Administrar


Estadisticas de visitas

CONTUMACIA ROMERA DE LA SRA CIRER

grosske | 31 Juliol, 2007 06:17

Al Ple d'ahir el PP va presentar una proposta perquè l'Ajuntament mantengués "amb caràcter permanent" la marxa institucional des de Cort fins a la Real el dia de la Romeria.

No faré conyes amb això del "caràcter permanent" i la seva similitud amb la vocació de permanència dels Principios Fundamentales del Movimiento Nacional,  però sí que he de lamentar que el lliberalisme del PP - una vegada més - se li acabi en les coses de l'economia i la butxaca.

La Romeria de La Real és un acte cultural i religiós de caràcter popular que és propietat exclussiva - si s'em permet l'expressió - de la societat civil. D'altra banda, és un principi democràtic elemental deixar viure a la societat civil, deixar-li fer el que vulgui i com vulgui sense altra limitació que el respecte a la llei. Per tant, si els organitzadors de la Romeria diuen que no volen la intromissió a la seva festa d'una marxa institucional a l'Ajuntament, a Cort no li queda altra cosa sensata que fer que acatar aquesta voluntat i passar al punt següent de l'ordre del dia

El que no acaba d'entendre la Sra. Cirer és que aquest no és un debat entre el govern de Cort i l'oposició que ella representa; no és un debat entre progressistes i conservadors: és un debat entre els qui volem respectar la voluntat i l'autonomia de la societat civil i els que no

 

Carta del Consejo Editorial de El Mundo

grosske | 29 Juliol, 2007 13:27

Indòfob | 28/07/2007, 20:51

Un gran Inda ?

Com podeu veure en el Consell Editorial d'El Mundo hi ha gent d'esquerra: Pablo Castellano, Neus García Inyesta i Carlos Zayas.Tots estan ben contents amb la labor d'Eduardo Inda.
O no són d'esquerres?

CARTA DEL CONSEJO EDITORIAL
Eduardo Inda, un profesional entregado

En estos momentos, cuando Eduardo Inda deja la dirección de EL MUNDO/ El Día de Baleares para asumir la de Marca, un nombramiento que supone un importante ascenso profesional en su trayectoria periodística, como miembros del Consejo Editorial de este periódico queremos hacer publico, con unas breves y sencillas líneas dirigidas todos los lectores del periódico, nuestro agradecimiento por la labor que ha llevado a cabo al frente de este periódico desde el año 2002 hasta la fecha.

Desde una posición de independencia -respaldado sin duda en todo momento por la empresa editora- al frente de un excelente equipo de profesionales, Inda ha sabido situar y mantener este diario como referente de una parte muy importante de la sociedad balear, realizando al mismo tiempo un constante ejercicio de defensa de las libertades ciudadanas y denuncia de la corrupción, hechos que constituyen hoy dos de las mayores preocupaciones de quienes aspiran a vivir democráticamente en una sociedad libre y reconocen en ellos sus máximos valores.

La labor de Inda ha permitido afianzar al periódico como un medio que, en al ámbito del pensamiento liberal, ha sabido cumplir exactamente con la labor que corresponde y se espera de los medios en una sociedad avanzada y democrática.

Por todo ello quienes, desde posiciones ideológicas plurales, hemos tenido la oportunidad de compartir el rumbo de este periódico, en nuestra condición de asesores de la dirección como miembros del Consejo Editorial, queremos hacer un reconocimiento expreso de su labor al tiempo que agradecerle su gran dedicación.

Desde estas líneas queremos igualmente dar la bienvenida a Agustín Pery, nuevo director de El MUNDO /El Día de Baleares, a quien desde ahora ofrecemos también nuestra más leal y sincera colaboración.

Pablo Castellano, Gari Duran, Neus. G. Inyesta, Francisco García de la Rosa, Marilena Jover, Alfredo Miralles, Juan Nigorra, Román Piña Homs, Ferran Porto, Guillermo Reynés, Gaspar Sabater, Jaume Sureda, Virginia Verger, Francisco Villalonga y Carlos Zayas.

Indòfob | 28/07/2007, 20:51

Sou dels politics

grosske | 27 Juliol, 2007 16:22

Joan | 26/07/2007, 13:42

Re:

Soc un votant d'esquerra unida (ara del bloc) i la veritat no sé on exposar un assumpte que em té preocupat. He vist per la premsa que el Govern té un deute molt gran fruit de la gestió anterior (fins i tot es deia que la Conselleria d'Educació no tenia ni per segells), També el Consell ha trobat un deute, sobre tot a s'Institut pel que han dit. Tot i això el pacte ha augmentat el nombre de càrrecs, encara que siguin només alguns més, i la presidenta del Consell s'ha augmentat el sou en un 5% i altres sous en més quantitat (fins i tot l'assitència a plenaris per raó d'uns 900 euros segons ha sortit a la premsa) Segurament totes aquestes quantitats no repercuteixen molt en els pressupostos generals però la imatge que es dóna és patètica, ja començam a sentir a dir que tots són iguals i que el primer que han fet ha estat augmentar càrrecs i salaris. Això desencanta la gent d'esquerres i no ens ho podem permetre perquè el PP està a l'aguait per tornar a assumir el poder. Ja sé que l'ajuntament de palma ha congelat els salaris, em sembla una bona decisió, al menys per imatge, però algú hauria de dir als companys del Consell i del Govern que vagin en compte.

MIGUEL ANGEL BLANCO I EL DEFENSOR DEL CIUTADA

grosske | 27 Juliol, 2007 13:27

Dilluns qui vé serà possible aprovar al Ple de l'Ajuntament una declaració institucional sobre Miguel Angel Blanco. Això no seria noticia si no fos perquè l'assumpte es va embossar en el Consell i ha estat precedit d'un agre pol.lèmica al Parlament (on es veurà el Setembre). Estam d'enhorabona tots els grups municipals de Cort que crec que hem donat una lliçó de sensatesa.

En poc temps esper que siguem capaços de consensuar un altre figura: el Defensor del Ciutadà. No hauria de ser notícia però basta veure els reiterats fracassos a l'hora d'instaurar el Síndic de Greuges al Parlament per comprendre que la cosa no és gens ni mica fàcil. No obstant això, tenc el pàlpit que això funcionarà i que, si funciona, els ciutadans i ciutadanes de Palma notaran un canvi important en la seva manera de relacionar-se amb l'administració

SON ESPASES I SES FONTANELLES

grosske | 26 Juliol, 2007 06:02

L'ampliació de la  suspensió de les obres a una part de Son Espases per raons patrimonials és una bona notícia des del punt de vista de tenir unes institucions que, ara sí, es preocupen pel nostre patrimoni i per fer complir les lleis.

Des del punt de vista del debat sobre el futur Hospital no és una decisió substantiva ni que aclareixi el futur. A Son Espases, com a Ses Fontanelles, no començam un quadern en blanc; el Pacte escriu sobre un quadern amb moltes pàgines escrites.

L'acord va ser, en ambdós casos,  estudiar les possibilitats jurídiques i financeres de rectificar la situació. Jo seré fidel a allò pactat però que els estudis es facin i es facin ja.

Me consta que al Govern s'han posat i que a l'Ajuntament ens hem posat les piles sobre aquests temes però tots hem de ser conscients que aquest temps d'inevitable d'indefinició ni beneficia al Pacte ni beneficia als ciutadans 

Les escoles de l'OPUS

grosske | 25 Juliol, 2007 20:52

sense nom | 25/07/2007, 13:31

STOP

A les escoles de l'OPUS amb diners públics. No hi ha excuses.

  ViolŔncia al carrer

  grosske | 25 Juliol, 2007 20:37

  Maria | 24/07/2007, 14:51

  Atracos

  Una menor de 14 años y dos jóvenes - Sara C.C., de 32 años y Demetrio S.S., de 25 años , todos ellos de etnia gitana han sido arrestados por el Cuerpo Nacional de Policía acusados de un atraco a una adolescente en una gasolinera de Son Gotleu.

  La victima, que tiene 12 años, fue abordada por la menor implicada, que le exigió que le entregara el dinero que llevaba encima y que, además, se empleó con gran violencia con ella. La abofeteó y la zarandeó, pero sólo obtuvo un botín de 3 euros.¡¡¡¡¡ Mientras tanto, a pocos metros, se encontraban dentro de un coche observando toda la escena los citados Sara y Demetrio, ambos con antedecentes policiales. La pareja, de etnia gitana, se reía mientras la niña era atracada y luego recogieron a la atracadora, que supuestamente estaba compinchada con ellos, y se marcharon del lugar!!!!

  En el coche había algunos niños, que no participaron en el atraco pero lo presenciaron.

  Fuente ultimahora : www.ultimahora.es

  ------------------------------------
  Crimenes como el de Sandra Palo no son casualidad, sino son consecuencia de una vida dedicada a la delincuencia. Es verdad que hay muchos casos de violaciones, pero violaciones multiples con asesinato cruel y falta de arrepentimiento, solo lo he visto en el crimen de Sandra Palo .

  Que unos adultos enseñen a los niños a atracar, a pegar, a abusar me parece terrible, esta noticia tiene que dar la vuelta a todos los foros de internet y blogosfera, es fácil pegar y paste.

  Hay que tener encuenta que la niña atracada solo tiene 12 años y que si se hubiera defendido hubiera sido apalizada por los adultos o demás niño. Cualquier adulto que se hubiera acercado a ayudar a la niña podria haber corrido peor suerte.

   

  Son Espases

  grosske | 23 Juliol, 2007 19:24

  antonio cervilla alba | 23/07/2007, 18:04

  politica municipal

  politica municipal, lo que realmente nos importa, las obras de Son Espases siguen su curso y doy fé, ya que todas las tardes camino por la via peatonal que une Palma y la Universidad, por cierto a la altura de Son Espases, dicha via esta muy deteriorada, por la entrada constante de camiones de gran tonelaje, se anunció a bombo y platillo, la paralización de las obras, pero todo mentira, vaya fustración para todos aquellos que vivimos en las proximidades y apoyamos las candidaturas progresistas

  Son Banya un altre pic

  grosske | 23 Juliol, 2007 18:54

   Divertit | 23/07/2007, 08:42

  Dubte existencial

  Crònica negra

  Denuncien la proliferació de nous habitatges al poblat de Son Banya
  Les obres s’iniciaren en fer-se pública la voluntat de desmantellar-lo

  Diari de Balears. Diumenge.

  PERÒ NO HAVIA D'ANAR EL BLOC A ARREGLAR SON BANYA?????
  PER QUÈ NO HAN CREAT LA CONSELLERIA DE SON BANYA I US L'HAN ADJUDICADA?

  LA CARICATURA DE LOS PRINCIPES, EL PSOE I ERC

  grosske | 22 Juliol, 2007 09:28

  Republicà convençut, he de confessar-vos que la lectura del comunicat dels joves d'ERC de les Balears va tenir la lamentable conseqüència de tornar-me una mica monàrquic.

  Però, mira per on, un jutge segresta "el jueves" amb la complaença del govern ZP i a instàncies del Fiscal General, i la conseqüència immediata és que el meu republicanisme ha tornat a ser llampant i vigorós.

  També he posat en relació aquest segrest editorial amb l'episodi de la famosa caricatura de Mahoma i tot el debat posterior observant com molta gent no té cap problema en mudar de criteris i de principis segons es tracti dels Prínceps, de Maoma o de la Mare de Déu de Lluc

  O sigui: que m'he fet una mica de lío.

  Afortunadament, una ràpida mirada als meus llibres d'autoajuda m'ha permés recuperar el seny i arribar a les següents conclussions:

  1.- Continuaré sent republicà sense haver de recordar que els borbons cremaren Xàtiva el 1707, sense tenir cap inconvenient en què els Reis estiuegin a Mallorca i sense considerar un encontre institucional amb el Cap de l'Estat un "acte de vasallatge" a la Monarquia.

  2.- Continuaré, per tant, fent republicanisme actiu entorn a l'argument suprem i fonamental: la necessitat de sotmetre a sufragi qualsevol institució representativa

  3.- Continuaré opinant que la llibertat d'expressió - com explicava a un post sobre el tema de les caricatures de Maoma - té límits (ningú no toleraria un còmic que fés apologia de la violència de gènere o dels abusos sobre els menors) però que han de ser uns límits molt amples i objectius

  4.- Condemn i condemnaré el segrest de "el jueves" perquè no descansa en una protecció a l'imatge de la qual hem de gaudir tots els ciutadans i ciutadanes sinó en una protecció específica i especial que el Codi Penal li dóna a la Corona

  Problemes a IB3

  grosske | 21 Juliol, 2007 20:43

  Eduardo | 21/07/2007, 18:24

  IB3

  Querido compañero Grosske, seria usted tan amable de comunicarle a sus socios en el gobierno autonómico que si siguen con la actual tranquilidad de movimientos en el ente público, sucederan una serie de problemillas para los trabajadores y por inri para el espectador, que a continuación le enumero, sin ningún animo de polemica

  1 Una tv sea pública o privada es una devoradora insaciable de contenidos.
  2 Si se corta la producción de programas con la probablemente cierta excusa de la caja vacia, la pantalla se apaga.
  3 Los proveedores de contenidos, sean ellos mismos o sean contratados a epresas externas, necesitan al menos un mes de preparación antes de empezar a entregar programas.
  4 Con este horizonte por delante probablemente muchos compañeros en el ente, entre los que me encuentro, no tendremos nada que hacer en septiembre, ni en octubre, quizás en noviembre se ponga algo en marcha.
  5  mientras y hasta que se decidan a poner en marcha la maquina, el poco espectador que estaba pendiente de esta pantalla se ira a otros lares.
  6 recuperar a los espectadores una vez perdidos es bastante complicado ( que se lo digan a TVE )
  7 Nuestras familias esperan con regocijo que nos renueven pronto y asi seguir comiendo y pagando las hipotecas coches pensiones etc etc.

  Espero compañero Grosske que siga usted vigilante.Como lo hizo hasta ahora, y que denuncie la ineptitud alla donde se encuentre, y que no por ser socio calle la falta de rigor de sus compañeros de viaje.
  Perdone esta intromisión en su blog con un tema que quizás a usted no le resulte interesante.
  En cuanto a lo suyo en ciutat, deseo empezar a disfrutar de la ciudad asi como la disfruté en aquellos años 80 donde además de unos servicios acordes al ciudadano, teníamos sobrados eventos culturales donde sumergirnos y olvidarnos de la ineptitud de quienes nos mandan.
  Le saluda atentamente un admirador.

   

  PIQUE: MES PORTADES AL PP

  grosske | 20 Juliol, 2007 07:00

  Quan en Matas va dimitir, jo vaig declarar als mitjans de comunicació que s'en anava un líder del sector moderat del partit.

  Qualcú no ho va entendre en la mesura que semblava qui li donava sabó al Sr. Matas enlloc de recordar-li les seves innombrables (i indiscutibles) malifetes al front del Govern Balear.

  Però la valoració era incontestable. La dimissió de Matas ha deixat el partit en mans d'un sector més radical (Estaràs/Cirer) i cada cop més presoner de l'ala extrema encapçalada pel batle de Calvià. Sensu contrario, en Pere Rotger és, cada cop més, una figura decorativa.

  A Catalunya ha passat una cosa semblant. En Piqué, davant la imposició de la línia Acebes, deixa la direcció del partit "i la dedicació política". Talment com en Matas.

  El PP, increíblement, continúa escorant cap a la dreta; la qual cosa significa que aposta més per assegurar el seu sòl electoral que per incrementar el seu sostre i cercar possibles aliats. Dit d'un altra manera, que continúa jugant una sola carta per tornar al poder: un eventual fracàs cataclísmic del govern socialista

  MEMORIA HISTORICA I LA DESFILADA DE LA REAL

  grosske | 18 Juliol, 2007 19:39

  Avui hem tengut un dia intens a l'Ajuntament. A les 9,30 h reunio amb la gent de la recuperació de la memòria històrica i, a les 13 h, la comissió per reorientar les festes populars.

  Ens ha arribat la petició formal del Monestir i de l'AVV de la Real de suprimir la processó organitzada per l'Ajuntament des de Cort fins la Real. El PP ha estat l'únic que s'hi ha oposat. No cal dir qui ha "guanyat". No per res: senzillament perquè pensam que el tema de fons és que s'ha de RESPECTAR LA SOCIETAT CIVIL. Si una entitat organitza una festa (o una romeria) les institucions polítiques no tenen dret a condicionar-la mediatitzar-la o caracteritzar-la en contra de la voluntat dels seus organitzadors

  Quant a les reunió del matí no s'han adoptat acords concrets llevat d'un molt important: s'adoptaran mesures concretes i aviat. Esper que, en uns mesos, la immensa majoria de les reivindicacions plantejades per tots aquells que volem fer justícia a les víctimes del franquisme estiguin satisfetes.

  Això de governar és molt de trull però també dóna moltíssimes satisfaccions

  ADIOS, INDA, ADIOS

  grosske | 15 Juliol, 2007 12:01

  Siento haber tardado tanto en redactar estas breves líneas de despedida. Ultimamente, estoy seguro de que lo comprenderás, ando un poco ocupado.

  Hace unos años, cuando el primer Pacte de Progrés, tuve la fortuna de trabar amistad con una reputada periodista que trabajaba en la redacción de El Mundo en Madrid (ahora ya no trabaja pero omitiré su nombre por si le apetece regresar). Me quejaba yo del trato que  "El Mundo. El Dia de Baleares" dispensaba al pacto y en concreto de las informaciones tendenciosas que impulsaba su director.  - Ah, pues no lo comprendo - me dijo - porque este director es muy buen chico. - Ahora lo cambian - le repliqué - traen a un tal Inda que dirige la edición de Eivissa y que también da mucha caña. - Inda?... Bueno, éste sí que es un hijo de ...

  Tomando el calificativo en su sentido figurado, excuso decirte hasta qué punto he llegado a conocer gente que comparte el juicio de tu ex-colega.

  Tu última ruindad antes de partir (al menos, la última de la que yo tengo constancia) ha sido el "recado" que has hecho llegar al nuevo equipo de gobierno municipal de Palma: Aina Calvo me cae muy bien pero si Grosske no retira los siete juicios que ha interpuesto por el ejercicio del derecho a rectificación no puedo responder de la línea editorial del periódico.

  Vaya, vaya!, o sea, que la línea editorial del periódico se puede comprar con un quítame allá estas demandas? Menudo concepto del sagrado derecho a la información, Eduardo. También mencionaste que tenías más "papeles" sobre mi humilde persona (los mismos papeles que otro de tu misma categoría moral distribuyó urbi et orbi hace dos años y que hasta a tí te ha dado vergüenza publicar).

  No importa que te diga que no voy a retirar ni una sola demanda. Es más, pienso presentar una octava en breve por daños al honor. No sólo por mí:  lo haré también en agradecimiento a todos aquéllos que lo han hecho antes y que te han procurado un vergonzoso curriculum de sentencias judiciales condenatorias por faltar a la verdad. Y también lo haré, lógicamente, por todas aquéllas personas que, en el futuro, puedan ser víctimas tuyas o de periodistas (?) como tú.

  Una información suplementaria: desde el gobierno municipal no se me ha dado ni la más mínima indicación de acceder a tus pretensiones.

  La verdad es que no resulta extraño que tus amenazas no provoquen demasiada zozobra en sus destinatarios: a Munar la has dejado de Presidenta del Parlament y a UM gobernando en la mayoría de instituciones; a Xicu Tarrés lo has dejado de Presidente del Consell de Eivissa; a Femenías, el candidato del PSOE de Andratx, lo has dejado de alcalde de Andratx; al alcalde de Petra lo has dejado de alcalde de Petra con mayoría absoluta y de Director Insular del Consell, a Miquel Angel Llauger, de Diputado y portavoz adjunto del Bloc, a mí, en mi modestia, de Teniente de Alcaldesa en el Ajuntament de Palma... lástima que Miquel Angel March no quisiera presentarse en ninguna candidatura electoral porque ahora sería, como mínimo, conseller del Govern Antich.

  En fin, hijo, como madridista de toda la vida sólo me queda formularte un ruego: en tu calidad de nuevo Director del Marca procura no hacer ninguna campaña de difamación de estas tuyas contra Laporta o contra el Barça; caso contrario ya veo que el Madrid no volverá a rascar un título en las cinco próximas temporadas

  Enfonsament del mercant a Eivissa

  grosske | 14 Juliol, 2007 18:22

   

  a | 13/07/2007, 16:14

  Economia Criminal

  Se repite la historia del Prestige;ahora en Ibiza!.Falta de medios,descoordinación…etc.El Mediterraneo seguirá muriendose .

  FAăANA MARITIMA I POLIGON DE RENT A CARS

  grosske | 12 Juliol, 2007 06:32

  Ahir va haver Junta de govern. Assumptes de tràmit llevat d'lgúns nomenaments i dos temes importants.

  El primer és la suspensió de llicències a la façana marítima que avui destaca la premsa i que és la primera passa cap a una façana marítima més verda que la dissenyada pel govern Cirer

  El segon feia referència a l'aprovació inicial del PAU per al nou polígon de rent a cars a Son Garcías al qual sempre ens hem oposat  i que avui El Mundo fa passar com a una primera contradicció entre "na Calvo" i "en Grosske". Tot molt bé llevat d'un petit detall: l'assumpte - que és d'aquells que encara venen amb les signatures de l'equip anterior - fou retirat de l'ordre del dia.

  Antenes de telefonia m˛bil

  grosske | 11 Juliol, 2007 18:57

   Achtung minen ! | 10/07/2007, 12:06

  El PP mata

  He conocido nuevos casos de cáncer en gente casada y con hijos que viven en las proximidades de antenas de teléfonia móvil.

   

  Atenciˇ al public a EMAYA

  grosske | 11 Juliol, 2007 18:49

  a | 10/07/2007, 12:04

  El PP és la Mort!

  He telefoneado a las 11 horas de la mañana a dos teléfonos de atención al público de EMAYA y 17 minutos después nadie había descolgado el teléfono.Cree usted que EMAYA funciona?.¿Por qué funciona tan mal la atención al ciudadano en EMAYA?.¿Qué está pasando en EMAYA?

  El nom del grup parlamentari

  grosske | 11 Juliol, 2007 18:36

  Mª Ponderosa | 10/07/2007, 11:44

  Com dius que es diu?

  Grup Parlamentari del Bloc per Mallorca i PSM-Verds?
  M'ho podrieu explicar, es que ara sí que m'he perdut.

  On sˇn els verds?

  grosske | 10 Juliol, 2007 06:17

  On són Els Verds?

   

   votant verd | 09/07/2007, 09:33

  Curiós això d'Alternativa EU-EV: a l'hora de triar el representant verd a la llista municipal de Palma, la decissió la pren Alternativa (en contra del criteri de l'assemblea d'Els Verds de Palma), però a l'hora de triar els càrrecs de lliure designació d'Alternativa al Govern, al Consell i a l'Ajuntament de Palma, l'òrgan "competent" és el Consell Polític d'EU. Amb aquesta manca de visibilitat d'Els Verds a Alternativa i als pactes (on són els representants d'Els Verds?), serà impossible implicar en cap procés de participació a les persones de sensibilitat verda de Mallorca. Cada vegada està més clar que Alternativa va ser un invent de la direcció d'EU per fagocitar Els verds. Així fomentau la participació de l'electorat verd, reduint-lo al no-res?
  Al.lucinant!

  PARTICIPACIO: COMENăA EL CANVI

  grosske | 08 Juliol, 2007 19:37

  El Govern del PP tregué l'oposició i les entitats ciutadanes del Consell de Gerència d'Urbanisme, dels òrgans directius dels Organismes Autònoms (Institut de l'Esport, Escoletes...) i de les Empreses Municipals (EMAYA, EMT, etc.).

  Divendres passat constituirem el nou Consell de Gerència amb presència del PP - no varen renunciar, no - i de la Fed. d'AAVV i la FEPAE.

  Així mateix, estaran amb veu i sense vot el GOB, la Coordinadora de Discapacitats, l'UNAC, Associació de Constructors, Promotors, Col.legi d'Arquitectes i Col.legi d'Enginyiers.

  Ahí queda éso

  PRESA DE POSSESSIO DE N'ANTICH

  grosske | 06 Juliol, 2007 22:51

  19 h, la Llonja plena de gom a gom. la temperatura cada cop més alta. Totes les autoritats es van acomodant als seus seients reservats. A mí em toca a tres cadires de Rafel Perera, l'omni-defensor dels encausats del PP i membre del Consell Consultiu;  està educat i cordial, com sempre.

  Hi ha el President de Catalunya, el de Castilla La Mancha i en Pepe Blanco; també la diputada d'IU per València Isaura Navarro que ha vengut en substitució den Gaspar Llamazares

  Na Rosa Estaràs. anomenada administradora universal de la derrota, substituia en Jaume Matas com a representant del govern sortint. Com al Ple constitutiu de l'Ajuntament, un graciós crida: "Aire fresco!". Rialla general

  Els darrers en entrar són Francesc Antich i Joan Clos. Ovació de gala que dura molts de minuts. Es el moment més emocionant; és una ovació a Antich però també a aquell acte, al moment polític, als esforços realitzats, a l'electorat progressista i, si m'apurau, a la pròpia gent que aplaudia.

  Antich fa un discurs breu i aferrat al guió del canvi tranquil i el consens. Nota per als que li ajuden a fer els discursos: tal volta ocasions com aquesta requereixen combinar la sensatesa amb una mica de poesia (poesia sensata, però poesia).

  La segona gran ovació de gala és per a na Margalida Nájera´. El missatge és clar: enhorabona!, has sobreviscut als seus atacs, estam contents de veure't un altra vegada entre nosaltres. Jo també l'he aplaudida, i fort.

  Acabat l'acte, animada trobada als jardins, tothom apretat i tothom content. El comentari més general és: Mem si aquesta vegada ho feim bé, mem si aquesta vegada no cometem els mateixos errors. No estic segur que tothom coincidís en la identificació dels errors però està clar que tothom vol que això no acabi el 2011, que tothom vol pròrroga i un canvi d'ona llarga. Jo també, és clar

   

  PERE MASCARO

  grosske | 06 Juliol, 2007 06:56

  Avui trobareu algunes notes necrològiques sobre Pere Mascaró. Cap retret a fer sobre el seu contingut: és l'habitual en aquests casos... però el que diuen em sembla tan pobre...

  Pere Mascaró fou militant d'EU de tota la vida, fou director - i creador - del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, Director de l'Escola de Treball Social, regidor de l'Ajuntament de Palma, economista... però fou moltes coses més i molt més importants: per això he vist tanta gent amb els ulls vermells quan s'ha assebentat de la seva mort

  Pere Mascaró era intel.ligent i competent però, sobre tot, era lleial, coherent, honest i bona persona.

  Com que era honest, els seus compromisos polítics i personals eren profunds, sentits i, per tant, indestructibles; com que era honest, era lleial i coherent i, com que era bona persona, jo crec que, bàsicament, va ser una persona feliç . I això, ara mateix, és la única cosa que em dóna una mica de conhort

  QuŔ farem amb Son Banya?

  grosske | 05 Juliol, 2007 17:19

  1. Cala Bona | 05/07/2007, 09:06
    
  2. Son Banya

   Em podriu dir que pensau fer enb el supermecat de venda de drogues de Son Banya.

  ROSA ESTARAS: L'OPOSICIO DESORIENTADA

  grosske | 05 Juliol, 2007 06:30

  "Sacseja els murs amb el seu dolor immens, banyant amb mil plors els seus cadàvers crispats". Mu mare em recitava en francés aquests versos apresos al col.legi per parodiar l'oratòria emfàtica de l'època.

  Afortunadament, ahir, al Parlament, la cosa no anava de cadàvers d'infants plorats pel seu pare. Però na Rosa Estaràs sí que va sacsejar els murs del Parlament amb el seu dolor immens vestit de mala llet contra un senyor que havia perdut però que seria president, contra una UM que havia traït el PP i, implícitament, contra un electorat que no li havia atorgat la majoria absoluta sol.licitada.

  Mala cosa per a un partit que passa a l'oposició que la seva nova portaveu sigui la màxima representant de l'estratègia perdedora i que, qui va acceptar aquesta estratègia de mala gana, hagi fet els atapits i els hagi dit: ahí os quedáis

  Rosa Estaràs i el PP Balear no han modificat ni un pèl del discurs que els ha conduit a la perdició i, si es descuiden, descobriran que els cadàvers crispats sobre els que ploren són els seus propis cadàvers.

    

   

  Enllašos del bloc

  grosske | 04 Juliol, 2007 18:41

   
  la més guapa: Na Nanda! | 04/07/2007, 15:46
  suggeriments

  Hola Eber,

  a l'apartat d'enllaços et manquen: enllaç a la blogosfera del BLOC i enllaç al nou blog de na Nanda Ramon. Enllaç al blog del cap de llista del BLOC PER MALLORCA i portaveu del grup BLOC PER MALLORCA i PSM-VERDS al parlament balear. enllaç a Eivissa pel canvi i al de GENT PER FORMENTERA. Enllaç al BLOC JOVE.

  de res.

  Els despatxos del PP

  grosske | 04 Juliol, 2007 18:35

  1.  
   sense nom | 04/07/2007, 11:52
  2. Tants de vots, per res...

   Eber, ens podries contar com s'ho fan els del PP per fer feina tots ficats en el petit despatx. Deu pareixa el camarot dels germans Marx.

  ANTICH: EL CANVI TRANQUIL

  grosske | 03 Juliol, 2007 17:03

  Avui matí he estat al Parlament per sentir el discurs d'investidura d'en Francesc Antich.

  L'expressió "canvi tranquil" - un slogan de François Miterrand dels anys 80 - ha format part d'aquest discurs i el resumeix, crec jo, millor que qualsevol altra cosa.

  Antich vol liderar un govern de "centre-esquerra" - aquesta ha estat també l'expressió literal - tenint molt en compta el 46% de vots del PP, des del diàleg i el consens polític i social... O sigui, atent a la correlació de forces i d'acord amb algunes de les coses que jo mateix he dit a qui m'ha volgut escoltar després del 27 de maig

  No a la corrupció, no a l'especulació, seguretat econòmica, no als excessos territorials, creixement sí però en un marc sostenible, l'atenció a les persones i les famílies com a màxima prioritat, prioritat també per a l'habitatge, la salut, l'educació, el transport públic... aquest ha estat el marc general de l'oferta programàtica:

  Algunes concrecions: Son Espases (aturada immediata i estudi d'alternatives), llei del sòl, llei de barris, tramvia, recuperar el consens en política lingüística...

  Si no fos perquè tenc por de repetir-me, diria que aquest també ha vengut per quedar-se. Fins i tot na Mª Antònia Munar, quan m'ha saludat en acabar, m'ha dit - després de l'intercanvi de felicitacions - "... i ara ho hem de fer bé eh?". Sembla que tots ens hagim negat el dret a equivocar-nos.

  PS. L'actitud displicent de Matas ha deixat de ser notícia. S'ha passat la sessió llegint ves a saber quins paperots. No només ha passat de n'Antich, també ha passat de na Rosa Estaràs en renunciar a anotar coses que li poguessin servir per al discurs de demà

  Participaciˇ participativa! a la fi!

  grosske | 03 Juliol, 2007 16:44

  1.  Sara | 03/07/2007, 09:33

  2. No sé si has pres possesió de l'adreça de la regidoria de Participació (tsc.participacio@a-palma.es) i per això t'ho envio per aquí (poc ortodoxe però segur que més efectiu) No dubtis demanar els cops de mà que siguin necessaris:

   Estimat Sr. Regidor Eberhard Grosske:
   la meva entitat "Associació Juvenil Barri" vol participar al consell de centre del Centre Cultural de s'Escorxador. He cercat la possibilitat de descarregar la instància a la web de l'Ajuntament i pel moment no està penjada. L'hi volia demanar si me la podria fer arribar per mail, o si ha possibilitat de recollirla a l'horabaixa.
   El Centre de s'Escorxador ens ha estat tradicionalment vedat amb tot tipus d'excuses, però la més recurrent era que podíem emprar les sales però no els materials del centre (vídeos i tv) perque es podien romprer o perque casualment quan haviem aconseguit travessar les barreres burocràtiques i ens havien concedit sala, l'equip no funcionaba i no hi era a la sala. Així es con vàrem acabar fent cine-fòrums i altres activitats a la petita seu de l'Associó de Veins del Camp Rodò. Ens agradaria que coses semblants no tornin a passar mai a entitats nouvingudes, que poden deixar de funcionar per paranys com aquest.
   Pens que la nostra experiència amb joves i el nostre coneixement del barri poden ser un gran ajud a l´hora de dissenyar el model de participació del districte nord. És per això que li donem la benvinguda i ens posem a la seva sencera disposició (no és una frase feta, utilitzi'ns, ens agradaria molt)

   Atentament:

   Sara González Socías
   Associació Juvenil Barri
   http://barri.casaldejoves.org

  Una de promesas electorales

  grosske | 03 Juliol, 2007 16:32

  Anónimo | 03/07/2007, 09:28

  Bueno, con el nuevo formato entiendo que debemos ir soltando nuevos temas en los comentarios para iniciar debates.

  Supongo que es pronto para afirmar nada, pero me huelo que Son Espases va a estar tres meses parado y al final se reanudarán las obras con el beneplácito de los técnicos (tal vez con alguna modificación en el planteamiento original), y que los pisos de lujo de Núñez en la fachada marítima seguirán adelante.

  Éste es mi -pesimista- pronóstico, a menos que lo que leí ayer en El Mundo sea falso o esté tergiversado, me refiero al coste de la indemnización para las arcas municipales (inasumible para un ayuntamiento responsable) o de la conmutación con otros terrenos para la construcción (casi todas las ha se van por el tema del canódromo). No veo solución posible, ¿alguien me puede hacer ver la luz de nuevo?

  Sé que de lo que hablo no todo es competencia de Cort, pero a los palmesanos nos afecta directamente tanto uno como lo otro.

  INDA SE VA (DICEN)

  grosske | 02 Juliol, 2007 22:41

  1. Inda se ha ido

   Eber, los rumores de la marcha de Inda, son efectivos.
   En el Marca ya lo anuncian, es el nuevo Director del periódico deportivo.

   Ric | 02/07/2007, 23:13

  QUE LE PASA AL BLOC?

  grosske | 02 Juliol, 2007 22:34

  Que le pasa al blog?

  Hola Grosske, no entiendo que cambios han hecho a tu blog.

  ¿Es normal que el comentario de un usuario "AJUNTAMENT DE PALMA: A CURRAR" que parece esta firmado por ti "grosske | 02 Juliol, 2007 13:25" aparezca en la portada y tu pases a comentar en otro link?

  Saludos y gracias por seguir aquí.

  click clik | 02/07/2007, 14:37

  AJUNTAMENT DE PALMA: A CURRAR

  grosske | 02 Juliol, 2007 11:25

  A currar Eber tenÚis a Cort paralizado..decidle a Aina que pare de hacerse fotos y entrevistas y que curre un poco (no es broma) Dolors | 02/07/2007, 11:38

  LLENGUATGE DE SIGNES

  grosske | 02 Juliol, 2007 11:09

  ESTAS DE ENHORABUENA El pasado jueves 28, el Pleno del Congreso de los Diputados aprobˇ por unanimidad la ley que reconoce la lengua de signos ESPAĐOLA y la lengua de signos CATALANA. De esta manera,las barreras que han impedido el acceso de las personas sordas a la educaciˇn, la cultura, a todos los bienes y servicios de la sociedad empiezan a ser derribadas ya que la ley supone un reconocimiento definitivo de la identidad bilingŘe y bicultural de estos ciudadanos. Una reivindicaciˇn histˇrica que es tambiÚ;n el triunfo de aquellos que asumen las necesidades de los demßs como propias. Es el caso de Eberhard Grosske que siempre entendiˇ perfectamente la historia de esta comunidad que ha tenido que reivindicar desde la mßs absoluta carencia de derechos reales ( y en algunas pocas incluso legales), su estatus como personas con los mismos derechos que el resto de la sociedad. El primer debate sobre el estado de la comunidad accesible para los ciudadanos sordos de Baleares fue gracias a su propuesta como Conseller de Treball, la Proposiciˇn no de Ley en la que el Parlament instˇ a proteger y promover la LSC fue una propuesta de Esquerra Unida en la misma Úpoca. Mßs tarde en el Ayuntamiento logrˇ la aprobaciˇn de medidas en la misma lÝnea y ha seguido reclamßndolas desde su nueva posiciˇn. Estß claro que hoy igual que nosotros estßs de enhorabuena. GRACIAS

  BLOC: NOVA ETAPA

  grosske | 02 Juliol, 2007 00:55

  En primer lloc, gràcies a tots els que heu opinat al post anterior i m'heu ajudat a prendre decisions sobre el bloc. Les decisions són les següents:

  1.- El bloc no es tanca, crec que, efectivament, seria una manca de respecte cap els lectors actuals i potencials i un retrocés des del punt de vista de la comunicació política.

  2.- El mantenc, en bona mesura, com una manera d'obligar-me a donar resposta a qualsevol pregunta o demanda d'opinió... d'obligar-me a donar la cara, vaja

  3.- En aquest sentit (i sense perjudici dels posts que jo continui publicant normalment) el compromís es convertir els comentaris que vagin en aquesta línia en nous posts que obrin debat sobre el tema en qüestió (un debat on jo també intervindré per donar resposta a l'opinió o informació demandada)

  4.- Quant als temes, tot està obert tant pel que fa als meus posts com pel que fa als que inicieu vosaltres amb els vostres comentaris (modificaré el sistema de categories a partir d'ara per fer-ho més funcional)

  5.- El major protagonisme dels comentaris anirà acompanyat de la seva moderació. Els comentaris han d'atenir-se al tema tractat o tenir prou contingut per convertir-se en un nou post. Així mateix han de renunciar a l'insult personal malgrat que la crítica a les conductes pugui ser tan contundent com es cregui necessari

  6.- Calcul que el bloc perdrà "calentura" i sortirà ràpidament del hit parade de balearweb. A canvi, m'obligarà a abandonar el lleig costum de "depositar" el meu post i no intervenir gairebé mai en el debat posterior i, en definitiva, m'obligarà, com deia abans, a "donar la cara" de manera més sistemàtica. Esper que la pèrdua de quantitat és compensi amb una major qualitat

   
  Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS