Administrar


Estadisticas de visitas

SARKOZY TAMBE VE PER QUEDAR-SE

grosske | 20 Juny, 2007 06:57

Salvant les òbvies distàncies respecte al contingut del post anterior, vat aquí algunes idees una mica desordenades sobre les eleccions franceses:

1.- Sarkozy no és cap pirat de dreta extrema com alguna anàlisi de l'esquerra, interessadament simplificadora, ha volgut afirmar. Sarkozy es va donar compta que França era un pais conservador on la presència del Front Nacional - amb el qual està prohibit pactar - dificultava que aquest conservadurisme tengués una traducció institucional òptima. Així que, com a primer objectiu - plenament aconseguit - es va proposar acabar amb el FN

2.- Eliminar el FN ha passat per renovar el discurs de la dreta amb un programa nítidament conservador que, en determinades qüestions, expressava els seus valors sense complexes. Ha parlat de posar ordre en el tema de la immigració, ordre en els barris conflictius, respecte als mestres a les escoles, ha parlat de valorar el mèrit i la  capacitat individuals... una recepta encisadora per a la dreta però que - oh. sorpresa! - ha resultat que, "amb l'orella petita", també sonava a música entre algúns votants tradicionals de l'esquerra. No hi ha que magnificar aquest fet però és un fet que no es pot menysprear.

3.- Formava party del govern francés però Sarkozy ha aconseguit presentar-se a les eleccions... com a abanderat del canvi!! i ho ha aconseguit amb uns resultazts excel.lents . El seu discurs ha trencat esquemes... el dels seus adversaris no

4.- L'apertura al centre en la conformació del govern - amb la inclusió de conegudes personalitats de l'esquerra política i social - és la darrera mostra que Sarkozy no només ha fet un plantejament ambiciós i exitós sinó que ha vengut per quedar-se

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS