, AGAIN

grosske | 23 Octubre, 2007 12:55

Son Banya és:

- un ghetto racista

- un centre operatiu del narcotràfic

- un lloc indigne per viure

- un focus de marginació social i de delinqüència

Però hi ha gent que encara demana que es mantengui "in secula seculorum".

A Son Banya hi ha dos tipus de persones que fan aquest raonament: els narcos que volen mantenir sigui com sigui aquesta privilegiada base operativa i aquells altres que tenen por a no saber-se adaptar al modus de vida d'un barri normal de la ciutat.

Fora de Son Banya, el raonament més freqüent és el d'aquells que diuen que val més tenir els narcos concentrats a Son Banya i que l'impacte de la seva distribució per la ciutat pot ser negatiu per a les zones receptoires.

Tres paraules sobre tot això.

1.- En referència a l'opinió dels narcos: res a dir, em sembla una posició molt raonable... d'acord amb els seus interessos

 2.- En referència als gitanos que tenen por a no saber adaptar-se a un altre modus de vida. També tenen raó... en part. Seria una locura afrontar el reallotjament sense implementar mesures potents d'acompanyament i sense escollir bé les zones de recepció. Les experiències de La Soledat, Son Gotleu o Corea són prou eloqüents

3.- En referència als que volen el narcotràfic concentrat a Son Banya: pensam que pequen d'ingenuitat. Son Banya té sucursals ara mateix a distints barris de Palma i és la seu central d'un negoci que invaeix el conjunt de la ciutat i que, enn la existència de Son Banya, troba, senzillament, una facilitat de funcionament. La droga està a moltes bandes i continuarà estant-hi amb o sense Son Banya

 Desmantellar Son Banya no és per acabar amb el narcotràfic: és per deixar de subvencionar un santuari del narcotràfic, per alliberar moltes famílies del "padrinatge" dels narcos, per eliminar una fàbrica de marginació social i de segregació racial i, també, per recuperar una mica de la dignitat col.lectiva d'aquesta ciutat 

LA CLAU DE L'EXIT

grosske | 22 Octubre, 2007 06:13

La notícia del Diari Balears d'avui que teniu linkada aquí fa referència a les necessàries millores en l'assistència primària de l'IBSALUT i constitueix, al meu entendre, un dels factors d'èxit fonamentals del nou govern. Tal i com vaig tenir ocasió de manifestar en recents converses amb membres del govern sobre el nou Hospital, millorar l'assistència que reben cada dia milers i milers d'usuaris i els seus familiars era exactament allò que més esperava la ciutadania de les Illes Balears... i allò del que menys parlàvem polítics, partits i mitjans de comunicació (i jo som el primer en autocriticar-me)

De fet, l'anunci d'aquest pla de millora no ha atret gaire l'atenció dels mitjans de comunicaciò (amb l'excepció del Balears d'avui). I tampoc no ho farà l'eventual transformació d'aquest pla en la realitat pura i dura de la gestió sanitària.

Quan es parla d'aquest 40% de ciutadans i ciutadanes que s'abstenen a les eleccions, convendria que ens recordàssim de totes aquestes ocasions en què l'agenda política oficial i l'agenda política ciutadana tenen tan poc a veure

PLANTAR MANZANOS

grosske | 18 Octubre, 2007 21:49

Hoy una amiga me ha regalado una frase que le acababa de regalar un amigo. La frase dice así: 

Aunque el mundo se hubiera de desintegrar mañana, yo igualmente plantaria mi manzano

Mucho cuidado!: la frase no es para nada equivalente a "Yo planto mi manzano y que salga el sol por Antequera" o, mucho menos,  a "Olé mis manzanos!".

La frase es mano de santo contra los efectos paralizantes del nihilismo, el desánimo, la tribulación o la cobardía. También va bien cuando uno se dedica a una causa que considera importante y, de vez en cuando, piensa "pero para qué?"

LLAMAZARES, DURAN, CAROD, TENC UNS COMENTARIS PER VOSTES

grosske | 17 Octubre, 2007 06:29

L'entrevista d'ahir a TVE dóna per una tesi doctoral però, per raons òbvies, em limitaré a tres petits comentaris (crítics, és clar: per ensabonar el personal no val la pena tenir un bloc).

1.- IU no té necessitat de fer tantes voltes per dir que el règim polític cubà està obsolet i necessita reformes urgents i en profunditat. Tot això de les conquestes socials és cert i no és menys cert que hi ha massa gent que s'escandalitza del règim cubà i no sembla escandalitzar-se tant pels infants centre i sudamericans que moren cada dia de malalties que serien curables... si no fossin tan pobres. Les victòries de l'esquerra a les urnes d'Ecuador o de Bolivia han tret el règim Cuba de la seva soledat però, objectivament, el posen en evidència

2.- Duran i Lleidà va lidiar el tema del mocador de les dones musulmanes. Persona prudent i intel.ligent com poques va sortir del pas sense dir cap inconveniència grossa però, en tot aquest tema de la recerca del masclisme en la religió, crec que s'ens escapa qualque detall: no és l'Esglèsia Catòlica la que discrimina les dones i les impedeix celebrar determinats rites o accedir als seus propis càrrecs jeràrquics? I no és aquesta la religió que entra cada dia a les escoles no en forma de mocador sinó en forma d'assignatura?... Com era allò de "la paja en el ojo ajeno y la viga en el propio"?

 3.- En Carod Rovira diu que és català perquè vol ser català, tant si és diu Pérez com si ha nascut a la Patagònia. Estic totalment d'acord i d'això en parlava a un post recent bastant contestat., per cert, per algún dels seus seguidors. També diu que es diu Josep Lluis i no José Luis i també estic  d'acord. Es José Luis Rodriguez Zapatero i no Josep Lluis  Rodríguez, és Jordi Pujol i no Jorge Pujol i jo som Eberhard i no Everardo. També deim George Bush i no Jorge Bush, Jhon Kennedy i no Juan Kennedy, etc. No obstant això, atenció! traduim el nom de pila de la reina Isabel II, del tsar Nicolas II, del Príncep de Gales, de Lady Di i d'altres personatges. Qualque lector/lingüista sap perquè?. Petita patinada den Josep Lluis: "Vd. no tiene derecho a llamarme José Luis...", home, dret, dret, té dret a això i a moltes coses més, afortunadament

Contaminaciˇn lumÝnica

grosske | 15 Octubre, 2007 08:07

 Murex | 09/10/2007, 10:14

Contaminación luminica

Un problema cada vez mas palpable en Ciutat, es la contaminación luminica, que nos ha robado las estrellas. Me gustaria saber si el Ajuntamente tiene algun proyecto con este desastre que signfica llenar las noches cada vez con mas luz, no poder dormir con las ventanas abiertas debido a la luz de la calle. La noche es para la obscuridad no para la luz, la obscuridad nocturna ayuda a descansar, relaja y sobre todo permite ver las estrellas.
http://www.adn.es/blog/el_astrolabio/tecnologia/20071008/POS-0008-contaminacion-luminica.html

 

JA TENIM DEFENSOR

grosske | 14 Octubre, 2007 09:08

Ha estat una notícia gairebé desapercebuda però molt important. Palma tendrà aviat un Defensor de la Ciutadania en la persona de Miquel Lladó.

La Comunitat Autònoma duu 16 anys esperant el Síndic de Greuges i encara no hi ha notícies, la llei obligava a Palma a nomenar un Defensor de la Ciutadania des de fa quatre anys... i en quatre mesos del nou govern ja tenim llum verda per instaurar aquesta figura.

He d'agraïr al PP la bona voluntat demostrada en aquest tema i també lloar la intel.ligència que hem desmostrat el govern (valgui la immodèstia) en accelerar aquesta qüestió quan la legislatura és tendra i els consensos més fàcils.

El Defensor de la Ciutadania serà una nova manera de relacionar-se els ciutadans i ciutadanes de Palma amb l'Ajuntament. En vindran moltes més. No serà cosa de quatre dies ni de quatre mesos, serà cosa d'un any i busques... però la participació ciutadana a Palma no la coneixerà, com deia n'Alfonso Guerra, "ni la madre que la parió"

NACIONALISME ESPANYOL

grosske | 12 Octubre, 2007 23:05

Avui, festa nacional d'Espanya, em sembla un bon dia per manifestar que el nacionalisme espanyol em sembla una idea perfectament legítima i, en tot cas, no menys legítima que d'altres projectes nacionalistes.

Hi ha molta gent que, a una o altra banda de l'Estat, es sent espanyola i vol pèrtànyer a una nació que anomenen Espanya. Malgrat que aquest no sigui el meu projecte nacional, malgrat que jo vegi l'Estat espanyol com una realitat plurinacional i que aposti pel federalisme com a menera més adient per articular aquesta realitat, vagi avui, per a totes aquestes personesque es senten i volen ser essencialment espanyoles, el meu respecte més absolut.

Que, històricament, el nacionalisme espanyol s'hagi imposat per la força no lleva legitimitat ni al projecte nacional espanyol ni al sentiment d'espanyolitat. Malauradament, la violència ha estat, històricament, la manera més comú com s'han obert pas els projectes nacionals. Però això, afortunadament, no té perquè ser així en una democràcia avançada

Per als que veim la qüestió nacional com un projecte polític de convivència sotmés a la voluntat democràtica de la majoria res ens és més alié que les guerres de banderes i la negació de la legitimitat de l'altre per defensar les seves idees  

Que en Rajoy sigui una expressió barroera, patriotera  i excloent del nacionalisme espanyol tampoc no és un fet substantiu. Tant o més friki em sembla la convidada d'aquest dirigent de CiU perquè, avui, tots els catalans facin una vaga "a la japonesa".

AGENDA DE COSES IMPRESCINDIBLES

grosske | 09 Octubre, 2007 07:10

Amb el tema de Son Espases el President Antich ha fet de President. No ho ha fet bé, des del meu punt de vista, però ha fet de President: ha escoltat, ha estudiat i ha decidit.

Si a n'Antich li ha fet mal el cor, al Bloc li han cruixit tots els ossos, però hem aguantat perquè pensam que el Pacte, i nosaltres dins ell, encara té moltes coses a fer positives per als ciutadans

Ara n'Antich ha de seguir fent de President i demostrar-nos que no ens hem equivocat aguantant dins el Pacte. Li faig algúns suggeriments:

- El projecte de llei del sòl que ahir va presentar UM al Parlament ha de ser retirat. Senzillament perquè la seva presentacíó, no consensuada amb els socis de govern, és una vulneració flagrant  de l'acord de governabilitat i això és més que suficient

- Son Espases és una empenta objectiva al Segon Cinturó. Cal  emetre un missatge clar en el sentit que el Govern, de manera immediata i en col.laboració amb el Consell, farà les reformes viàries i els projectes de transport públic que permetran evitar la construcció del Segon Cinturó 

- L'Ajuntament de Palma està immers en un esforç per complir l'acord de govern quant a incrementar la zona protegida de Ses Fontanelles. Ni jurídicament ni políticament ni financerament el Govern ha de deixar tot sol a l'Ajuntament en aquest esforç

- El conflicte laboral de Salom és emblemàtic i afecta de Ple al Govern. Dirigents del PSOE i del Bloc manifestàrem, durant la campanya electoral, la nostra solidaritat amb aquests treballadors i denunciarem el que era un cas clar de prestamisme laboral. Idò això.

La llista no és exhaustiva i endevin qualcú pel Consolat dient; "Clar!, i els lios en que ens afica en Lladó cada tres mesos amb el tema del Rei què?". Idò també

IB3 y Salom

grosske | 07 Octubre, 2007 20:42

R. 03/10/2007 19:50

Y AHORA QUE? 

EL TEMA EN SALOM SIGUE EXACTAMENTE IGUAL QUE ESTABA, LA UNICA DIFERENCIA ES QUE AHORA SOIS VOSOTROS LOS QUE ESTAIS EN EL GOBIERNO.TU PARTIDO, LA COALICION EN LA QUE SE INTEGRA Y EL GOVERN QUE TODOS FORMAIS SOIS LOS QUE PODEIS SOIS LOS QUE TRAGAIS CON UN ENTE PUBLICO QUE HACE PRESTAMISMO LABORAL. LA RESPONSABILIDAD ES VUESTRA EXACTAMENTE IGUAL QUE ANTES TODOS ESTABAMOS DEACUERDO EN CULPAR AL GOBIERNO DE JAUME MATAS. ESE ES EL PROBLEMA DE HACER OPOSICION SIN PENSAR EN QUE REALMENTE EL CAMBIO EN ESTAS ISLAS ERA POSIBLE.

SON ESPASES: BALANă

grosske | 05 Octubre, 2007 13:29

1.- La decisió, des del meu punt de vista, ha estat errònia

2.- La decisió no era fàcil perquè no es partia de zero: pujam a un cotxe en marxa i això és complicat. Cada alternativa de les possibles tenia avantatges i inconvenients però, de les quatre possibles, jo crec, sincerament, que Son Espases era la pitjor.

3.- Antich i el Govern en el seu conjunt han fet un esforç real per cercar alternatives a Son Espases (s'equivoquen els qui afirmen el contrari) i han estudiat a fons totes i cadescuna d'elles. De fet, en més d'un moment han estat les propostes alternatives i no Son Espases les que han encapçalat "la cursa". Però, al final, i en contra de l'opinió del Bloc, s'ha optat per Son Espases

 4.- Continuar el projecte de Son Espases afecta a la credibilitat política del PSOE, del President, del Govern en el seu conjunt i, a la fi, de tots i cadescún dels partits que l'integren perquè, en realitat, no hi ha arguments nous respecte als mesos immediatament posteriors a les eleccions (tal volta sí que hi ha elements nous respecte al 2003 o el 2004 però no respecte al 2007)

 5.- La Plataforma de la Reral i el moviment social que s'ha produit entorn a Son Espases té tota la raó en sentir-se decebut i irritat.

6.- I ara què?. Totes les opinions són respectables però jo tenc la meva molt clara: vull que els Governs de Balears, de Mallorca i de Palma, tenguin èxit en la seva gestió global, que duguin endavant una part important de les moltíssimes coses que cal fer i estic convençut que el Bloc és una peça imprescindible perquè això sigui possible. Estic segur que aquesta és la convicció de la immensa majoria de la gent progressista d'aquest país

7.- També tenc clara un altra cosa: el Bloc  té tot el dret del món a expressar la seva opinió discrepant però no a iniciar una estratègia de desgastament del govern del qual forma part. O hi quedam i apostam lleialment perquè el govern ho faci bé (i perquè al govern li surti bé) o ens passam a l'oposició amb totes les conseqüències

SON ESPASES: BONA GESTIO DEL PROBLEMA

grosske | 03 Octubre, 2007 20:52

Quan escric aquestes línies no sé quina serà la decisió del Govern Balear sobre la ubicació del nou Hospital. Tampoc sé si, al final, hi haurà o no acord sobre aquest tema.

Però fa unes setmanes em vaig queixar de com s'estava gestionant el problema a  un post titulat "Son Espases: pèssima gestió" i, en honor a la veritat, ara he de deixar constància dels canvis que s'han produit en aquest àmbit.

Si en aquella ocasió em queixava de l'emissió de missatges molt clars per part de membres del govern en el sentit que la decisió estava ja adoptada, ara he de dir que el Govern està estudiant a fons totes les ubicacions possibles amb rigor i profunditat, que la informació és fluïda i s'aporta amb lleieltat i que les posicions són flexibles per part de tots cercant sempre un acord el més ample possible.

Divendres pot ser un dia molt alegre o molt trist per a mí però avui em toca felicitar el President Antich per la manera en que està gestionant el problema

BATASUNITZACIO DE CATALUNYA

grosske | 01 Octubre, 2007 08:17

Tenia pensat escriure aquest post arrel de la crema de fotos del Rei. L'atemptat contra la seu d'ICV a Sant Andreu no ha fet sinó afegir llenya al foc (mai millor dit)

Cremar fotos de la gent em sembla un acte indigne i intrínsecament violent i, si tengués res a veure amb la causa republicana (que no és el cas), seria una manera estúpida de fer republicanisme. A mí no m'agraden les lleis que intenten sobreprotegir el Rei per damunt de la resta dels mortals. Però tampoc no m'agrada l'amenaça física que s'amaga darrera el fet de cremar una foto del rei o de la meva o de na Cirer o de qualsevol

Posar bombes a la seu dels partits polítics ni tan sols cal qualificar-ho per evident.

Sempre m'han caigut malament els "salvapatrias" que ens volen salvar a hòsties. Ja sigun hòsties d'alta intensitat com les d'ETA, den Tejero o dels GAl  o de baixa intensitat com les de la kale borroka o les dels autors de l'atemptat frustrat contra ICV

Un sector del Principat s'està batasunitzant. Dos pronòstics. Primer: no faltarà qui, a Mallorca, trobi que ha de seguir les seves passes (seran quatre i no es menjaran un torrat). Segon: al Principat comprendran aviat que HB sense ETA és com un cotxe sense combustible

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS