Administrar


Estadisticas de visitas

CRITERIS BASICS PER PACTAR

grosske | 08 Juny, 2007 07:16

Durant l'anterior pacte, moltes vegades vaig dir quer, si fallàvem, hi hauria PP per molta estona. Vàrem fallar (no és el moment ara d'explicar en què i per què) i, efectivament,  l'operació den Matas era assegurar una majoria PP llarga i indiscutible. Només un petit grapat de vots estratègicament situats i factors novedosos com la constitució del Bloc han impedit que això hagi estat així i que un enorme suport electoral no s'hagi transformat en un "triunfo arrollador" del Partit Popular.

Vuit anys després, l'anàlisi és la mateixa i amb major motiu: si feim pacte no tenim dret a fallar.

Això vol dir, en primer lloc, claredat amb el què es vol fer. La premsa només parla de càrrecs però hi ha i hi haurà d'haver un gran debat i una gran claredat programàtica. Si hem d'arribar fins aquí, fins aquí; si fins allà, fins allà, però no pot haver ni sorpreses ni improvisacions ni intents de "colar" coses, sobre la marxa. a la resta de partits.

En segon lloc, ha d'haver coordinació i corresponsabilitat. Es sabuda la reticència d'UM a cogovernar amb el Bloc i, fins i tot, a negociar amb el Bloc. No seré jo qui li retregui però UM ha de ser honesta amb sí mateixa i amb la ciutadania i no s'ha de fer trampes en el solitari. Per una qüestió de simple aritmètica, el Pacte progressista ha de ser necessàriament amb el Bloc i això ho ha de tenir en compta UM igual que el Bloc ha d'assumir que no es pot firmar un pacte progressista sense UM. Els mecanismes de coordinació i corresponsabilitat poden ser diversos però aquests dos conceptes s'han de tenir clars si no volem anar abocats directament al fracàs.

En tercer lloc, i com a conseqüència del segon, es bo que tothom estigui present al govern de les tres institucions implicades. La fòrmula del 99 - UM fora del Govern i PSOE i EU-EV fora del govern del Consell - no va ser una bona fòrmula.

Corresponsabilitat en la gestió d'uns governs que tenguin les coses clares sobre el què s'ha de fer és la fòrmula més adient per encertar 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS