Administrar


Estadisticas de visitas

JA NO PUC MES!!: CONFESSARE!, CONFESSARE!

grosske | 07 Febrer, 2007 09:01

Confés que els darrerrs dies, he perdut massa temps darrera les informacions del Mundo: ordenant papers, anant a cercant certificats a l'Ajuntament i el Cadastre, parlant amb advocats... Una autèntica vergonya!. Però ara vos assegur que tot serà distint: tenc tots els papers importants escanejats i a l'àlbum "Casa 2" i contestar una mentida del Mundo no em durà més enllà dels 15 minuts que em puc atorbar en escriure aquest post.

Mirau què fàcil: avui m'acusa d'enganar l'Ajuntament per pagar menys IBI de mentir en afirmar que jo mateix havia sol.licitat al cadastre l'actualització de dades de la casa a efectes d'IBI.

Idò mirau que ràpid:

Primer document: Aquí teniu la primera pàgina d'un informe sol.licitat per mi al Gerent del Cadastre i que duu data de 1er de febrer del 2007. Si mirau el PUNT 2 veureu que vaig ser jo qui vaig sol.licitar la modificació de les dades cadastrals de la meva casa, sense tenir obligació legal de fer-ho, senzillament perquè cap pocavergonya com El Mundo pogués dir que jo volia pagar menys IBI del que tocava. La meva ingenuitat fou no calcular que ho afirmarien igual fés el que fés

   

 Informe gerent cadastre 2007

 Per cert, que les cinc primeres línies del document són per desmentir frontalment un titular de El Mundo de 30 de gener passat que deia textualment "Hacienda dice que el chalé de Grosske ha crecido de 132 a 680 m2 en dos años y él sostiene que sólo mide 312"... idò aquest paper demostra que Hisenda mai no va dir una cosa semblant. Inda: mentirosín, mentirosín...

En resum, la meva casa tributava l'IBI per davall d'allò exigible des de feia 30 anys i jo -sense tenir obligació per fer-ho, insistesc - i amb la màxima rapidesa vaig sol.licitar l'actualització de les dades cadastrals. Quan començaré a pagar així com toca? Idò tan prest com l'Ajuntament tramiti el "papeleo":  jo ,d'això, ja no en som res (per cert, vos heu fixat la "rapidesa" amb la qual tramita el tema la Conselleria?: la meva sol.licitud entre el juliol del 2005 i ho trameten a Cadastre l'abril del 2006)

I ja que hi som, aprofit per posar en evidència un parell de mentides més del Mundo a partir de la darrera pàgina del mateix informe i que trobareu a continuació

Vos enrecordau que El Mundo "demostrava" que jo tenia una casa il.legal perquè la parcel.la era de 6458 m2 i  la mínima exigible  era de 7103 m2?. Idò tres coses: 1) que, com he afirmat en altres ocasions, em sembla dificil fer-me responsable d'il.legalitats comeses fa 30 any; 2) que, els anys 70, la normativa, en reguiu, no exigia 7103 m2 per edificar i... 3) per si hi havia qualque dubta, el cadastre, paràgraf final, diu que la meva parcel.la és de... 7118 m2. Inda: mentirosín, mentirosín...

D'altra banda, avui El Mundo torna a publicar les proves "irrefutables" de que tenc un "chalé" de 680 m2. Idò mirau atentament el paper del cadastre i veureu que  la casa és de 300 i pico metres, xifra que. amb diferències d'algunes desenes de metres, és el mateix que deia l'Ajuntament i un certificat d'un arquitecte contractat pels venedors (certificat que va servir per formalitzar l'escriptura de compravenda).

Per tasnt, aquest informe també demostra que El Mundo menteix quan diu que tenc un chalé o una casa de 680 m2.

Si El Mundo no volgués mentir i només volgués fer demagògia podria dir que tenc una PARCEL.LA AMB  (no una casa de) 654 m2 construits. Seria cert des del punt de vista de la "jerga" tècnica que utilitza el cadastre i molta gent pensaria, erròniament, que tenc una casa de 654 m2. El truco és senzill però per si qualcú s'ha despistat ho explicaré: cadastre considera "construit" tota superfície on hi ha hagut una intervenció. Si teniu una casa de 100 m2, un picadero  de 150 m2, una quadra de 100 m2 i una pista de tenis de 125 m2, Cadastre considerarà que teniu 475 m2 construits però, evidentment, vos prendran per estafadors si preteniu vendre això com a "Chalé de 475 m2, espléndidas vistas..."

Sobre m2 parcel-la

Una darrera confessió: amb això de penjar documents m'he atorbat més de 15 minuts. Però vos promet millorar en el futur. Segur que El Mundo em donarà la oportunitat

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS