Administrar


Estadisticas de visitas

DOS DOCUMENTS MES, AMB PERDO

grosske | 29 Gener, 2007 22:00

Dic amb perdó perquè la cosa ja ha quedat prou clara i ja comença a ser hora de passar a analitzar políticament el perquè de la campanya difamatòria duita a terme pel Mundo i el PP amb aquest tema.  De tota manera, no puc resistir la temptació d'oferir-vos dos documents que em semblen prou interessants per demostrar la mala fe absoluta del Mundo en aquesta qüestió.

Tot dos els he obtengut de l'Ajuntament avui matí mateix (dilluns) i estaven dins l'expedient obert arrel de la meva sol.licitud d'una inspecció municipal de la casa - quan la vaig comprar el 2005 - perquè comprovassin si hi havia cap tipus d'irregularitat urbanística .

Al document arquitecte municipal 2005.pdf  podeu comprovar que aquest funcionari va fer un croquis i va mesurar la superfície del meu habitatge. Resultat: una superfície que està encara per davall dels 321 metres que figuraven al certificat de l'arquitecte contractat pels ex-propietaris un any abans i que va servir de base per al contracte de compravenda. Dit amb altres paraules: que el propi arquitecte municipal de Sencelles va acreditar, ara fa dos anys , que això del xalet de 680 m2 era una absoluta falsedat

Vosaltres em direu: Bé, però El Mundo no tenia perquè conèixer aquest paper. Oh sí - vos contestaré - al Mundo se li han obert totes les portes per obtenir dades sobre la meva casa amb les quals orquestar aquesta campanya. La prova la teniu al segon document,  Fotos arquitecte municipal 2005.pdf , que demostra que les fotos de la meva casa publicades per El Mundo dijous passat ¡¡estaven tretes dels propis arxius informàtics de l'Ajuntament!!. (en concret, publicaren la foto on surt el cotxe i un altre que està a un altra pàgina que no he escanejat)

Deixant de banda la irregularitat administrativa per part de l'Ajuntament que això suposa - i que els advocats estan estudiant - com va poder tenir barra El Mundo de posar a primera plana que jo tenia un xalet de 680 m2 quan tenien davant una medició de l'arquitecte municipal de Sencelles on es deia que no arribava ni tan sols a 300??, com va poder tenir la barra, amb aquest document a la mà, de considerar fraudulents els 321 m2 d'habitatge que vaig fer constar a l'escriptura i al registre de la propietat?? ...

ADDENDA: Acab de llegir la dosi de mentides del Mundo digital d'avui. Inda ho fa bé. Expert en campanyes de difamació sap que no hi ha reculada possible així que, si l'agafen amb mentides, la única sortida és dir-ne més i de més grosses.

Només comentaré el titular perquè em fa peresa entrar en detalls sobre la resta

Hacienda dice que el chalé de Grosske ha crecido de 132 a 680 m2 en dos años y él sostiene que sólo mide 312

1.- El Cadastre, efectivament, expedeix un certificat  sobre la superfície de la vivenda el 2005 (que jo vaig publicar al meu post anterior) dient que l'habitatge era de 132 m2 però això contradiu el document de l'arquitecte municipal que public unes línies més adalt que, com podeu comprovar,  diu que l'antiguetat de la casa (d'aprop de 300 m2) és "Aproximadament de 1975" (i així ho acrediten també les fotos aèries). L'explicació d'aquesta contradicció és que el cadastre no va revisar aquesta finca des de l'any de la picor i el Mundo ho sap però l'importa un prebe: "que la verdad no te arruine un buen titular"

 2.- El titular compara fraudulament la superfície de la vivenda amb la superfície construida i, a més, identifica  la superfície construida amb la superfície edificada (que sóna al mateix però que no és el mateix). Els 680 m2 costruits efectivament existeixen (ara i des dels anys 70) però no són de vivenda (no són de "xalet" com reiteradament afirma El Mundo: per aquest raonament podriem incloure el conjunt de la parcel.la i dir que tenc un xalet de 7000 m2). Els 680 m2 són de vivenda, d'antics magatzems agrícoles i de dues zones no edificades: la piscina i una zona pavimentada que el cadastre calcula en 193m2

La informació crea expectativa sobre la visita que els tècnics municipals faran a la casa per comprovar "el misterioso crecimiento" de ca meva ("crecimiento" que no es produeix des dels anya 70!!!). I quan venguin els tècnics i vegin que la casa no ha crescut un pam des de fa 30 anys (cosa que ja saben perquè aquest poble és molt petit) què dirà El Mundo? ... Vos contestaré: més mentides

CA MEVA AQUI TENIU ELS DOCUMENTS I LA VERITAT

grosske | 29 Gener, 2007 00:59

"Antes se coge a un mentiroso que a un cojo" ... idò, tal i com he anunciat avui matí, aquí teniu els documents claus per comprovar les mentides de El Mundo.

Algúns documents els he inserit al post en miniatura. Heu de clicar damunt per lletgir-los. D'altres no he pogut fer-ho així però clicant sobre la paraula adequada els llegireu a l'àlbum. La qualitat no sempre és bona però esper que sigui suficient

En primer lloc, aquí teniu els tres documents als quals vàrem tenir accés abans de la compra: un certificat sobre la superfície de la vivenda estés per un arquitecte (contractat pels venedors), un certificat del cadastre de 1980 referit a l'extensió de la parcel.la i un certificat de la inscripció cadastral  que vàrem demanar nosaltres mateixos l'any 2005

Certificat  d'un arquitecte sobre la finca expedit per un arquitecte a instàncies dels venedors: 

i

Certificat del cadastre del 80 sobre la superfície de la parcel.la

 i

Certificat inscripció cadastral del  2005 que sol.licitàrem nosaltres mateixos

Així mateix, els venedors ens lliuraren altres documents - que no he escanejat - relatius a l'apertura del pou i a la posada en marxa d'una explotació agrícola de reguiu (tots ells dels anys 70) 

Del primer document s'inferia que la vivenda mesurava 312,68 m2 - NO 680 M2, SR INDA - i aquesta és la raó per la qual vàrem fer constar aquesta xifra a l'escriptura de compra venda

 Del segon document s'inferia que la superfície de la parcel.la eren 7.137 m2

i, del tercer document (la inscripció registral del 2005) s'inferien dues coses:

Que la casa només tributava com si medís 132 m2 i que la data de construcció era de 1973 (en realitat, aquesta és la data de l'ampliació sobre l'antiga casa de pagés).

Amb aquestes dades a les mans vàrem treure dues conclusions:

1) Que la casa es va construir (en realitat, ampliar) a un moment on la legislació sobre el sòl aixi ho permetia (veure un post anterior)

2) Que calia actualitzar les dades del cadastre si volíem pagar l'IBI correctament.

Com que el tema de la legalitat de la casa era delicat - i per evitar "malos rollos" - no ens vàrem aturar aquí i vàrem demanar a l'Ajuntament un certificat de si la casa mai no havia estat objecte de  cap expedient d'infracció urbanística. L'Ajuntament ens va contestar que no, que mai s'havia obert un expedient d'infracció. Tampoc no ens vàrem voler aturar aquí i, en el colmo de la paranoia i "para mayor abundamiento" vàrem denunciar la casa perquè hi hagués una inspecció municipal i es revisàs si hi havia cap tipus d'infracció.

id

La visita va ser girada i no es va obrir cap expedient d'infracció.

Sincerament deman: es possible prendre més precaucions a l'hora de comprar una casa pel que fa a la seva legalitat?.

Quant a la sol.licitud perquè el Cadastre mirés la casa i revisàs la fitxa d'inscripció cadastral, la vàrem fer a través del propi Ajuntament i aquí teniu un certificat de la institució on està assenyalada aquesta sol.licitud entre d'altres instades davant l'Ajuntament 

Dit amb altres paraules: nosaltres som els que vàrem anar al Cadastre per posar la finca en ordre i pagar l'IBI que tocava pagar.´No obstant això he hagut d'aguantar un titular del Mundo a primera plana dient que el Cadastre m'havia "pillado" en les meves mangarrufes per ocultar-li la realitat de la meva casa!!

Sobre aquestes dades i amb aquests antecedents, dijous passat em vaig berenar amb el titular del Mundo referit al meu xalet de 680 m2 en base a ampliacions "a uno y otro lado de la casa"

Aquesta fàbula vé d'una lectura manipulada de la fitxa del cadastre on junta la vivenda amb els antics magatzems agrícoles i una zona pavimentada que hi ha davant la casa. Es cert que a la fitxa del cadastre hi ha una errada (que aviat es corregirà) i posa "Vivienda. Zona pavimentada. 193 m2" però un diari mínimament seriós s'ha de donar compta que aquí hi ha una contradicció i ha d'averiguar on és l'errada.

Naturalment, hi ha una cosa que jo no puc ara demostrar documentalment i que és el darrer raig d'esperança per a la dignitat del Mundo i del seu director: que puguin demostrar que jo vaig comprar, efectivament,  una casa de 312 m2 i que, amb posterioritat , he fet una ampliació fins a 680 m2... però no vull torturar el Sr. Inda donant-li falses esperances: això no és així i tant les fotos aèries com la visista del famós zelador municipal ho permetran comprovar de manera indiscutible.

Ooooohhh!! On queda ara el xalé de 680 m2, la inscripció registral fraudulenta, la il.legalitat de la casa i allò de que "el Catastro m'ha pillao"?

PS. Al marge del Mundo i de les seves mentides, algúns comentaristes del bloc han suscitat el tema - més filosòfic - sobre si això és una casa "adequada" per a un dirigent d'EU. En aquest terreny, jo respect totes les opinions, fins i tot aquelles que em semblen una mica extravagants, però vos donaré sincerament la meva opinió personal:

1.- Jo no m'hagués comprat mai un terreny en sòl rústic per construir-hi una casa. Trob que el camp mallorquí ja en té prou de cases. Però una cosa és no voler que es construeixi més i un altra no admetre la possibilitat de que les cases existents i en situació regular s'ocupin amb normalitat. O és que qualcú proposa deixar-les buides o esbucar-les?

2.- Algúns troben que aquesta casa és "massa casa" per a una persona d'esquerres. A mí em sembla una visió molt reduccionista del que és l'esquerra (i, per tant, una visió prou favorable a la dreta). En tot cas, vos diré el mateix que li he dit a un comentarista: quan, amb vint anys, em vaig independitzar, jo vivia de lloguer a un pis de 90 m2. Aquesta casa no vé ni de comissions ni de maniobres especulatives: és, exclussivament,  el fruit de 30 anys de treball honrat meu i de la meva dona i de 47 anys de treball de  mu mare que ara està incapacitada i l'hem duit a viure amb nosaltres. Si això no pot cabre dins l'àmbit de l'esquerra, "apaga y vámonos"

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS