Administrar


Estadisticas de visitas

MATAS, CAÑELLAS I EN JOAN RIERA

grosske | 07 Juny, 2007 06:30

Per comprendre millor el què ha passat publica avui una crònica en Joan Riera que consider d'obligada lectura.

Tal volta en Riera no fa prou èmfasi en el 46% de vots trets pel PP al conjunt de les Illes, però en aquesta vida tot és relatiu i en Riera fa una interessant relació de factors pels quals en Matas estava en condicions d'ampliar considerablement la majoria del 2003; val la pena donar una ullada a aquesta relació que complementa la que jo vaig fer al meu post del dia d'ahir.

En definitiva, examinar tots aquests factor il.lumina la reflexió a la llum d'una nova pregunta: perquè en Matas no ha tret una majoria absoluta a la valenciana?

Algú cita interessadament na Maria de la Pau Janer i el .cat,  d'altres citen els casos de corrupció, d'altres citen la prepotència i agressivitat en l'acció de govern que ha galvanitzat l'oposició i ha permés constituir experiències guanyadores com PSOE-Eivissa pel Canvi. En Joan Riera posa èmfasi en un altre factor molt interessant: la llunyania den Matas respecte als poders fàctics tradicionals, la seva subordinació als poders fàctics "madrilenys" tant econòmics com mediàtics i l'alé que ha donat a tota aquesta gent de la Nova Mallorca; una gent que ara és la primera en demanar el cap den Matas i que representa una política molt distant de l'exitosa fòrmula del Cañellisme pseudopagés que mantingué el PP en el poder des del 1983 al 1995

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS