Administrar


Estadisticas de visitas

LA MORT CIVIL

grosske | 18 Febrer, 2007 11:05

És molt perillós aquest reeiximent de l'extrema dreta que viu des de fa uns anys Mallorca. Són preocupants els ideòlegs d'aquest Ordine Nuevo que intenta acabar amb paisatge, llengua, territori, cultura, sensibilitat artística i tot el que faci nosa a aquesta Nueva Mallorca (en realitat la Vieja Meseta) que tracta l'illa com si fos el Mèxic de Moctezuma durant la conquesta d'Hernán Cortés. És a dir: aplicació de l'extermini d'un poble en nom dels nous valors dominants i com a pròleg de la rapinya i l'espoli. Són antigues aquestes tècniques. Comencen amb l'insult i la desqualificació de la personalitat que no es doblega, en la destrucció del seu honor. Després s'imparteixen lliçons d'il·legalitat a partir d'arguments cínics i demagògics. I a partir d'aquí es passa a l'etapa de les llistes negres, de l'odi i de la histèria. També els nazis empraren aquesta tècnica, no tant per destruir els jueus com per convertir el poble alemany (els fills de Hegel i de Goethe) en un ramat manipulable, amoral i servil, el qual aconseguiren vestir d'uniforme i el forçaren a l'autodestrucció de la seva pròpia pàtria. Els nazis (la Nueva Alemania) avançaven no a partir de l'autoafirmació, sinó alimentant la negació dels altres, del sentiment de venjança i de ràbia. Presentaren els jueus com la decadència, els culpables de l'empobriment del poble, representants de la vella cultura, ja superada. Insultaven d'igual manera els empresaris de dretes i els intel·lectuals d'esquerres. Els posaren a tots dins el mateix sac i després als mateixos forns crematoris. Sabien que per assolir el poder pel poder el millor camí era encendre els baixos instints de les capes socials més illetrades i irreflexives. I ho aconseguiren. Els nazis cremaren muntanyes de llibres a places i carrers en nom de la Nova Alemanya.

Les dècades passen, les generacions canvien, però no les maquinacions dels qui no poden assolir el poder absolut-absolut amb arguments racionals i han d'acudir a la ràbia i les dentellades dels xacals.

Avui en dia, amb la victòria de la democràcia arreu d'Occident, les pràctiques d'extrema dreta ja no són les bel·licistes de l'antiga escola. Ja no cerquen l'extermini físic. Es conformen amb la mort civil i social de les seves víctimes. Però l'objectiu és el mateix: imposar-se sobre els altres a partir de la destrucció de l'adversari a força d'oferir pa per avui i fam per a demà als qui els segueixen. Avui l'espai vita d'aquesta neodreta exrema és el control del Pla Territorial sense compartir-lo ni negociar-lo amb ningú i, en conseqüència, fer-se amos absoluts del negoci urbanístic. És formigonar l'illa al màxim i sempre al servei del seu cercle de poder, i desautoritzar per decadent el que s'hi oposi. Ara els jueus són els que creuen en la seva llengua i en mantenir Mallorca digna de cara a les pròximes generacions. Ara ja no es cremen llibres, però valors molt preuats corren perill real de ser exterminats.

Aquest article el publica avui en Joan Riera al Diari Balears amb el títol "La maquinació del poder pel poder". Normalment, hagués fet un link i l'hagués glossat però aquest article no necessita ser glossat i mereix qualque cosa més que un link

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS