Administrar


Estadisticas de visitas

LA SANITAT PUBLICA EN PERILL

grosske | 14 Febrer, 2007 07:30

Els pacients estan farts i els professionals ´són agredits i treballen sota una enorma presió. Avui la premsa informa de greus incidents a Son Llàtzer

No és una anècdota: és la conseqüència del model "popular" de serveis públics.

En els darrers tres anys ha estat espectacular l'increment dels recursos públics cap a la sanitat privada i l'establiment d'un doble circuit assistencial particularment pervers.

D'una banda, una sanitat pública obligada a donar tot tipus de serveis a tot tipus d'usuaris - com és natural - però que, en estar dotada de recursos insuficients, genera situacions com la descrita més adalt.

D'altra banda, una sanitat privada que es pot permetre el luxe d'excloure determinades prestacions poc rendibles, que atreu una clientela de poder adquisitiu mig i alt a través de la qualitat dels serveis no estrictament sanitaris i que - aquí rau el problema - es nodreix cada cop més amb recursos públics.

No tenc res contra la sanitat privada, però no la vull "dopada" amb recursos públics mentres  encara no hem aconseguit una sanitat pública en condicions, sense esperes ni amuntegaments, (ni a les urgències ni a les habitacions), amb un servei d'ambulàncies decent,  amb una neteja i manteniment de les instal.lacions impecables i on un pugui intentar recuperar-se sense compartir l'agonia d'un altre pacient  

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS