Administrar


Estadisticas de visitas

MATIAS VALLES DONA EN EL CLAU

grosske | 31 Marš, 2007 13:45

Matías Vallés és un magnífic periodista amb el qual no sempre coincidesc (afortunadament per a ell i per a mi). Però la meva dona m'ha passat avui matí la fotocòpia del seu article de la contraportada d'ahir del DM.

No es pot afegir ni llevar res. Cada frase, cada paraula és certa, encertada i digna de llegir-se a poc a poc.

Podreu llegir-lo clicant en Segueix

ROSA ESTARAS SE REGENERA 

Rosa Estarás presentó al Parlament, con su firma, la documentación del viaje a Moscú de Matas, que incluía como gastos oficiales las facturas del prostíbulo Rasputín. Estarás se hallaba al frente de la empresa Bitel, cuando se desviaron al Consolat de Matas los correos urbanísticos del Consell en manos de la oposición, una maniobra que el Tribunal Supremo consideró “inmoral” e “ilegítima”. Estarás era la destinataria personal de los informes de Operación Mapau, de captación de votos de emigrantes para el PP con fondos públicos, que el fiscal jefe del Supremo calificó de “éticamente reprochable”, y por la que tres magistrados del Tribunal Superior de Balears creen que la vicepresidenta debió declarar como imputada.


Con este pedigrí, a nadie le extrañará que, en cuanto Matas ha degradado a Estarás como aspirante a la presidencia de Mallorca que a él le repugna, la candidata promueva la regeneración ética. La suya, es de suponer. Sin duda, la aplicación de sus criterios morales en el Consell nos hará olvidar los grandes éxitos de Munar. Se podría alegar que la vicepresidenta ignora el significado de la expresión “regeneración ética”, pero eso no sirve de excusa para dejar una pistola en manos de un niño. Sólo cabe precisar que, si la Guardia Civil no lo remedia, Estarás hubiera desarrollado la limpieza de la mano de Eugenio Hidalgo y de Rodríguez.


Al acusar al Consell de degeneración, Estarás incluye por fuerza al partido mayoritario en esa institución. Así, llama degenerados a los 16 consellers de su partido que han votado religiosamente durante cuatro años a Munar, y que quedarán lógicamente excluidos de cualquier futuro político. Lo mismo cabe decir para s’Institut, repartidora engranada en el Consell y cuyo responsable es curiosamente el jefe de campaña de la vicepresidenta. Los votantes deberán decidir cuánto costará regenerar éticamente a una candidata así, y si en el interín no procederá confiarse a alguien menos empeñado en purificarse. Por fortuna, cada vez es más difícil engañar a los mallorquines desengañados

ENESSIMA MENTIDA DEL MUNDO SOBRE LA MEVA CASA

grosske | 29 Marš, 2007 21:10

Em deman si el que duu tota aquesta operació està realment bé del cap. Avui torna a la càrrega El Mundo amb la meva casa i amb un  titular realment espectacular "Las fotos del celador demuestran que Grosske ha convertido de manera ilegal sus gallineros en vivienda" 

El més cridaner és que El Mundo - que igual que té les fotos té l'informe per escrit que ha realitzat l'arquitecte municipal fa 15 dies - sap perfectament - i sap que jo sé - i sap que es pot demostrar en qualsevol moment - que aquest titular , com el conjunt de la informació, és una pura fantasia... i, no obstant això, la redacten i la publiquen 

Em diu "anonimo" a un comentaria del post anterior que ja està bé de donar explicacions de la meva casa, que ja n'he donat prou. Es cert, però crec que és interessant observar fins a on arriba la manca d'escrúpols del Mundo.

Observau com recolleix el tema l'arquitecte municipal - l'autor de les les fotos que publica avui El Mundo - en un informe de dia 14 de març del 2007:

1.- A l'annexe 2 de l'informe descriu l'edificació com a "magatzem"

2.- Al literal de l'informe afirma que " a la data d'inspecció l'ús que d'elles (les dependències del magatzem) es realitzava era el de magatzem o traster d'utensilis, eines mobles vells, etc." 

3.- Per si a qualcú no li havia quedat clar, descriu les característiques físiques del magatzem de la següent manera: "L'edificació annexa consta de tres estàncies independents i sense connexió interior entre elles ni amb la resta de l'edificació principal. Una  d'aquestes estàncies té dues cambres. No pareix que cap d'aquestes divisions interiors ni cap dels buits existents sigui de recent creació... Les instal.lacions existents a aquesta edificació són molt bàsiques i mínimes i consisteixen en un punt de llum amb el corresponent interruptor i un endoll per estància o cambra i l'existència d'un grifo únicament a una d'elles"

Pensau que El Mundo tenia aquest informe davant i tornau a llegir la informació de El Mundo d'avui. Es necessita tenir barra o no?

PLE DE L'AJUNTAMENT ON LINE

grosske | 29 Marš, 2007 09:15

Clicant aquí podeu tenir accés a la retransmissió del Ple de l'Ajuntament on line del dia d'avui

NOTA RAPIDA A JAUME MATAS

grosske | 29 Marš, 2007 06:29

Hola Jaume.

Vaig llegir ahir al Diario de Mallorca que el PSOE feia algunes consideracions impertinents sobre la teva casa i veig avui al Balears que "no penses fer comentaris sobre coses que no són veritat"

No compartesc la teva opinió. Si no són veritat, perquè defugir el debat?. Què pot haver de més dolç que demostrar les mentides de qui t'acusa falsament?. Jo m'ho he passat beníssim posant negre sobre blanc i penjant d'aquest bloc els documents acreditatius de les mentides del Mundo. Na Rosa Estarás va contraatacar amb el patrimoni del Sr. Diéguez i l'interessat ja ens ha fet saber, el mateix dia, que té un pis, que en té un altre fruit d'una herència i un despatx professional hipotecat; fins i tot sé els metres que té la seva lanxa. Perquè no fas el mateix i a continuació exigeixes al PSOE que rectifiqui?. Tu et quedaries a ple... i  nosaltres més tranquils

PILAR COSTA, EL MUNDO I ELS JUTGES

grosske | 28 Marš, 2007 06:31

El Mundo continúa avui amb la seva vergonyosa campanya de difamació amb el següent titular: "La Guardia Civil detiene a 2 particulares por construir en ANEI, como Miguel Angel March i Xisco Femenías". Que el titular és per a consum de persones amb poques llums és elemental: si el titular fós cert, és obvi que la Guardia Civil també detendría a Miquel Angel March i a Xisco Femenías... però, és clar, a les víctimes del Mundo només les vé a cercar... El Mundo; malauradament per a ells, no és aquesta la situació de molts d'alts càrrecs del PP.

Un auto de fa pocs dies del Jutjat de primera instància número 4 d'Eivissa diu el següent: "Estimando como estimo la ejecución instada por Dª PILAR COSTA SERRA, debo acordar y acuerdo la ejecución en sus proipios términos de la Sentencia dictada por el Juzgado de Instrucción número 3. Debo condenar y condeno a la parte ejecutada, D. EDUARDO INDA y Editora del Periódico Ibiza de Publicaciones S.A. al pago solidario de una multa de 600 euros AL MES desde la fecha de 16 de febrero de 2002"

La multa deriva de la contumàcia del Mundo en INCOMPLIR LES SENTENCIES que el condemnen a publicar les rectificacions instades per Pilar Costa a algunes informacions del Mundo. Es a dir, no només per fer coses mal fetes sinó per incomplir les sentències que el condemnen per haver fet les coses mal fetes.

Les "informacions" - de juliol del 2001 - exposaven el següent raonament: la família de Pilar Costa ha col.laborat en el finançament de la campanya electoral de Pilar Costa (la del 99), Pilar Costa ha estat elegida Presidenta i l'Ajuntament de Vila ha pres decisions irregulars per lucrar la família de Pilar Costa.

Per suposat, d'aquesta fantàstica denúncia no se n'ha derivat res: ni condemnes per prevaricació ni per suvorn ni res de res.. només un atac difamatori per ajudar al retorn del PP a la Presidència del Consell

Així és la cosa: El Mundo acusa, als acusats no els passa res i l'únic que és condem

ENDIVINALLA IMPORTANT

grosske | 27 Marš, 2007 05:55

Quin és el fil conductor d'aquestes quatre notícies?:

- L'acord a Irlanda del Nord entre Unionistes i Republicans (Ian Paisley i Gerry Adams), representants dels dos extrems del mapa polític nordirlandés, per formar un  govern conjunt

- La declaració d'Ibarretxe davant els jutges per haver-se reunit amb els dirigents d'HB (i, ja de pas, la potada que va rebre un representant del Foro d'Ermua a les portes del jutjat)

- La sentència que condemna a la COPE a pagar 60.000 euros a Carod Rovira per assimilar-lo amb els terroristes

- La negativa del PP a secundar una declaració de suport al Secretari del Consell per les calúmnies que li ha adreçat El Mundo sense cap tipus de prova

També  oferesc en aquest cas una dotzena d'ous de granja al guanyador però vos heu d'aplicar.  La resposta no és senzilla però és la clau de la conjuntura poilítica que es viu a l'Estat espanyol

EL DESASTRE DEL PARC DE SES ESTACIONS

grosske | 26 Marš, 2007 06:09

El títol no és meu, és d'un post del bloc de na Joana Maria. Es un post magnífic que incorpora fotos de diversos anys del Parc.

Si el projecte de remodelació ja no ens agradava - com sempre, parcs amb massa formigó i molt poc habitables en l'estiu - el resultat final ha superat toes les previsions. Clicau aquí i pensau si és raonable tudar 12 milions d'euros per fer això

POLANCO I EL SECRETARI DEL CONSELL

grosske | 24 Marš, 2007 07:35

El PP ha decidit boicotejar al Grupo Prisa per unes paraules pronunciades al Consell d'Administració de l'empresa on posava de relleu l'afany revanxista del PP i la seva manca d'escrúpols a l'hora d'intentar recuperar el poder. "Tenc por", va dir el Sr. Polanco.

La veritat és que un partit que, en quatre temes "sagrats" (com és ara la guerra d'Irak, l'atemptat de l'11-M, l'articulació teritorial de l'Estat i la lluita contra el terrorisme) ha decidit basar la seva estratègia en la confrontació sense límits i en la mentida "acoquina" bastant.

A escala local, la campanya de difamacions i insídies que el PP ha llençat sobre l'oposició política i social - en col.laboració amb IB3 i algúns mitjans de comunicació privats - també "acoquina".

El darrer episodi d'aquesta campanya l'ha protagonitzat el Secretari del Consell (l'actual i el seu antecessor) que han estat acusats pel Mundo, en la pràctica, d'haver acceptat suvorns del govern del Consell via un increment il.legal del seu salari. Toma ya!

No crec que El Mundo insisteixi massa sobre aquest tema en concret. Tal volta només era un aperitiu antiUM abans del mítin-presentació de na Rosa Estaras com a candidata a la presìdència del Consell. Però quí queda la dignitat de dos funcionaris arrossegada pel fang sense cap tipus de prova i un missatge per a navigants: ningú dels qui no els faci el joc es pot considerar "a salvo": ni polític, ni familiar de polític, ni líder social ni funcionari. Efectivament, fan una mica de por

SALVEM PALMA

grosske | 23 Marš, 2007 06:53

Així hem titulat un dossier sobre les amenaces més importants a la sostenibilitat de Palma. No puc deixar de referir-me al Segon Cinturó o a l'ampliació de l'aeroport.

No fa gaire vaig dir que el Segon Cinturó em semblava el "timo de la estampista" pèl que fa a la mobilitat. Una bona mobilitat depen de dos factors: organitzar bé la distribució espacial de la ciutat per tal d'evitar desplaçaments innecessaris i un transport públic ràpid, barato  i suficient que pugui competir en atractiu amb el transport privat. Si no feim cap de les dues coses, ja en podem fer de cinturons: cada cop tendrem una ciutat més caòtica i inhabitable.

Quant a l'aeroport, un creixement del trànsit de fins al 80% pot significar convertir en invivibles barris sencers com Sant Jordi, Casablanca, Coll den Rabassa o Can Pastilla

Però el document parla de més coses: de Ses Fontanelles, del golf de Son Sardina, de Sonb Espases... crec que val la pena donar-li una ullada. El trobareu aquí: Salvem Palma.pdf

L'ESGLESIA I EL SEXE

grosske | 22 Marš, 2007 07:48

Una cofradia veta a dos costaleras para evitar posturas soeces. El Obispo de Cordoba apoya la decisión que teme la proximidad entre hombres y mujeres durante la celebración

"Hay posturas con un acercamiento físico muy próximo que, si se vieran fuera, podrían decir que son posturas soeces", según palabras del hermano mayor de la cofradía, Manuel Herreros.

Aquests i d'altres dois els podreu trobar a l'edició d'avui del Pais. La cosa no és tan anecdòtica com sembla. Hi podem trobar la presència de dues visions de les coses pròpies de l'Esglèsia Catòlica i particularment perverses:

- La visió del sexe com una cosa essencialment pecaminosa i només acceptable en determinades circumstàncies (matrimoni i procreació)

- La visió de la dona - des del Gènesis cap aquí - com a instrument del diable i font de temptacions per als homos que intenten preservar la seva castedat

En realitat, no ens hauria d'estranyar que gent que ha escollit l'autocastració com a camí cap a la virtud vegi el sexe com un problema i somii amb "posturas obscenas" davall els passos de Setmana Santa.

El problema és que això es projecti cap a la societat i doni peu a coses tan horribles com aquest bocí d'una cançó que en Boned de San Pedro (crec) cantava pels anys 50 i que em sembla particularment horrible: "... niña Isabel ten cuidado, donde hay amor hay pecado...". Donde hay AMOR hay pecado!!. Hay que joderse!

SEGONA SENTENCIA JUDICIAL CONTRA EL MUNDO

grosske | 20 Marš, 2007 16:54

Juzgado de 1ª instancia nº 15. En Palma de Mallorca, a quince de marzo de dos mil siete. FALLO  Que ESTIMANDO INTEGRAMENTE las acción de rectificación deducida por la procuradora Sra. Font Jaume, en nombre y representación de D. EBERHARD GROSSKE FIOL contra la entidad "REY SOL SA", empresa editora de la publicación diaria "EL MUNDO EL DIA DE BALEARES" y contra D. EDUARDO INDA, director de la publicaciópn diaria EL MUNDO EL DIA DE BALEARES. DEBO ORDENAR Y ORDENO la publicación íntegra en El Mundo El Dia de Baleares de la rectificación soilicitada por D. Eberhard Grosske Fiol en escrito de fecha 12 de febrero de 2007, y recibida por los demandados en fecha 14 de febrero de 2007, obrante en autos a los folios 5, 6 y 7 dentro de los tres días siguientes a la notificación de la presente resolución, con relevancia semejante a aquélla en que se publicó la información que se rectifica, sin comentarios ni apostillas, con expresa imposición de las costas causadas en el presente procedimiento a la parte demandada

Aquesta sentència correspon a les "informacions" aparegudes en El Mundo els passats dies 7, 8, 9 i 10 de febrer.

Com que la campanya fou llarga encara estic a l'espera d'altres 3  judicis. Per tant, si no s'ha comés una errada formal a alguna de les altres demandes, esper fer-li una "manita" al Mundo, com diuen al fútbol, pel que fa al dret de rectificació

Després vendrà la demanda al honor, que és un altra cosa i que tendrà un procediment més llarg.

El Mundo incompleix la llei i assumeix el pagament de les costes judicials per tal de passar les eleccions sense haver publicat les meves rectificacions. A fi de comptes d'això es tracta no?, d'incidir en les eleccions.

A continuació vos public un resum d'allò que El Mundo ja hauria d'haver publicat si es preocupàs tant de la llei com diu:  

PRIMERA RECTIFICACIO

Afirmació núm 1. Edició de 25 gener. En Portada. Titular : « Grosske vive en un CHALE de 680 m2 aunque sólo ha declarado 312. Su CASA en Sencelles es 6 veces mayor que una vivienda media » 

Afirmació núm. 2. Edició de 25 de gener. Pàgina 10. Titular : « Grosske vive en un CHALE con piscina de 680 m2 y sólo ha escriturado oficialmente menos de la mitad : 312 m2 » 

Afirmació núm. 3. Edició de 25 de gener. Pàgina 10. « A ambos lados de la residencia de los Grosske  y adosadas a ella se levantan una serie de EDIFICACIONES que conforman el total de los 680 m2 con los que se han topado los técnicos de la Oficina del Catastro » 

Afirmació núm 4. Edició de 25 de gener. Pàgina 11. Titular. « El CHALE de Grosske está en suelo rústico y es seis veces mayor que una vivienda media » 

Afirmació núm.5. Edició de 25 de gener. Pàgina 11. sota el titular de « El Mundo Opina. Investigación Oficial ya ». « Eberhard Grosske tiene escriturado en el Registro de la Propiedad una casa rural de 312 metros cuando en realidad lo que adquirió en 2005 fue una EDIFICACION de 680 metros cuadrados con ciertas pretensiones » 

Afirmació núm. 6. Edició de 26 de gener. Pàgina 10  : « A ambos lados de la residencia de los Grosske y adosadas a ella se levantan una serie de EDIFICACIONES que conforman el total de 680 metros cuadrados con los que se han topado los técnicos de la Oficina del Catastro » 

Afirmació núm.7. Edició de 27 de gener. Pàgina 12 :  « A ambos lados de la residencia de los Grosske y adosadas a ella se levantan una serie de EDIFICACIONES que conforman el total de 680 metros cuadrados con los que se han topado los técnicos de la Oficina del Catastro » 

Totes aquestes afirmacions són absolutament falses. Ni l’habitatge (casa o xalet) ni el conjunt de les edificacions existents al meu domicili medeixen 680 m2. 

Sobre la superfície de l’HABITATGE (CASA O CHALÉ)  hi ha una certificació d’un arquitecte contractat pels anteriors propietaris de la casa de desembre de 2004 que la sitúa en 312,68 m2); la medició de l’arquitecte municipal de maig de 2005  la sitúa en una quantitat lleugerament inferior i el Registre Cadastral en una quantitat lleugerament superior. En qualsevol cas, cap de les esmentades medicions ni tan sols s’aproxima als  680 m2 invocats reiteradament per El Mundo 

Fins i tot si consideram el concepte més ample d’EDIFICACIONS – que incluiria l’habitatge i uns antics magatzems agrícoles de 90 m2 aproximadament – la suma d’una i altra superfície seria només lleugerament superior a la meitat dels repetits 680 m2    

SEGONA RECTIFICACIO 

Afirmació núm.8. Edició de 25 de gener pág 11. Sota el Titular « El Mundo Opina. Investigación oficial ya » : « El chalé está edificado en suelo rústico y las obras de ampliación se han realizado en una parcela que teóricamente no reúne la superficie mínima, dos cuarteradas, para edificar en un suelo calificado como rústico. El líder rojiverde debe explicar ante la opinión pública los pasos que ha seguido para CONVERTIR SU VIVIENDA de Sencelles en un inmueble seis veces mayor que la vivienda media » 

Aquesta afirmació és absolutament falsa donat que, d’ençà que som propietari no s’ha realitzat cap obra d’ampliació de l’habitatge  

TERCERA RECTIFICACIO 

Afirmació núm 9. Edició de 27 de gener . Pàg.12 : « El chalé se construyó en la década de los setenta cuando tanto la normativa del Govern como la del propio Ayuntamiento fijaban en una cuarterada (7.103 metros cuadrados) la superficie mínima para para edificar en suelo rústico… la parcela sólo mide 6.458 metros cuadrados » 

Aquesta afirmació és absolutament falsa. En la dècada dels 70, el Govern no existia i la normativa per a la construcció en sòl rústic depenia del Plan Provincial de Ordenación de las Islas Baleares, el qual tenia criteris molt permisius quant a la construcció en sòl rústic.

Quant a la superfície de la parcel.la existeix una certificació del Cadastre de 1980 que li atribueix 7137 m2. La darrera medició, inclusa a un informe del Gerent del Cadastre de 1er de fevrer de 2007, és de 7118 m2  

QUARTA RECTIFICACIO 

Afirmació núm.  10 . Edició de 27 de gener. Pàgina 12 : « Así Grosske debía saber que adquiría un chalé ilegal que era ilegalizable y que sobre el mismo se habían realizado también ilegalmente obras de ampliación » 

Aquesta afirmació és absolutament falsa. Les úniques referències que jo tenia sobre la legalitat de la casa abans de comprar-la eren les següents : Un certificat  del Secretari de l’Ajuntament, sol.licitada per mí mateix, on s’afirma que la casa mai no havia estat objecte de cap expedient d’infracció urbanística i el resultat d’una inspecció de l’arquitecte municipal el maig del 2005 – realitzada a instàncies meves -  on s’acredita que no hi havia cap motiu per obrir un expedient d’infracció urbanística   

CINQUENA RECTIFICACIO 

Afirmació núm. 11. Edició de 30 de gener . Pàgina 12. Titular : « Hacienda dice que el chalé de Grosske ha crecido de 132 a 680 m2 en dos años y el sostiene que sólo mide 312 » Aquesta afirmació és absolutament falsa . Ni « Hacienda » ni la Gerència del Cadastre han efectuat cap declaració pública ni comunicat ni han realitzat cap acte administratiu que confirmi allò afirmat al titular  

SISENA RECTIFICACIO 

Afirmació núm.12. Edició de 30 de gener. Pàgina 12, sota el titular « El Mundo Opina. Embarra las evidencias » : « Ahora resulta que según Grosske los almacenes agrícolas anexos a su casa de Sencelles « ni son vivienda ni tienen efectos urbanísticos ni catastrales ni económicos », lo cual no se sustenta habida cuenta de que la propia Oficina del Catastro sí los computa como tales por razones obvias ». 

Aquesta afirmació és absolutament falsa. Deixant de banda que la cita entrecomillada del meu bloc personal no és correcte, els magatzems agrícoles  no són considerats pel Registre del Cadastre com a habitatge sinó exactament com això : « almacén »  

SETENA RECTIFICACIO 

Afirmació núm. 13. Edició de 26 de gener. Titular en portada : « Hacienda ‘pilla’ a Grosske : su CHALE tiene 680 m2 y no los 312 que el declaró » 

Aquesta afirmació és absolutament falsa.  Els 312 m2 d’habitatge no es corresponen amb cap declaració davant Hisenda sinó a la inscripció en el Registre de la Propietat de la mateixa i, com s’ha expressat més adalt, coincideixen amb els expressats a la certificació de l’arquitecte aportada pels venedors. D’altra banda, és impossible que Hisenda m’hagi « pillado » perquè som jo mateix qui, sense tenir obligació legal de fer-ho, he instat revisió cadastral de la finca.  

VUITENA  RECTIFICACIO 

Afirmació núm 14. Edició de 27 de gener. Pàg. 12 sota el titular « El Mundo opina. Su propia medicina » : « Años atrás el edil de EU en Palma, Joan Font, no tuvo más remedio que dimitir de su cargo al descubrirse que habitaba en una vivienda ilegal en suelo rústico en Marratxí. El máximo responsable entonces del partido en el que militaba Font, Eberhard Grosske, le instó a que abandonara el cargo en el Ayuntamiento de Palma » 

Aquesta afirmació és absolutament falsa. El Sr. Joan Font, habitaba, i habita, a una casa en sòl urbà perfectament legal. Quan es va saber que, abans de ser regidor, va realitzar obres de reforma a ca seva que excedien allò autoritzar a la llicència (obres posteriorment legalitzades), EU va examinar el cas i va concloure que NO hi havia motiu suficient per sol.licitar la seva dimissió   

NOVENA RECTIFICACIO 

Afirmació núm 15. Edició de 1er de febrer de 2007. pág  8 : «El candidato del Bloc al Ayuntamiento de Palma no fue capaz ayer de demostrar ante los numerosos informadores congregados la legalidad de su vivienda en suelo rústico. La parcela propiedad de Grosske no tiene la superficie suficiente para alojar la vivienda de marras. Se ponga como se ponga 

Afirmació núm.16. Edició de 2 de febrer de 2007. pàg. 7: "La vivienda de Grosske está ubicada en una parcela rústica de 6458 metros cuadrados en la que según la normativa urbanística no podia edificarse ninguna vivienda" 

Aquestes afirmacions són absolutament falses. Segons informe del Cadastre de 1er de febrer de 2007 la parcel.la té 7118 m2 de superfície, superfície sobrada per construir en sòl rústic amb la normativa vigent els anys 70, data d'ampliació de l'antiga casa de pagés  

DESENA RECTIFICACIO 

Afirmació núm 17. Edició de 3 de febrer. En titular : « Grosske 'engañó a la inmobiliaria para no pagar la comisión de 18.000 € al comprar su chalé" 

Aquesta afirmació és absolutament falsa . Com és habitual entre els que aspiren a comprar un inmoble, mai no vaig contractar els serveis d'una agència inmobiliària per a la compra de la meva casa ni vaig adquirir mai el compromís de pagar cap tipus de comisió quan es formalitzés l'operació . Per tant, és impossible que pogués enganar a cap agència furtant-li el cobrament de 18.000 euros                          

ONZENA RECTIFICACIO 

Afirmació núm 18. Edició de 7 de febrer. En portada i en  titular : «Grosske paga el IBI por 132 m2 cuando él habla de 312 m2 y el Catastro de 680. Abona el impuesto como si su casa ilegal midiera menos de la mitad de lo que él mismo declaró y la quinta parte de lo que midió Hacienda” 

Afirmació núm. 19. Edició de 7 de Febrer pàg. 10: “El IBI se deduce en función de las dimensiones de la vivienda que previamente ha calculado el Catastro . Sin embargo, Grosske paga religiosamente su contribución como si su casa midiera cinco veces menos de lo que realmente mide” 

Afirmació núm 20. Edició de 7 de Febrer pàg 10: “Este periódico reproduce de nuevo los documentos que prueban de manera inapelable que el complejo que habita el líder de izquierdas tiene las medidas que apuntó la información de este diario. Esto es, casi 700 metros cuadrados construidos. El informe elaborado por los técnicos del Ministerio de Hacienda explica que el complejo está dividido en cuatro partes diferenciadas destinadas todas ellas a “vivienda”. La principal cuenta con unas dimensiones de 209 metros cuadrados  y a ella le suman tres de 132, 193 y 40 metros cuadrados” 

Afirmació núm.21.  Edició de 7 de Febrer, pàg. 11: “… la Oficina del Catastro ha certificado que la vivienda mide exactamente 680 metros cuadrados”. 

Aquesta afirmacions són absolutament falses .Hisenda no ha afirmat mai que la meva casa medís 680 m2, ni tan sols en el document reproduit per El Mundo, corresponent a la “Oficina virtual del Catastro” 

D’altra banda, aquest document no és, com afirma el diari, una prova inapel.lable de les dimensions de la meva propietat i va ser rectificat amb posterioritat. De fet, dia 1er de Febrer, sis dies abans de la publicació del diari,  les dades  cadastrals de la meva propietat contemplaven 355 m2 d’habitatge, 193 m2 de superficie pavimentada, 82 m2 de magatzem i 24 m2 de piscina. 

DOTZENA RECTIFICACIO 

Afirmació núm 22.

Edició de 7 de Febrer pàg.11, Subtitular: “Pidió una revisión catastral pero se ‘olvidó’ de pagar la diferencia” 

Afirmació núm.23. Edició de 7 de Febrer pàg 11 “…el edil de Cort no alertó en ningún momento al Consistorio de Sencelles de que estaba pagando de menos” 

Afirmació núm 24. Edició de 8 de Febrer pàg 10. En subtitular: “El cabecilla del Bloc admite que abona el Impuesto de Bienes Inmuebles por 132 m2 de chalé cuando el catastro le obliga a responder por 680 m2” 

Aquestes afirmacions són absolutament falses. La sol.licitud de revisió de les dades cadastrals la vaig fer dia 4 de maig del 2005 – un dia després d’haver comprat la casa - precisament  a través de l’Ajuntament de Sencelles.

Per tant, de cap manera es pot afirmar que jo vaig intentar ocultar a l’Ajuntament la situació de la meva propietat. Igualment, no és cert que hagi “oblidat” pagar la diferència entre allò que fins ara ha pagat la finca en concepte d’IBI i allò que es derivarà de la revisió cadastral per mí sol.licitada. Aquesta diferència la determinarà l’Ajuntament quan culminin els tràmits administratius pertinents i jo no tenc possibilitat material d’avançar el resultat dels mateixos  

 TRETZENA RECTIFICACIO

 Afirmació núm 25. Edició de 9 de Febrer. Titular En portada: “El ala este del chalé de Grosske es una nave agrícola convertida en vivienda” Afirmació núm. 26  Edició de 9 de Febrer pàg.10, Subtitular: “El líder del Bloc engorda su chalé con unas antiguas dependencias agrícolas hechas sin licencia”

 Afirmació núm. 27. Edició de 9 de Febrer pàg.10, Subtitular: “Los celadores del Ayuntamiento ya han certificado que allí sólo se pueden custodiar vehículos y utensilios agrarios” 

Aquestes afirmacions són absolutament falses. Sobre el segment de l’edifici que el diari descriu com a “ala este” i que apareix fotografiat a la mateixa pàgina no només no existeix cap certificat dels zeladors municipals que determini que allà només es poden custodiar vehicles i utensilis agraris sinó que s’el considera explícitament  com a habitatge als següents documents: a)   Certificat d’un arquitecte contractat pels antics propietaris l’any 2004b)    Informe de l’arquitecte municipal de Sencelles, instat per mí mateix, del mes de maig del 2005c)    Registre del Cadastre

QUATORZENA RECTIFICACIO 

Afirmació núm 28. Edició de 10 de Febrer. Titular En portada: “Grosske convierte su gallinero en un edificio con forma de vivienda” 

Afirmació núm 29. Edició de 10 de Febrer. Subtitular en portada: “ El líder de EU/Els Verds” reforma el ala oeste de su chalé en Sencelles dando apariencia de vivienda al gallinero ilegal” 

Afirmació núm 30. Edició de 10 de Febrer. En portada: “ Después de las obras acometidas por el líder del Bloc durante los últimos tiempos los antiguos corrales adoptan ahora la apariencia de varios apartamentos” 

Afirmació núm 31. Edició de 10 de Febrer. Pàg 10. : “El líder de ezquerra Unida- Els Verds (EU-EV) amplía de esta manera la superficie habitable de su chalé” 

Afirmació núm 32. Edició de 10 de Febrer. Pág.10: “ Grosske se ha saltado de nuevo la ley al convertir en viviendas unas edificaciones destinadas a uso agrícola”  

Aquestes afirmacions són absolutament falses. L’edificació referida per El Mundo és descrita com a magatzems tant a l’informe de l’arquitecte municipal de Sencelles del 2005 com al Registre del Cadastre. Les obres que he realitzat no canvien ni l’estructura ni el volum, ni la distribució interna,  ni la naturalesa de l’edificació i s’han limitat -. d’acord amb la llicència concedida per l’Ajuntament - a posar teula sobre la uralita, arreglar les finestres, arreglar l’enratjolat  i pintar. Per tant, de cap manera es pot afirmar que això hagi suposat convertir un galliner en un edifici en forma de vivenda ni, molt manco, en una part més de l’habitatge   

DE POBRES I USURERS

grosske | 19 Marš, 2007 07:29

Torna la usura en forma d'aquestes noves empreses que proliferen com a bolets i que t'ofereixen rebaixar a la meitat el que pagues cada més pels teus crèdits hipotecaris i personals. Això és el que ens explica avui un article realment inspirador d'en M. Payeras

El truco consisteix en endeutar-te de per vida i amb interessos altíssims: "pan para hoy y hambre para mañana". El seu client més habitual són aquestes famílies aufegades per la hipoteca i els crèdits al consum que cauen en mans d'aquestes empreses igual que, un temps, caien en mans dels usurers. L'operació és atractiva perquè minva la teva despesa mensual però, en realitat, surts molt més endeutat que abans d'entrar.  A partir d'aquí, continuar consumint per damunt de les pròpies possibilitats o una despesa inesperada pot conduir directament a la pèrdua del propi habitatge

No fa gaire publicava un post on deia que les famílies de Balears eren les terceres en nivell d'endeutament de tot l'Estat.

Dia 19 de febrer, la Comissió Europea feia públic un informe sobre protecció social on s'afirmava que un 8% dels trebelladors en actiu! europeus eren pobres (és a dir, tenien una renda per davall del 60% de la renda mitjana) 

El rostre de la pobresa està canviant. Ja no són aturats de llarga duració i persones grans sense recursos: són famílies treballadores endeutades fins a les celles... i amenaçades pels nous usurers que s'anuncien a la televisió com si tal cosa

SALVEM MALLORCA: EXIT CLAMOROS I BON AUGURI

grosske | 17 Marš, 2007 19:57

id 

El llistó de la manifestació del 2004 estava altíssim però tot indica que ha estat superat. 60.000 persones han dit els organitzadors, "més de 30.000 la Policia Local i més de 45.000 la Policia Nacional. Diario de Mallorca i Balears aposten per 50.000, El Mundo titula un petit Editorial: "Menos de lo esperado" (sic)?!. Es miri com es miri, ha estat LA MANIFESTACIO MES IMPORTANT EN DEFENSA DEL TERRITORI QUE HI HA HAGUT MAI A MALLORCA i això té lectures polítiques importants

Es un bon símptoma de cara a les properes eleccions. El 2003 la dreta anava com una moto a l'Estat i a Balears i l'esquerra política i social estava dedicant massa energies a diregir les contradiccions inherents al fet de governar.

Crec que la dreta segueix mobilitzada però crec també que l'esquerra pot estar-ho més que fa quatre anys i això - la mobilització de l'electorat progressista - és la clau de les eleccions.

El PP està més a la dreta que el 2003 i assusta més a tots els nivells que fa quatre anys. Esper que això tengui un efecte mobilitzador en dos segments claus de l'electorat progressista: els votants del PSOE que, a les autonòmiques i municipals, s'abstenen sistemàticament i els votants de l'esquerra més conscienciada que opten per l'abstenció en no trobar cap opció prou "pura" i creíble com per merèixer la seva confiança. Si aquests dos segments van a votar d'aquí dos mesos, el canvi serà una realitat

EL TIMO DEL PARATGE A LA SERRA

grosske | 17 Marš, 2007 07:22

Més val un paratge natural que una pedrada dins s'ull però que ningú piqui: el que ha aprovat el Govern no és el "Serra de Tramuntana, Parc Natural" que molts desitjam.

Les figures de proteció dels espais naturals serioses i homologades amb l'Estat i amb Europa estan previstes a diverses directives europees i a un Llei estatal, la 4/89. Es allà on s'explica el que és un Parc Natural, una Reserva Natural, un Parc Nacional Marítimo-Terrestre i d'altres figures.

El que ha fet en Matas es electoralisme mediambiental. En base a una recent llei aprovada pel Parlament de les Illes Balears i que reinventa els sistemes de protecció dels espais natural (la LECO) , el Govern vol convertir la Serra en un "paratge natural" que gairebé no afegeix res al que ja aportava la LEN de l'any 91 i que deixa fora, significativament, espais molt importants de Calvià i Andratx

Matas, estimat, t'agraeix l'esforç però, si vols res,  avui cap vespre em trobaràs a la manifestació

LA VENGANZA DE DON RODRIGO

grosske | 16 Marš, 2007 06:51

La veritat és que en Rodrigo de Santos ens està donan un final de legislatura salat. La darrera,  l'encàrrrec verbal d'aquest informe d'un tècnic municipal explicant que la reconstrucció del pont del tren és il.legal i que s'hauria de paralitzar. Un regalet enverinat que li deixa a la seva batllessa després d'haver estat destituit com a regidor responsable de la vigilància d'aquestes obres.

Rodrigo de Santos havia manifestat reiteradament que la reconstrucció del pont era una "catàstrofe" i que "lo que se haga mal se tendrá que rehacer". La reacció de na Cirer, molt en la seva línia, no fou defensar ni el pont ni el rigor ni la legalitat: fou rellevar en de Santos d'aquesta responsabilitat i posar un regidor amb ganes de repetir com el Sr. Araujo. En Rodrigo de Santos ha callat però ha deixat com a testament aquest informe tècnic que explica el que era evident: que les obres que està fent la Conselleria de na Cabrer són il.legals i una xapuça com un temple

La cosa vé d'enrera: a un ple municipal de fa mig any, en Rodrigo de Santos es sent desamparat per la batllessa en el debat i. a més de fer constar en acta la seva protesta, surt als passadisos a anunciar urbi et orbe que no repetirà a les llistes electorals.

A partir d'aquí tenim un Rodrigo de Santos en estat pur: no vota la meva reprovació al ple perquè opina que és una indignitat, li diu corruptes a UM, reconeix que va rebre presions del PP perquè l'hospital s'ubicàs a Son Espases i s'enfronta amb na Cabrer pel tema del pont del tren.

Naturalment, aquest informe tècnic serà un tema estrella del proper plenari municipal

SALVEM MALLORCA

grosske | 15 Marš, 2007 16:58

 

Passat demà és la cita. Es una cita amb el territori, amb el nostre futur econòmic i social, amb la nostra personalitat com a poble i amb la nostra dignitat democràtica. Contra la màfia depredadora, SALVEM MALLORCA!!.

Aquest banner l'ha fet el meu fill gran però no amb aquest lio dels ordinadors no sé si tothom el podrà veure

Banner salvem mallorca test1.swf

PS: Sí, sí, lo de posar el banner és orgull de pare, pur i dur

ACABAR AMB SON BANYA

grosske | 14 Marš, 2007 21:38

Fa vint anys que tothom vol acabar amb Son Banya però tots els programes de reallotjament han fracassat. Crec que per culpa del narcotràfic, autèntic "amo" del poblat. Pensam que hi ha solucions però que requereixen  molt de coratge polític. Si vols més informació clica aquí i, si vols, deixa allà els teus comentaris

PRIMERA SENTENCIA JUDICIAL CONTRA EL MUNDO

grosske | 13 Marš, 2007 22:58

"FALLO.- Que debo estimar y estimo íntegramente la demanda interpuesta por el Procurador Sra. Font Jaume en nombre y representación de D. EBERHARD GROSSKE FIOL, contra el Director de EL MUNDO-EL DIA DE BALEARES y contra REY SOL, S.A. condenando a éstos a publicar con la misma relevancia que la información que se rectifica, sin comentarios ni apostillas y en el plazo previsto en el artículo 3 de la LO 2/1984, la rectificación contenida en el requerimiento notarial que se acompaña a la demanda, respecto a la información aparecida en el diario EL MUNDO en sus ediciones de fechas 25, 26, 27 y 30 de enero de 2007, imponiendo a la parte demandada el pago de las costas procesales causadas"

Es una sentència del Jutjat de primera instància número 17 que em reconeix el dret a  veure publicades les rectificacions que vaig formular a algunes "informacions" de El Mundo.

Segons el Tribunal Constitucional, el dret de rectificació és improcedent quan "la información que se pretende rectificar aparece cierta de toda evidencia" i això es el que va invocar El Mundo en el judici. Lamentablement per ells, la sentència, sense entrar en el fons de la qüestió, no comparteix que les seves informacions siguin tan certes com El Mundo ha pretés amb la publicació de tota casta de fotos i paperots.

Demà dimecres hi ha un segon judici i encara en quedaran tres mes per informacions publicades amb posterioritat.

Reflexió final: si el delinqüent som jo, com és que el que està demandat en els jutjats - i és condemnat - és El Dia del Mundo? 

Una dotzena d'ous de granja al primer que endivini la resposta

LA MAFIA, MIQUEL ANGEL MARCH I LA SEGONA PROFECIA

grosske | 13 Marš, 2007 06:15

Miquel Angel March estaria en el punt de mira d'una campanya de desprestigi personal. Aquí teniu la prova

Fa pocs dies, arrel del programa d'IB3 que tractava gairebé de delinqüents a la Plataforma de La Real, ja vos vaig remetre a un post anterior on pronosticava aquest fet i on pronosticava també que també rebria el dirigent del GOB

Crec, no ho sé, que ha estat el propi M.A. March el que ha provocat la sortida del tema a través del DM abans que no ho tregués en Miquel Ramis del PP (o El Mundo) dos dies abans de la manifestació de dissabte per intentar protegir el territori

El post al qual em referia es titulava "La mafia, el video i Miquel Angel March". Idò això. La màfia d'aquí no usa, de moment, metralletes ni amenaça amb trencar-te les cames: usa helicòpters, diaris i advocats per trencar la credibilitat i la fama dels qui hem tengut la gosadia de denunciar la seva corrupció

En tot cas, vendran més coses i jo esper que la gent decent d'aquest pais es despavili perquè la màfia és molt poderosa

En aquest sentit, una darrera cosa: ACUDIU A LA MANIFESTACIO DE DISSABTE. No és un imperatiu territorial, és un imperatiu democràtic

PALMA, DESPERSONALITZADA

grosske | 12 Marš, 2007 18:37

El pont del tren, la Plaça d'Espanya, el Passeig des Born... Palma no es modernitza, es despersonalitza, que és una cosa molt diferent. Si voleu, feis aquí els vostres comentaris

INTEGRACIO D'ESQUERRA EN EL BLOC

grosske | 12 Marš, 2007 06:50

D'aquí unes hores hi haurà una reunió del Bloc per Mallorca amb Esquerra.

Crec que les possibilitats d'acord són importants i això em sembla una bona notícia per dos motius:

- perquè el Bloc incrementarà encara més la seva credibilitat com a referent exclusiu de l'esquerra alternativa al PSOE

- perquè la simplificació del panorama electoral i l'eliminació de candidatures testimonials ajuda  a la rendabilitat del vot progressista i, per tant, a les possibilitats de canvi polític a les nostres institucions

Un Bloc més fort i més possibilitats per al canvi polític: són dues bones raons perquè la reunió vagi bé

 

QUE FER DAVANT L'ESTRATEGIA DEL PP?

grosske | 11 Marš, 2007 09:57

La manifestació d'ahir a Madrid no deixa de ser una jugada magistral. En el tercer aniversari de l'11-M. amb el judici començat, amb la teoria de la connexió ETA/11-M desmoronant-se per moments, el PP ha aconseguit que tota aquesta setmana no es parli d'altra cosa ( i jo el primer) que de ... De Juana Chaos.

Ahir, una amiga una mica desesperada em demanava que es podia fer davant això.

Jo crec que es tracta de fer tres coses: mantenir la tranquil.litat, fer pedagogia i no renunciar a parlar dels problemes reals dels ciutadans.

L'estratègia del PP és una fuita permanent cap endavant: mai es reconeix una errada i tot consisteix en afegir sempre "más madera" al forn de la crispació.

Que ens vàrem equivocar amb l'11-M?, idò inventam la teoria de la conspiració; que es reforma l'Estatut català?, idò es dednuncien pactes secrets per trencar la unitat d'Espanya; que l'Estatut s'àprova i Espanya no es trenca?, idò el seu trencament s'està pactant en les negociascions amb ETA; que les negociacions es trenquen i Espanya segueix allà on era?, que el judici de l'11-M va imparable a la confirmació d'Al-Qaeda com a autora de l'11-M?, idò montam un pollo de cal deu pel tema de De Juana Chaos.

A la fi, l'apocalipsi es reduirà a que un miserable que ha de complir 1 any més de presó per escriure dos articles de premsa ho farà en règimde presó atenuada.

Però amb tot aquest "meneo" la parròquia del PP està que treu foc per la boca.

Funcionarà? Es possible ,malgrat que dificil. Aquestes estratègies no són sostenibles a mig termini: o recuperen el poder en els propers 12 mesos o  l'esclafit que es pegaran serà sonat. L'envit, com veis, és de categoria 

 

LA DOBLE MORAL DE CATALINA CIRER

grosske | 09 Marš, 2007 18:38

Vos convid a llegir aquest post. Si voleu, feis allà els vostres comentaris

BALEARS VA BE?

grosske | 09 Marš, 2007 07:17

En l'anàlisi de les dades macroeconòmiques és freqüent l'aplicació del principi de la botella mig plena i mig buida ben regat amb unes importants dosi de demagògia. Procuraré no fer-ho així.

El Centre de Recerca Econòmica ens diu que Balears creix molt per davall de l'Estat (gairebé la meitat) però la bona notícia és que així i tot, el creixement de Balears, del 2,6%, es pot considerar raonable

També vol dir que el discurs del PP de recessió=Pacte de Progrés, rellançament= PP és pura demagògia: Balears segueix els cicles econòmics generals tant de l'Estat com d'Europa (en ser una economia molt oberta a l'exterior) 

No obstant això, fa uns sis anys que seguim aquests cicles situant-nos a la zona baixa respecte a la resta de comunitats

L'estudi del CRE ens dóna una clau molt preocupant: l'endeutament de les famílies de Balears és molt alt (molt per damunt de l'Estat) i això minva la seva capacitat de consum i repercuteix negativament en el petit comerç.

Conclusions finals: Les polítiques d'habitatge han de ser la màxima `prioritat i el discurs oficial del Govern sobre "lo bé que va" la nostra economia és pura demagògia

EL CONFLICTE DE LA POLICIA LOCAL

grosske | 08 Marš, 2007 13:07

Els conflictes al sí de la Policia Local de Palma són el conte de mai acabar. Així vàrem començar la legislatura i així l'acabarem. El Bloc s'ha compromés a arreglar-ho en 100 dies. Més informació aquí

CARTA OBERTA A FRANCISCO FEMENIAS

grosske | 08 Marš, 2007 07:19

No et conec, no sé si ets alt o baix, blanc o negre, intel.ligent o curt; tampoc no conec ton pare, ni la seva casa ni si és cert o no que ha comés una irregularitat urbanística, tal i com afirma la vomitiva portada del Mundo d'avui.

El que sí sé cert és que tu no ets políticament ni moralment responsable del comportament dels teus familiars: ni els seus mèrits ni els seus demèrits irradien sobre tu. I això no és només una obvietat: és un principi democràtic de primer ordre.

Intentar desacreditar l'adversari polític furgant en la vida privada dels seus familiars és el darrer poal de merda on es pot aficar un polític o un periodista.

Diu El Mundo que estas difonguent un vídeo sobre el cas Voramar;  per la manera com ho conten sembla que els pica ben molt. Idò ja ho saps: a passejar el vídeo tot lo dia i amb la cara ben alta. Li deus al teu partit, als andritxols i a tu mateix.

I una nota final: com sabràs, jo també som un damnificat del Mundo però, si t'escric aquesta carta, no és per aficar-me en el mateix paquet que tu. En el meu cas, al manco, em criticaven a mí i el que jo suposadament havia fet. El que fan amb tu és molt més repugnant

ROSA ESTARAS, ELS IDUS DE MARă I L'EXTREMA DRETA

grosske | 07 Marš, 2007 00:07

Si algú vol saber més coses sobre aquests exemplars de la dreta extrema asidus del bloc de jordi bayona i d'aquest mateix bloc, els recoman aquest clarificador article del diputat del PP Joan Font Rosselló. que, entre moltes altres perles, afirma:

El Círculo Balear amenaza a Matas y a sus cohortes paniaguadas, poniéndoles ante su propio espejo. El Círculo amenaza la sumisión ovina generalizada a Munar y a Serra. El Círculo amenaza la cosmovisión de la izquierda que se ha terminado imponiendo en el seno del PP" (les negretes són meves)

Que un diputat autonòmic del PP afirmi que troba al PP d'esquerres a tres mesos de les eleccions em sembla una notícia important que quadra molt bé amb el panorama que vos dibuixava a un post recent

La línia de pensament que troba en El Mundo i la COPE els seus voceros més il.lustres ja té una cosa que no tenia a principis de la legislatura: organitzacions socials afíns (el Circulo Balear) i, el que és més important, tropa organitzada al sí del PP balear.

Rosa Estaràs no forma part d'aquesta tropa però vos puc assegurar que el canvi den Matas per n'Estaras a la capçalera del Consell no obeeix a la versió oficial segons la qual el President acaba de descobrir que no li fa ganes ser President de Mallorca. Estaras representa la línia del partit més confrontada amb UM i la seva candidatura és un missatge per na Munar: vamos a por tí. Per això El Mundo considera el canvi "una jugada maestra".

PS.: Una dada per a la història: l'any 95, acabat d'elegir diputat i conseller per EU, Rosa Estaràs i Joana Mª Vidal em citaren a un encontre discret a un piset de Palma. El missatge va ser: feis el que volgueu però, per l'amor de Déu, no faceu presidenta del Consell a na Maria Antònia Munar

PS2 Oh Matas!, no et refiis dels idus de març

PEDRO J: QUE ES DE TRIST NO RESISTIR L'HEMEROTECA!

grosske | 06 Marš, 2007 14:53

El  Mundo encapçala amb el PP la campanya contra el govern de l'Estat per la presó atenuada a De Juana Chaos. Jo seguesc amb els meus dubtes sobre el tema però precisament perquè és un tema delicat no aguant la demagògia de la que fan gala determinats elements.

Aquí teniu un article de Pedro J de fa uns anys (gràcies a Toni i JoMateix per l'adreça); l'escenari és pràcticament el mateix però el discurs és radicalment contrari. Explicació? Els dos discursos servien per al mateix: criticar un govern socialista. Quina pena!

SOBRE L'ATEMPTAT A LA SEU DE LA CGT

grosske | 06 Marš, 2007 06:58

Crida realment l'atenció l'escàs ressó que ha tengut l'atemptat de diumenge contra la seu de la CGT i que hem valorat a Eberhard i Nanda en Bloc per Palma  . Que existeixin personatges capaços de fer coses és la vertadera i preocupant notícia. Si això hagués esclatat davant la seu del PP s'hagués duit al Congrés dels Diputats i IB3 hagués encarregat un IBConfidencial on m'haguessin entrevistat  amb càmara oculta com al prior de la Real.

I ARA LLUCMAJOR: MATAS SEGUEIX AMPARANT LA CORRUPCIO

grosske | 04 Marš, 2007 21:58

Prevaricació continuada, defraudació a l'administració i negociacions prohibidas a funcionaris públics, són els tres delictes pels quals està imputat Lluc Tomás, actual batle de Llucmajor.

La cosa vé d'aquell tèrbol matrimoni PP/ASI que es va perllongar, íncreiblement, fins i tot quan el PP tenia majoria absoluta a Llucmajor (podeu imaginar-vos perquè)

Estar imputat per tres delictes de corrupció hauria de ser motiu suficient per apartar aquest senyor de la política fins que tot s'aclareixi des del punt de vista judicial.

Res d'això: en Matas acaba de ratificar-lo com a candidat a batle el 2007

I el codi ètic?, aquell que deia que l'existència d'indicis raonables de corrupció havia de suposar la sortida de l'activitat política? i les declaracions de nas Rosa Estaràs?, aquelles que deien que els casos de presumpta corrució al sí del PP eren immediatament "exterminats" (sic)?

Idò això: mentides per a consum de gent curta i/o incondicional. I aques és el problema der la corrupció a les Balears. No el Sr. Lluc Tomas i la seva relació amb ASI sinó l'existència d'un partit que, com vos comentava a un post anterior, ampara i protegeix els corruptes de manera sistemàtica

RAJOY I L'ASSASSI D'ENRIQUE CASAS

grosske | 03 Marš, 2007 20:46

Toni m'ha donat la pista d'aquest testimoni imprescindible per dimensionar adequadament el debat sobre De Juana Chaos. Tengueu una posició o un altra, crec imprescindible que el conegueu clicant aquí

SOBRE DE JUANA CHAOS (2)

grosske | 02 Marš, 2007 17:46

No fa gaire vaig escriure un post molt prudent sobre el tema de De Juana Chaos.

Prudentment vaig afirmar que la condemna de 12 anys per la publicació d'uns articles era considerada desproporcionada per la majoria dels analistes i una sentència posterior la va rebaixar a tres

Prudentment, vaig afirmar que s'havia d'intentar preservar la vida del pres però sense vulnerar la llei i em reafirm en aquest criteri.

Jo, particularment, tenc dos dubtes importantes:

- l'anunci de la presó atenuada com a una decisió política. Crec que el règim penitenciari ha de dependre dels jutges i no de l'executiu

- el precedent que crea en relació a d'altres presos: o es tenen uns criteris clars i despolititzats o això conduirà a una situació arbitrària i ingovernable

Venc a dir amb tot això que ens trobàvem - i ens trobam - davant una situació jurídicament i moralment complicada (més enllà, fins i tot, de les implicacions polítiques) on, en principi, estic disposat a respectar i a escoltar  qualsevol opinió sensata i benintencionada.

L'opinió del PP (+ Foro d'Ermua + AVT) , malauradament, no entra en cap d'aquestes categories.

1.- No puc respectar que s'intenti confondre permanentment a l'opinió pública i s'intenti fer-li creure que aquest senyor compleix condemna per 25 assassinats (i no per un delicte d'amenaces expressades a uns articles de premsa que, a més, els tribunals no han considerat com a "amenaces terroristes")

2.- No puc respectar que es menteixi en dir que De Juana queda en llibertat i no en presó atenuada (tal icom es diu a la convocatòria de les concentracions d'avui via SMS) 

3.- No puc respectar que el Sr. Rajoy - en la mateixa intervenció del dia d'ahir - digui que és un dia històric perquè és la primera vegada que l'Estat de Dret cedeix al xantatge terrorista i, poc després, que la culpa és d'un President feble que duu dos anys cedint al xantatge terrorista. En què quedam?.

4.- No puc respectar que es faci demagògia barata sobre un tema tan delicat i que la faci un partit que - no fa gaire temps - va alliberar (en aquest cas sí: alliberar) un nombre important de presos d'ETA - trobareu la relació a aquest post de Jordi Bayona - sense que cap partit de l'oposició caigués en la temptació d'intentar treure vots sobre un tema d'aquestes característiques.

En resum, puc respectar a qui em digui que De Juana Chaos no havia de sortir de la presó malgrat que estigués en perill la seva vida però no puc respectar la mentida, la demagògia i la deshonestedat intel.lectual

LA MAFIA, EL VIDEO I LA PLATAFORMA DE LA REAL

grosske | 01 Marš, 2007 16:56

Ja vos ho vaig anunciar fa un mes dies a un post amb un titol  molt semblant a aquest.

Ahir IB3 emeté el famós vídeo sobre la Plataforma de la Real. Aquí trobareu una petita ressenya que ha fet el Balears

Només remarcar-vos un parell de temes:

1.- Que vaig "clavar" el pronòstic sobre el to del programa

2.- Que la tècnica de la càmara oculta és insultant i impresentable. Les teles la utilitzen per treure delinqüents, estafadors, narcotraficants... i és la tècnica que varen emprar amb el pobre Pare March del Monestir de La Real precisament per això, perquè semblas un delinqüent i un estafador

3.- Allò més dur del que vaig pronosticar s'ha complert: l'associació de la Plataforma de La Real amb el terrorisme i el nacionalisma radical.

4.- Per acabar el programa, més mentides: la politització té internament dividida la Plataforma i ja ningú participa a les seves convocatòries.

5.- I un altre pronòstic: hi haurà més programes d'aquest estil fins a les eleccions.

Esper que el tema acabi al Parlament

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS