Administrar


Estadisticas de visitas

(sembla que) MAM (no estÓ) AL CARIB

grosske | 31 Maig, 2007 06:31

Avui matí he recollit un rumor que. segons sembla, és incert: na MAM no ha partit cap el Carib, Em sap greu haver estat imprudent però la cosa no és tan greu. De fet, em continúa semblant una idea evocadora i divertida.

Repetesc la recomanació final del post: mirau el video i dibuixau un somriure 

El viatge de MAM al Carib m'ha semblat un gest polític realment deliciós.

Mentres la primera i segona força política tenen un fort debat intern sobre què poden arribar a oferir a la quarta sense arribar a autodestruir-se.

Mentres la tercera observa amb microscopi els resultats electorals per trobar-hi les claus del seu futur

Mentres els ciutadans estan pendents de saber què passarà amb Son Espases, amb el tren, amb l'habitatge i amb les mil i una promeses que ens han sentit durant la campanya

... la quarta s'en va de vacances al Carib

Au! mirau el video i dibuixau un somriure abans de continuar el debat

PS. Gràcies a Manel per la pista del vídeo

 

PACTES UNA MICA IMPOSSIBLES

grosske | 30 Maig, 2007 05:55

Es complicat saber el que passarà durant les properes setmanes en matèria de pactes però és més fàcil saber el que és molt dificil que passi. Per exemple:

1.- Es molt dificil que no hi hagi pactes i que el PP governi en minoria a Palma. Consell i Govern.La raó és que UM vol exercir poder i té en el poder el seu principal mecanisme de supervivència

2.- La Presidència del Govern està tancada per a UM. Les altres illes - d'un i altre partit - no ho tolerarien

3.- Nadal té pràcticament impossible ser batle.

Per al PP, suposaria sacrificar na Cirer - una candidata que ha tornat treure un 46% dels vots (dos punts més que Fageda el 99) -  i crearia  una avaria interna i amb el seu electorat d'imprevisibles dimensions

Per a l'esquerra, hi ha una dificultat doble. Pel que fa al Bloc, perquè ja hem manifestat la nostra posició mesos abans de les eleccions. Igual passa amb el PSOE: votar en Nadal com a batle significaria que n'Aina Calvo  començàs la seva trajectòria municipal desdint-se en un tema sensible com aquest i, probablement, una hipoteca important per al seu futur electoral   

 

CIRER NO VOL PACTAR

grosske | 29 Maig, 2007 07:54

Si veis els resultats electorals del Parlament de les Illes Balears, veureu que la correlació de forces esquerra/dreta és ajustada però que està lleugerament escorada cap a la dreta (4 punts, més o menys, i dos diputats). D'aquí que un partit frontissa, amb el 6,7% dels vots i tres diputats, sigui decisiu

Igual passa a Palma, amb un décalage dreta esquerra més estret quant a vots (3%) però més gran quant a regidors (3) i on UM, amb el 6 i pico per cent i dos regidors també és decisiva.

Aquesta correlació de forces té una doble lectura: negativa per a l'esquerra, perquè perd (malgrat que sigui per poc) i també positiva perquè, si un pensa els poderosíssims mecanismes de captació de vot que ha tengut el PP a la seva disposició - econòmics, mediàtics i la utilització clientelar del propi poder -, hom podria esperar uns resultats bastant més brillants per part del partit que lidera  Jaume Matas

Un líder destacat del PP deia aHir a qui el volia sentir que el PP no tenia altre remei que arribar a acords amb UM, que el PP no es podia quedar a Balears només amb quatre Ajuntaments.

Però un dels drames del PP és la seva dificultat per establir aliances. El PP ha anat a cercar a UM sempre que l'ha necessitada però, quan s'ha sentit fort, sempre ha caigut en la temptació d'eliminar-la del mapa; la primera ocasió fou el 92 i la segona ha estat ara, el 2007.

El sentiment antiuemita ha arrelat fort en els sectors més ultraconservadors del PP. D'aquí que una de les notícies més significatives del dia siguin aquestes declaracions de na Cirer que avui publica el Balears en exclusiva: malgrat haver guardat silenci oficial tot lo dia, ahir, a un programa de ràdio sobre fútbol (genio y figura!) es va esplaiar i va dir que o seria batlessa en minoria o cap de l'oposició o s'en aniria a ca seva.  Dit amb altres paraules: es nega taxativament a arribar a qualsevol pacte amb UM, fins i tot un pacte on ella seguís essent la batlessa.

La crònica del Balears parla de com en Rafa Duran va anar al despatx de la batlessa des de la seu del PP sobre el migdia. Casualment,  el vaig trobar en el trajecte i, realment, la seva cara podia ser una bona il.lustració de les tensions internes que viu el PP

UNA SITUACIO APASSIONANT

grosske | 28 Maig, 2007 07:33

Començam el dia 28 amb una situació complicada i apassionant.

El PP fa el mateix percentatge que el 2003 però no ha aconseguit cap dels seus objectius electorals: no manté la majoria absoluta a Eivissa i Balears, ha perdut la de Palma (per primera vegada en 16 anys!) i no ha obtingut ni la de Mallorca ni la de Menorca

Han gastat una doblerada, tenen una influència mediàtica impresionant (inclosa IB3), tenen un partit que és una tanqueta, tenen un munt de vot captiu... però és evident que les Illes no són Madrid ni el Pais Valencià.

Com utilitzarà UM el seu manat de claus?. Dificil predir-ho. Per segona vegada - la primera fou el 92 - Munar ha sentit que el PP volia la seva destrucció i això la pot convidar a tornar a castigar el PP i intentar baixar-li definitivament els fums i garantir que mai més tendrà la maquinària del PP amenaçant la seva supervivència.

Malgrat que en Matas estigui disposat a donar-li tot tipus de garanties i a enviar n'Inda de corresponsal de guerra a l'Orient Mitjà, també és cert que la línia dura del PP és molt potent;  Cirer i Estaràs són reconegudes antiuemites  i Calvià - la derecha sin complejos, que diu n'Inda - ha obtingut uns magnífics resultats. El PP estatal, per la seva banda, ha guanyat les eleccions municipals al conjunt de l'Estat (en nombre de vots) i això reforça als que creuen que el PP, tard o d'hora, pot conquerir definitivament les Balears practicant una política "sin complejos".

Jo crec que hi ha condicions objectives per arribar a majories de progrés i defensaré fermament que s'avanci en aquesta línia, sobre tot perquè, en aquests moments, és quan més ens hem d'enrecordar de la gent  - moltíssima - que espera canvis i que ha votat canvi... però també som conscient que a UM li fa una peresa infinita tornar a girar el timó i pactar amb l'esquerra: uns pesats que s'encaparroten en parlar tot lo dia  de política i de programes.

Per tant, tots els escenaris estan oberts - des de majories diverses fins a governs en minoria passant per fòrmules diverses segons de quina institució es tracti. Una situació realment apassionant.

PS Del Bloc i els seus resultats només dues notes: Bé al Parlament i el Consell on s'aguanta el tiró del PSOE i el Bloc és la tercera força política i més malament a Palma on, malgrat ser també la tercera força, el Bloc ha obtingut pitjors resultats que al conjunt de Mallorca en les votacions al Parlament i el Consell i, especialment, a la candidatura municipal que jo encapçalava.

La comparança amb els resultats del 2003  - on EU-EV i PSM anaven per separat és fotuda però l'exercici correcte - i molt difícil de fer - és comparar amb el que s'hagués tret anant el 2007 per separat

DADES IMPRESCINDIBLES ABANS DE VOTAR

grosske | 25 Maig, 2007 07:04

La proposta d'habitatges assequibles del Bloc - 142 euros en lloguer i 90.000 euros en venda - no és cap utopia.

Aquí teniu les xifres que està manejant, a Euskadi, la Consejeria de Viviendas y Asuntos Sociales gestionada per IU-EB.

A Euskadi els habitatges protegits són el 33,33% del total dels construits. A Balears no arriba ni al 3%

I algunes dades més sobre polítiques socials:

La despesa de Serveis Socials de l'Ajuntament de Palma són 18,1 M d'euros, només el 2,2% dels recursos municipals totals

El Partit Popular ha presentat tres grans projectes/estrella per a aquestes eleccions: 

1 Palau de l'Opera que ningú no necessita i valdrà 100 M d'euros

1 complexe esportiu i de lleure a les pedreres d'Establiments que tampoc no necessita ningú (legalment, les pedreres han de ser rehabilitades per les empreses explotadores amb cost 0 per a les institucions). Cost: 24 M d'euros

Soterrament d'1 km de la Via de Cintura: 12 M d'euros

Soterrament del Passeig maritim. Cost: 360 M d'euros

(No cont el cost de les tres platges artificials promeses que no ha estat facilitat)

Total dels projectes estrella del PP: 496 M d'euros

 

Es a dir:

27,5 vegades el Pressupost total dels Serveis Social

120 vegades el que es gastas l'Ajuntament en el Servei d'Ajuda a Domicili

708 vegades el que es gasta l'Ajuntament en el Servei d'Educació d'Adults

2.480 vegades el que es gasta l'Ajuntament en subvencions al lloguer de les famíilies amb dificultats

 Enfocat d'un altra manera, heu de saber que, amb aquests 496 M d'euros que el PP vol tudar es podrien construir:

60 poliesportius de barri  (120 M)

80 centres de dia (80)

80 unitats bàsiques de salut (100 M)

10 biblioteques de districte (35 M)

50 biblioteques de barri (40 M)

50 centres culturals (50 M)

20 escoles (70 M)

.. i ara, vota

 

CANVI A PALMA, PLEASE

grosske | 24 Maig, 2007 08:12

Aquí vos deix amb 40 raons pel canvi a Palma, és un bon document, recordatori de les principals raons per les quals el dia 27 de maig hauria d'obrir una nova etapa a la nostra ciutat

EL PELOTASSO DEN MATUTES

grosske | 24 Maig, 2007 06:09

Abel Matutes s'ha fet multimil.lionari, entre d'altres coses, amb les seves operacions especulatives a l'illa d'Eivissa.

Mentres ell continúa fent negocis i aficant el nas en la política, ha posat la seva filla Stella  - actiu membre del seu grup empresarial - com a Consellera d'Obres Públiques de l'illa Pitiüsa... sí sí, no a Ensenyament ni a Cultura ni a Turisme... a Obres Públiques o, com dirien Cruz y Raya, ¡a la saca!

A ningú ha d'estranyar, doncs, aquest pelotasso del que avui es fa ressó la premsa. Vos deix l'enllaç amb la Ser estatal i amb Eivissa Confidencial que duu unes tendres fotos dels protagonistes

També vos deix l'enllaç a un post recent on parlava de la investigació judicial de què és objecte el Sr. Matutes per enriquiment il.lícit

ENS ROBEN LA CARTERA

grosske | 23 Maig, 2007 07:10

Mentres som la darrera comunitat de l'Estat en construcció d'habitatges protegits, mentres som una de les primeres (proporcionalment) en construir habitatges inassequibles, mentres els ciutadans passen gana d'allò més elemental (centres de dia, gratuïtat dels llibres de text, transport públic decent, reciclatge, zones verdes, centres culturals, neteja, seguretat, control dels renous, atenció a la salut mental i a l'altra, aparcaments per a residents, escola pública de qualitat, atenció a les persones grans, promoció cultural, manteniment, etc.) la Factoria PP continúa programant inversions multimilionàries en coses extravagants.

Facem memòria: soterrament d'un km. de la Via de Cintura (la darrera ocurrència de Rosa Estaràs), Palau de l'Opera al Moll Vell, soterrament del Passeig Marítim, soterramernt de la Plaça del Progrés, platges artificials, complexe esportiu i de lleure a la Pedrera d'Establiments...

Tot plegat molts de centenars de milions d'euros (gairebé tot el que es gasta l'Ajuntament en un any) per no arreglar cap problema real de la gent

Totes aquestes extravagàncies tenen  com a denominador comú grans inversions finançades amb doblers públics - per a benefici dels contractistes - i, en algúns casos (sustracció del Moll Vell als usos portuaris i pedrera d'Establiments) afavoriment d'operacions urbanístiques de caire especulatiu. Molttíssims de guanys per a uns pocs que, no puc deixar de sospitar-ho, segur que troben la manera de correspondre a la generositat del partit que ha fet possible els seus negocis

G. POLICLINICA: SI NO GUANYA EL PP,A L'ATUR

grosske | 22 Maig, 2007 05:47

Ahir vaig ser a Eivissa una estona per explicar, juntament amb na Pîlar Costa i en Santi Pizarro, els mètodes de la màfia balear. La cosa anava de sentències i, curiosament, avui veig que el DM s'en fa ressó d'un altra relativa a l'Ajuntament de Mao, i van...

En tornar cap a Palma, en Miquel Ramon em va donar una carta de Francisco Vilas San Julián, factòtum de la sanitat privada a Eivissa i del "Grupo Políclinica", explicant-li als seus treballadors que anirien a l'atur si guanyava el PSOE-Eivissa pel Canvi. Què vos sòna de res?, que no vos recorda el que passà als hotels de Mallorca el 2003 si repetia el pacte de progrés?

La carta explica la darrera malifeta del candidat del PSOE-ExC que vol - serà pocavergonya? - que la Sanitat Pública assumeixi els serveis de Neurocirugia, Hemodinàmica Cardíaca, Maxilofacial, Resonància. "Como todos sabéis, explica la carta, todos estos servicios están actualmente concertados con nosotros y con unos resultados fantásticos". "Por lo tanto, diu més endavant, ... que tú y tu familia apoyéis las candidaturas... que consideres garantizarán mejor nuestro proyecto de futuro y vuestros puestos de trabajo"

S'oblida de dir el Sr. Vilas que l'ampliació del servei públic sanitari crearà més llocs de feina en el sector, de major qualitat i millor remunerats que en el seu Grup però, més enllà d'aquesta obvietat, la carta destaca per aquest paràgraf fantàstic que deixa bewn a les clares la connivència PP/Sanitat privada que tant hem denunciat per explicar la construcció del nou hospital traslladant-lo a Son Dureta.

"Por otro lado el PP, que si bien propone también la creación de un nuevo hospital, lo hará con la filosofia, como hasta ahora ha sido, de utilizar conjuntamente todos los recursos médicos de Ibiza, lo que garantizará el futuro de los conciertos y el mantenimiento de todos nuestros puestos de trabajo, incluso su aumento"

La sanitat pública al servei del negociete de la privada. Més clar, aigua

 

MATAS, LES ENQUESTES I LA IMPUDICIA

grosske | 21 Maig, 2007 05:51

Balears és, juntament amb Canàries i Navarra, les úniques comunitats on pot haver canvi polític. Aquesta és la única realitat destacable de  totes les enquestes publicades fins ara (les darreres, per imperatiu legal).

Dues dades em fan sospitar que el PP és conscient de la seva situació:

1.- La quantitat immensa de doblers que s'està gastant en aquesta campanya electoral (algú, per favor, podria fer un càlcul, ni tan sols aproximat)

2.- La campanya febril i impúdica pel que fa a les promeses electorals.

En algúns casos, la campanya esdevé acció de govern (la qual cosa vol dir que la pagam tots els ciutadans) i ahir vèrem en Matas montat en un helicòpter llogat pel Govern... per fer net el fems del Puig Major!!.

En d'altres, les promeses són tan espectaculars com buides de contingut: "Si ets jove, casa i feina" és la promesa que , fa uns dies, ocupava una plana de publicitat pagada a tota la premsa local. La "casa" era un possible aval per hipotecar-se pel 100% de l'habitatge (enlloc del 80% habitual); la feina era, aferrau-vos, els incentius a la contractació fixa dels joves que fa gairebé tothom i que el pacte de progrés feia fins i tot amb major quantia

Però tal volta on més s'ha passat en Matas és amb això de "doblar  les pensions" de les persones majors: una variant de la hipoteca inversa que ofereixen els bancs a les persones majors propietàries del seu habitatge;  un eventual producte bancari, en definitiva, promocionat per les institucions. Massa gent ho passa massa malament amb les seves pensions miserables perquè vengui en Jaume Matas, des del seu palacete, a crear-lis falses esperances en plena campanya electoral

EL RITME DE CAMPANYA I L'ANGINA DE PIT

grosske | 19 Maig, 2007 12:08

Tenc unes certes dificultats per continuar administrant aquest bloc.

Ahir a les 17 h. era a Bons Aires i Santa Pagesa formant part d'un cercavila que repartia propaganda i establia contacte directe amb la gent.

A les 20 h era a l'Arenal, Plaça dels Nins, en un acte conjunt amb Llucmajor. Per cert, all`pa vaig poder veure el cotxe d'un company, Miquel Mascaró,  que una vàndals havien pintat amb spray, li havien escrit la paraula Bloc i li havien foradat les quatre rodesde

A les 21,15 h tornava a ser a la Plaça Santa Pagesda per participar a una petita festa amb mítin incorporat.

A les 22,45 era a Urgències per un dolor en el pìt que els meus companys temien que fos una angina de pit. Síndrome de Julio Anguita, I supose. Però que ningú que jo me sé posi cava al fresc: hi ha Grosske para rato.

Avui a les 10 era a la Plaça d'Espanya: un bon grapat de persones protestaven per la inaccessibilitat del Metro. Molta gent i molts de mitjans de comunicació. El més patètic: que na Mabel Cabrer cridàs a l'organitzador de l'acte (per persona interposada) i li digués que el Govern li posava una persona a la seva disposició per ajudar-li a baixar i pujar del Metro... i els altres?... quina barra!!

A les 10,30 bicicletada a Blanquerna i explicació en roda de premsa de la nostra proposta sobre carrils bici.

A les 16 h. visitaré amb en Gaspar LLamazares un grapat d'entitasts del Polígon de Llevant... ja vos ho contaré a l'altre bloc. Realment, no sé quan podré escriure qualque cosa a Grosske Bloc personal!!...

ARREGLAR EL TRANSIT

grosske | 18 Maig, 2007 06:20

De vegades es pensa que el Bloc, quan es parla de mobilitat, només sap parlar de transport públic. Completament fals.

Tenim propostes potents de reforma de la xarxa viària que permetran solucionar els accessos a la ciutat i, a més, recuperar l'accés a la mar sense necessitat de soterrar el Passeig Marítim ni fer dois d'aquestes caractetístiques

Podeu veure les propostes aquí

NOTICIA BOMBA A EIVISSA

grosske | 16 Maig, 2007 22:05

Demà la trobareu a la premsa local i avui a Eivissa Confidencial.

La cosa és salada. Presumpte enriquiment il.lícit d'Abel Matutes sobre les costelles de les autopistes construides per la seva filla des del govern del Consell Insular. Vos enrecordau quan en Matutes va oferir 300.000 euros a qui demostràs que ell treia profit econòmic de les autopistes?. Crec que, demà, la Plataforma antiautopistes li reclamarà els doblers.

I per cert, que ningú no s'equivoqui: això no és el cas Roque Lopez en sentit contrari. Aquí  - malgrat que encara no hi hagi sentència - hi ha una decisió d'un jutge que duu darrera un procediment objectiu d'avaluació d'indicis. A l'altra banda, no hi ha altra cosa, de moment, que un tsunami de paper i unes transcripcions d'unes cintes que, significativament, encara no hem pogut escoltar senceres

Aquí teniu la ressenya de l'auto judicial segons el Diario de Ibiza: El titular del juzgado de instrucción número 2 de Eivissa, José Espinosa, que ha reabierto las diligencias penales por el vertido de tierras y escombros de la autovía del aeropuerto, considera que podría estar produciéndose un «enriquecimiento ilícito de los propietarios de los terrenos», es decir, el Grupo de Empresas Matutes.
El auto, al que tuvo acceso ayer este periódico, afirma en uno de sus párrafos: «Se deduce que los vertidos realizados sobre terrenos no destinados al efecto no tienen un fin provisional, sino definitivo, así como que se están acumulando los escombros asfálticos en terrenos privados, con enriquecimiento ilícito de los propietarios de los terrenos».
El juez José Espinosa añade que todo ello se produciría también, «y sin ánimo de prejuzgar», «con incumplimiento de las normas administrativass, que obligan a depositar los escombros en los lugares objeto del correspondiente decreto». Por todo ello, no descarta que «además de la posible comisión de delitos contra el medio ambiente, lo haya también por apropiación indebida», agrega el auto con el que se reabrieron las diligencias que habían sido previamente archivadas.

ELS DOBLERS DE LA CAMPANYA DEL PP I ELS ESTOMACS AGRA¤TS

grosske | 16 Maig, 2007 05:35

Fa cinc minuts he llegit les declaracions de l'empresari de S'Almudaina Dos on amolla el carro i diu davant el jutge que el President del Consell Consultiu el va adreçar a Jaume Massot perquè influís en l'Ajuntament d'Andratx perquè aquest fés un informe que permetés al Govern pagar una indemnització multimilionària a  Almudaina Dos... amb els teus doblers!!, rei/na, que opines, amb raó, que aquesta frase és massa llarga.

M'assalta una idea: podia Matas ignorar el que estava passant sota el paraigües del seu govern?, podia ignorar-ho en Rodríguez que controla tot el que passa als Ajuntaments?, podia ignorar-ho na Rosa - la de l'aire fresc - mentres, ara fa un parell de setmanes - defensava l'honorabilitat den Miquel Coll?

Quànta pasta surt de les teves butxeques, estimat/da lector/a, per engreixar butxeques privades!!, de vegades legalment, de vegades no. Quants de favors no li deuen al PP constructores i promotores!! De vegades, donant llum verda als seus projectes; de vegades, com és el cas anterior, propiciant indemnitzacions milionàries; de vegades, adjudicant obres tan faraòniques com a inútils; de vegades, inhibint-se en el control de la gestió del sòl a ciutats com Palma.

Em vé a la memòria les espectaculars oficines que el Grupo Fer està construint-se a les Avingudes, les espectaculars trajectòries de propietaris de discoteca (Cursach) i d'empleats de banca (Vicente Grande) que han acabant construint vertaders imperis, el patrimoni immobiliari d'algúns polítics del PP, les transferències de recursos públics a la sanitat privada, el col.legi de nins i nines (separats) finançat indirectament pel Govern al Parc Bit...

I també em vé a la memòria la campanya obscenament cara del PP de les Balears. Han declarat 600 mil d'euros de despesa (el doble que el Bloc) quan és obvi que és 50 vegades més cara que la nostra... i em demàn si totes aquestes reflexions matutines no tendran qualque fil conductor 

I SI A PALMA S'ESCOLTAS ELS VEINATS?

grosske | 15 Maig, 2007 21:57

Algunes idees aquí

UN CODI ETIC PER COMBATRE LA CORRUPCIO

grosske | 14 Maig, 2007 16:39

Mentres el palacete de Jaume Matas continúa ocupant pàgines senceres de El Pais , mentre continúa la pluja de dades al respecte, mentres el ciberespai es va omplint d'elements de difusió de l'affaire, el President del Govern continúa fent de Don Tancredo i esperant a que escampi.

Com ja deia a un post anterior, no crec que sigui una bona política ni una política "sostenible".

En tot cas, d'altres - els candidats i candidates del Bloc per Mallorca - hem donat exemple fent públic el nostre patrimoni i ara, a Palma, hem fet públic un Codi Etic que ens comprometem a aplicar cas de governar. Podría ser més extens però és molt aclaridor des del punt de vista conceptual.

Podeu trobar el Codi Etic  aquí

QUE PASSA ENTRE NA NANDA I JO?

grosske | 13 Maig, 2007 22:04

Abocador de Son Flo

Es consumeix na Nanda en una flama de passió amorosa per la meva humil persona?... o està més cremada que un mixto pel punyetero tandem que forma amb jo?. La solució, aquí

JAUME MATAS, TOCAT PEL TEMA PALACETE

grosske | 12 Maig, 2007 12:11

Jaume Matas i el seu entorn estan seriosament preocupats per l'affaire del seu "palacete" i, per extensió, del seu patrimoni.

No és només en Diéguez des del partit socialista qui, ahir, va tornar a la càrrega amb noves informacions: el video que teniu aquí dalt és de la Televisió de Mallorca; fins i tot Ultima Hora, normalment gens agressiva amb el President , li dedica avui portada i una pàgina a l'"affaire".

Jo no he encarregat cap taxació però he entrat a la web de Kuhn Partner i he mirat apartaments del preu teòricament pagat per Matas al centre de Palma. Comprovau les mesures que figuren més abaix i veureu que no hi ha ni un que s'assembli, ni per aproximació, a la casa de Matas: un luxuós apartament a un palau manierista de 457 m2 més terrasses i porxos de 48 m2, traster de 60 m2 i jardí de 160 m2.

Si en Matas ha pagat aquesta casa molt per davall del seu preu de mercat només hi ha dues possibilitats: o ha fet un frau a Hisenda pagant una bona part en negre o qualcú li està fent un regal que caldria explicar.

Jo no vull fer demagògia sobre aquesta qüestió, ja ho vaig dir a un post anterior, però Matas, si vol arribar en condicions a les eleccions,  haurà d'inventar-se qualque cosa més que dir "no comento las paranoias de los socialistas". Y si no, al tiempo

DADES EXTRETES DE LA WEB DE KHUN PARTNER 

Lujoso piso de alto standing completamente reformado, en el Casco Antiguo, conservando el carácter histórico. Superficie habitable aprox. 175m2, 3 habitaciones, 2 baños, 1 aseo, salón-comedor amplio, cocina moderna con isla central. Calefacción, A/A. Vigas vistas, suelos de parquet, acristalamiento doble. Balcones antiguos. 2 plazas de garaje, 1 trastero. ... 950.000 €

Lujosa vivienda dúplex de primera calidad en un edificio completamente rehabilitado, situado en zona emblemática del casco antiguo. Superficie habitable aprox. 152m2, 3 habitaciones, 2 baños, aseo, cocina amueblada y coladuría. A/A. Terraza de aprox. 5m2. Entrega principios de 2008...... 950.000 €

Espacioso piso en el Casco Antiguo. Superficie habitable aprox. 300m2, 4 habitaciones (1 de servicio), 2 baños en suite, salón/comedor, cocina grande con coladuría. Calefacción, preinstalación de aire acondicionado, trastero. Solarium privado. 1 plaza de garaje..... 968.000 €

Lujoso ático en un edificio del Casco Antiguo completamente rehabilitado, sólo a un paso del Paseo Marítimo y de las elegantes tiendas de Jaume III. Superficie habitable de aprox. 132m2, divididos en 2 dormitorios, 2 baños, salón-comedor y cocina de altas calidades. Calefacción por suelo radiante en los baños y dormitorios, aire acondicionado reversible, carpintería exterior de iroko, suelos de parquet. Dispone de una terraza a nivel de aprox. 22m2 y otra superior de aprox. 60m2 con área de barbacoa. Domótica, antena satélite y vídeo portero. 1 plaza de aparcamiento............ 1.000.000 €

Lujoso ático duplex de primera calidad en un edificio completamente rehabilitado, situado en zona emblemática del casco antiguo. Superficie habitable aprox. 146m2, 2 habitaciones, 1 baño, aseo, cocina amueblada y coladuría. A/A. Terraza de aprox. 23m2 en la azotea. Entrega principios de 2008....... 1.065.000 €

Apartamento de lujo con vistas impresionantes a la bahia de Palma, en el privilegiado Paseo Maritimo. Superficie habitable de aprox. 170m2, 3 dormitorios, 2 baños (1en suite), amplio salón-comedor, moderna cocina equipada, calefacción, A/A, terraza espaciosa. Jardin y piscina comunitarios, garaje.... 1.075.000

ENQUESTA DEL CIS SOBRE BALEARS

grosske | 11 Maig, 2007 18:08

La trobareu al Bloc d'Eberhard i Nanda

CARTA OBERTA AL BATLE DE SENCELLES

grosske | 11 Maig, 2007 14:43

Benvolgut Toni:

Començaré per dir-te que m'ha sabut molt de greu haver publicat el contingut de dues de les nostres converses. T'assegur que no em va agradar gens ni mica fer una cosa així.

Puc al.legar dues coses: legítima defensa i el fet que, en contra del que tu afirmes, l'Ajuntament que presideixes ha estat molt lluny de tractar-me com a qualsevol altre ciutadà.

Respecte a la primera qüestió, no sé si tu t'has trobat mai amb un holding de mitjans de comunicació (El Mundo, la COPE i IB3) i un partit majoritari com el PP posant en marxa tota la seva maquinària per, en base a mentides continuades, destruir-te en l'àmbit poílític, deshonrar-te en l'àmbit personal i perjudicar-te en el teu patrimoni. Jo sí que he passat per aquesta experiència i et jur que no és agradable.

Quant a la segona qüestió, em permetràs que m'estengui una mica més. Que em tractassis com a qualsevol altre és el que jo et vaig demanar i el que tu vares prometre que faries però ara que tenc més coneixement de causa, he de rectificar: hi ha temes en que m'ha semblat bé que em tractassis pitjor que a la resta i temes en què no.

T'enrecordes del dia que em vares explicar algunes coses de l'urbanisme del teu poble?. Quan m'explicares el tema dels magatzems agrícoles - "del temps den Ventura Rubí", em digueres - que es construien per convertir-se immediatament en habitatges?. Ventura Rubí és per qui no ho sàpiga, ex-regidor de l'Ajuntament, president del PP de Sencelles i, per dir-ho suaument, un "poder fàctic" important al municipi. T'enrecordes també com, entre rialles, em parlaves de les "casetes 10". "S'agafava una quarterada, es xapava en quatre trossos, es feia un camí al mig i, a cada bocí, es construia una caseta". T'enrecordes, no és cert, o t'hauré de donar més detalls?. I no és cert que això passava no fa gaire temps i quan governava el PP, com sempre, al municipi. Ni tú ni els teus antecessors heu fet res contra aquestes il.legalitats. Doncs bé, ja hem sembla bé que m'hagis tractat de manera diferent a com has tractat aquests casos però comprén  també que, sabent això, em costi que em donis lliçons de moral a través de la premsa

El setembre del 2006, aproximadament (uns mesos abans de la denúncia del misser del PP contra la meva casa), el GOB presentà una quinzena de denúncies per construccions il.legals en sòl rústic a Sencelles. T'has donat la mateixa pressa en tramitar aquests expedients que en tramitar el que a mí m'afectava? O més aviat podem afirmar que tots o gairebé tots estan inconclosos?. Donca mira, a mí també em sembla bé que no m'hagis tractat com als propietaris d'aquestes finques i que hagis estat diligent en la tramitació del meu expedient.

Tampoc no em queixaré del fet que, quan venguessin el zelador i l'arquitecte no venguessin exclussivament a comprovar  la denúncia del teu company de partit: tu els digueres que fessin un informe complet de tota la casa (de fet, encara tenc un forat a un fals sostre  - que m'haureu de reparar - i que es va fer per mirar el que hi havia darrera el pladur).  Aquesta inspecció general és legal però em reconeixeràs que és inusitada i no és la manera com actúa el teu Ajuntament però, com et dic, tampoc no em queixaré per això.

Després de tant de mirar l'Ajuntamernt m'ha obert un expedient d'infracció per dos temes (que res tenen a veure amb les denúncies del Mundo): un fals sostre de pladur i un parral de 4x5 metres instal.lats sense llicència. Segons em va dir el Secretari, mai al teu poble s'havia multat una cosa així i ell tampoc no recordava que s'hagués fet a cap altre poble. Però tampoc no em queixaré d'això.

En canvi, sí que em queix del següent:

Que facilitassiu al Mundo tots quants papers va voler tenir sobre la meva casa per tal d'il.lustrar i fer més creíble  la seva campanya de difamació De fet, ja saps que l'Ajuntament té dues denúncies per aquest motiu a l'Agència de Protecció de Dades.

Que li facilitassiu al Mundo fins i tot els arxius digitals de les fotos de l'interior de ca meva preses per l'arquitecte i el zelador per tal que sortissin publicades a tota plana al diari en qüestió

Que la teva regidora d'Urbanisme avalàs la tesi del frau a l'Hisenda municipal sense que es produís cap rectificació a un desbarat semblant

I, sobre tot, el que ja no he pogut tolerar és que, esgotada la munició del Mundo després de l'informe del Secretari de dia 9 d'abril, tu es prestassis, tres setmanes abans de les eleccions, a donar-ne de nova mitjançant aquesta absurda remisió del meu expedient al Consell per una eventual subrogació (subrogació impossible, tal i com tu mateix reconeixes a les converses publicades). No tenies dret a prendre aquesta decisió - de la qual el Secretari encara es fa creus - per tal de "calmar" al Mundo i al teu propi partit.

Valor - malgrat que sigui la teva obligació - que no intentassis forçar la voluntat dels tècnics i del secretari de l'Ajuntament o que no cedissis a les presions per encarregar un informe jurídic extern contradictori amb el del Secretari però no és menys cert que també tenies l'obligació d'aguantar el tipò fins al final i no obligar-me a defensar-me d'una nova andanada en plena campanya electoral.

Als tècnics i Secretari de l'Ajuntament no puc fer altra cosa que expressar-lis el meu reconeixement pel seu rigor i la seva imparcialitat. A tu m'ha agradat explicar-te les meves raons. Esper que facis un esforç per comprendre-les de la mateixa manera que jo també faig un esforç per comprendre que t'has vist engrunat amb una guerra que no era la teva i que no tenia res a veure amb el teu poble.

Cordialment

MATAS, SENCELLES I JO: SIS SETMANES I MITJA

grosske | 09 Maig, 2007 19:40

6 setmanes i mitja no és, com a la pel.lícula de Kim Bassinger, el periode temporal d'un idil.li. Es el marge d'error amb el qual Jaume Matas i els seus sicaris político-mediàtics varen posar en marxa la campanya: "Vamos a por Grosske".

La campanya mediàtica del Mundo (si peses les fotocòpies fan uns 750 grs de mentides) i la d'IB3 (que no se pot pesar) i les declaracions de dirigents del PP reclamant la meva dimisió (reprovació al plenari municipal inclosa) començà massa prest: exactament 6 setmanes i mitja.

Des del 9 d'abril, jo dispós d'un informe del Secretari de la Corporació de Sencelles que certifica que totes les acusacions del Mundo - que són les mateixes que va formular a la seva denúncia el misser del PP Ramón Pita da Veiga - són, com diria en ZP, "falsas de toda falsedad". Vaja aficada de pota!. Si haguessin esperat un poc jo hagués anat amb el tema obert a les eleccions; igual , salvant les distàncies, que en el cas de les acusacions de Roque López a Eivissa (impossible que els jutges arxivin abans del 27 de maig)

L'errada és tan monumental que l'han intentat esmenar presionant al batle de Sencelles perquè passàs de l'informe del Secretari i encarregàs un d'extern amb unes tesis més favorables a les pretensions del PP. El batle ha aguantat la presió però ha comés una errada: fer divendres, dia 4, una remisió dels meus papers al Consell per si es volia subrogar en la seva tramitació. Una sol.licitud jurídicament absurda però que tenia com a objectiu donar una mica de "carnaza" al Mundo i al seu propi partit. De fet, el Mundo tengué l'escrit del batle abans que el propi Consell i dilluns, dia 7, ja em vaig haver de menjar una pàgina sencera del Mundo relacionada amb la meva casa; per suposat, IB3 ràdio també es va sumar al revifament del meu "cas"

La perspectiva d'aguantar quinze dies de campanya electoral amb més mentides va colmar la meva paciència i vaig prendre una decisió difícil: gravar el batle de Sencellles mentres em contava que la remisió de l'expedient al Consell era un doi jurídic i administratiu i mentres em contava les presions polítiques a les quals estava sotmés.

Avui he fet públiques les converses en roda de premsa i també una carta oberta a Jaume Matas on explic el context polític de la qüestió : li deman que recuperi la decència, com a mínim, els darrers quinze dies de campanya. Trobareu aquí la carta Carta a Matas maig 2007.doc  i aquí, conversa_tel_batle_070507.doc i aquí Conversa_batle_Sencelles_080507[1].doc la transcripció de les converses amb el batle .

SARKOZY: UNA VICTORIA DE CALAT

grosske | 06 Maig, 2007 23:10

La victòria de Sarkozy ha estat incontestable i s'ha produit en un context d'amplíssima participació (un 85% aprox).

La cosa ja es veia venir després d'una primera volta on l'esquerra en el seu conjunt s'havia quedat en un 36% però el factor novedós dels 18% de vots del centrista Bayrou deixava obert un finestró a l'esperança ... que ara s'ha tancat

Sarkozy forma part del govern però encapçala una opció reformista de "dreta sense complexes", lliberal en allò econòmic i conservadora des del punt de vista dels valors; una opció destinada a fer el que finalmet ha fet: reduir a la meitat un electorat lepenista que, a les eleccions presidencials del 2002, havia assolit un 20% dels sufragis.

Sarkozy ha agrupat una important majoria entorn a un projecte clar i no sempre d'acord amb allò políticament correcte. A l'enfront, i segons algunes enquestes, l'electorat de Royal està dividit al 50% entre el manteniment en les posicions tradicionals de l'esquerra i l'ampliació al centre. Un dilema irresoluble si no es produeix una renovació important del discurs de l'esquerra (no només del PS sinó també del PCF i dels Verds). Ségolène Royal volia encarnar aquesta renovació amb un trancament amb l'aparell tradicional del partit i una barreja de blairisme i zperisme. La fòrmula, de moment, és obvi que no ha funcionat

Una nota final: Sarkozy no és en Rajoy ni el debat polític a França té res a veure amb el d'Espanya.  Allà duen gairebé un any parlant a fons de política fiscal, d'habitatge, d'immigració, d'ensenyament, de política exterior, etc.

Aquí estam a vint dies d'uns eleccions locals i el debat estatal  continúa segrestat pel PP entorn a les llistes d'ANV,  la possible influència del govern en la detenció de la Pantoja  i els passeigs per l'hospital de De Juana Chaos.  Esper que el PP comprengui, més prest que tard que aquest no és el camí de la victòria i abandoni la caverna

ROQUE LOPEZ'S GAME

grosske | 04 Maig, 2007 08:14

L'ex-secretari general del PSOE pitiüs acaba d'anunciar que denunciarà el seu partit per suborn. Aquest nou episodi de l'opereta que coprotagonitza amb El Mundo per aconseguir que el PP guanyi les eleccions a Eivissa m'ha suggerit el següent joc/test per tal que pogueu constatar el vostre nivell d'informació sobre aquesta qüestió.

Per participar només teniu que llegir les següents frases i emplenar les línies de punts amb la paraula que estimeu més adequada. Podreu trobar les respostes correctes al final del test

Frase múm 1:

Si a tots els fragments de les diverses converses que fins ara han estat publicats hi figura el Sr. López parlant amb diferents interlocutors és que les cintes les ha gravat el Sr. ......  (2 punts)

Frase núm 2:

Si la veu del Sr. López es sent sembre amb nitidesa i la de la resta d'interlocutors amb menys qualitat és que el micro el portava el Sr. López i, per tant, hem de concloure que les cintes les va gravar el Sr.  .... (2 punts)  

Frase núm 3

Si tenim en compta les frases anteriors i considerant que el Sr. López ha afirmat que ell no va enregistrar les cintes hem de concloure que el Sr. López ...... (3 punts)

Frase núm 4

Si el Sr. López té ara mateix les mateixes evidències que fa uns mesos sobre l'existència de suborns i aquestes evidències les considera suficients per presentar una denúncia davant els jutjats només es pot explicar que hagi esperat a pocs dies abans de les eleccions per presentar la denúncia per dos motius: a) perquè aquesta denúncia té com a objectiu principal influir en el resultat .......  (2 punts) i perquè així es garanteix que la denúncia no sigui arxivada abans de les ........ (3 punts)

Frase núm 5

Si a tots els fragments de conversa publicats no hi ha una sola vegada que una persona, llevat del propi Sr. López, reconegui el cobrament de comissions il.legals o que tengui constància que les ha cobrades un tercer és que això és la típica ...... de difamació montada por El Mundo amb la inestimable ajuda d'un militant resentit del Partit Socialista (3 punts)

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXxXXXX

RESPOSTES:

Frase núm 1: zepóL

Frase núm 2: zepóL

Frase núm 3: xietnem

Frase núm 4 a) larotcele

Frase núm 4 b) snoiccele

Frase núm 5 : aynapmac

Si teniu entre 13 i 15 punts, Enhorabona, estau perfectament enterats del tema

Si teniu entre 10 i 13 punts, és que heu de posar més esment

Si teniu menys de 10 punts, em sap greu però tal volta haurieu de provar amb les quinieles

1ER DE MAIG (II). ACCIDENTS LABORALS

grosske | 03 Maig, 2007 06:58

id

 

Aquesta és la deriva dels accidents laborals a les Balears els darrers anys.

No crec que necessiti massa comentaris. El Pacte de Progrés va trobar una situació calamitosa en aquesta matèria (de fet, si a la gràfica hi figurassin les dades del 98 i del 97 veurieu com l'increment aquells anys era encara més accentuat).

Arribà el Pacte de Progrés i les coses començaren a millorar

Han tornat els de gairebé sempre i les coses han tornat a empitjorar

Naturalment, les inflexions no coincideixen exactament amb els anys electorals perquè aquí, com en altres matèries, la inèrcia de la realitat és molt important, però la lectura és inequívoca. 

Quan es parla del balanç del Pacte de Progrérs convé tenir en compta dades com aquesta. No són dades "inaugurables", no es presenten enmig d'un munt de càmeres de televisió com si fossin un Palau de l'Opera al Moll Vell... però són dades molt importants, darrera aquestes xifres, vos ho puc assegurar, hi ha realitats molt sagnants

1ER DE MAIG, SALOM I IB3

grosske | 02 Maig, 2007 06:07

id

La foto - amb una "pose" una mica massa xula per al meu gust - em mostra duent un parell de banderes sindicals (la del Bloc també hi és però només es veu el pal). Era la meva manera de protestar per la divisió sindical que es va produir ahir a Palma (no així, afortunadament, a d'altres indrets de l'Estat)

Però no és d'això que vos vull parlar, sinó del conflicte laboral de Salom; una empresa lligada a IB3, i que expressa molt bé la situació del mercat laboral a les Balears amb un "delicte" afegit: que la situació està propiciada pel Govern Balear.

Algunes dades:

1.- Salom, en realitat, no existeix: és una empresa pantalla d'IB3 (només treballa per a aquest ens autonòmic) per tal d'estalviar-se costos laborals. Això té un nom: prestamisme laboral

2.- Salom/IB3 té 250 treballadors i treballadores  i duu tota la part tècnica d'IB3. Tots els treballadors estan amb contractes d'obra i servei que, en realitat, són un frau de llei perquè responen a una feina fixa (no puntual)

3.- Els treballadors de Salom no arriben ni a mileuristes

4.- IB3 s'estalvia costs laborals però els nostres imposts s'en van darrera un intermediari - Salom - que no fa altre cosa que xuclar (o hi ha qualque tipus de retorn?)

Tota la meva solidaritat amb aquests treballadors i treballadores i el compromís que un govern decent acabarà amb la seva situació de manera immediata 

 

 

PATRIMONI DELS POLITICS: MATAS, TE TOCA

grosske | 01 Maig, 2007 07:48

Tal i com vos vaig anunciar a un post anterior, aquí teniu el patrimoni dels principals candidats i candidates del Bloc (bens mobles, immobles, crèdits...).

Esper que en Jaume Matas entengui que això és com el parchís: ara és a ell que li toca moure fitxa

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS