Administrar


Estadisticas de visitas

QUE FER AMB AQUEST BLOC?

grosske | 30 Juny, 2007 09:59

No fa gaire dies, en Jordi Bayona reflexionava sobre la possibilitat de posar punt i final al seu bloc. El seu raonament era correcte però també eren de pes, i així ho ha reconegut el propi Bayona,  les argumentacions en contrari.

Alguna gent em diu que no és prudent mantenir el meu bloc amb les meves noves responsabilitats polítiques, que una línia de comunicació i debat tan "calenta" és incompatible amb la prudència a la qual obliga formar part d'un govern.

L'opció de "refredar" el bloc no sembla massa útil. En Biel Barceló escriu poc i de manera molt prudent... i la resultant és que el seu bloc s'ha convertit en un foro de debat intern entre militants i simpatitzants del PSM (i algún "anti") que, perfectament, podria penjar de la  pàgina web del propi partit. No és que estigui malament, és que no és exactament la funció d'un bloc

Es cert que jo no podré escriure en aquest bloc amb la mateixa llibertat que abans, no només per prudència política sinó també per imperatiu legal (les deliberacions de la Junta de Govern, per exemple, són secretes) però, d'altra banda, em varen arribar molt fons les paraules d'una comentarista den Bayona "que no se digui que l'esquerra quan governa, calla".

A mí m'han vengut diverses idees al cap: fer un bloc menys aferrat a la conjuntura política local, moderar els comentaris (algúns debats són com els de Salsarosa: enganxen però, en acabar, no t'han aportat res de bo), convertir-ho en una eina d'interlocució real amb els lectors contestant preguntes o donant opinions sobre allò que em sol.licitin (una pràctica interessant però que, inevitablement, aferrarà el bloc a la conjuntura més calenta de l'actualitat política i municipal)... no ho sé. M'agradaria sentir algunes opinions abans de decidir.

Area ve l'estiu, l'activitat de la blogosfera baixarà i és un bon moment per fer canvis

AL.LUCINANT

grosske | 28 Juny, 2007 06:48

Aquests dies al.lucines una mica amb els titulars de premsa. Quan encara no he arribat a païr el de "Matas abandona la política" a cinc columnes i en portada (qui ho anava a dir fa ún mes i busques), avui trobam a la premsa el següent: El Grupo Matutes denunciarà al Govern por las autopistas de Eivissa (sic)!!... (llegiu-lo dues vegades, val la pena)

Només una mica menys al.lucinant és la posició del diputat de Formentera amb el suport del PP, Sr. Mayans. Segons sembla "El diputado de AIPF estudia votar a Antich y dejar el grupo popular". Matías Vallés diria que "después del capitán, las ratas empiezan a abandonar el barco" però jo em limitaré a constatar que el Sr. Mayans manifesta una extraordinària sensibilitat a la direcció del vent.

Mentres tant, tot sembla indicar que els mariners que encara queden al vaixell del PP estan efectúant totes les maniobres necessàries per acabar-lo d'enfonsar. El seu diari de capçalera els convida a substituir els 100 dies de cortesia al nou govern per "ni un minuto de respiro", a la seva darrera executiva la conclusió més clara va ser que "nunca mais" pactarien amb Unió Mallorquina, Angel Aceves ha estat la persona encarregada de posar el PP "prietas las filas e impasible el ademán", s'han desfet ja del llastre centrista i catalanista de Maria de la Pau Janer i, per si faltava qualque cosa, Maria Salom afirma en el Congrés que "el pacto de Baleares huele a podrido" (ja?). Si segueixen així, això serà com el Titànic però sense necessitat d'iceberg 

QUIN PACTE HABEMUS?

grosske | 26 Juny, 2007 21:47

Un pacte moderat quant el programa com no podia ser d'altra manera donada la correlació de forces sorgida del 27 de maig

Un pacte que haurà de governar-se tenint en compta el 46% de vots del PP (per cert, no el 47% tal i com diuen i repeteixen els del PP sense que cap mitjà de comunicació els rectifiqui)

Un pacte que s'inicia des de l'experiència i la maduresa que va donar el dur fracàs de l'anterior pacte 1999/2003.

Un pacte on gairebé tots semblen tenir clar que només té sentit si ha de tenir pròrroga després del 2011

Un pacte que, per això mateix, s'ha de gestionar amb cura: amb generositat per per part del partit majoritari i sense tensions públiques innecessàries per part dels minoritaris 

Un pacte molt més sòlid que el del 99 perquè parteix de la corresponsabilitat de tots els firmants a tots els nivells institucionals

Un pacte molt més sòlid que el del 99 perquè no té en contra el govern de l'Estat

Un pacte que ha començat amb millor peu que el del 99 perquè s'ha negociat amb molta més maduresa i sentit comú

Un pacte equilibrat quant a la distribució de les àrees de gestió.

Un pacte que l'esquerra ha de veure no com EL canvi sinó com una passa inicial cap a un canvi d'orientació en la política a la nostra comunitat

Un pacte que ha de ser gestionat desde la generositat i el sentit comú

En definitiva, un pacte esperançador

PS: Avui matí he assistit a la sessió de constitució del Parlament. Tot d'acord amb el guió, una calor insoportable i només una nota discordant: un Jaume Matas ostentosament absent, fent feina amb els seus paperots al seu seient de President en funcions en el moment de les votacions i fins i tot durant el discurs institucional de la Sra. Munar: un darrer gest de mal perdedor  

 

 

HABEMUS PACTE

grosske | 25 Juny, 2007 21:39

Et voilà! El pacte està acordat des d'avui migdia.

Ahir el mòbil, amb una bateria molt potent que fàcilment em dura dos dies. es va quedar "aixut" a les 6 del capvespre. Avui matí, reunió maratoniana del Bloc tot el matí... i més cridades telefòniques. Al migdia hi havia acord, m'he pogut canviar de camisa, he tengut llum verda per escriure al bloc i, a l'horabaixa, reunió maratoniana de la direcció d'EU per valorar l'acord de la comissió negociadora... Entre tant, nirvis, discusions, preocupacions i cristos varis.

Com deia a un post recent... tot va normalment.

Demà constitució del Parlament, segona gran visualització del canvi (la primera fou l'elecció d'una batlessa progressista a l'Ajuntament de Palma després de 16 anys de governs conservadors). La setmana qui vé investidura del President del Govern i, pocs dies després, constitució dels Consells Insulars... el mes de juliol serà el sus del segon periode progressista a les Balears.

Tot el meu esforç serà perquè aquest pacte funcioni i perquè aquest canvi no sigui només per un efímer periode de quatre anys.

PS Demà esper poder penjar en el bloc l'acord programàtic pactat

ESPERANT LA SIGNATURA DEL PACTE...

grosske | 25 Juny, 2007 05:49

Diuen que n'Isabel la Catòlica va prometre no canviar-se de camisa fins que no hagués conquerit Granada. Jo tenc complicat escriure en el bloc fins que el pacte no estigui firmat. Si escric d'un altra cosa, em semblaria una mica fals i si escric sobre això mateix, en aquests moments, em semblaria una imprudència. Així que deman disculpes per la meva manca de "productivitat" com a administrador del bloc.

Tanmateix, tal volta en unes hores ja em pugui canviar de camisa...

LA ESPANT┴ DE MATAS

grosske | 22 Juny, 2007 07:02

Lo den Matas no és una dimissió ni és un abandonament de la política: és una "espantá", un "ja no puc més", un "aquí vos quedau"... i, en definitiva, per la manera com s'ha produit, una putada per al seu partit.

Ni tan sols ha esperat a veure formalitzat el pacte de centre-esquerra, ni tan sols ha deixat que el partit pogués digerir´mínimament la nova situació i es situàs en clau de futur, ni tan sols ha esperat a què na Cirer pugui construir un argumentari que justifiqui perquè, si Matas s'en va, ella ha de quedar a Cort. Ha partit i punt, perquè ja està fart.

Ell i una de les seves amistats més perilloses, n'Eduardo Inda, opinen que és culpa de la llei electoral i dels altres partits (sic): igual que si el Barça digués que ha perdut la lliga per culpa del Madrid...

Com a "Match point", la inolvidable pe.lícula de Woody Allen, Matas creia, ingènuament, que la seva gestió era com un crim perfecte: un fortí inexpugnable. Aconsellat per na Cirer, n'Estaràs, n'Inda ,en Delgado i companyia, consentí en cremar els vaixells de la seva possible aliança amb UM i, com tothom reconeix (llevat del PP) aquesta ha estat una errada monumental.

En política no es pot controlar tot, mai saps quan esclatarà el cas Andratx, mai saps com pot derivar la política estatal i tampoc no pots aspitar, afortunadament, a què IB3, El Mundo i Salut i Força et garanteixin els estats d'opinió. Per això, en política, sempre has de tenir un Pla B, un Pla per si, per exemple, no tens la majoria absoluta.

El drama del PP no és la dimissió de Matas; el drama és el pes que pugui tenir en el futur l'ala dura del PP encapçalada per en Delgado. Que la majoria absoluta obtinguda pel PP a Calvià no engani a ningú: Delgado no és Sarkozy i un PP dirigit per aquesta dreta sense complexes és un PP condemnat a l'oposició

 

EL PACTE I L'OMBRA DEL PP

grosske | 21 Juny, 2007 06:40

El Pacte a Balears no està enllestit i encara cal tencar qüestions importants. Però gairebé ningú no dubta que el pacte es tancarà i, a més, aviat.

La primera novedat del Pacte respecte al del 99 és el procés negociador: discret, sense fotos i sense declaracions oficials (malgrat que sí amb les inevitables filtracions). Res a veure amb el clima del 99 on tots els moviments i totes les tensions sortien on line a l'opinió pública projectant una imatge d'inseguretat, feblesa i desgavell. Significa això manca de transparència?. Jo crec que no. La transparència ha de ser total en el producte final: en el programa i en els acords relatius a la gestió, no en el Salsarosa de "aquest opina", "aquests s'han reunit","ahir aquest va cridar a o sé qui per dir-li no sé què"..

Probablement, UM ha estat la força política que més ha canviat la seva posició tradicional i això s'ha de reconèixer públicament. Ahir UM va tancar les portes definitivament a una possible negociació paral.lela amb el PP. Es un gest que s'ha d'agraïr perquè significa no explotar al màxim el seu paper de frontisssa a canvi de no generar més incerteses de les necessàries. No ha estat l'únic moviment important d'UM respecte al 99: acceptar la corresponsabilitat a tots els governs (front al "el Govern per vosaltres i el Consell per a mí" del 99) o la renúncia a fer de l'ocupació de batlies i/o presidències una qüestió de principis han estat factors decisius en facilitar l'acord i en dotar d'estabilitat el futur pacte

Sembla que tots els negociadors del Pacte tenim clar que aquesta és una segona oportunitat que no podem desaprofitar i això és d'agraïr. El nostre fracàs, la nostra ineptitud, significa inevitablement majoria absoluta del PP l'any 2011 i aquest és un escenari que plana sobre les negociacions que tots, per unes raons o per unes altres, volem evitar

SARKOZY TAMBE VE PER QUEDAR-SE

grosske | 20 Juny, 2007 06:57

Salvant les òbvies distàncies respecte al contingut del post anterior, vat aquí algunes idees una mica desordenades sobre les eleccions franceses:

1.- Sarkozy no és cap pirat de dreta extrema com alguna anàlisi de l'esquerra, interessadament simplificadora, ha volgut afirmar. Sarkozy es va donar compta que França era un pais conservador on la presència del Front Nacional - amb el qual està prohibit pactar - dificultava que aquest conservadurisme tengués una traducció institucional òptima. Així que, com a primer objectiu - plenament aconseguit - es va proposar acabar amb el FN

2.- Eliminar el FN ha passat per renovar el discurs de la dreta amb un programa nítidament conservador que, en determinades qüestions, expressava els seus valors sense complexes. Ha parlat de posar ordre en el tema de la immigració, ordre en els barris conflictius, respecte als mestres a les escoles, ha parlat de valorar el mèrit i la  capacitat individuals... una recepta encisadora per a la dreta però que - oh. sorpresa! - ha resultat que, "amb l'orella petita", també sonava a música entre algúns votants tradicionals de l'esquerra. No hi ha que magnificar aquest fet però és un fet que no es pot menysprear.

3.- Formava party del govern francés però Sarkozy ha aconseguit presentar-se a les eleccions... com a abanderat del canvi!! i ho ha aconseguit amb uns resultazts excel.lents . El seu discurs ha trencat esquemes... el dels seus adversaris no

4.- L'apertura al centre en la conformació del govern - amb la inclusió de conegudes personalitats de l'esquerra política i social - és la darrera mostra que Sarkozy no només ha fet un plantejament ambiciós i exitós sinó que ha vengut per quedar-se

HA VENGUT PER QUEDAR-SE

grosske | 18 Juny, 2007 06:28

Asseguda tota sola a la presidència de la Sala, menuda, prima, el somriure tímid, sobrant-li cadira de per tot, semblava que estava allà aposentada per equivocació. Fins i tot el tòtem icònic "Ancien Régime" que tenia sobre el cap (sobre la batlessa el Rei, sobre el Rei, Déu) accentuava el seu aire de persona fora de lloc.

Res més enganyós i més lluny de la realitat. Transpuà tot el temps una simpatia sincera, una cordialitat gens ni mica embafosa i un coratge mesurat d'acord amb les nosves circumstàncies. El seu discurs fou impecable i em consta que el va escriure ella personalment. Sembla que tenir una batlessa intel.lectualment sòlida formarà part del canvi.

Segur que té punts febles. Ja els trobaré. Però, de moment, sembla obvi que Aina Calvo ha vengut per quedar-se

 

EL PACTE PER PALMA

grosske | 15 Juny, 2007 21:43

ACORD PER A LA GOVERNABILITAT I EL FUTUR SOSTENIBLE DE LA CIUTAT DE PALMA

Els sotasignats es comprometen a garantir la governabilitat i un futur de progrés, d’avenços i de modernitat per a Palma mitjançant un nou govern municipal amb capacitat de gestió i sota els principis irrenunciables de la transparència i la major cura en la gestió econòmica i administrativa, sempre en l’exclusiva defensa dels interessos generals de la ciutadania de Palma.
Per tant, es comprometen amb els següents acords:
Model de ciutat i eixos d’actuació del govern de la ciutat.
El govern de la ciutat girarà en torn als següents eixos d’actuació:
- El diàleg permanent i la voluntat d’acord entre els propis grups del Consistori i amb la ciutadania.
- La dinamització de la societat civil i la implementació d’instruments potents de participació ciutadana.
- La honestedat i la transparència en la gestió dels interessos públics.
- Una actuació planificada front a una política improvisada i desordenada.
- La modernització i descentralització de l’administració municipal.
- El desenvolupament de la Llei de Capitalitat i l’enfortiment financer i competencial de l’Ajuntament. La Llei de Capitalitat serà reformada per tal de retornar la competència
d’urbanisme al Consell de Mallorca.
- La revisió del Pla General i la revalorització d’aquest instrument al servei d’una ciutat ordenada, equilibrada i sostenible, amb uns equipaments suficients i pròxims als ciutadans.
- Exercici eficaç i rigorós de la disciplina urbanística.
- El desenvolupament de polítiques potents en matèria d’habitatge i gestió del sòl a partir d’un conjunt edificat de densitat mitjana i de qualitat
- La resolució dels problemes de mobilitat mitjançant la millora de la xarxa viària, el reforçament del transport públic i dels mitjans de transport alternatius, i la construcció
d’aparcaments dissuasius i per a residents.

- L’increment dels recursos destinats a la cohesió social, el suport a les famílies i persones amb dificultats especials, la desaparició de les barreres arquitectòniques i el
desenvolupament comunitari.
- El suport decidit a la igualtat en el marc d’uns valors respectuosos amb la llibertat i la tolerància.
- L’impuls de polítiques actives d’ocupació concertades amb els agents socials i lligades al foment de l’economia productiva i les polítiques de cohesió social.
- El foment del petit comerç urbà i d’un turisme de qualitat i no estacional.
- El desenvolupament d’una política cultural activa, arrelada a la nostra realitat i projectada cap a l’exterior
- La millora de la neteja i el manteniment al conjunt de la ciutat.
- La millora de la seguretat ciutadana a través de les necessàries polítiques de prevenció, la generalització i millora del servei de policia de barri i l’increment dels
efectius de la policia nocturna.
- La protecció efectiva del nostre patrimoni, la nostra llengua i la nostra cultura tradicional.
- El desenvolupament de l’Agenda Local 21 i dels compromisos que se’n deriven en matèria de renous, contaminació, residus, gestió de l’aigua i l’energia, espais naturals, àrees recreatives, zones verdes, etc.
- Una política fiscal guiada per criteris d’equitat social i de sostenibilitat mediambiental.
Aquests elements constitueixen un punt de partida que s’ha de veure complementat per una reflexió continuada i compartida sobre la ciutat pensada a llarg termini.

Amb aquesta pretensió, des de la presidència del govern municipal i amb la implicació directa del Consell Social, s’impulsarà la reflexió sobre el planejament de la ciutat a llarg termini amb la participació activa dels diferents agents socials de la ciutat i amb el compromís d’arribar a
diferents acords estratègics.
Mobilitat
- Es reforçarà l’ús de l’espai públic seguint les següents prioritats: vianants, ciclistes, transport públic i taxis, distribució de mercaderies i finalment motos i cotxes privats.
- Es crearà una xarxa de bicicletes radial i una altra perimetral amb continuïtat
- Es durà a terme una forta inversió en els sistemes de transport col·lectiu a fi que doni servei a tota la ciutat augmentant-ne notablement les freqüències i la velocitat.
- S’incrementarà el nombre de carrils bus en la mesura d’allò possible per tal de garantir la rapidesa i eficàcia del transport públic.

- Es fixarà una despesa màxima diària, per als usuaris de la targeta ciutadana, a partir de la qual la resta de viatges que es facin siguin gratuïts.
- Es potenciarà la xarxa transversal de transport públic en el sentit dels anells de l’Eixample.
- Es posarà en marxa el Tramvia de la Badia
- La signatura i el desenvolupament immediat del Conveni viari de l’Estat-Consells Insulars serà un instrument essencial per resoldre el problema dels accessos a Palma, en funció
de l’estudi de mobilitat que contempla, així com la millora de la xarxa secundària i variants previstes.
- Es crearan tres grans espais d’aparcaments (dissuasius) a les entrades de la ciutat, gratuïts i vigilats, enllaçats amb el centre per un sistema de transport públic a través d’un bitllet combinat.
- Es potenciarà la construcció d’aparcaments a zones de la ciutat on això representa un problema important, com és el cas de l’Eixample, Gènova, Son Sardina, Son Dameto, Son Canals, etc...
- Millorar els accessos i facilitar la mobilitat a barris com El Molinar, La Soledad-Polígon de llevant, S’Indioteria, Son Rapinya, Coll d’en Rabassa, Establiments i Son Rullan.
Millora dels barris i creació d’espais lliures
- D’acord amb la Llei de barris, l’equip de govern de l’Ajuntament de Palma, realitzarà un Pla integral de millora de barris, per a la rehabilitació d’aquells barris que requereixin
especial atenció o presentin majors problemes socials o estructurals.
- Es preservaran la fisonomia, identitat i valor patrimonial de barris tradicionals de Palma com Santa Catalina, Es Rafal, La Soledat, Son Espanyolet, Son Cotoneret, El Terreno, Es
Molinar...) i dels que conformen la corona externa de la ciutat, com Son Ferriol, S’Indioteria, Son Sardina, Establiments, Sa Vileta, Son Rapinya, Gènova.
- Es recuperarà Torre d’en Pau al Coll d’en Rebassa
- Es crearà una xarxa de carrers (eixos cívics) on el vianant sigui el protagonista, s’ampliaran les voravies i s’hi incorporaran carrils-bici. Aquests carrers connectaran el centre amb els grans equipaments de Palma (poliesportius, centres culturals...) i vertebraran la vida interior dels grans barris de la ciutat.
- S’incrementaran les zones verdes de la ciutat:
· Es crearan diferents corredors verds: Torrent Gros, Sa Riera, Torrent de San Magí, Torrent des Mal Pas, Sèquia de Sant Jordi i es crearà el gran Parc del Torrent Gros com a gran espai lliure del sector de llevant de la ciutat

· Es transformarà Jacint Verdaguer en un Parc
· S’executarà el projecte de construcció del passeig per vianants al camí dels Reis de Gènova des de la rotonda de Base General Asensio fins al poliesportiu de Sant Agustí.
· Protegir adequadament els espais naturals de la Serra de Na Burguesa, es Carnatge i ses Fontanelles. En el cas de Ses Fontanelles s’estudiarà la viabilitat jurídica i financera d’estendre el més possible aquesta protecció
· Es crearan àrees recreatives que suposin un lloc d’esbarjo i d’encontre amb la naturalesa al voltant de la ciutat.
- Es suspendran les llicències de la urbanització de la Façana Marítima de Palma i s’iniciaran negociacions per un nou projecte de gran parc públic.
- En el marc de la descentralització municipal es contemplarà la possible creació d’entitats locals menors als pobles de Palma que així ho reclamin.
- Es liderarà la reforma de la Platja de Palma, dins el marc del consorci creat a tal efecte, per aconseguir refer els espais urbans degradats, recuperar el liderat turístic de la zona amb un turisme de qualitat, millorar els accessos i la connectivitat de la zona i implicar tots els agents socials que hi intervenen.
- Es dinamitzarà l’oferta de lleure a la Platja de Palma i al centre de la ciutat, afavorint el desenvolupament d’aquestes iniciatives empresarials i respectant al mateix temps la
qualitat de vida dels veïnats.
- Dotació de subministre d’aigua i clavegueram a Establiments (zona rural), S’Indioteria rural, Casablanca, Sa Garriga i Ca’n Moreno, i dotar de canalització d’aigües pluvials a la
carretera de Llucmajor a S’Aranjassa.
Urbanisme, Edificació i habitatge
- S’elaborarà el Pla estratègic de sòl i habitatge de Palma amb els objectius, d’una banda, d’impulsar la construcció d’habitatges dignes, distribuïts harmònicament pel conjunt de la ciutat i evitant la construcció de guetos. D’una altra, donar prioritat a l’habitatge en règim de lloguer amb una reserva específica per a joves i una especial atenció a famílies monoparentals i dones amb càrregues familiars, persones dependents i famílies nombroses.
- El Pla donarà prioritat a la inclusió de fórmules per a la creació d’habitatges per a joves a preu taxat pel que es promourà, si és necessari, nou sòl urbanitzable.
- Es traslladarà a una altra localització de la ciutat una part dels habitatges prevists a Son Busquets i s’incrementaran els equipaments esportius i culturals per compensar les deficiències existents a la zona.

- S’executaran les obres de reforma i millora dels habitatges del Generalíssim al Camp Rodó.
- Es crearà un Patrimoni Municipal de Sòl destinat a la construcció d’habitatge de protecció publica, per la via de la incorporació de la cessió per aprofitament, l’adquisició, el conveni o l’expropiació.
- Es crearà la Societat Municipal de Sòl i Habitatge de Palma, que serà l’encarregada de controlar i dinamitzar totes les iniciatives sobre sòl i habitatge en venda i en lloguer en
l’àmbit municipal.
- Es retornarà al sòl industrial l’ús inicial d’emmagatzematge, transformació de matèries primes i distribució de mercaderies al polígons. S’eliminarà la darrera modificació de
normativa del PGOU que ha augmentat significativament l’edificabilitat dels polígons.
- S’aplicaran criteris rigorosos i objectius en la concessió d’interessos generals.
- Es posaran en marxa mesures per promoure l’ocupació dels habitatges buits: ajudes per rehabilitació, pla d’avals públics que assegurin els propietaris enfront d’impagats i
deterioraments, creació d’un registre d’habitatges buits i fiscalització especial per a habitatges desocupats.
- Es participarà activament en els programes d’actuació concertada en sòl de titularitat pública estatal desafectats, per aconseguir-ne la reutilització preferent per a habitatges de preu assequible i especialment per a lloguer a preus baixos.
- Es promouran habitatges de lloguer destinats a sectors concrets, prioritàriament: joves, famílies monoparentals i dones amb càrregues familiars, persones dependents i famílies nombroses.
- S’informarà desfavorablement davant les instàncies competents l’ampliació de l’aeroport, a través de la tercera pista.
- Donarem suport a l’adequació del Port a la zona del Dic de l’Oest, a les necessitats reals de creixement de la ciutat i mininitzant els impactes i manteniment els usos portuaris.
- Pel que fa a l’entrada del gasoducte a la ciutat s’adoptaran totes les mesures necessàries per garantir la seguretat de les persones.

Neteja i manteniment
- Serà una acció de govern immediata fer extensiva la neteja diària a tots els barris de Palma. Dins del primer quadrimestre de mandat es posarà en marxa el Pla de xoc de neteja urbana, per donar solució als principals problemes de la ciutat en aquest aspecte.
- Es reforçaran les tasques de manteniment de l’espai públic, voravies, mobiliari urbà, jardins, poda d’arbres, etc. tot i garantint al màxim l’accessibilitat de la via pública.

- Es remodelarà el mobiliari urbà per tal de garantir la qualitat, la minimització de l’impacte i l’accessibilitat.
Seguretat ciutadana
- Es potenciarà i dotarà dels instruments necessaris a la policia local per al bon desenvolupament de la seva tasca.
- S’incrementarà i garantirà la presència continuada de policies locals a tots els barris de Palma i es reforçarà la presència al carrer en hores nocturnes.
- Es reforçarà la plantilla de la policia local i crearan les condicions laborals necessàries per a l’assoliment dels objectius prevists al present acord.
- Des de la proximitat, la policia de barri actuarà en la prevenció de conflictes, podrà esdevenir intermediària i col·laborar directament en la resolució dels problemes quotidians de la zona així com garantir-ne la seva seguretat. A més de participar en l’ordenació de l’ús de les vies urbanes, es veurà reforçat el seu paper en la prevenció de la sinistralitat laboral.
Educació
- Es posaran en marxa mesures urgents per al manteniment dels centres educatius de Palma començant per la realització d’un peritatge a totes els centres públics d’Educació
Infantil i Primària per tal d’avaluar quin és el seu estat actual.
- Es duplicaran el nombre de places escolars d’educació infantil per a nins i nines menors de 3 anys.
- En col·laboració amb altres institucions es garantirà la gratuïtat dels llibres de text de l’ensenyament obligatori, públic i concertat.
- Es posaran les instal·lacions dels Centres escolars a disposició de les barriades, fora de l’horari lectiu, per a l’organització d’activitats culturals, socials i esportives i s’adaptaran els horaris dels centres educatius, amb el personal qualificat necessari, per atendre les necessitats de les famílies treballadores amb fills.
- S’incrementaran els recursos pels infants amb necessitats educatives especials i amb situació de risc d’inadaptació social.
- Es dotarà amb més i millors biblioteques públiques i mediateques els centres educatius perquè puguin atendre les demandes dels estudiants i de la població en general.
- Es col·laborarà amb la UIB en la creació de programes per a fomentar la transició dels ciutadans als estudis universitaris i perquè els edificis de la Universitat al centre de serveixin per a apropar la vida universitària i les activitats culturals i acadèmiques a tota la ciutadania.

Esports
- Es revisarà el Pla d’Equipaments Esportius i es dotarà a tots els barris de Palma de les infrastructures adequades d’ús públic a fi de garantir la igualtat d’oportunitats per a la
pràctica esportiva i la pràctica de l’esport d’oci. Entre d’altres, es preveu la creació de nous equipaments esportius a Santa Catalina, Son Sardina, Can Pastilla, Son Dameto, Son
Ferriol, Son Cladera, Son Oliva, Son Canals etc.
- Es facilitarà a les federacions esportives i clubs federats l'ús d'unes instal·lacions adients, dotades amb els mitjans tècnics adequats i els serveis professionals necessaris i es
reforçaran les escoles esportives municipals.
- Es participarà, juntament amb altres entitats responsables de l'esport nacionals i autonòmiques, en el disseny i la creació de centres d'alt rendiment que s’ubiquin a Palma.
- Es desenvoluparà un pla d'actuació i promoció per a la candidatura de Palma com subseu olímpica de vela per als Jocs olímpics de Madrid 2016.
Informació i coneixement
- Es treballarà per convertir l’accés a Internet en un dret de la ciutadania, posant els mitjans pressupostaris per aconseguir que tots els ciutadans i ciutadanes pugin fer ús de les possibilitats d’informació, comunicació, participació i formació que la tecnologia digital ofereix.
Ocupació
- Es promourà un Pacte Social Local per l’Ocupació, la Cohesió Social i el foment de l’Economia productiva amb la implicació dels agents socials i econòmics.
- S’elaborarà el Pla Local d’Ocupació (PLO) per dur a terme un model de desenvolupament local basat en els principis de concertació i interconnexió de polítiques, programes i accions de tots els agents socials i econòmics presents en el territori.
Turisme
- Es potenciarà l’IMTUR des del qual s’elaborarà el Pla Municipal de Promoció i Foment del Turisme i es crearà el Fòrum de Turisme de Palma, com un espai de reflexió,
participació i cooperació de tots els sectors sobre la política turística municipal dirigida cap a consolidar Palma com la capital turística de la Mediterrània.
- Es fomentaran la investigació i la innovació dins del camp del turisme, amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears a fi d’ampliar els mercats turístics tradicionals i desenvolupar estratègies per a l’excel·lència turística.
- S’impulsarà la construcció del Palau de Congressos, revisant-ne el projecte previst, i d’un Recinte Firal ubicat a un lloc consensuat amb el sector, valorant la proposta d’ubicació al Polígon de Llevant.

Comerç i consum
- Es crearà una marca diferenciada que identifiqui el comerç de Palma amb la qualitat, de manera coordinada amb les polítiques de consum.
- Es posarà en marxa un Pla Integral del Comerç de Palma amb l’objectiu d’eradicar la proliferació d’establiments comercials que incompleixen la normativa vigent, establir
mesures per a evitar la competència deslleial i coordinar polítiques que garanteixin la dotació dels serveis mínims indispensables a les zones comercials (neteja, enllumenat,
etc).
- Es prendran les mesures necessàries per evitar la proliferació de grans superfícies i centres comercials.
- Es duran a terme polítiques de protecció del consumidor, i especialment aquelles relacionades al control de grans operadors i sobreendeutament familiar.
- Es potenciaran els mercats municipals en col·laboració amb la resta d’administracions insular i autonòmica.
Cultura i Patrimoni
- Es convocarà el Primer Congrés Municipal de Cultura a partir de les conclusions del qual s’elaborarà un Projecte Cultural per a la ciutat i es crearà el Consell de la Cultura de
Palma.
- Es posaran en marxa polítiques de promoció dels creadors i artistes locals habilitant espais per a l’assaig i per a la creació i facilitant-ne la projecció internacional.
- Es revisaran els criteris i les bases actuals dels Premis Ciutat de Palma per tal de recuperar el seu caràcter de referent cultural i es crearan noves categories.
- S’acostarà als barris i pobles de Palma l’Escola Municipal de Música.
- Es posarà en marxa un estudi de viabilitat per a la transformació l’edifici de GESA en un espai cívic, cultural i artístic que esdevengui un referent a la Mediterrània.
- S’impulsarà la creació a Palma d’una Filmoteca Pública
- S’impulsarà la celebració d’esdeveniments culturals amb projecció internacional
- S’elaborarà un pla de biblioteques.
- Es construiran nous centres Socioculturals a l’Eixample, Son Espanyolet, etc.
- S’aplicarà escrupolosament tota la normativa vigent pel que fa a la protecció del Patrimoni.
- Es modificarà la toponímia de llocs, carrers i instal·lacions vetllant per la seva adequació a la nostra llengua, cultural i història, i als valors democràtics.

- S’elaborarà amb caràcter d’urgència un pla de protecció del patrimoni moble que sigui propietat o responsabilitat de l’Ajuntament i que inclogui mesures per a la conservació,
tractament i difusió del patrimoni bibliogràfic, documental, fotogràfic, etc., i per a la gestió del patrimoni artístic.
- S’elaborarà la Carta Arqueològica de la ciutat.
- Es preservarà i recuperarà el patrimoni etnològic, tant en la seva concreció material (construccions tradicionals, especialment les de l’àmbit rural del terme municipal) com en el seu aspecte immaterial (festes i tradicions pròpies de Palma).
Normalització Lingüística
Es garantirà i es vetllarà pel compliment de la Llei de Normalització Lingüística i s’elaborarà un Pla de Normalització Lingüística.
Salut
- Es donarà prioritat a les accions de promoció de la salut i es crearà el Centre Municipal de Salut que es responsabilitzarà de les polítiques i de les activitats municipals dirigides a la prevenció de malalties i riscs i a la promoció de la salut individual i col·lectiva
- Se col·laborarà amb les institucions competents per tal d’ampliar la xarxa de centres de salut.
- Es crearà el Consell Municipal de la Salut, cercant la participació real de les associacions de veïns, associacions de malalts, sindicals, de col·lectius poblacionals (dones, joves, jubilats ...), societats científiques, col·legis professionals, etc.
- Es vigilaran i controlaran la contaminació atmosfèrica (industrial, trànsit, ...), la gestió de l’evacuació, el tractament i la reutilització de les aigües residuals, renous, etc. I s’elaborarà un mapa de renous de la ciutat.
- S’elaborarà una ordenança municipal de regulació de les antenes de telefonia mòbil garantint l’aplicació de les màximes restriccions sanitàries i de protecció del medi ambient, dins el marc de la normativa vigent i la seva actualització permanent.
- Es durà a terme un control periòdic de les emissions a les estacions base per tal de clausurar de manera immediata aquelles que no compleixin els requisits establerts a la
normativa vigent i puguin suposar un risc per a la salut.
- Es duran a terme campanyes d’informació i sensibilització al conjunt de la ciutadania sobre el tracte i la tinença correcta dels animals de companyia i s’actualitzaran les normatives municipals que assegurin el control de les condicions de la tinença d’animals i la penalització de les infraccions. Es marcarà l’objectiu del sacrifici zero a través del foment de l’adopció i mesures d’esterilització i control.

Drets socials
- Es crearà la Regidoria d’Igualtat i Drets Cívics que vetllarà per a que la igualtat tant des de la perspectiva de gènere com d’altres, sigui present al conjunt de polítiques
municipals.
- Es revisarà el Pla Municipal d’Igualtat i lluita contra la Violència de Gènere.
- Es crearà el Consell de Dones.
- Es reactivarà el Consell d’Acció Social Municipal com a òrgan assessor de les distintes polítiques i actuacions municipals, amb l’objectiu de conèixer de primera mà les diferents problemàtiques i circumstàncies que hi estan relacionades o que afecten les persones amb discapacitat i d’altres col·lectius amb necessitats de suport.
- Es garantirà la reserva del 5% de places públiques d’ocupació per a persones amb discapacitat.
- Es treballarà per garantir l’accessibilitat de la via pública, el transport públic i els edificis i dependències municipals. Es treballarà activament per eliminar les barreres auditives i visuals.
- Es facilitarà la permanència de les persones majors a casa seva, millorant el servei d’ajuda domiciliària, així com el d’alarma telefònica i el de teleassistència.
- Es col·laborarà amb la resta d’administracions en la creació de centres de dia, residències i equipaments sociosanitaris.
- Es duran a terme mesures planificades per evitar la discriminació per sexe, orientació sexual i identitat de gènere.
- Es promouran ajudes i programes per facilitar l’accés dels i les joves a l’habitatge, combatre la precarietat laboral, promoure formes alternatives de lleure i millorar la seva mobilitat.
- Es dinamitzaran els casals de joves fent-los autèntics espais de trobada i de creació artística i musical del jovent de Palma.
- S’elaborarà, amb la participació dels i les joves, un pla jove municipal que serà l’instrument de referència en polítiques de joventut municipals.
- S’exonerarà del pagament de les taxes de l'Ajuntament les persones amb rendes mínimes.
- Es dedicarà el 0,7% del pressupost total de l'Ajuntament a la cooperació per al desenvolupament, a través de l'increment progressiu d'iniciatives solidàries i de comerç just.

- Es posaran en marxa mesures que garanteixin que les persones immigrants poden desenvolupar plenament els seus drets de ciutadania i complir amb les seves obligacions ciutadanes tot i facilitant i promovent que s’adaptin a la nostra realitat.
- Es dotaran de més recursos els serveis socials de l’Ajuntament i es reforçaran les xarxes d’Educadors de Carrer, d’Animadors Culturals i de Mediadors Socials.
- En col·laboració amb el Consell de Mallorca es millorarà la xarxa d’albergs per a persones excloses.
- Es treballarà per resoldre el problema dels infrahabitatges i es cercarà la col.laboració institucional per desmantellar el poblat de Son Banya Civisme, Participació i Transparència
- Es promouran polítiques municipals que, front a les conductes incíviques, garanteixin el nostre dret a la convivència dins un espai públic net, tranquil i solidari.
- Es promouran espais de participació a cada barri.
- S’actualitzarà el Reglament de Participació Ciutadana preveient un suport efectiu al teixit associatiu i un procés de participació de la ciutadania i de les seves organitzacions en
l’elaboració dels pressuposts municipals. La participació s’articularà a nivell territorial per barris i a nivell sectorial en funció de la realitat del teixit associatiu (joventut, dona,
exclusió social, esports, immigració, gent gran, etc.).
- Es recuperarà la presència de la societat civil i els grups municipals en els consells d’administració de les empreses públiques i dels organismes autònoms.
- L’acció de govern es durà a terme amb la màxima transparència tant pel que fa a l’accés a la informació com pel que fa al rigor en la tramitació dels expedients administratius.
- S’establiran criteris clars i rigorosos pel que fa a la contractació de personal.
Política fiscal
- S’estudiaran modificacions de les taxes i imposts municipals que vagin en la següent direcció: afavorir els habitatges modests utilitzats com a primera residència i discriminar positivament els habitatges ocupats a través de l’IBI; afavorir l’estalvi d’aigua i la reducció dels residus; afavorir la utilització de vehicles poc contaminants; alleujar fiscalment les obres de rehabilitació.
- S’eliminarà la taxa d’ORA per als residents i se possibilitarà el pagament al temps real d’aparcament.

Gestió i seguiment dels acords polítics
Per tal de garantitzar l’estabilitat del govern municipal s’establirà una comissió de seguiment entre les tres forces polítiques. Cap grup polític o membre del govern farà públiques, presentarà propostes a Ple o a comissió que no tenguin la uanimitat de les forces polítiques sotasignants.
Un cop constituït el Consistori els grups sotasignants acordaran els criteris pressupostaris adequats per tal d’assegurar el finançament de les polítiques acordades.
Subscriuen aquest acord els sotasignants, en nom del Partit Unió Mallorquina (UM), la coalició Bloc per Palma i Partit Socialista de les Illes Balears (PSIB-PSOE)
Palma, 15 de juny de 2007.
Miquel Nadal i Buades Eberhard Grosske i Fiol
UM Bloc per Palma
Aina Calvo Sastre
PSIB-PSOE

TOT VA NORMALMENT

grosske | 14 Juny, 2007 06:06

Els pactes a les Balears avancen entre nirvis, especulacions, petits terratrèmols, rumors, avanços, retrocessos i més especulacions... o sigui, normalment.

En realitat, per damunt d'aquests accidents del terreny, pèr damunt d'anècdotes personals incontables i, en molts de casos, inconfirmables, la negociació va en la direcció prevista des d'un principi i amb prou claredat.

La notícia d'avui serà l'òrdago que el PP oferirà a UM al més alt nivell. Tenc curiositat per sarber la naturalesa de l'oferta i per conèixer les eventuals conseqüències que tendrà al sí del Partit Popular... però em sorprendria molt que tengués conseqüències pràctiques en l'orientació de les aliances que, finalment, s'han de formalitzar.

Malgrat que encara hi quedin aspectes importants per concretar, jo crec que hi haurà un pacte progressista a tots els nivells. Serà un pacte raonable quant a programes i raonable quant a les àrees de gestió com raonable és el tìpus de negociacíó, discreta i sense fotos, que s'ha duit endavant fins ara.

Què vol dir raonable? Per a mí, raonable vol dir que s'ajusti a la correlació de forces existent, que sigui sòlid i potencialment exitós i que, per tant (aquí vé allò més important), permeti iniciar una ona llarga de reorientació de la política balear

LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

grosske | 11 Juny, 2007 07:13

Jaume Matas dóna voltes pel Consolat de Mar meditant sobre un dilema irresoluble: si no fa un intent seriós per pactar amb UM, ni Rajoy ni els seus companys de partit (especialment els alts càrrecs)  li perdonaran; si fa un intent seriós (que passi per ofertar presidències o sacrificar na Cirer a Palma), ni les bases del seu partit ni el seu electorat li perdonaran.

Matas, com un nou Hamlet, dóna voltes i voltes al seu dilema i sap que. tal volta, aquesta calavera que duu a la mà és, en realitat, la seva.

Per la seva banda, avui es reuneix una UM a la qual, per tàctica negociadora, li hagués convingut més un PP amb més iniciativa i menys dubitatiu. Escorada clarament a un pacte progressista, mirarà de posar les bases per solventar el tema de la batlia de Palma.

El PSOE i el Bloc ens oposam a cedir la batlia a UM per les raons moltes vegades expressades al llarg de la campanya. El PSOE, també, per una raó suplementària: sap  que la lògica de la batlia compartida és compartir-la a tres, no a dos, i que, cas contrari, les compensacions que es farien necessàries farien  l'esquema de gestió de Cort tan complicat com poc convenient per als interessos socialistes

CRITERIS BASICS PER PACTAR

grosske | 08 Juny, 2007 07:16

Durant l'anterior pacte, moltes vegades vaig dir quer, si fallàvem, hi hauria PP per molta estona. Vàrem fallar (no és el moment ara d'explicar en què i per què) i, efectivament,  l'operació den Matas era assegurar una majoria PP llarga i indiscutible. Només un petit grapat de vots estratègicament situats i factors novedosos com la constitució del Bloc han impedit que això hagi estat així i que un enorme suport electoral no s'hagi transformat en un "triunfo arrollador" del Partit Popular.

Vuit anys després, l'anàlisi és la mateixa i amb major motiu: si feim pacte no tenim dret a fallar.

Això vol dir, en primer lloc, claredat amb el què es vol fer. La premsa només parla de càrrecs però hi ha i hi haurà d'haver un gran debat i una gran claredat programàtica. Si hem d'arribar fins aquí, fins aquí; si fins allà, fins allà, però no pot haver ni sorpreses ni improvisacions ni intents de "colar" coses, sobre la marxa. a la resta de partits.

En segon lloc, ha d'haver coordinació i corresponsabilitat. Es sabuda la reticència d'UM a cogovernar amb el Bloc i, fins i tot, a negociar amb el Bloc. No seré jo qui li retregui però UM ha de ser honesta amb sí mateixa i amb la ciutadania i no s'ha de fer trampes en el solitari. Per una qüestió de simple aritmètica, el Pacte progressista ha de ser necessàriament amb el Bloc i això ho ha de tenir en compta UM igual que el Bloc ha d'assumir que no es pot firmar un pacte progressista sense UM. Els mecanismes de coordinació i corresponsabilitat poden ser diversos però aquests dos conceptes s'han de tenir clars si no volem anar abocats directament al fracàs.

En tercer lloc, i com a conseqüència del segon, es bo que tothom estigui present al govern de les tres institucions implicades. La fòrmula del 99 - UM fora del Govern i PSOE i EU-EV fora del govern del Consell - no va ser una bona fòrmula.

Corresponsabilitat en la gestió d'uns governs que tenguin les coses clares sobre el què s'ha de fer és la fòrmula més adient per encertar 

MATAS, CAĐELLAS I EN JOAN RIERA

grosske | 07 Juny, 2007 06:30

Per comprendre millor el què ha passat publica avui una crònica en Joan Riera que consider d'obligada lectura.

Tal volta en Riera no fa prou èmfasi en el 46% de vots trets pel PP al conjunt de les Illes, però en aquesta vida tot és relatiu i en Riera fa una interessant relació de factors pels quals en Matas estava en condicions d'ampliar considerablement la majoria del 2003; val la pena donar una ullada a aquesta relació que complementa la que jo vaig fer al meu post del dia d'ahir.

En definitiva, examinar tots aquests factor il.lumina la reflexió a la llum d'una nova pregunta: perquè en Matas no ha tret una majoria absoluta a la valenciana?

Algú cita interessadament na Maria de la Pau Janer i el .cat,  d'altres citen els casos de corrupció, d'altres citen la prepotència i agressivitat en l'acció de govern que ha galvanitzat l'oposició i ha permés constituir experiències guanyadores com PSOE-Eivissa pel Canvi. En Joan Riera posa èmfasi en un altre factor molt interessant: la llunyania den Matas respecte als poders fàctics tradicionals, la seva subordinació als poders fàctics "madrilenys" tant econòmics com mediàtics i l'alé que ha donat a tota aquesta gent de la Nova Mallorca; una gent que ara és la primera en demanar el cap den Matas i que representa una política molt distant de l'exitosa fòrmula del Cañellisme pseudopagés que mantingué el PP en el poder des del 1983 al 1995

LA BOTELLA, EL PP I EL PACTE DE PROGRES

grosske | 06 Juny, 2007 06:53

Està la botella mig plena o mig buida?. Es l'eterna pregunta que té una única resposta correcta: està mig plena i mig buida

Un titular del 28 de maig deia: "Debacle del PP". Idò només amb 50 vots a Eivissa, 300 a Menorca i una quants més a Palma el titular hagués estat: "Triunfo arrollador del PP". Es cert que, probablement, el PP  està a punt d'iniciar l'etapa més dificil de la seva història des del 1983 però també és cert que ha obtingut uns dels millors resultats electorals de la seva història (un 46% dels vots al conjunt de les Balears)

Si aquesta paradoxa és difícil de digerir, ho és més encara si tenim en compta totes les raons que convidaven al PP a fer una anàlisi triomfalista de la situació: una conjuntura econòmica molt favorable (sense crisis com la del 2001, que tant de mal va fer al Pacte de Progrés), uns recursos financers per "fer coses" gairebé il.limitats (en base a duplicar el deute públic), una gestió arrolladora en la recerca de resultats, control directe d'IB3, control indirecte de premsa gratuïta estil Bon Dia o Salut i Força, control indirecte d'una bona xarxa de ràdios i televisions locals utilitzant de manera partidista la concessió de llicències, El Mundo convertit en una eina de propaganda política pura i dura...

Malgrat les bones perspectives, el PP caigué en la temptació d'utilitzar encara una nova arma: atacar a fons UM i acabar per sempre amb aquesta "nosa". Va ser una imprudència: el PP ha estat a un pèl d'aconseguir aquest "triunfo arrollador" que abans esmentava però no ho ha aconseguit i, a més, s'ha quedat "compuesto y sin novia"

UM s'ha sentit amenaçada en la seva supervivència i per això ara el seu objectiu número 1 és impedir que el PP torni a tenir l'oportunitat d'intentar destruir-la: per això és molt probable que hi hagi pacte de progrés

El PP no ha sabut administrar el seu èxit i jo esper que les forces progressistes no caiguem en la mateixa errada. Si, finalment, governam les institucions, no hem d'oblidar mai quina és la correlació de forces realment existent; hem de propiciar canvis reals en temes estratègics que permetin, precisament, consolidar un projecte progressista més enllà del 2011 però no ens podem permetre el luxe de caure en la prepotència ni en l'ansietat de voler fer-ho tot en quatre anys (com si fòssim una Mabel Cabrer qualsevol)

ETA: MES ATEMPTATS

grosske | 05 Juny, 2007 06:58

ETA ha donat per finalitzada una treva que tots, llevat d'ella mateixa i d'HB, donàrem per acabada després de l'atemptat de Barajas.

Avui matí tendrem les reaccions dels diferents partits davant aquesta notícia. Es una temptació aficar-se en aquest embolic: repercussions de la nova situació per al PP, per al PSOE i per a la resta de partits, repercussió sobre les properes eleccions generals, repercussió sobre la situació política d'Euskadi... Ara mateix totes les tertúlies de ràdio i televisió ja en venen plenes d'aquest tipus d'anàlisi

Però a mí, ara mateix,  tot això no em motiva gaire.

Ara mateix, el que em demana el cos es recordar que ETA, afortunadament, perdrà la seva batalla de manera estrepitosa; ETA, tard o d'hora, acabarà la seva activitat sense haver aconseguit cap dels seus objectius. I això em fa content perquè ETA no té gens ni mica de raó. ETA no té dret a fer el que fa, per cap causa, per cap raó, per cap circumstància.

I això, ja ho veis, és l'única anàlisi que em fa ganes fer tal dia com avui

UM MES APROP D'UN PACTE PROGRESSISTA PERO...

grosske | 02 Juny, 2007 12:43

El contingut d'aquest article - escrit en el dia d'ahir - ha estat refrendat, afortunadament, per la reunió de la direcció d'UM. Llegida la premsa d'avui no és necessari tocar ni una coma. Destacar, tal volta, la renúncia implícita a la batlia de Palma que - com ja vaig assenyalar al post "Pactes una mica impossibles" - era un objectiu inassolible tant si es pactava amb el PP com amb el PSOE i el Bloc 

Avui es reuneix la direcció d'UM. Tal volta en surtin indicis sobre la seva política d'aliances però s'en guardaran prou d'adoptar una decisió definitiva.

En el seu cap hi pesen factors contradictoris:

A favor del pacte amb el PP

- Major afinitat política amb el PP

- Més facilitat per arribar a acords amb el PP

- Pressió de la major part de l'empresariat cap el pacte amb el PP

A favor del pacte amb les forces progressistes

- La por i l'animadversió que genera l'apisonadora pepera i l'intent - per segona vegada des del 92 - d'acabar amb UM

- La possibilitat de deixar al PP en una situació molt pitjor que la del 99 (no tendria ni Palma ni el govern de l'Estat) i, per tant, de donar-li un cop important que l'allunyi per un temps de la majoria absoluta (l'escenari que més por fa a UM)

- La lectura dels propis resultats: després de 4 anys de pacte de progrés, UM passà del 7,4 al 7,5 (vot autonòmic, Balears), ara ha baixat al 6,7%

- La major facilitat per treure finançament de l'Estat si hi ha govern progressista a Mallorca i les Balears) 

- L'existència de governs progressistes a tota la resta de Consells Insulars 

El segon grup d'arguments em semblen més poderosos però també podria ser que UM intentàs el pacte amb el PP previ exigir-li que trancàs definitivament amb la seva ala més extremista i aconseguís enviar n'Inda de corresponsal a l'estranger. Però no està clar que en Matas tengui capacitat per assumir els costs d'aquesta operació

 

FONT ROSSELLO: PUTES!, NO VOT!

grosske | 01 Juny, 2007 07:55

No sé si tots coneixereu en Joan Font Rosselló, diputat sortint del PP, articulista del Mundo i perseguidor per excel.lència del batle pessemero de Petra (que, per cert, acaba d'obtenir una sobrada majoria absoluta).

Es, també, membre destacat d'aquesta concorxa ultraconservadora que va del Circulo Balear fins a mitja Catalina Cirer passant per El Mundo, Carlos Delgado i Acció Familiar.

El tal Font fou membre d'una taula del carrer Ramon Berenguer III. En acabar les votacions i quan tocava votar als membres de la taula, anà cap a la cabina de les paperetes per, instants després, sortir amb les mans buides i cridant: "Putes!, no vot!". Tots els membres de la taula, apoderats i interventors dels altres partits el pogueren sentir.

En Matas està fins adalt d'aquest sector però el tema és saber quin marge de maniobra té per desfer-se d'ell sense un cost polític inassumible i, sobre tot, quin marge de maniobra representa aquesta situació per arribar a pactar amb UM

PS. El comentari núm 28 d'aquest post és una rectificació del Sr. Font sobre la qüestió. Segons ell no va votar per raons exclussivament tècniques. Es possible que la meva font no interpretàs bé la situació i aquí deix constància de la rectificació feta per l'interessat. Es una qüestió elemental de "fair play" informatiu que, d'altra banda, jo encara estic esperant del Dia del Mundo (diari on col.labora i amb el qual tant s'identifica el Sr. Font) després de set sol.licituds de rectificació i 4 (quatre) sentències judicials instant-lo a publicar la meva rectificació. Per últim, he d'agraïr al Sr. Font la seva sinceritat a l'hora de descriure la situació interna del PP a Balears; això converteix el seu comentari en un document molt valuós per ratificar i il.luminar les tesis polítiques del meu post

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS