Administrar


Estadisticas de visitas

IMPOST TURISTIC AMBIENTAL

grosske | 28 Febrer, 2007 13:27

Es tracta de una nova versió de l'ecotaxa que es cobraria a ports i aeroports (enlloc dels hotels) i que ha estat una de les primeres i més potents propostes propostes programàtiques del Bloc per Mallorca.

La meva opinió al respecte l'he trobada perfectament recollida, curiosament, a Libertadbalear.com  i aquí vos la deix perquè n'opineu si vos fa ganes

L'EMT REAL

grosske | 27 Febrer, 2007 11:51

Una cosa són els folletons de l'EMT (no gaire abundants, per cert) i un altra la crua realitat.

Vos imaginau fer 3,5 kilòmetres - des del carrer Aragó núm 20 a Aragó núm 378 - en 48 minuts?. Això significa una velocitat de 4,9 kilòmetres per hora! (igual que si anassis caminant).

L'EMT només té set línies amb una freqüència inferior a 10 minuts però, en hores punta, el temps es pot duplicar fàcilment.

En definitiva, de l'estudi que el Bloc ha fet de les línies 3, 10 i 15, es despren que, en hores punta, l'opció de l'autobús pot multiplicar o quadriplicar el temps de trajecte respecte al cotxe privat.

En aquestes condicions, el transport públic no passa de ser un mal inevitable enlloc de ser el que hauria de ser: una alternativa atractiva al transport privat. Veureu més detalls al bloc Eberhard i Nanda en Bloc per Palma 

 

NO ES UN PROBLEMA DE TOROS O DOFINS

grosske | 26 Febrer, 2007 17:23

Aquí vos deix un video una mica escarrifant.

Tenc por que vos conmogueu perquè els dofins són uns animals particularment simpàtics i inofensius per als humans. Si és així hauré fracassat.

En d'altres ocasions, vos he parlat de toros, d'oques i de goril.les però, en realitat, no es tracta de cap animal ni de cap situació concreta.

El que m'agradaria és que, en acabar de veure el video, pensàssiu: realment, no pot ser que tenguem aquest tipus de relació amb els animals

EL CIRCULO BALEAR ES L'EXTREMA DRETA

grosske | 25 Febrer, 2007 12:37

Fa un parell de dies Tomeu Martí de l'OCB publicà un article al Balears sobre la Nueva Mallorca. El dia següent un troll que tenc aficat en el meu  bloc el qualificava poc menys que de terrorista

El Circulo Balear, que té com a òrgan d'expressió el bloc Baleares Liberal  són els màxims exponents de la famosa "Nueva Mallorca", una denominació de clares resonàcies faixistes (la nova alemanya, l'"ordine nuovo", etc.)

Si entrau a Baleares Liberal veureu que no és un fenòmen local: està dins una xarxa que està encapçalada per España Liberal i que continúa amb Andalucia Liberal, Cantabria Liberal, etc.

Es l'extrema dreta organitzada al sí del PP... de moment.

Els premis recentment atorgats pel Circulo Balear són prou explícits de la seva iconografia: Eduardo Inda, premi a la llibertat d'expressió, Nigorra com a empresari, Carlos Delgado com a batle... vos podeu figurar.

Deliciós tambe. per exemple, aquest article sobre l'aniversari... de la batalla de Pavia!! amb un llenguatge digne dels llibres d'història dels anys 40.

L'íntim lligam amb el PP es nota en moltes coses però no vos enganeu: això funciona autònomament i és un lobby de pressió al sí del PP amb una direcció molt clara: trencament amb tot allò que "pudi" a centrisme (des del grup Serra fins a UM), espanyolisme aferrissat (l'Estatut ens lleva llibertat) i pal quan qualcú es "desmanda" (per exemple, no han dubtat en demanar la dimissió den Rodrigo de Santos per no voler votar la meva reprovació a l'Ajuntament)

I una cosa més: s'equivoca qui pensi que són quatre moixos

LA PROFESSORA DE RELIGIO

grosske | 24 Febrer, 2007 08:19

Ha aixecat una certa polsaguera la sentència del Tribunal Constitucional avalant l'acomiadament d'una professora de religió catòlica per viure "en concubinat" amb un senyor. 

Jo crec que, tècnicament,  tenen raó els qui donen la batalla contra aquesta sentència dient que va contra els drets dels treballadors i treballadores  però no és menys cert que aquí no parlam d'ensenyar, parlam d'adoctrinar (que és una cosa molt distinta) i també comprenc que l'Esglèsia vulgui adoctrinadors creíbles que no es posin a riure quan expliquin que viure plegats sense estar casats és un pecat mortal que condueix directament a l'infern

 La contradicció es resol fàcilment si ens adonam que el vertader problema rau en el següent: en que jo, i tots vosaltres,  estiguem finançant amb els nostres imposts l'adoctrinament religiós a les escoles públiques i el problema és, també,  que docents contractats per l'administració a les escoles públiques siguin anomenats... pels Bisbes!!.

A partir d'aquesta aberraci ó, tot desbarat és possible. L'adoctrinament religiós no pinta res a les escoles públiques d'un Estat aconfessional i, si de cas, hauria de ser una activitat extraescolar administrada pels pares interessats en el tema.

ZP ha donat la batalla en aspectes de drets civils i modernització de l'Estat però, en molt de temes, s'ha quedat a mig camí

REPROVACIO: ESPECTACULAR ABSENCIA DE RODRIGO DE SANTOS

grosske | 22 Febrer, 2007 18:42

Tal i com El Mundo ha publicat avui matí i tal com he ressenyat a la meva transmissió on line del ple de l'Ajuntament, el PP ha presentat una moció de reprovació contra la meva persona.

El contingut de la moció, infumable, un seguit de "aparentments" i "segons sembla" que han fet abocar en una moció de reprovació... a un portaveu de l'oposició!.

Allò més cridaner és que Rodrigo de Santos ha anunciat avui matí que no votaria la reprovació i, efectivament, s'ha absentat del Ple en el moment de la votació. Sí, sí, com ho sentiu: el coordinador del grup municipal ha protagonitzat la primera indisciplina de vot del grup en un assumpte de tanta trascendència política i a tres mesos de les eleccions!!

Per si això fos poca cosa, en Sierra i na Cirer s'han fet un lio important amb la moció. Han dit que ells el que volien era informació i explicacions. S'els ha contestat que si volien explicacions que les haguessin demanat a una Junta de portaveus o allà on fos i se li hagués facilitat però que ells venien, directament, amb una moció de reprovació

Al final, na Cirer ha reconegut públicament que tal volta s'han equivocat en la forma...!!!

Es a dir, presenten una moció sense precedents i d'enorme calat polític i resulta que s'han equivocat en la forma!!. Vaja un fiasco!

Aquesta és, evidentment, una campanya orquestada però el director d'orquesta és obvi que ha de dimitir per inútil.

PLE ON LINE AL BLOC DEL COSTAT

grosske | 22 Febrer, 2007 09:13

A Eberhard i Nanda en Bloc per Palma trobareu la crònica del Ple de l'Ajuntament on line. Així mateix, he de comunicar-vos que, per sensibilitat amb el Bloc per Palma,  Sopicaldos La Ponderosa ha deixat de patrocinar aquesta retransmissió i, a partir d'ara, ho farà la coneguda firma "Tàperes Can Pep"

JAVIER ALARCON PLURIEMPLEAT

grosske | 21 Febrer, 2007 07:03

No deixeu de llegir el post publicat a Eberhard i Nanda en Blob per Palma sobre les noves activitats del Sr. Javier Alarcón;  activista d'IB3 amb un munt de responsabilitats al seu càrrec, ara es treu un sobresou com a Director General de l'Habitatge de l'Ajuntament a mitja jornada!! . Un escàndol

UN AUTO IMPORTANTISSIM DEL TSJB

grosske | 20 Febrer, 2007 07:21

Palma pot acabar guanyant d'una tacada 220.000 m2 d'equipaments i zones verdes.

De vegades, les pugnes institucionals són estèrils i no fan altra cosa que perjudicar els ciutadans. Aquest no és el cas. El recurs del Consell de Mallorca contra l'adaptació al Pla Territorial de Mallorca del PGOU de Palma ens permetrà, si prospera definitvament, obtenir tres beneficis:

- guanyar els 220.000 m2 d'equipamentsd als quals feia referència

- distribuir harmònicament els equipaments entre els urbanitzables de la ciutat

- evitar que zones sense serveis essencials, com Son Vida, continuin creixent  

Aquesta, com moltes d'altres qüestions, poden ser decidides - definitivament  i amb major solvència, pel sufragi ciutadà emés el proper dia 27 de maig. Però bé està que l'esquilibri entre institucions i la intervenció de la justícia ens dóni, de tant en tant, una alegria.

LA ROTATIVA IL.LEGAL DEL MUNDO: 6 FETS I 1 RUMOR

grosske | 19 Febrer, 2007 19:02

1er fet: El passat dia 14 de Febrer, la fiscalia va obrir diligències informatives en relació amb l'aprovació del projecte d'execució d'Omniprint, on s'edita El Mundo. El Dia de Baleares. Aquesta planta està ubicada al Polígon Son llaüt del municipi de Santa Maria.

2on fet. Anteriorment, el Consell Insular de Mallorca havia considerat que aquest projecte no s’adequava a la normativa urbanística vigent pel que fa a la seva altura i a l’ocupació d’espai públic i va dictaminar que la planta havia de ser tancada

3er fet.  L'Ajuntament de Santa Maria ha fet anques enrera de la llicència concedida mitjançant declaració de lesivitat per als interessos del municipi

4t fet.- La denúncia davant Fiscalia la va presentar... ALES per Santa Maria, políticament lligada a EU-EV

5è fet- El regidor d'EU-EV a Santa Maria ha duit el tema en diverses ocasions al Ple de l'Ajuntament  

6è fet. Alternativa EU-EV ha anunciat que, en ús de les atribucions que li confereix l’article 56 de la Llei 10/90 de 23 d’Octubre de Disciplina Urbanística de la CAIB, s’adreçarà a l’Ajuntament de Santa Maria i al Consell Insular de Mallorca per tal d’instar el restabliment de la legalitat urbanística.

... i un rumor de fonts ben informades:  un grup d'advocats de El Mundo es va desplaçar des de Madrid per explicar-li a la batllessa en el seu despatx  que, si tancava la planta, anirien directament contra el seu patrimoni.

Els fets els vos deix aquí i que cadescú tregui les seves conclussions.

El rumor també amb l'afegit que jo el don per cert.

Sort a la legalitat urbanística transgredida i sort també a una batllessa desbordada per interessos tan potents com els que he esmentat

 

LA MORT CIVIL

grosske | 18 Febrer, 2007 11:05

És molt perillós aquest reeiximent de l'extrema dreta que viu des de fa uns anys Mallorca. Són preocupants els ideòlegs d'aquest Ordine Nuevo que intenta acabar amb paisatge, llengua, territori, cultura, sensibilitat artística i tot el que faci nosa a aquesta Nueva Mallorca (en realitat la Vieja Meseta) que tracta l'illa com si fos el Mèxic de Moctezuma durant la conquesta d'Hernán Cortés. És a dir: aplicació de l'extermini d'un poble en nom dels nous valors dominants i com a pròleg de la rapinya i l'espoli. Són antigues aquestes tècniques. Comencen amb l'insult i la desqualificació de la personalitat que no es doblega, en la destrucció del seu honor. Després s'imparteixen lliçons d'il·legalitat a partir d'arguments cínics i demagògics. I a partir d'aquí es passa a l'etapa de les llistes negres, de l'odi i de la histèria. També els nazis empraren aquesta tècnica, no tant per destruir els jueus com per convertir el poble alemany (els fills de Hegel i de Goethe) en un ramat manipulable, amoral i servil, el qual aconseguiren vestir d'uniforme i el forçaren a l'autodestrucció de la seva pròpia pàtria. Els nazis (la Nueva Alemania) avançaven no a partir de l'autoafirmació, sinó alimentant la negació dels altres, del sentiment de venjança i de ràbia. Presentaren els jueus com la decadència, els culpables de l'empobriment del poble, representants de la vella cultura, ja superada. Insultaven d'igual manera els empresaris de dretes i els intel·lectuals d'esquerres. Els posaren a tots dins el mateix sac i després als mateixos forns crematoris. Sabien que per assolir el poder pel poder el millor camí era encendre els baixos instints de les capes socials més illetrades i irreflexives. I ho aconseguiren. Els nazis cremaren muntanyes de llibres a places i carrers en nom de la Nova Alemanya.

Les dècades passen, les generacions canvien, però no les maquinacions dels qui no poden assolir el poder absolut-absolut amb arguments racionals i han d'acudir a la ràbia i les dentellades dels xacals.

Avui en dia, amb la victòria de la democràcia arreu d'Occident, les pràctiques d'extrema dreta ja no són les bel·licistes de l'antiga escola. Ja no cerquen l'extermini físic. Es conformen amb la mort civil i social de les seves víctimes. Però l'objectiu és el mateix: imposar-se sobre els altres a partir de la destrucció de l'adversari a força d'oferir pa per avui i fam per a demà als qui els segueixen. Avui l'espai vita d'aquesta neodreta exrema és el control del Pla Territorial sense compartir-lo ni negociar-lo amb ningú i, en conseqüència, fer-se amos absoluts del negoci urbanístic. És formigonar l'illa al màxim i sempre al servei del seu cercle de poder, i desautoritzar per decadent el que s'hi oposi. Ara els jueus són els que creuen en la seva llengua i en mantenir Mallorca digna de cara a les pròximes generacions. Ara ja no es cremen llibres, però valors molt preuats corren perill real de ser exterminats.

Aquest article el publica avui en Joan Riera al Diari Balears amb el títol "La maquinació del poder pel poder". Normalment, hagués fet un link i l'hagués glossat però aquest article no necessita ser glossat i mereix qualque cosa més que un link

VERGONYOS HAPPENING DE SUPORT A LA CORRUPCIO

grosske | 17 Febrer, 2007 09:47

Ahir el Secretari General del PP va anar a explicar a Santa Margalida que del Olmo - el de les cintes reconeixent suvorns a canvi de requalificacions, el de l'impost revolucionari al concessionari de les platges,etc.  - ha estat el millor batle que ha tengut Santa Margalida. Ho conta molt destacat el Diario de Mallorca

"Nada nuevo bajo el sol". Com he explicat a qualque post recent, el problema del PP no és que tengui corrupció al seu sí: és que l'ampara i la protegeix a canvi de lleialtats polítiques i de suports electorals. Per això deia al mateix post que els vertaders culpables de la corrupció no són els Hidalgo, els de l'Olmo i tota la resta (que són bastants): els vertaders culpables són el tàndem, Matas/Rodríguez

Per cert, després del "happening" d'ahir, què patètiques sonen les paraules de Rosa Estaràs no fa gaire dies al Diari Balears sobre l'extermini  (sic) de qualsevol cosa que sentís a corrupció al sí del PP!!

L'AJUNTAMENT DE SENCELLES HO POSARA TOT NEGRE SOBRE BLANC

grosske | 16 Febrer, 2007 21:40

L'Ajuntament de Sencelles ha reaccionat amb rapidesa i intel.ligència a les presions a les quals al.ludia en el meu post anterior i ha obert un expedient informatiu (que no té res que veure amb un expedient sancionador) al voltant de la meva casa.

El Mundo havia començat a embestir al propi Ajuntament i, segons sembla, Ramon Pita da Veiga Montis, conegut militant del PP (i crec que parent de l'ínclit almirall i ex-ministre de Marina que va dimitir del càrrec quan la legalització del PCE), ha presentat una denúncia formal davant l'Ajuntament que es suma a les denúncies de paper del Mundo.

Crec que aquest expedient informatiu és la millor solució possible: esper que estudiin el tema, que deixin fer feina als funcionaris sense pressions  i que tanquin la qüestió com més més aviat millor.

Una aposta: malgrat que l'estudi no confirmi les tesis del Mundo, aquest no s'aturarà. Això serà com l'11-M: defensa tancada de la mentida "hasta que caiga el último hombre"

De moment, l'edició digital del Mundo no ha volgut faltar a la seva cita quotidiana amb la mentida i parla de "expedient de disciplina per les irregularitats comeses" en lloc de "expedient informatiu per les denúncies presentades". Són incorregibles, però, tanmateix, la jugada no els sortirà bé

EL MUNDO COMENăA A ATACAR... A L'AJUNTAMENT DE SENCELLES

grosske | 16 Febrer, 2007 07:25

El PP té una ampla majoria absoluta a Sencelles. Malgrat això, El Mundo afirma que "El Ayuntamiento de Sencelles también se ha saltado la Ley de Suelo Rústico al dar las licencias de obra a Grosske"

L'afirmació no és innocent. L'Ajuntament de Sencelles no està responguent a les expectatives del Mundo en la mesura que no m'obre un expedient sancionador per petit que sigui. I és clar, si  - sempre segons El Mundo - he enganat al Registre de la Propietat i no passa res, si he enganat a Hisenda i tampoc no passa res, si he enganat fiscalment a l'Ajuntament i no passa res i si he comés irregularitats urbanístiques i no passa res... el globus del Mundo es desinfla inevitablement per molt que n'Inda l'intenti omplir només de tinta i paper.

Aquest "vos heu botat la Llei del sòl rústic" és la primera bofetada i és grossa malgrat que el tamany de les lletres no sigui massa gros (encara). La segona passa és fer-li arribar al batle que si no en vol rebre més ha de sotmetre's als dictats de la màfia i fer-li arribar també a l'arquitecte municipal que aquesta illa és molt petita i que a un professional lliberal no li convé estar malament amb segons qui. Màfia pura, estimats.

Per cert, parlant d'incompliments de la llei, El Mundo la incompleix de manera plenament conscient en no publicar les meves rectificacions.

Si vos interessa, clicau Segueix, més abaix  i veureu el contingut del cinquè requeriment de rectificació coprresponent als dies 11, 13 i 14 de febrer 

PRIMERA RECTIFICACIO

Afirmació núm 1. Edició de 11 de febrer. Pàg 14 En titular : «350 personas, con el ‘ilegal’ Grosske al frente, protestan por la construcción de un hospital en el Secar de la Real"

Aquesta afirmació és absolutament falsa. Ni jo som il.legal ni cap persona és il.legal.

SEGONA RECTIFICACIO

Afirmació núm 2. Edició de 11 de Febrer pàg.15, Titular: "Dar a un gallinero ilegal forma de viviendas como ha hecho Grosske cuesta 70.000 euros"

Afirmació núm 3. Edició de 11 de Febrer pàgina 15 En subtitular: "Sólo la sustitución de la antigua uralita por tejas asciende a 48.000 euros"

Afirmació núm 4. Edició de 11 de Febrer pàgina 15, peu de foto: "El gallinero que Grosske ha reformado transformándolo en un edificio con apariencia de viviendas"

Afirmació núm 5. Edició de 13 de Febrer, pàg 8 "De los gallineros ya no queda nada. Ahora se recorta en su lugar un edificio con forma de vivienda después de que el concejal de Cort haya acometido una obra que asciende a 70.000 euros. Ha cambiado el tejado de uralita por uno de tejas árabes; ha rehecho los muros, acristalado las ventanas y cerrado todas y cada una de las puertas convirtiendo los gallineros en unos adosados

Aquestes afirmacions són absolutament falses.

Jo vaig adquirir cap "gallinero", vaig adquirir uns magatzems – segons la terminología emprada pel cadastre i el propi Ajuntament de Sencelles – amb el mateix volum, estructura i característiques que tenen actualment.

Les reformes que hi vaig realitzar – col.locar teules sobre la uralita, arreglar les finestres i el crispol i pintar – es varen fer amb la corresponent llicència municipal i no varen costar 70.000 euros

TERCERA RECTIFICACIO

Afirmació núm 6. Edició de 13 de Febrer. Titular En portada: "La casa de 680 m2 de Grosske tiene pabellón central, dos alas y piscina"

Aquesta afirmació és absolutament falsa.

680 m2 és, aproximadament, al doble del que medeix la meva casa

QUARTA RECTIFICACIO

Afirmació núm 7. Edició de 13 de Febrer. Subtitular en portada: "Se completa con un garaje igualmente ‘pirata’ situado a la entrada de la finca de 6.300 m2"

Aquesta afirmació és absolutament falsa

La meva casa no té cap garatge a l’entrada de la finca

CINQUENA RECTIFICACIO

Afirmació núm 8. Edició de 13 de Febrer. Pàg. 8. "La parcel.la mide 6348 metros cuadrados y está catalogada como suelo rústico"

Aquesta afirmació és absolutament falsa.

La parcel.la, segons consta al Cadastre, medeix 7118 m2

SISENA RECTIFICACIO

Afirmació núm 9. Edició de 13 de Febrer. Pàg 8 Peu de foto. "… Grosske en lugar de derribarlas ha optado por mantenerlas y engordar las dimensiones del chalé"

Aquesta afirmació és absolutament falsa.

Les dimensions del chalé, segons consta a un recent informe del zelador municipal, no s’han incrementant d’ençà que jo som propietari

SETENA RECTIFICACIO

Afirmació núm 10. Edició de 13 de Febrer. Pàg 8 "… en el ala opuesta, la que mira en dirección Este debería haber una nave agrícola destinada a albergar garage y porches… Sin embargo, Grosske ha optado por darle un uso residencial a esta edificación"

Afirmació núm 11. Edició de 13 de Febrer. Pàg 9 Peu de foto: "Grosske no sólo no ha procedido a derribar la edificación ilegal sino que le está dando un uso contrario al que le correspondía inicialmente: el de vivienda. Todo ello sin pedir permiso al Ayuntamiento de Sencelles e incumpliendo la ley"

Aquesta afirmació és absolutament falsa.

La referida part de la casa és comptabilitzada com a habitatge a l’informe de l’arquitecte municipal de maig del 2005 i al Registre del Cadastre

VUITENA RECTIFICACIO

Afirmació núm 12. Edició de 13 de Febrer. Pàg 3 Peu de foto. "Añade un porche saltándose la ley. Grosske ha incorporado una columnata a la parte posterior de su complejo residencial con la intención de montar un porche que le proteja del sol"

Aquesta afirmació és absolutament falsa.

Aquesta columnata és el suport material d’un emparrat i s’ha construit amb la corresponent llicència municipal

NOVENA RECTIFICACIO

Afirmació núm 13. Edició de 13 de Febrer. Pàg 9: "El edil se queda sin argumentos. Eberhard Grosske continúa sin rebatir con argumentos las informaciones de EL MUNDO/El Dia de Baleares… En su Bloc de Internet se limita a enumerar las que, según él, son las causas que han llevado a este periódico a mostrar públicamente su vivienda…"

Aquesta afirmació és absolutament falsa.

En el moment de publicar-se aquesta informació, jo ja havia enviat a El Mundo tres requeriments de rectificació que no havien estat publicats. Així mateix, en el meu bloc d’Internet, el dia 12 de Febrer, havia publicat un post on relacionava 32 afirmacions del Mundo absolutament falses i que rebatia punt per punt

DESENA RECTIFICACIO

Afirmació núm. 14. Edició de 14 de Febrer. En portada i en subtitular: "El líder rojiverde reconoce que ha cambiado el uso del ala oeste del chalé de 680 m2 levantado en suelo rústico"

Afirmació núm 15. Edició de 14 de Febrer. Pàg 10: "Ilegal es el cambio de uso que le ha dado al ala oeste de su residencia e ilegal también es la reforma que ha acometido dando a los antiguos corrales apariencia de vivienda"

Aquestes afirmacions són absolutament falses

Jo no he canviat l’ús de l’edificació referida. Està considerada com a magatzem per l’Ajuntament i el Cadastre i jo la utilitzo com a magatzem. Sobre el carácter de les obres que hi he realitzat i l’existència de la corresponent llicència municipal, em remet a la rectificació SEGONA del present escrit

LA SANITAT PUBLICA EN PERILL

grosske | 14 Febrer, 2007 07:30

Els pacients estan farts i els professionals ´són agredits i treballen sota una enorma presió. Avui la premsa informa de greus incidents a Son Llàtzer

No és una anècdota: és la conseqüència del model "popular" de serveis públics.

En els darrers tres anys ha estat espectacular l'increment dels recursos públics cap a la sanitat privada i l'establiment d'un doble circuit assistencial particularment pervers.

D'una banda, una sanitat pública obligada a donar tot tipus de serveis a tot tipus d'usuaris - com és natural - però que, en estar dotada de recursos insuficients, genera situacions com la descrita més adalt.

D'altra banda, una sanitat privada que es pot permetre el luxe d'excloure determinades prestacions poc rendibles, que atreu una clientela de poder adquisitiu mig i alt a través de la qualitat dels serveis no estrictament sanitaris i que - aquí rau el problema - es nodreix cada cop més amb recursos públics.

No tenc res contra la sanitat privada, però no la vull "dopada" amb recursos públics mentres  encara no hem aconseguit una sanitat pública en condicions, sense esperes ni amuntegaments, (ni a les urgències ni a les habitacions), amb un servei d'ambulàncies decent,  amb una neteja i manteniment de les instal.lacions impecables i on un pugui intentar recuperar-se sense compartir l'agonia d'un altre pacient  

LA COMPRA DE SON ESPASES: VICIADA DE DALT A BAIX

grosske | 13 Febrer, 2007 07:12

Si voleu fer-vos amb el tema de manera ràpida i senzilla, clicau aquí

32 MENTIDES DEL MUNDO I EL PERQU╚

grosske | 12 Febrer, 2007 18:33

El perquè ho explica avui molt bé en Miquel Payeras al Diari Balears

Com vos he explicat a d’altres posts, l’espectacular campanya desfermada contra mi per El Mundo no és ni serà un fet aïllat. Hi ha i hi haurà d’altres víctimes perquè estam davant la única estrategia que ha trobat el PP per acabar amb la sangria de vots que li estan costant els casos de corrupció

 Perquè jo i no un altre?

Per tres raons: En primer lloc, perquè volen fer passar un missatge realment pervers: alerta amb el que feis: ningú no està protegit dels nostres atacs

En segon lloc, perquè tenc una llarga trajectòria de lluita contra la corrupció i si, fins i tot jo som un pocavergonya, la tesi del PP de “tanmateix això passa a tots els partits” (o, com deia el portaveu del PP, “la corrupción es consustancial a la naturaleza humana”), cobra molta credibilitat 

En tercer lloc, perquè Palma és un dels municipis que més preocupen al PP i saben que carregar-se el Bloc és carregar-se les possibilitats de canvi polític a Palma

Si clicau en Seguéix, al final del post, veureu desmentides, en apretat resum, 32 afirmacions del Mundo dels darrers dies. Les he desmentit d’acord amb la literatura pròpia dels requeriments de rectificació contemplats a la Llei Orgànica sobre el Dret de Rectificació, sense valoracions i atenint-me estrictament als fets (els documents que avalen els desmentits els trobareu dins l’àlbum General a la subcarpeta Casa 2)   

Una nota final: aquest post  i els altres que vagi publicant sobre el mateix tema són el lloc natural per comentar la qüestió que ens ocupa. Atenent a la petició de nombrosos comentaristes, esborraré els comentaris sobre aquest tema que es facin a d’altres posts

Resum de les afirmacions absolutament falses publicades en els darrers dies per El Mundo i de les quals he sol.licitat, a l’ampara de l’article 2 de la L.O. de 26 de març de 1984 sobre el Dret de Rectificació, la publicació de les següents rectificacions:  

PRIMERA RECTIFICACIO

Afirmació núm 1. Edició de 25 gener. En Portada. Titular : « Grosske vive en un CHALE de 680 m2 aunque sólo ha declarado 312. Su CASA en Sencelles es 6 veces mayor que una vivienda media » 

Afirmació núm. 2. Edició de 25 de gener. Pàgina 10. Titular : « Grosske vive en un CHALE con piscina de 680 m2 y sólo ha escriturado oficialmente menos de la mitad : 312 m2 » 

Afirmació núm. 3. Edició de 25 de gener. Pàgina 10. « A ambos lados de la residencia de los Grosske  y adosadas a ella se levantan una serie de EDIFICACIONES que conforman el total de los 680 m2 con los que se han topado los técnicos de la Oficina del Catastro » 

Afirmació núm 4. Edició de 25 de gener. Pàgina 11. Titular. « El CHALE de Grosske está en suelo rústico y es seis veces mayor que una vivienda media » 

Afirmació núm.5. Edició de 25 de gener. Pàgina 11. sota el titular de « El Mundo Opina. Investigación Oficial ya ». « Eberhard Grosske tiene escriturado en el Registro de la Propiedad una casa rural de 312 metros cuando en realidad lo que adquirió en 2005 fue una EDIFICACION de 680 metros cuadrados con ciertas pretensiones » 

Afirmació núm. 6. Edició de 26 de gener. Pàgina 10  : « A ambos lados de la residencia de los Grosske y adosadas a ella se levantan una serie de EDIFICACIONES que conforman el total de 680 metros cuadrados con los que se han topado los técnicos de la Oficina del Catastro » 

Afirmació núm.7. Edició de 27 de gener. Pàgina 12 :  « A ambos lados de la residencia de los Grosske y adosadas a ella se levantan una serie de EDIFICACIONES que conforman el total de 680 metros cuadrados con los que se han topado los técnicos de la Oficina del Catastro » 

Totes aquestes afirmacions són absolutament falses. Ni l’habitatge (casa o xalet) ni el conjunt de les edificacions existents al meu domicili medeixen 680 m2. 

Sobre la superfície de l’HABITATGE (CASA O CHALÉ)  hi ha una certificació d’un arquitecte contractat pels anteriors propietaris de la casa de desembre de 2004 que la sitúa en 312,68 m2); la medició de l’arquitecte municipal de maig de 2005  la sitúa en una quantitat lleugerament inferior i el Registre Cadastral en una quantitat lleugerament superior. En qualsevol cas, cap de les esmentades medicions ni tan sols s’aproxima als  680 m2 invocats reiteradament per El Mundo 

Fins i tot si consideram el concepte més ample d’EDIFICACIONS – que incluiria l’habitatge i uns antics magatzems agrícoles de 90 m2 aproximadament – la suma d’una i altra superfície seria només lleugerament superior a la meitat dels repetits 680 m2    

SEGONA RECTIFICACIO 

Afirmació núm.8. Edició de 25 de gener pág 11. Sota el Titular « El Mundo Opina. Investigación oficial ya » : « El chalé está edificado en suelo rústico y las obras de ampliación se han realizado en una parcela que teóricamente no reúne la superficie mínima, dos cuarteradas, para edificar en un suelo calificado como rústico. El líder rojiverde debe explicar ante la opinión pública los pasos que ha seguido para CONVERTIR SU VIVIENDA de Sencelles en un inmueble seis veces mayor que la vivienda media » 

Aquesta afirmació és absolutament falsa donat que, d’ençà que som propietari no s’ha realitzat cap obra d’ampliació de l’habitatge  

TERCERA RECTIFICACIO 

Afirmació núm 9. Edició de 27 de gener . Pàg.12 : « El chalé se construyó en la década de los setenta cuando tanto la normativa del Govern como la del propio Ayuntamiento fijaban en una cuarterada (7.103 metros cuadrados) la superficie mínima para para edificar en suelo rústico… la parcela sólo mide 6.458 metros cuadrados » 

Aquesta afirmació és absolutament falsa. En la dècada dels 70, el Govern no existia i la normativa per a la construcció en sòl rústic depenia del Plan Provincial de Ordenación de las Islas Baleares, el qual tenia criteris molt permisius quant a la construcció en sòl rústic.

Quant a la superfície de la parcel.la existeix una certificació del Cadastre de 1980 que li atribueix 7137 m2. La darrera medició, inclusa a un informe del Gerent del Cadastre de 1er de fevrer de 2007, és de 7118 m2  

QUARTA RECTIFICACIO 

Afirmació núm.  10 . Edició de 27 de gener. Pàgina 12 : « Así Grosske debía saber que adquiría un chalé ilegal que era ilegalizable y que sobre el mismo se habían realizado también ilegalmente obras de ampliación » 

Aquesta afirmació és absolutament falsa. Les úniques referències que jo tenia sobre la legalitat de la casa abans de comprar-la eren les següents : Un certificat  del Secretari de l’Ajuntament, sol.licitada per mí mateix, on s’afirma que la casa mai no havia estat objecte de cap expedient d’infracció urbanística i el resultat d’una inspecció de l’arquitecte municipal el maig del 2005 – realitzada a instàncies meves -  on s’acredita que no hi havia cap motiu per obrir un expedient d’infracció urbanística   

CINQUENA RECTIFICACIO 

Afirmació núm. 11. Edició de 30 de gener . Pàgina 12. Titular : « Hacienda dice que el chalé de Grosske ha crecido de 132 a 680 m2 en dos años y el sostiene que sólo mide 312 » Aquesta afirmació és absolutament falsa . Ni « Hacienda » ni la Gerència del Cadastre han efectuat cap declaració pública ni comunicat ni han realitzat cap acte administratiu que confirmi allò afirmat al titular  

SISENA RECTIFICACIO 

Afirmació núm.12. Edició de 30 de gener. Pàgina 12, sota el titular « El Mundo Opina. Embarra las evidencias » : « Ahora resulta que según Grosske los almacenes agrícolas anexos a su casa de Sencelles « ni son vivienda ni tienen efectos urbanísticos ni catastrales ni económicos », lo cual no se sustenta habida cuenta de que la propia Oficina del Catastro sí los computa como tales por razones obvias ». 

Aquesta afirmació és absolutament falsa. Deixant de banda que la cita entrecomillada del meu bloc personal no és correcte, els magatzems agrícoles  no són considerats pel Registre del Cadastre com a habitatge sinó exactament com això : « almacén »  

SETENA RECTIFICACIO 

Afirmació núm. 13. Edició de 26 de gener. Titular en portada : « Hacienda ‘pilla’ a Grosske : su CHALE tiene 680 m2 y no los 312 que el declaró » 

Aquesta afirmació és absolutament falsa.  Els 312 m2 d’habitatge no es corresponen amb cap declaració davant Hisenda sinó a la inscripció en el Registre de la Propietat de la mateixa i, com s’ha expressat més adalt, coincideixen amb els expressats a la certificació de l’arquitecte aportada pels venedors. D’altra banda, és impossible que Hisenda m’hagi « pillado » perquè som jo mateix qui, sense tenir obligació legal de fer-ho, he instat revisió cadastral de la finca.  

VUITENA  RECTIFICACIO 

Afirmació núm 14. Edició de 27 de gener. Pàg. 12 sota el titular « El Mundo opina. Su propia medicina » : « Años atrás el edil de EU en Palma, Joan Font, no tuvo más remedio que dimitir de su cargo al descubrirse que habitaba en una vivienda ilegal en suelo rústico en Marratxí. El máximo responsable entonces del partido en el que militaba Font, Eberhard Grosske, le instó a que abandonara el cargo en el Ayuntamiento de Palma » 

Aquesta afirmació és absolutament falsa. El Sr. Joan Font, habitaba, i habita, a una casa en sòl urbà perfectament legal. Quan es va saber que, abans de ser regidor, va realitzar obres de reforma a ca seva que excedien allò autoritzar a la llicència (obres posteriorment legalitzades), EU va examinar el cas i va concloure que NO hi havia motiu suficient per sol.licitar la seva dimissió   

NOVENA RECTIFICACIO 

Afirmació núm 15. Edició de 1er de febrer de 2007. pág  8 : «El candidato del Bloc al Ayuntamiento de Palma no fue capaz ayer de demostrar ante los numerosos informadores congregados la legalidad de su vivienda en suelo rústico. La parcela propiedad de Grosske no tiene la superficie suficiente para alojar la vivienda de marras. Se ponga como se ponga 

Afirmació núm.16. Edició de 2 de febrer de 2007. pàg. 7: "La vivienda de Grosske está ubicada en una parcela rústica de 6458 metros cuadrados en la que según la normativa urbanística no podia edificarse ninguna vivienda" 

Aquestes afirmacions són absolutament falses. Segons informe del Cadastre de 1er de febrer de 2007 la parcel.la té 7118 m2 de superfície, superfície sobrada per construir en sòl rústic amb la normativa vigent els anys 70, data d'ampliació de l'antiga casa de pagés  

DESENA RECTIFICACIO 

Afirmació núm 17. Edició de 3 de febrer. En titular : « Grosske 'engañó a la inmobiliaria para no pagar la comisión de 18.000 € al comprar su chalé" 

Aquesta afirmació és absolutament falsa . Com és habitual entre els que aspiren a comprar un inmoble, mai no vaig contractar els serveis d'una agència inmobiliària per a la compra de la meva casa ni vaig adquirir mai el compromís de pagar cap tipus de comisió quan es formalitzés l'operació . Per tant, és impossible que pogués enganar a cap agència furtant-li el cobrament de 18.000 euros                          

ONZENA RECTIFICACIO 

Afirmació núm 18. Edició de 7 de febrer. En portada i en  titular : «Grosske paga el IBI por 132 m2 cuando él habla de 312 m2 y el Catastro de 680. Abona el impuesto como si su casa ilegal midiera menos de la mitad de lo que él mismo declaró y la quinta parte de lo que midió Hacienda” 

Afirmació núm. 19. Edició de 7 de Febrer pàg. 10: “El IBI se deduce en función de las dimensiones de la vivienda que previamente ha calculado el Catastro . Sin embargo, Grosske paga religiosamente su contribución como si su casa midiera cinco veces menos de lo que realmente mide” 

Afirmació núm 20. Edició de 7 de Febrer pàg 10: “Este periódico reproduce de nuevo los documentos que prueban de manera inapelable que el complejo que habita el líder de izquierdas tiene las medidas que apuntó la información de este diario. Esto es, casi 700 metros cuadrados construidos. El informe elaborado por los técnicos del Ministerio de Hacienda explica que el complejo está dividido en cuatro partes diferenciadas destinadas todas ellas a “vivienda”. La principal cuenta con unas dimensiones de 209 metros cuadrados  y a ella le suman tres de 132, 193 y 40 metros cuadrados” 

Afirmació núm.21.  Edició de 7 de Febrer, pàg. 11: “… la Oficina del Catastro ha certificado que la vivienda mide exactamente 680 metros cuadrados”. 

Aquesta afirmacions són absolutament falses .Hisenda no ha afirmat mai que la meva casa medís 680 m2, ni tan sols en el document reproduit per El Mundo, corresponent a la “Oficina virtual del Catastro” 

D’altra banda, aquest document no és, com afirma el diari, una prova inapel.lable de les dimensions de la meva propietat i va ser rectificat amb posterioritat. De fet, dia 1er de Febrer, sis dies abans de la publicació del diari,  les dades  cadastrals de la meva propietat contemplaven 355 m2 d’habitatge, 193 m2 de superficie pavimentada, 82 m2 de magatzem i 24 m2 de piscina. 

DOTZENA RECTIFICACIO 

Afirmació núm 22.

Edició de 7 de Febrer pàg.11, Subtitular: “Pidió una revisión catastral pero se ‘olvidó’ de pagar la diferencia” 

Afirmació núm.23. Edició de 7 de Febrer pàg 11 “…el edil de Cort no alertó en ningún momento al Consistorio de Sencelles de que estaba pagando de menos” 

Afirmació núm 24. Edició de 8 de Febrer pàg 10. En subtitular: “El cabecilla del Bloc admite que abona el Impuesto de Bienes Inmuebles por 132 m2 de chalé cuando el catastro le obliga a responder por 680 m2” 

Aquestes afirmacions són absolutament falses. La sol.licitud de revisió de les dades cadastrals la vaig fer dia 4 de maig del 2005 – un dia després d’haver comprat la casa - precisament  a través de l’Ajuntament de Sencelles.

Per tant, de cap manera es pot afirmar que jo vaig intentar ocultar a l’Ajuntament la situació de la meva propietat. Igualment, no és cert que hagi “oblidat” pagar la diferència entre allò que fins ara ha pagat la finca en concepte d’IBI i allò que es derivarà de la revisió cadastral per mí sol.licitada. Aquesta diferència la determinarà l’Ajuntament quan culminin els tràmits administratius pertinents i jo no tenc possibilitat material d’avançar el resultat dels mateixos  

 TRETZENA RECTIFICACIO

 Afirmació núm 25. Edició de 9 de Febrer. Titular En portada: “El ala este del chalé de Grosske es una nave agrícola convertida en vivienda” Afirmació núm. 26  Edició de 9 de Febrer pàg.10, Subtitular: “El líder del Bloc engorda su chalé con unas antiguas dependencias agrícolas hechas sin licencia”

 Afirmació núm. 27. Edició de 9 de Febrer pàg.10, Subtitular: “Los celadores del Ayuntamiento ya han certificado que allí sólo se pueden custodiar vehículos y utensilios agrarios” 

Aquestes afirmacions són absolutament falses. Sobre el segment de l’edifici que el diari descriu com a “ala este” i que apareix fotografiat a la mateixa pàgina no només no existeix cap certificat dels zeladors municipals que determini que allà només es poden custodiar vehicles i utensilis agraris sinó que s’el considera explícitament  com a habitatge als següents documents: a)   Certificat d’un arquitecte contractat pels antics propietaris l’any 2004b)    Informe de l’arquitecte municipal de Sencelles, instat per mí mateix, del mes de maig del 2005c)    Registre del Cadastre

QUATORZENA RECTIFICACIO 

Afirmació núm 28. Edició de 10 de Febrer. Titular En portada: “Grosske convierte su gallinero en un edificio con forma de vivienda” 

Afirmació núm 29. Edició de 10 de Febrer. Subtitular en portada: “ El líder de EU/Els Verds” reforma el ala oeste de su chalé en Sencelles dando apariencia de vivienda al gallinero ilegal” 

Afirmació núm 30. Edició de 10 de Febrer. En portada: “ Después de las obras acometidas por el líder del Bloc durante los últimos tiempos los antiguos corrales adoptan ahora la apariencia de varios apartamentos” 

Afirmació núm 31. Edició de 10 de Febrer. Pàg 10. : “El líder de ezquerra Unida- Els Verds (EU-EV) amplía de esta manera la superficie habitable de su chalé” 

Afirmació núm 32. Edició de 10 de Febrer. Pág.10: “ Grosske se ha saltado de nuevo la ley al convertir en viviendas unas edificaciones destinadas a uso agrícola”  

Aquestes afirmacions són absolutament falses. L’edificació referida per El Mundo és descrita com a magatzems tant a l’informe de l’arquitecte municipal de Sencelles del 2005 com al Registre del Cadastre. Les obres que he realitzat no canvien ni l’estructura ni el volum, ni la distribució interna,  ni la naturalesa de l’edificació i s’han limitat -. d’acord amb la llicència concedida per l’Ajuntament - a posar teula sobre la uralita, arreglar les finestres, arreglar l’enratjolat  i pintar. Per tant, de cap manera es pot afirmar que això hagi suposat convertir un galliner en un edifici en forma de vivenda ni, molt manco, en una part més de l’habitatge   

PRIMICIA INFORMATIVA: ACORD PROGRESSISTA A LES PITIUSES

grosske | 10 Febrer, 2007 19:34

Ho ha acordat fa vint minuts l'Assemblea d'Eivissa pel Canvi: hi haurà acord amb el PSIB-PSOE a les eleccions autonòmiques i municipals. Hi ha hagut 138 vots a favor, 54 en contra i 5 abstencions.

Avui matí, el Comité de direcció del PSOE pitiús també ho ha aprovat per ample majoria.

Naturalment, respect molt les posicions dels que volien fer volar tota sola a Eivissa pel Canvi però crec que és una bona notícia. L'acord és bo en termes de pluralitat (Eivissa pel Canvi tendrà dos consellers/es, dos parlamentaris/ès i quatre regidors/es a Vila) i crec que també és bo en termes d'eficàcia electoral.

El PP a Eivissa no baixa mai del 47% dels vots i això és molt difícil d'afrontar amb llistes separades. Ara fa falta que hi hagi seny en la gestió de l'acord i en la gestió futura, que esper que es produirà, de les institucions pitiüses.

Per al PP tot són males notícies però sempre els quedarà Paris... perdò, El Mundo volia dir

CONFIRMAT: MATAS ES EL CULPABLE

grosske | 10 Febrer, 2007 08:38

El portaveu del Govern Balear explicà ahir  l'escàndol denunciat per El Pais  i del qual es feia resó el meu post anterior. Segons Joan Flaquer, la Conselleria de Medi Ambient retengué durant 10 mesos una denúncia contra una de les urbanitzacions il.legals més importants fetes a Andratx  (150 habitatges il.legals en sòl rústic protegit a Monport)  perquè," segurament, tenien altres prioritats"

No voldria semblar desagradable però, una vegada més, sembla que ens prenen per beneits. La Conselleria de Medi Ambient no havia de fer altre cosa amb la denúncia que traslladar el paper  al Consell de Mallorca i a la Fiscalia de Medi Ambient. Explicar que s'atorbassin déu mesos a fer-ho  perquè tenien altres prioritats és senzillament ridícul.

La manca d'explicació raonable avala l'explicació més plausible: el PP havia pactat amb Hidalgo, coneixien perfectament totes les seves mangarrufes (entre les quals una de les més importants, Monport) i estaven en converses amb ell perquè fós el seu candidat el 2007. Es per aquestes raons per les quals Medi Ambient atura la denúncia

I a això em referia en el meu post  d'ahir quan deia que Matas és el culpable. Un govern honrat, hagués dit: investigarem amb la màxima celeritat qui és el responsable del retràs en la tramitació de la denúncia i demanarem les responsabilitats pertinents... però què han d'anar ha demanar si els responsables són ells?.

El post ja és massa llarg però no puc deixar de "linkar-vos" dues notícies més que afecten en Matas i al municipi de Santa Margalida

PS. I mentres tant... mentres tant El Mundo intenta consolar la seva clientela amb el culebrón de la meva casa. Avui cita com a una gran malifeta unes obres de reforma que ell sap perfectament que les vaig  fer amb les corresponents llicències municipals sol.licitades el 4 d'octubre del 2005 i 9 de gener del 2006  (cosa que El Mundo es guarda molt de dir). El més extravagant és que citi negativament el canvi d'uralita per taulada quan un dels objectius del Pla Territorial és acabar amb la uralita en el camp. Però allò que m'ha semblat més tendre és quan diu en portada "... y decora con plantas las puertas". ¡Decoro con plantas las puertas!...Seré cabró...!

MATAS ES EL CULPABLE

grosske | 09 Febrer, 2007 06:59

Fortíssima la informació que El Pais publica avui en portada: la conselleria de Medi Ambiant (Jaume Font) retengué gairebé un any una denúncia relativa a una de les majors irregularitats urbanístiques d'Andratx.

Significativament, la Conselleria només tramità el paper - 10 mesos després de la seva recepció i sense haver fet cap tipus d'informa complementari -  quan n'Hidalgo ja havia estat detingut. Això prova de manera  evident que el paper no estava extraviat ni oblidat; estava, com diu El Pais, retingut.

Perquè va retenir la denúncia Jaume Font? Significa això que hem de cercar una connexió especial Hidalgo/Jaume Font?. Crec, sincerament, que no. Com tampoc no crec que hagim de cercar una connexió especial entre n'Hidalgo i el grup de consellers populars (dirigit per Fernando Rubio) que votà en contra de la paralització d'aquestes obres il.legals al Consell de Mallorca.

No ens trobam davant un problema d'Hidalgos, de Fonts, de Rubios o de Olmos, ens trobam davant un partit absolutament cohesionat i fèrreament dirigit pel tàndem Matas/Rodríguez que coneix perfectament el que passa al seu sí i que protegeix els seus corruptes perquè de la corrupció extreu rendiments polítics, electorals i, probablement, econòmics

Per al PP (com a projecte polític en abstracte) i per als seus electors, el meu absolut respecte, per a l'organització mafiosa incrustada en la direcció del PP balear i per al seu cap, Jaume Matas, el més radical dels menyspreus

... I LA MARE DE DEU NOM JOANA

grosske | 08 Febrer, 2007 01:11

Aquesta expressió popular, traslladada a la política, és l'equivalent a la coneguda teoria consagrada per Goebbels, ministre de propaganda nazi: perquè una mentida sembli veritat només hi ha que repetir-la moltes vegades i amb molta convicció

Fa dos dies, en Jaume Matas afirmava en seu parlamentària que la única imputada per corrupció a les Balears era Margarita Nájera (sic)!!!*/?@. Però no va ser un lapsus del moment. Avui un Diari Balears estorat ens explica que, ahir, na Rosa Estaràs va ratificar les paraules del President

Així que ja ho sabeu: tot això que veis als telediaris sobre Andratx són deliris produits per la mala digestió, que hi hagi dos batles del PP a Eivissa no imputats sinó processats (és a dir, pendents de fixació de data del judici per seure's a la banqueta dels acusats) no són més que calumnies de la progressía; quant als onze batles del PP imputats pel cas cavallistes no conten perquè, com explica la Sra. Estaras, el cas cavallistes - expedir certificacions falses per afavorir els interessos particulars del batle de Ses Salines - no és corrupció. Ahí queda éso! 

Del Mundo d'avui ja no vos parlaré perquè després algúns comentaristes em renyen per fer-li massa cas, però la cosa va en la mateixa línia: com es duu endavant una campanya de difamació sobre dades falses?. Fàcil: només es necessiten més dies, més repeticions del mateix i posar les lletres més grosses

JA NO PUC MES!!: CONFESSARE!, CONFESSARE!

grosske | 07 Febrer, 2007 09:01

Confés que els darrerrs dies, he perdut massa temps darrera les informacions del Mundo: ordenant papers, anant a cercant certificats a l'Ajuntament i el Cadastre, parlant amb advocats... Una autèntica vergonya!. Però ara vos assegur que tot serà distint: tenc tots els papers importants escanejats i a l'àlbum "Casa 2" i contestar una mentida del Mundo no em durà més enllà dels 15 minuts que em puc atorbar en escriure aquest post.

Mirau què fàcil: avui m'acusa d'enganar l'Ajuntament per pagar menys IBI de mentir en afirmar que jo mateix havia sol.licitat al cadastre l'actualització de dades de la casa a efectes d'IBI.

Idò mirau que ràpid:

Primer document: Aquí teniu la primera pàgina d'un informe sol.licitat per mi al Gerent del Cadastre i que duu data de 1er de febrer del 2007. Si mirau el PUNT 2 veureu que vaig ser jo qui vaig sol.licitar la modificació de les dades cadastrals de la meva casa, sense tenir obligació legal de fer-ho, senzillament perquè cap pocavergonya com El Mundo pogués dir que jo volia pagar menys IBI del que tocava. La meva ingenuitat fou no calcular que ho afirmarien igual fés el que fés

   

 Informe gerent cadastre 2007

 Per cert, que les cinc primeres línies del document són per desmentir frontalment un titular de El Mundo de 30 de gener passat que deia textualment "Hacienda dice que el chalé de Grosske ha crecido de 132 a 680 m2 en dos años y él sostiene que sólo mide 312"... idò aquest paper demostra que Hisenda mai no va dir una cosa semblant. Inda: mentirosín, mentirosín...

En resum, la meva casa tributava l'IBI per davall d'allò exigible des de feia 30 anys i jo -sense tenir obligació per fer-ho, insistesc - i amb la màxima rapidesa vaig sol.licitar l'actualització de les dades cadastrals. Quan començaré a pagar així com toca? Idò tan prest com l'Ajuntament tramiti el "papeleo":  jo ,d'això, ja no en som res (per cert, vos heu fixat la "rapidesa" amb la qual tramita el tema la Conselleria?: la meva sol.licitud entre el juliol del 2005 i ho trameten a Cadastre l'abril del 2006)

I ja que hi som, aprofit per posar en evidència un parell de mentides més del Mundo a partir de la darrera pàgina del mateix informe i que trobareu a continuació

Vos enrecordau que El Mundo "demostrava" que jo tenia una casa il.legal perquè la parcel.la era de 6458 m2 i  la mínima exigible  era de 7103 m2?. Idò tres coses: 1) que, com he afirmat en altres ocasions, em sembla dificil fer-me responsable d'il.legalitats comeses fa 30 any; 2) que, els anys 70, la normativa, en reguiu, no exigia 7103 m2 per edificar i... 3) per si hi havia qualque dubta, el cadastre, paràgraf final, diu que la meva parcel.la és de... 7118 m2. Inda: mentirosín, mentirosín...

D'altra banda, avui El Mundo torna a publicar les proves "irrefutables" de que tenc un "chalé" de 680 m2. Idò mirau atentament el paper del cadastre i veureu que  la casa és de 300 i pico metres, xifra que. amb diferències d'algunes desenes de metres, és el mateix que deia l'Ajuntament i un certificat d'un arquitecte contractat pels venedors (certificat que va servir per formalitzar l'escriptura de compravenda).

Per tasnt, aquest informe també demostra que El Mundo menteix quan diu que tenc un chalé o una casa de 680 m2.

Si El Mundo no volgués mentir i només volgués fer demagògia podria dir que tenc una PARCEL.LA AMB  (no una casa de) 654 m2 construits. Seria cert des del punt de vista de la "jerga" tècnica que utilitza el cadastre i molta gent pensaria, erròniament, que tenc una casa de 654 m2. El truco és senzill però per si qualcú s'ha despistat ho explicaré: cadastre considera "construit" tota superfície on hi ha hagut una intervenció. Si teniu una casa de 100 m2, un picadero  de 150 m2, una quadra de 100 m2 i una pista de tenis de 125 m2, Cadastre considerarà que teniu 475 m2 construits però, evidentment, vos prendran per estafadors si preteniu vendre això com a "Chalé de 475 m2, espléndidas vistas..."

Sobre m2 parcel-la

Una darrera confessió: amb això de penjar documents m'he atorbat més de 15 minuts. Però vos promet millorar en el futur. Segur que El Mundo em donarà la oportunitat

NO ES ESTRANY QUE VAGIN NIRVIOSOS

grosske | 06 Febrer, 2007 20:29

Avui tota la premsa ha considerat  la trama de corrupció del PP la notícia principal. El Grup Serra amb el cas Andratx i el DM amb una exclussiva sobre les "mordidas" de l'ex-batle de Santa Margalida a un concessionari de les platges. Demà la notícia serà, sens dubta, la detenció del germà de n'Hidalgo, ex-batle d'Andratx. Només El Mundo considera avui primera notícia les "traicions" de na Munar al PP.

Al cas Andratx li disputa protagonisme la inesperada suspensió per part de la batllessa del Ple de Felanitx que havia de debatre una proposta d'EU-EV per a la creació d'una comissió d'investigació pel "cas licències".

Avui matí, a la ràdio, el primer que he sentit ha estat el regidor del PSOE de Felanitx, Antoni Nadal, dient que la batllessa li havia dit "voy a por ti" y que ha rebut amenaces contra ell i la seva família al seu domicili que ha hagut de posar en coneixement de la Guàrdia Civil.

De la lectura de premsa el que més m'ha impresionat és la una foto al DM on sortien una manifestants a Felanitx amb una pancarta de "No més corrupció" i, davant, unes persones fent fotos. El peu de foto era "Simpatizantes del PP fotografian a los participantes en la concentración".... Joeeeeer!!!!. El missatge és ben clar: "Nos hemos quedado con tu cara, vamos a  por tí"

Quan surt el primer avió cap a Corleone? Necessit una mica de tranquil.litat

 

QUE VIENE EL LOBO!!

grosske | 05 Febrer, 2007 09:33

Ho comenten avui en portada Diari de Balears i Diario de Mallorca. Respectivament, aquests diaris informen que fonts del PP  reconeixen la possibilitat de perdre Eivissa i Formentera i que la seva majoria a Balears està "en el filo de la navaja".

Pel que a continuació vos diré, no és d'estranyar que siguin fonts del propi PP que reconeguin i donin publicitat a aquesta anàlisi.

El PP ha acusat el cop de la corrupció, ha retrocedit en les seves expectatives electorals i està preparant una nova estratègia d'acord amb la nova situació. El "Som els millors!" que tenien preparat com a estratègia exclussiva de campanya (acompanyat de moltes fotos d'obra pública) haurà de cedir terreny al "Que viene el lobo!": una estratègia menor pensada per a tornar a mobilitzar el seu electorat decebut pels darrers esdeveniments.

El PP confia en mobilitzar el vot de la por, de la por a la "pandilla" d'impresentables - i corruptes, no ho oblidem - que no tenen  ni idea de gestionar i que aspiren a substituir-los en l'exercici del govern. Serà responsabilitat de l'esquerra no caure en la trampa de la  "guerra bruta" (ni acovardant-se  ni caiguent en el "i tu més) i presentar una alternativa serena i atractiva a l'electorat

EL MUNDO: 10╚ DIA DE BOMBARDEIG

grosske | 04 Febrer, 2007 12:09

Molt preocupat ha d'anar el tàndem Mundo/PP sobre els propers resultats electorals a Palma quan el diari duu invertits 10 dies seguits en intentar destruir-me políticament.

Per mí, com si en vol invertir 60: cada escopinada llençada cap adalt pel Mundo i que no ha arriba al seu destí cau , per una llei física inexorable, sobre la cara del seu autor

Després de la bufonada d'ahir  sobre l'agència immobiliària, on m'acusa d'una cosa que tècnicament només pot fer el venedor d'una casa (que és, el que contracta les agènces) i mai el comprador, el titular d'avui és bastant graciós: El Bloc quiere denunciar al PP en la Junta Electoral por las irregularidades en el chalé de Grosske ... Inda, xato, si vol denunciar al PP no sèrà per les meves irregularitats serà per la campanya de difamació del PP, dic jo... Però , vaja, com solen dir algúns : No dejes que la verdad te arruine un buen titular.

La notícia va encapçalada per una referència a la "mansión de Grosske" i a l'inexistent chalé de 680 m2 i diu que el vaig comprar per 362.000 euros. El preu és prou exacte (varen ser 360.000).-- Un xalet de 680 m2 per 360.000 euros????... El Mundo, una vegada més, pren la gent per beneita. Qualsevol que hagi posat els ulls en els anuncis econòmics de compra/venda de cades sap que és impossible trobar una casa de camp (o un chalé) de 680 m2 per aquesta quantitat.

Per curiositat, m'en he anat a tucasa.com: casas/chalets de més de 600 m2 al centre de Mallorca. Mostra: 44 vivendes, preu mig del metre quadrat: 914 euros. Total: una casa com la que diu El Mundo que jo tenc val com a promig 621.520 euros, no 360.000

En definitiva, El Mundo només té dues solucions: rectificar o dir que he pagat en negre uns 300.000 euros més. La primera cosa no la farà perquè "antes muerta que diciendo la verdad" i l'altre tampoc perquè sap que va directament al jutjat 

Esper impacient l'11è dia de bombardeig

FELANITX, EL MUNDO, LA PROVA I EL VOSTRE COEFICIENT MENTAL

grosske | 03 Febrer, 2007 10:14

id 

La notícia d'avui és aquesta : Tal i com vaig pronosticar, el "cas Felanitx" pren volada. La batllessa va retenir arbitràriament l'aprovació d'una norma que devallava l'edificabilitat a algunes zones sensibles del municipi per tal de donar temps a algúns promotors a truere's les llicències amb la normativa anterior (algunes tramitades amb una velocitat més que sospitosa). Es demostrable la vinculació amb el PP de molts d’aquests promotors

Es la meva casa notícia?. Més adalt teniu la prova definitiva que no. Es un dels pocs papers que em faltava i que vaig obtenir ahir de L'Ajuntament: l'informe del zelador de fa dos dies que diu que jo no he comés cap irregularitat urbanística.

No obstant això, El Mundo continúa jugant a que la gent és beneita i que la notícia no és Felanitx (ni Andratx, ni Santa Margalida, ni Santa Eulària, ni Sant Josep ni els dos batles del PP que estan processats ni la dotzena que estan imputats). No, no, això són excessos del fiscal Carrau:  la notícia és la meva casa.

Demostrat que són falses totes les coses afirmades pel Mundo aquests darrers dies, avui s'en inventa una de nova: jo vaig enganar l'agència immobiliària que tenia el pis a la venda i, "privé a sus empleados de una comisión de 18.000 euros". Ni entraré en detalls sobre les històries que conta El Mundo que diu que l'han contat. No fa falta: la relació comercial s'estableix entre les agències immobiliàries i els venedors, mai amb els compradors; són els venedors els que demanen ajuda a les agències per vendre a canvi d'una comissió. Els compradors, per definició, no tenen res a veure amb això.

Tot això El Mundo ho sap perfectament però s'en fa quatre trons: la qüestió és difamar i aixecar polsaguera mem si tapam allò realment important. Per picar en aquest joc groller i immoral hi ha que tenir molts de prejudicis i, a més, el coeficient mental una mica baixet. Per això estic tranquil: perquè sé que aquest només és el cas d'una petita minoria

LA MAFIA, EL VIDEO I MIQUEL ANGEL MARCH

grosske | 02 Febrer, 2007 07:56

"Esto es como la mafia" ha dit un representant del Sindicat Unificat de Policia referit al PP de Canàries. Ahir ho publicava El Pais: el PP està investigant la vida privada de la comissària de policia que s'havia distingit per perseguir els casos de corrupció del municipi de Mogán... Investigació de la vida privada... campanyes de desprestigi... de què em sóna tot això?... per mí que això de la màfia no és només a Canàries

Vos contaré una prímicia: el PP està impulsant un vídeo on s'associarà Plataforma de La Real/Maulets/Violència/Simpatíes cap a ETA/Bloc... entre d'altres coses. El veurem abans de les eleccions penjat a Internet i degudament promocionat per El Mundo, el PP i companyia.

Ahir mateix, a IB3 ràdio, se li va escapar a Javier Alarcón en el marc d'un debat sobre el tema de ca meva que sostenia amb en Miquel Ramón, el diputat d'EU-EV: "... y más cosas que saldrán, sobre personas y sobre entidades!!" . Està enregistrat

A mí m'havia arribat el remor que, quan el GOB va presentar les denúncies sobre Andratx, n'Hidalgo s'havia encarat amb en Miquel Angel March i li havia amenaçat amb una campanya de desprestigi sobre "lo suyo". "Lo suyo" ho treia ahir a colació el Sr. Miquel Ramis, fent-li la feina bruta a n'Hidalgo, a la seva roda de premsa setmanal com a portaveu del PP: "Miquel Angel March molt de predicar però té una finca a la Serra de Tramuntana"...

Com va expressar de manera brillant en Matías Vallés "El PP está empeñado en demostrar que Grosske (i ara en Miquel Angel March) es como ellos". Però no és aixi. La frontera no està entre els que compren o hereden finques en situació regular en sòl rústic i els que no. Per molt que els dolgui als del  PP, la frontera està entre els que impulsen, construeixen i realitzen construccions il.legals en sòl rústic  (com el Sr. Hidalgo i tants d'altres) i els que no.

TRES DISGUSTILLOS MES PER AL HOLDING MUNDO/PP

grosske | 01 Febrer, 2007 17:48

Primer "disgustillo". Ahir va venir a ca meva el zelador d'obres de l'Ajuntament per comprovar si, com afirmava El Mundo, jo havia incrementat il.legalment la superfície edificada de la meva casa. I què va trobar?... Idò que no. Ooooooohh!... Demà m'han assegurat que ja estarà firmat l'informe del zelador i el podré anar a cercar a l'Ajuntament

Segon "disgustillo": Avui he parlat amb l'Oficina del Cadastre i m'han confirmat que la superficie total de la meva parcel.la. No és un tema massa rellevant perquè, evidentment, no tenc la més mínima intenció de sentir-me responsable del que va fer un senyor fa 30 anys. Però la superficie no és de 6400 m2 com reiteradament ha afirmat El Mundo sinó de 7100 (una quarterada). Ooooooooh!!.  I ara què passa amb totes les afirmacions del Mundo relatives a que la parcel.la media 6.400 m2 i que això "demostrava" que la meva casa es va construir, en els anys 70!!, de manera il.legal "porque la superficie mínima para poder construir era de 7.103 metros cuadrados"  Idò que són mentida, com tot el que ha dit fins ara (en realitat, era mentida fins i tot amb els 6400 m2 perquè, aleshores,  en una finca de reguiu es podia construir a partir dels 2000 metres, però ara ja no importa distingir entre reguiu i secà: en 7100 metres es podia construir la meva casa i una de més grossa).

Tercer "disgustillo": Jo no tenc  ni tendré cap problema amb la justícia per fer mangarrufes en sòl rústic i molts de batles i regidors del PP sí... com sempre  

L'únic disgust per a mí és que ara, constatat aquests fets,  hauré d'ampliar el requeriment de rectificació que vos adjuntava al post anterior. Una feinada!...  

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS