Administrar


Estadisticas de visitas

EL PACTE I L'OMBRA DEL PP

grosske | 21 Juny, 2007 06:40

El Pacte a Balears no està enllestit i encara cal tencar qüestions importants. Però gairebé ningú no dubta que el pacte es tancarà i, a més, aviat.

La primera novedat del Pacte respecte al del 99 és el procés negociador: discret, sense fotos i sense declaracions oficials (malgrat que sí amb les inevitables filtracions). Res a veure amb el clima del 99 on tots els moviments i totes les tensions sortien on line a l'opinió pública projectant una imatge d'inseguretat, feblesa i desgavell. Significa això manca de transparència?. Jo crec que no. La transparència ha de ser total en el producte final: en el programa i en els acords relatius a la gestió, no en el Salsarosa de "aquest opina", "aquests s'han reunit","ahir aquest va cridar a o sé qui per dir-li no sé què"..

Probablement, UM ha estat la força política que més ha canviat la seva posició tradicional i això s'ha de reconèixer públicament. Ahir UM va tancar les portes definitivament a una possible negociació paral.lela amb el PP. Es un gest que s'ha d'agraïr perquè significa no explotar al màxim el seu paper de frontisssa a canvi de no generar més incerteses de les necessàries. No ha estat l'únic moviment important d'UM respecte al 99: acceptar la corresponsabilitat a tots els governs (front al "el Govern per vosaltres i el Consell per a mí" del 99) o la renúncia a fer de l'ocupació de batlies i/o presidències una qüestió de principis han estat factors decisius en facilitar l'acord i en dotar d'estabilitat el futur pacte

Sembla que tots els negociadors del Pacte tenim clar que aquesta és una segona oportunitat que no podem desaprofitar i això és d'agraïr. El nostre fracàs, la nostra ineptitud, significa inevitablement majoria absoluta del PP l'any 2011 i aquest és un escenari que plana sobre les negociacions que tots, per unes raons o per unes altres, volem evitar

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS