Administrar


Estadisticas de visitas

L'ATEMPTAT D'ETA A MADRID

grosske | 30 Desembre, 2006 23:54

Té raó en Rubalcaba quan diu que els moviments d'ETA no poden ser analitzats des dels paràmetres de la racionalitat política. Ens trobam davant el pitjor dels enemics possibles: gent sense escrúpols i amb el cervell al ralentí.

Otegui, patètic, intenta elaborar discurs polític al servei dels seus superiors jeràrquics (la direcció d'ETA) i li surt un xurro on es barrejen les condolències a les víctimes i la no condemana de l'atemptat (una barreja sinistre, per cert) juntament amb un indignant "la culpa es del gobierno" i un ridícul "aquí no ha pasado nada, que siga el proceso de paz y pelillos a la mar"

ZP, correcte, ha fet la única cosa possible: constatar que no hi havia condicions per prosseguir el procés de pau i paralaitzar qualsevol iniciativa de negociació.

El PP, en la seva línia, opina que això no basta i que el govern ha de renunciar a qualsevol possible reinici del procés de pau. Dit amb altres paraules: ens vol deixar sense esperança... fins que sigui ell el que la pugui administrar

Mentres tant, dos joves equatorians, aliens als drets inalienables del poble basc,  han pagat probablement amb la seva vida el nou "gir estratègic" de la banda terrorista

LES PROVES DEL PERJURI DEN RODRIGUEZ

grosske | 30 Desembre, 2006 10:28

 

Això den Rodríguez ja s’ha convertir en un problema democràtic de primer ordre.

 Rodríguez mentí des del principi i intenta salvar la cara amb més mentides. Si això li funciona, si hem d’esperar a què els jutges ens posin davant la veritat, si arriba com a Conseller al maig del 2007… llavors és que en aquestes Illes nostres no hi ha límits per a  qualsevol mentider, cínic i pocavergonya amparat per la màfia del poder  

Rodríguez amenaçà ahir al Parlament en perjurar “quinze vegades”, si feia falta, per sostenir que

ni ell ni cap membre del Govern pogueren advertir de les detencions i els registres judicials del dia 27 de novembre «perquè no sabíem res fins que es varen produir»

Dues fonts indirectes desmenteixen el Conseller però, la més important, és el propi Rodríguez,  que s’ha desmentit a sí mateix i, per tant, ha fet evident que diu mentides.

A Rodríguez  l’ha desmentit, de moment,el jutge instructor que l’intervé el móvil precisament perquè sospita que ell ha estat l’autor del chivatazo al batle Hidalgo

A Rodríguez l’ha desmentit també el propi Hidalgo que, en el sumari, ha declarat que el conseller li va dir el dissabte anterior a la detenció que “iba a haber "lío" en Andratx” 

Però tots sabem que el jutge treballa pel PSOE i que n’Hidalgo no té credibilitat. Per tant, recordem les paraules del propi Conseller en la seva famosa conversa telefònica amb n’Hidalgo dilluns dia 27, poques hores abans de la detenció:

En ella deixa clar que ja està tot preparat per respondre políticament a la intervenció policial: la baixa del partit, la instancia de dimissió coim a batle, una reunió amb en Perera (el misser) i, així mateix, en Rodríguez deixa caure que si l’auto judicial carrega més sobre “el otro” (en Massot) “ a  nosotros nos coge más de refilón”  y que, de tota manera, caldrà examinar l’auto judicial per valorar amb precisió les conseqüències polítiques del tema: "voy a hablar con Rafael Perera, me oyes, para preparar, para estar pendiente, para coger el auto en mano"… “el auto!!”…

Com un tipo que parla de “el auto” i que ja ha preparat en complicitat amb n’Hidalgo la resposta a la detenció pot tenir la barra de dir ahir al Parlament que està disposat a jurar que no sabía res fins que els fets es varen produir .

Rodríguez mentéix quan al.lega ignorancia però qui va avisar a qui: Rodríguez a Hidalgo o Hidalgo a Rodríguez. A l’esmentada conversa telefònica hi ha una frase clau que és la que condueix al jutge a pensar que és en Rodríguez qui pàssa la informació:

Rodríguez: “La información es que sería hoy pero no sé, habrá que esperar acontecimientos”. Es a dir, és en Rodríguez el que explica el contingut del “chivatazo” i no a l’inrevés.

No són aquestes les úniques mentides acreditades den Rodríguez. El  DM posa de relleu un altre a un tros de la crònica de Miquel Manso que vos transcric literalment:

El sábado 25 de noviembre a las nueve de la mañana, dos días antes de la intervención de los agentes, Rodríguez e Hidalgo se entrevistaron en la cafetería del Hotel Meliá Victoria. Durante el transcurso de la reunión, dijo ayer Rodríguez, el ex alcalde le transmitió su inquietud "por una información que había recibido de alguien de su entorno, quien le advertía que el juez iba a dictar un auto en firme contra él, el lunes siguiente, a instancias de la fiscalía anticorrupción”.

Contradicción

Es la primera vez que el conseller saca a relucir a una tercera persona que habría alertado al entonces regidor. Esta novedad chirría con lo que él mismo afirmó en rueda de prensa el día 2 de diciembre. En aquella ocasión ni mencionó al confidente de Hidalgo ni dijo nada sobre el auto del juez. Sólo se limitó a comentar: "Ni le avisamos de nada, ni él nos dijo que tuviera temor a que le detuvieran".


Un altra: la seva celebèrrima versió de la seva conversa telefònica amb n’Hidalgo: “Hablamos de que era lunes, de que estaba en el despacho…” (per la qual ahir va demanar disculpes)

Jo no vull un pocavergonya semblant assegut al Consell de Govern.

AINA CALVO ANUNCIARA AVUI LA MEVA INCORPORACIO A LA SEVA CANDIDATURA

grosske | 28 Desembre, 2006 08:32

L'acord ha estat fruit d'una intensa negociació duita a terme durant la setmana de Nadal i Aina ho presentarà com la necessitat d'introduir un revulsiu en el procés de confecció de la seva candidatura.

La meva incorporació no ha deixat de despertar suspicàcies entre Ramon Torres i d'altres dirigents socialistes que em consideren "más de lo mismo" i un altre gol que ha aficat el corrent nacionalista encapçalat per l'eix Antich Maragall. Així mateix, no s'ha deixat de manifestar preocupació perquè som massa vell.  massa radical i, en definitiva, massa raro.

Aina Calvo, per la seva banda, considera que la meva presència com a número 2 de la llista és una jugada intel.ligent que trasllada els problemes de confecció de la candidatura a d'altres formacions. De tota manera, s'ha negat explícitament a fer la campanya en tàndem: "Que corri l'aire guapo", m'ha manifestat.

Quant a Nanda Ramon - assabentada ahir de la qüestió - m'ha assegurat que no serà massa dura amb la meva decisió però que deixarà ben clar que això del tàndem era un timo, que jo anava davant però que la que pedalejava era ella. "Algúns em consideren una mica ·flor del campo· - m'ha aclarit - però que sàpigues que jo puc dur tota sola un tàndem i, si fa falta, una tanqueta de la Segona Guerra Mundial"

EL 31 DE DESEMBRE, LA MANI, LA MISSA, EL REI (EN JAUME) I JO

grosske | 27 Desembre, 2006 15:15

M’acaba de cridar El Mundo per  interrogar-me sobre la meva participació – i la del Bloc - a la mani del 31 de desembre sota el lema “Autodeterminació. Som una nació”.

 Crec endivinar que demà rebré bufetades del Mundo sobre aquesta qüestió  que, en el meu cas, es sumaran a les den Pere Muñoz per exactament el contrari: per ser “anti 31 de desembre” (vaig escriure un altre post sobre aquest tema).  Així que em crec en l’obligació d’avançar-me i d’explicar breument la meva posició sobre aquesta i d’altres qüestions que figuren al títol del present article.

1.- A.EU-EV no s’autodefineix com a nacionalista però és una força sobiranista, és a dir, que reivindica el dret d’autodeterminació , que té un projecte polític nacional per a les nostres illes i que, sobre aquesta base, impulsa un projecte federal per a l’Estat espanyol i per Europa

 2.- Això ens dóna un ample recorregut de coincidència amb el PSM-EN i, en general, amb aquelles altres forces polítiques que veuen l’Estat espanyol com una realitat plurinacional i, per suposat, no ens planteja cap problema per participar a una manifestació que digui “Som una nació. Autodeterminació”.

 3.- Però de quina nació parlau: Mallorca, Illes Balears, Països Catalans?  That’s the question. A Mallorca operen forces nacionalistes amb una visió molt distinta d’aquest tema, des dels Països Catalans “a palo seco” d’ERC fins al nacionalisme insularista d’UM. Nosaltres ens identificam molt amb la visió del PSM-EN: un marc nacionalitari que serien els PPCC (la nació cultural que diuen ells) i una nació política (un projecte polític nacional) que correspondria a les nostres illes

 4.- Idò perquè no heu participat fins ara a la manifestació? Per pura i simple inèrcia:  ni els convocants han manifestat mai excessiu interés en la nostra adhesió - de fet, no convidaven més que als joves d'EU - ni nosaltres en la nostra participació. El Bloc haurà servit, entre d’altres coses, per acabar amb aquest desencontre i per ajudar a sumar a tots aquelles i aquelles que ens sentim units pel dret a l’autodeterminació dels pobles 

5.- Però vosaltres no estàveu en contra del 31 de desembre?. Em sap greu per en Pere Muñoz però no. Es cert que l’any 1996 varem preferir ubicar la Diada el 12 de setembre  i no el 31 de desembre però això no ens fa “anti-31 de desembre”; la prova és que, cada any, el grup municipal assisteix a l’acte institucional central del 31-D

 6.- Però vosaltres no dèieu que el el 31-D va ser un genocidi? Sí. El 31-D va ser, efectivament l’inici d’una carnisseria i d’un procés de manual de substitució de la població conquerida per una població conqueridora però, dit això, no és menys cert que també va ser l’inici de la incorporació al nostre actual marc nacionalitari i l’inici de la conformació de la nostra identitat col.lectiva. Malauradament, les grans fites en la història de les civilitzacions – des de l’Imperi Romà fina a la Conquesta de l’Oest – mai no han estat com uns exercicis espirituals a Cura. Què cal fer davant això? Des del meu punt de vista, ni mitificar beatament aquests esdeveniments ni negar-los com a elements bàsics per comprendre el nostre present històric.

 7.- Per acabar, que encara no he dinat, anireu a l’ofrena floral o al Te Deum?. No. L’ofrena floral no forma part del cos tradicional de la festa i ens sembla culturalment molt discutible: els reis feudals no sabien res de nacions i de nacionalismes, només sabien de senyorius i de ser reis “per la gràcia de Déu”. Quant  a la Missa o la Salve, EU-EV tér per norma no anar mai en corporació als actes religiosos. Fins i tot des d’un punt de vista religiós, un acte litúrgic és un acte col.lectiu on es participa individualment; la participació col.lectiva d’una institució política és una rèmora de l’Estat confessional. En canvi, sí que participarem enguany a l’acte central – com sempre - i en un acte – la devallada del penó – on no hi participàvem abans també per inèrcia, perquè era el previ a la marxa cap a la Seu per sentir Missa on, per les raons explicades, nosaltres no hi participàvem

Em sap greu haver estat massa extens però estareuy d'acord en que he parlat de moltes coses

FELIZ NAVIDAD, DIGO ... OPORTUNIDAD

grosske | 24 Desembre, 2006 13:47

La Navidad es, básicamente, un alto en el camino, un pararse a mirarnos a nosotros mismos y a lo que nos rodea.

Se supone que hemos de ser felices y que hemos de dar y recibir afecto a raudales y, como ésto no siempre es así - como lo que observamos a nuestro alrededor y la imagen que nos devuelve el espejo no siempre nos gusta -, la Navidad es época propicia para depresiones y crisis familiares de mayor o menor intensidad.

Es difícil pretender que la gente sea feliz en Navidad si no lo es el resto del año, pero éste es un buen momento para reflexionar, para mejorar, para coger impulso, para intentar ser más lúcidos, más sabios, más buenos y, por lo tanto, más felices.

Así que a tí que me estás leyendo, a los buenos y a los menos buenos, a Jaume Matas y a Catalina Cirer, a Marialia, mi amiga de Palermo, a los que me quieren  y a los que no, a  Antich, a Francina y a Tino, a los honestos, a Hidalgo, a Rodríguez, a los Massot y a toda la basca, a los que gritaban ayer ¡Viva España! y pínchamelo!, pínchamelo! (refiriéndose al móvil, no os asustéis) a  mis compas de Bloc, a Rosa Bueno, a Aina Salom, a Joana Gual y a Aina Gelabert  del PSM, que han estado malitas, a la gente del Bloc, al Fiscal Carrau,  a Miquel Angel Llauger y Biel Barceló, al Obispo Murgui,   a Toni Roig, a Carmen, a Jordi, a Rosa  a Virginia, a Ramón, a Santi, a Itziar y a todos los sociatas del Ayuntamiento, a Lila Thomás, que me quiere de verdad, a Miquel Rosselló, que también me quiere un poco, a Manolo Cámara y a Daniel (Cámara también), a Emylse, Nico, Julen Adrian,Magdalena, Manel, Conxi, Maria y Marilena, a MAM y Miquel Nadal, a Antoni Esteva y Conchi, a Marisol y Joan Font, a los lectores del bloc, a Graciela, que siempre escribe a mi favor, a octubrina, que me dijo en el primer post que, de joven, había estado enamorada de mí pero que nunca me envió  su teléfono, a enguillem, que ya casi nunca escribe, a XYZ, que siempre me discute, a Pere Muñoz, que está muy enfadado conmigo, al Sombra, a Javier Alarcón que no me puede ver, a Jaume Sastre, que tampoco me puede ver, al juez decano, que no sé como se llama pero que me denunció hace poco, al Fiscal Jefe, al que le he pedido la dimisión una docena de veces, a Conde-Pumpido, que no  entiendo nada de lo que hace la mitad de las veces, a Nekane, Marisa Goñi, Armendáriz, Payeras. Torres Blasco y Juan Mestre, entre otros, a Tomeu Carrió del PSM, y a Xisca, a Mónica y Bel, del grupo municipal, a Miquel Serra, a Pedro Comas, a  Eduardo Inda, y al Iglesias, a Josep Capó, Joan Carles Palos y Josep Maria Aguiló (que tienen la dura tarea de escucharme por obligación profesional), a Dios y a Matías Vallés (lo siento, por este orden), a Gina Garcías, a Francisca Mas que me hace de amiga y de abogada, a mis primos y a mi prima, a mis sobrinos, a mi mujer que, Dios Santo!, también ha sido comentarista del bloc, a mis hijos, a mi madre, con la que llevo dos años jugando al pilla pilla con la muerte, a todos los que me estáis leyendo y estáis jugando al mismo juego, a Nanda Ramon, a Jordi Bayona y a todos los que no he mencionado.. Feliz Navidad o, mejor dicho, Feliz Oportunidad! 

LA VERGONYOSA CONCENTRACIO DEL PP

grosske | 23 Desembre, 2006 19:13

Avui a Palma hem viscut una situació insòlita: una concentració en contra de la corrupció i un altra, convocada pel PP, en contra dels que persegueixen la corrupció. Diu mallorcadiario.com que a totes dues han participat entre 300 i 400 persones

Jo només imagin manifestacions qualificant de "persecució política" la persecució dels corruptes a llocs com Marbella, a les repúbliques bananeres... i a les Balears.

De tota manera, li agraeix  molt al PP aquesta mostrada de cul per dues raons:

perquè demostra fins a quin cert punt estanb nirviosos i fins a quin cert punt veuen amenaçada la seva majoria absoluta perilla.

perquè demostra clarament el que he anat defensant tots aquests dies: el problema no són un, dos, tres o quatre batles corruptes; el problema és que tenim un president corrupte (Mapau, Bitel) al front d'un partit corrupte (no em faceu fer la llista, que no acabarem) que, com a tota màfia ben organitzada, quan es veuen amenaçats tanquen files i es defensen mutúament. Dit amb altres paraules: el PP no pot fer neteja interna a les Balears perquè, històricament,  el seu èxit està montat sobre el tramat de favors, doblers  i complicitats que es deriven de la corrupció

PS: El PSOE ha decidit abstenir-se de participar a la concentració d'avui matí. Crec que s'ha equivocat radicalment. Si volien preservar n'Antich o n'Aina Calvo, podien fer-ho sense incòrrer en aquesta aparatosa i universal absència

LA MAFIA PEPERA I UN PROBLEMA LOGIC

grosske | 22 Desembre, 2006 21:04

El portaveu del Consell de Govern de la Cosa Nostra, Joan Flaquer, ha tengut la barra de recordar avui, en roda de premsa, que, en el cas Andratx, el PP ha aplicat sense dubtar el seu codi ètic.

Continu sense saber el que diu aquest famós codi ètic però estic segur que els mitjans de comunicació local  no tardaran en regalar-nos amb la seva publicació... o el certificat de la seva inexistència.

Jaume Matas explicava  al Parlament fa poques setmanes que Hidalgo i Massot havien hagut de dimitir perquè això és el que s'havia de fer sempre que hi hagués indicis racionals de comissió d'un delicte o falta greu.

A partir d'aquí, suplic a qualque periodista o mitjà de comunicació (el Parlament està tancat fins el febrer) que pregunti a Matas sobre el següent problema lògic:

Si el codi ètic del PP exigeix dimissions sempre que hi hagi indicis racionals de comissió d'un delicte.

Si els batles del PP de Sta Eulària i Sant Josep estan processats (és a dir, pendents de l'apertura de judici oral)

Si estar processat és una situació jurídicament més compromesa que estar imputat i  significa, per definició, que, després d'una instrucció judicial, el jutge ha considerat que hi havia indicis racionals de comissió d'un delicte per part de la persona processada...

perquè il Capo Jaume Matas no fa dimitir els batles de Santa Eulària i Sant Josep?

PROCESSAT EL BATLE DEL PP DE SANTA EULARIA

grosske | 21 Desembre, 2006 11:55

S'acaba de saber. Arran d'una denúncia d'Esquerra Unida, el jutje ha ordenat el processament del batle de Santa Eulària, un tinent batle, un assessor i diversos funcionaris per delicte contra l'ordenació del territori.

Si no vaig errat, la fiança és de mig milió d'euros

Estic expectant per veure l'aplicació del codi ètic del PP a aquest cas (codi ètic, per cert, que encara no he aconseguit trobar més enllà d'un document del 93)

Vos enrecordau de les paraules den Matas quan va sortir de l'entrevista amb el Fiscal General?: ha quedado claro que Andratx es un caso aislado. Al dia següent li empuren un altre Director General i ara li empuren un altre batle..,, Un altre vegada el nom de Balears arrossegat pels telediaris nacionals!... Quina vergonya!

AVUI ES DISSABTE, SON LES 12 I ESTEM INDIGNATS

grosske | 20 Desembre, 2006 21:25

DIGUEM PROU A LA CORRUPCIÓ!!  CONCENTRACIÓ-CACEROLADA DISSABTE, 23 DE DESEMBRE DAVANT DEL CONSOLAT DE LA MAR, 12H.


Ja n’hi ha prou!! Un grup de persones vinculades a diferents col·lectius entenem que el poble de Mallorca ha d’expressar el seu rebuig pel càncer de la corrupció que s’estén per tota l’illa i pel trist espectacle d’uns governants que es neguen a assumir les seves responsabilitats. Ens sentim avergonyits i escandalitzats davant l’obscena exhibició de falsedats i manca d’escrúpols.

Ens prenen per beneïts.

Perquè sabem que el problema de la corrupció urbanística és també el de la manca d’habitatge i de recursos per a les vertaderes mancances socials.  Perquè no hi ha poble que es mereixi un càstig com aquest.

Vos convidem a una concentració-cacerolada pacífica i oberta a tothom. No és moment d’estar callat. Expresem el nostre rebuig. Fes-te una pancarta personal amb una cartolina i acudeix a la convocatòria amb objectes per fer renou. Que el teu silenci no et faci còmplice.

PASSA AQUEST MISSATGE A TOTS ELS TEUS CONTACTES.

Salut!

MATAS, RODRIGUEZ, HIDALGO: GOLFOS VORAMAR

grosske | 20 Desembre, 2006 09:43

La deliciosa transcripció de la conversa telefònica Rodríguez-Hidalgo el matí de la detenció d'aquest darrer és la conversa de dos xoriços que es senten acosats per la policia, no la conversa d'un secretari general honrat amb un batlle perseguit per cinc delictes de corrupció

A més. aquesta conversa posa negre sobre blanc les mentides de Matas i Rodríguez i permet extreure conclusions demoledores sobre el seu paper en aquest "affaire":

1.- Rodríguez ha mentit reiteradament quan ha dit que ell no adverí a Hidalgo de la imminent detenció 

Rodríguez: "la información es que sería hoy, pero no sé, hay que esperar acontecimientos". Es a dir, qui administra la informació, qui la tramet, qui la interpreta és en Rodríguez

2.- Matas i Rodríguez  han mentit reitreradament  quan han declarat públicament que no savien res prèviament a la detenció.

A la famosa conversa telefònica queda demostrat que no és - com tots ja sospitàvem - la primera vegada que parlen del tema. A la conversa Rodríguez diu "no te preocupes, ya tengo articulada la cosa". - Hidalgo: "Tú de todas formas préparame la instància" .- Rodríguez: "No te preocupes, está preparado todo". - Hidalgo:  "Y la instancia de baja del partido". Rodríguez: "No te preocupes...".

Es a dir, hores abans de la detenció ja havien pactat PREVIAMENT la "contundent i immediata" resposta de Matas a la mateixa. On podien haver-la pactada si no és a la famosa reunió del dissabte enterior al Consolat de Mar entre Rodríguez, Matas i Hidalgo?. Per si encara hi ha qualque dubta aquests xorimanguis parlen que, "... habíamos dicho antes de hablar la conversación última que a las 11 quedábamos hoy en el gabinete de presidencia, el presidente, tú, Perera y yo"

3.- Matas i Rodríguez contribueixen a la destrucció de proves documentals que s'efectúa el dia anterior a la detenció

Si l'esmentada reunió de dissabte al Consolat fou per posar en comú "la informació" que esmenta en Rodríguez, si allà es pactà la resposta política a la crisi i si, fins i tot, es queda per al dilluns qui vé per parlar del tema amb l'avocat oficial de tots els xoriços del PP (el Sr. Perera), és obvi que aquesta reunió fou determinant en la destrucció de proves documentals que efectúa Hidalgo diumenge matí a l'Ajuntament

Esper que la justícia cridi a declarar als integrants de la conspiració del Consolat i que en Rodríguez i en Matas responguin  de les seves mentides i de la seva complicitat amb n'Hidalgo de la única manera possible: amb la dimissió

ANDRATX I EL PAIS D'AVUI: MATAS ESTA DE MERDA FINS ADALT

grosske | 18 Desembre, 2006 07:57

Es pot contar més alt però no més clar. El Pais d'avui es banya a tope i explica fil per randa- la manera com el govern Matas advertí n'Hidalgo de les actuacions judicials que es preparaven en contra d'ell.

El que es podia intuir i que molts ja vàrem defensar com a hipòtesi més probable apareix avui com una tesi fonamentada i contrastada.

 En Matas ho té malament perquè aquí ha d'haver només conseqüències polítiques sinó, fins i tot jurídiques.

Ja sabíem qe el Matas del dilluns de la detenció - que es manifestava sorprés per la situació - era un mentider. Ara sabem també que el Matas dels dies anteriors col.laborava activament en propiciar la destrucció de proves que va fer n'Hidalgo el dia abans de la seva detenció.

Ai Jaume!. Serà veritat el que deia El Mundo d'ahir?

DEMA DECLARARE A FISCALIA

grosske | 17 Desembre, 2006 18:03

Serà per la història de les meves declaracions relatives a la corrupciói generada per la màfia de la droga dins l'àmbit judicial. M'he referit al tema en algúns posts anteriors.

No sé com acabarà la cosa però demà em ratificaré en allò expressat fins ara: la màfia de la droga intenta sempre corrompre els poders públics encarregats de perseguir-la (el policial i el judicial); duim vint anys amb una màfia de la droga organitzada a Son Banya... ergo tenc la convicció personal que aquest intent de corrupció no s'ha realitzat amb un grau d'èxit igual a zero.

Particularment pens que la denúncia és una errada per dos raons:

- primera, perquè crec que tenc el dret com a ciutadà (i el deure com a polític) d'expressar aquesta convicció, si la tenc

- segona, perquè si el procediment judicial prospera, el debat que generarà perjudicarà fonamentalment als denunciants

 

PERE MUĐOZ, AI!

grosske | 16 Desembre, 2006 23:02

Encara no m'he recuperat de la lectura d'aquest article sobre el govern Cirer signat per l'ex-portaveu del PSM a l'Ajuntament de Palma.

No vull entrar a discutir el seu contingut, tan respectable com qualsevol altra opinió democràtica, només és que no fa ni sis mesos que vaig sentir en Pere Muñoz al debat de l'Estat de la Ciutat fent un discurs radicalment distint per no dir radicalment oposat al que ara expressa a l'esmentat article

Passar de portaveu polític a comentarista polític és una transició difícil i, més encara si, com és el cas, es fa sense solució de continuitat.

Llàstima veure una persona tan prometedora com en Pere Muñoz deixant pel camí una cosa tan important com és la coherència

FAIG UN ALTRE BLOC

grosske | 15 Desembre, 2006 17:30

Inconstant per naturalesa, he decidit ser infidel al meu bloc fent un altre bloc... pel Bloc.

M'explic? Avui he estrenat nou bloc amb na Nanda Ramon, partenaire en l'aventura del Bloc i, ara, en la d'un bloc que es diu "Eberhard i Nanda en BLOC PER PALMA". El trobareu clicant aquí

Aquest nou bloc serà la seu natural dels meus comentaris sobre Palma que quedaran aquí molt reduits (tal volta desapareguts, encara no ho sé)

Què serà de Grosske. Bloc personal?. Per suposat el mantindré, supós que menys palmesà i que encara més personal

CORRUPCIO URBANISTICA A PALMA

grosske | 14 Desembre, 2006 18:17

 

Avui la gent del Bloc per Palma hem presentat un informe sobre la corrupció urbanística a Palma i onze compromisos perquè, si els electors així ho volen, aquest desastre s'acabi l'any qui vé

Aquí vos deix el text amb un resum dels casos més sonats i amb els comproimisos adquirits. Comn que el programa és encara obert, s'agrairien suggeriments sobre el tema dels compromisos per desenvolupar-los, ampliar-los o matisar-los.

A PALMAL’HONESTEDAT POLÍTICA, UNA ASSIGNATURA PENDENT

Corrompre vol dir pervertir. Corromput és qui s’aparta de la rectitud moral, però també qui canvia el sentit correcte de les coses, qui les devalua, qui les degrada o les contamina.Per això, un comportament municipal honest vol dir alguna cosa més que “no robar”. Esser honest –a més de “no ficar la mà al calaix”– implica necessàriament un compromís ferm amb la protecció de la ciutadania, amb el bon aprofitament dels recursos públics, amb la transparència i amb l’equitat. Una gestió municipal honesta vol dir, sobretot, tenir el zel especial en el compliment de la llei.Aquest és el compromís del BLOC PER PALMA, una nova forma de fer política: honesta, transparent, participativa, amb totes les garanties i tots els controls. Perquè si no, no val la pena fer política.

LA CORRUPCIÓ POLÍTICA A PALMASón moltes les ocasions en què l’Ajuntament de Palma ha abandonat la seva obligació de complir i fer complir la llei.Ho ha fet per amiguisme, perquè pensava que en podia treure profit electoral o perquè cedia a poders econòmics amb els quals li convenia estar bé. En altres ocasions, ha estat directament l’Ajuntament el que ha vulnerat normes i procediments per afavorir els seus propis interessos polítics Les víctimes de tot això som els ciutadans, el nostre territori, el patrimoni cultural i les empreses i els particulars que intenten complir la llei.Vegem-ne alguns exemples:

SON OLIVARETÉs una urbanització en sòl rústic a prop de Sant Jordi. Ja fa anys que s’hi començaren a construir cases, però sota el mandat de la Sra. Cirer s’han duplicat… ara la urbanització és més gran que s’Aranjassa.Per què tolera el govern del PP aquesta situació? Per raons electorals, naturalment. El PP espera obtenir vots a canvi de la seva tolerància.L’any passat vàrem denunciar el cas al jutjat, s’han iniciat les diligències i veurem com acaba tot això.

MEGAPARKMegapark és una gran discoteca a l’Arenal amb espectacles a l’aire lliure que destorben el descans dels veïnats i dels clients d’un hotel proper.El més escandalós és que, malgrat les nombrosíssimes denúncies rebudes, tant polítiques com particulars, durant cinc estius aquesta macrodiscoteca ha funcionat sense tenir ni tan sols llicència municipal. Per aconseguir-ho s’han ficat denúncies als calaixos, s’han deixat d’executar decrets de tancament i, en definitiva, els polítics han interferit permanentment en la feina dels funcionaris. Arran d’una decisió judicial, ara s’ha legalitzat la seva situació però els problemes amb els renous han continuat.Per què el govern municipal té aquesta actitud? Una pista: el propietari de Megapark és Bartomeu Cursach –un dels empresaris més importants de Mallorca– i el seu advocat, Gabriel Cañellas –expresident del Govern Balear.

SON ESPASESEl nou hospital per a Balears estava previst fer-lo a l’actual solar de Son Dureta i les obres ja estaven adjudicades abans de les eleccions del 2003.Incomprensiblement, el PP anul•là l’adjudicació i decidí ubicar el nou hospital a Son Espases. Això ha significat endarrerir vuit anys la construcció del nou hospital, un sobrecost de 138 milions d’euros, destruir 250.000 m2 de sòl rústic i perjudicar greument tant el Monestir de la Real com el poble que l’envolta.Els grans beneficiaris de l’operació són les clíniques privades –que veuen com s’endarrereix un important hospital públic– i els promotors urbanístics que havien comprat terrenys a la zona de la Real. Un d’aquests promotors és precisament el Sr. Cursach –recordau el nom?–, que aspirava a construir un geriàtric privat al costat de l’hospital.Com que l’elecció de Son Espases és purament política, l’expedient administratiu d’adquisició és un autèntic despropòsit dirigit a justificar aquesta decisió: manca d’informes tècnics essencials, informes afectats per incompatibilitats, una negociació de compra dels terrenys sense informes valoratius previs... només en la compra del solar s’han tudat 5 milions d’euros.

L’ENDERROCAMENT DEL PONT DEL TRENSobren les explicacions. La normativa era clara respecte al pont del Tren: només es podien autoritzar obres de “consolidació, conservació, restauració i rehabilitació”.Contràriament, el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament de Palma el varen enderrocar completament. La causa? Només les presses del Govern de les Illes Balears per fer les obres de soterrament de les vies del tren. La mateixa causa que l’ha duit –també amb la complicitat de l’Ajuntament– a vulnerar sistemàticament la normativa sobre renous i a privar així els veïnats de la zona del seu dret al descans.Aquesta actuació també ha estat denunciada i, malgrat les maniobres de l’Ajuntament per paralitzar la denúncia, la durem fins al final.

SON DAMETO DE DALT Hansa Urbana és una promotora del País Valencià que ha urbanitzat Son Dameto de Dalt. Allà hi ha un geriàtric privat i un centre comercial que tendran dues plantes més de les permeses pel Pla General de Palma. Com ha estat possible fer-li aquest regal milionari –en euros– a la promotora en qüestió? Hi havia informes desfavorables de tres tècnics de planejament de l’Ajuntament de Palma, del Consell de Mallorca i de quatre lletrats dels serveis jurídics municipals… però la Sra. Cirer va trobar un misser d’Urbanisme disposat a informar favorablement la proposta… i la va dur al plenari i la va aprovar.La decisió està recorreguda per la via del contenciós administratiu.Un cas semblant d’Urbanisme a la Carta es va produir a Son Ximelis, 135.000 m2 propietat de Vicente Grande per als quals va ser aprovada una modificació del PGOU només per permetre-li una major edificabilitat

EL PREMI ALS RENT A CARS IL.LEGALS Durant molts anys l’Ajuntament ha tolerat que algunes empreses de rent a cars utilitzassin il.legalment sòl rústic al camí de Son Fangos per ubicar els seus cotxes.Les altres empreses – a les quals les il.legals fan competència deslleial - han posat denúncies i amenaçats amb querelles. Això ha fet reaccionar a la Sra. Cirer que ha optat... per reclassificar els terrenys ocupats il.legalment i passar-lo de rústic a polígon de serveis. Es a dir, la resposta a la il.legalitat ha estat un pelotasso de més de 40 milions d’euros

LES TORRES DEL TEMPLE Aquest edifici dels segles X i XI és una de les joies arquitectòniques de la nostra ciutat i, a més, està a pocs metres de les oficines d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma.Així les coses, no semblava possible que el propietari hi pogués fer obres il•legals, però les ha fetes durant dos anys.Malgrat les denúncies dels zeladors municipals, de la policia local, dels veïnats i de les nostres com a grup polític, s’hi han fet obres il•legals entre el 2002 i el 2004.

Tot i que l’Ajuntament no hi veia res d’anormal, un jutge hi ha percebut indicis de delicte contra el patrimoni i s’ha iniciat un procediment de caràcter penal.

UNA DISCOTECA SENSE SORTIDA D’EMERGÈNCIA Què pensaríeu d’una discoteca molt gran que tapàs la seva sortida d’emergència amb una barra de bar? Que cal posar una multa exemplar als (ir)responsables d’aquesta perillosa il•legalitat, no? Evidentment, no és aquest el parer del govern municipal del PP.Dia 6 d’abril del 2005 vàrem denunciar que una important discoteca de la plaça del Vapor tenia la sortida d’emergència inutilitzada.Sabeu què va fer l’Ajuntament? No va inspeccionar la discoteca fins que va acabar la temporada d’estiu i, finalment, dia 17 d’octubre hi va anar per constatar que la sortida d’emergència estava arreglada i que la denúncia havia de ser arxivada.És a dir, l’Ajuntament opta per protegir l’infractor en lloc de protegir els usuaris de la discoteca.

EL PELOTASSO DE LES MONGES La Congregación de las Hermanas Celadoras del Culto Eucarístico ha decidit deixar de gestionar una residència per a persones grans de la seva propietat i ubicada a sa Calatrava.Segons el Pla General l’edifici tenia un ús assistencial. És evident que la defensa de l’interès públic passava per mantenir l’ús assistencial de l’immoble, a través de la seva adquisició o a través d’un acord amb la Congregació.No obstant això, el govern del PP ha optat per canviar l’ús de l’edifici que passa a ser un “equipament d’oficines”. Palma perd un equipament assistencial i la Congregació fa un negoci redó.

URBANISME A LA CARTATots coneixen el projecte de Vicente Grande de construir 3 gratacels i 40.000 m2 de zona comercial per finançar el Mallorca, un projecte dolent per la ciutat però que estam segurs que el PP aprovarà si continúa governant el 2007. Hi ha precedents: al propi Vicente Grande se li ha fet una ordenança edificatòria especial per a uns terrenys seus a Son Ximelis que li permet triplicar l’edificabilitat prevista per a la resta de la ciutat.

ARXIU DE DENÚNCIES En nombroses ocasions, el govern del PP ha decidit protegir les il•legalitats comeses per alguns ciutadans, especialment en el cas d’empreses sense llicència d’activitats.Al llarg d’aquests anys hem trobat més de deu casos en què han estat els tribunals els que han hagut d’intervenir per obligar l’Ajuntament a complir les seves obligacions.Entre aquests casos lamentables trobam les oficines del grup empresarial de Vicente Grande, una campa de cotxes en sòl rústic de 5.000 m2 i –encara més increïble– un depòsit de vehicles de la grua municipal, també il•legal, que estava ubicat al carrer de Miquel dels Sants Oliver.

EL COMPROMÍS DEL BLOC: UN AJUNTAMENT HONEST I TRANSPARENTONZE COMPROMISOS CONTRA LA CORRUPCIÓ URBANÍSTICA

PUBLICITAT I PARTICIPACIÓ CIUTADANA

PRIMER: Publicar a la pàgina web de l’Ajuntament tota la informació relativa als expedients urbanístics en tramitació, en la mesura que ho permeti la llei.

SEGON: Establir els mecanismes de consulta adequats perquè les entitats socials i els veïnats puguin accedir a la informació sobre les decisions urbanístiques que els afecten.

TERCER: Crear del Consell Social de la Ciutat, previst a la llei i que el PP no ha volgut constituir.

QUART: Sotmetre qualsevol modificació del Pla General a l’informe preceptiu de les entitats socials més representatives.

UNA GESTIÓ D’ACORD AMB ELS INTERESSOS GENERALS

CINQUÈ: No s’aprovaran modificacions del Pla General –com les anomenades “Torres d’en Grande”– que tenguin com a únic objectiu satisfer interessos particulars. La planificació urbanística ha d’obeir sempre els interessos generals. Ens oposam rotundament a l’”Urbanisme a la Carta”.

SISÈ: Respectar la independència dels funcionaris i garantir que els expedients administratius es tramitin d’acord amb els procediments i els criteris tècnics més adequats. S’ha d’acabar amb la ingerència permanent del govern municipal en la tramitació dels expedients políticament més “sensibles”. Els funcionaris municipals han de recuperar la capacitat de fer la seva feina, és a dir,. Aquest criteri general s’ha d’aplicar de manera especialment escrupolosa en els expedients sancionadors.

SETÈ: Garantir el compliment de la normativa vigent. Quan algú incompleix una norma, els perjudicats són la resta dels ciutadans. És per això que l’Ajuntament s’ha de dotar dels mitjans necessaris per vigilar el compliment de les normes urbanístiques, de seguretat en els establiments públics, etc.

VUITÈ: Aplicar la dedicació exclusiva i els criteris d’incompatibilitat amb el màxim rigor. El Govern de l’Ajuntament de Palma ha d’estar lliure d’hipoteques personals a l’hora de prendre decisions urbanístiques.

 MODIFICACIONS EN LA NORMATIVA I LES POLÍTIQUES GENERALS

NOVÈ: Modificar la Llei del sòl per tal d’evitar les revaloritzacions especulatives dels terrenys.

DESÈ: Reforçar els mitjans humans i materials del poder judicial, fiscals, inspecció tributària i forces i cossos de seguretat.

ONZÈ: Reformar del Codi Penal per tal de perseguir amb més facilitat i rigor els comportaments corruptes. Recuperar la figura del delicte de prevaricació per omissió.

VAYASE SEĐOR MATAS!

grosske | 13 Desembre, 2006 07:26

Encara no havia baixat de l'avió després de la seva esperpèntica visita al Fiscal General de l'Estat, encara resonava en els nostres oïdes el "tranquil, Jaume, tranquil" que, segons ell, li havia tramés el ditxós Fiscal quan la notícia ha caigut com una bomba: un altre Director General del Govern Matas, el de Relacions Polítiques amb Europa, també està imputat en l'Operació Voramar.

Patètic.

Però si en Matas s'en ha d'anar ja no és per això; és perquè ahir, al Parlament, va defensar el seu Director General i va dir que no haviua de dimitir: segons en Rodríguez perquè no ha estat detingut (sic), segons n'Estaràs perquè està imputat no és el mateix que estar sota sospita (sic), segons en Matas perquè el seu codi ètic no ho fa necessari.

La raó autèntica és, a la fi, la fantasmada den Rodríguez: si et detenen i surts engrillonat a totes les televisions estatals has de dimitir; si no, a aguantar, com sempre, que aquí hi ha molt d'imputat i com caigui un han de caure tots. Aquest és el vertader codi ètic del PP.

Per cert, qued conjurat des d'aquest mateix moment per fer-me amb el famós codi ètic tan invocat per en Matas (el de paper). Existirà realment? i, si és així, què punyetes déu dir?

  

MATAS I EL FISCAL: LA SEXTA HO ACABA DE DIR

grosske | 11 Desembre, 2006 20:08

Estic totalment d'acord amb la valoració que fa n'Eberhard. L'entrevista d'en Matas i el Fiscal General és un acte vergonyòs per als que creim de veres amb la democràcia i la independència de la justícia i l'aplicació de les lleis a tots els ciutadans per igual. El més fort de tot és que el fiscal li ha dit qualque cosa semblant a "tu tranquil, no s'està investigant cap altre Ajuntament o cas de corrupció político-urbanística a les Illes Balears,... això d'Andraitx és un cas aïllat". Que és precisament el que anava a cercar en Matas en demanar aquesta entrevista: objectiu aconseguit. Quina llàstima!!! Pens que el Fiscal General d'un estat democràtic el que ha de trasmetre a qualsevol ciutadà i per supost al Sr. Matas és que la fiscalia i la justícia en general cumpliran amb la seva funció i el seu treball i feran tot el possible per detindre i posar en mans de la justícia als presumptes corruptes i delinqüents en general, i a més això es farà amb la major celeritat possible dintre de la major eficiència possible.Res més. Tant de bó que encara ha ha gent capaç d'escandalitzar-se per aquests tipus d'actuació. Ànim i sort

 No tenc res que afegir al que m'expressa en Toni i al que ja vaig opinar a un post anterior. L'únic consòl és que la Sexta, al noticiari d'avui a la nit s'ha fet ressó de l'entrevista i la mateixa presentadora ha afegit: lo que no se sabe muy bien es qué hace la Fiscalía dando explicaciones de lo que investiga o deja de investigar, aunque se lo pida un político

De vergonya en vergona y tiro porque me toca

toni sanc

EXPOS LES MEVES PINTURES. SALVESE QUIEN PUEDA!

grosske | 10 Desembre, 2006 13:29

 

 Dimarts qui ve les arts plàstiques a Mallorca donaran un nou pas cap a l'abisme:¨Veïns sense Fronteres" ha organitzat una exposició amb les meves pintures que s'inaugurarà - ojo al dato! - dimarts dia 12 a les 19 h a l'Alliance Française (carer Sant Felio,9). Naturalment, el producte de les vendes serà per a finançar un projecte educatiu que desenvoluparà Vëïns sense Fronteres al Burundi, Aquí teniu el cartell exposicio.pdf

Es la quarta vegada que faig una exposició d'aquestes característiques i la segona que ho faig amb Veïns. Estimat lector d'aquest bloc, estas  convidat i, si estas disposat a contribuir a una bona causa, et suplic que venguis.

 Que com pint?. Malament. és clar, què vos pensaveu?. Només tenc un quadre en format digital. Aquí el teniu    

 

id

 

RODRIGO DE SANTOS HA D'ANAR A FISCALIA

grosske | 08 Desembre, 2006 17:51

Ahir es va despatxar a gust en Rodrigo de Santos posant per carreró que no passa al candidat d'UM Miquel Nadal i a la seva proposta relativa a la façana marítima.

Ja ho vaig comentar a un plenari: d'ençà que està clar que no ha de repetir a les llistes, el Sr. Rodrigo de Santos va més "suelto" i les amolla de grosses. Al darrer ple, per exemple, va dir que la reconstrucció del pont del tren que feia na Cabrer era "una chapuza", que l'enderrocament del pont no es va fer correctament i que la Sra. Munar l'havia amenaçat a la sortida d'un acte públic: "ahí es ná"

Però a les declaracions que publica avui el Diari Balears, Rodrigo de Santos va més enllà i diu que té "indicis, testimonis i gravacions" de possibles delictes de suvorn i prevaricació comesos pel govern del Consell en el cas de Can Domenge.

He parlat amb el periodista signant de la informació i me la ratifica: si és així, és clar que el Sr. Rodrigo de Santos té l'obligació LEGAL (a més de la moral i política) de dur aquestes gravacions, indicis i testimonis a coneixement de Fiscalia o del jutjat. Amb aquestes coses no se juga ni se poden emprar com a un triomf amagat a la màniga.

En tornarem parlar

EL FISCAL GENERAL, RAJOY Y MATAS SE TOMAN UNAS COPAS

grosske | 07 Desembre, 2006 09:48

Informa El Dia del Mundo que ahir Rajoy i el Fiscal General de l'Estat, Conde Pumpido, varen parlar de Balears i que el Fiscal tranquilitzà al líder del PP en el sentit que no es produirien més intervencions d'Ajuntamernts de Balears a l'estil de la d'Andratx.

Sembla que aquesta conversa ha estat l'aperitiu de la que mantindran en Matas i en Conde Pumpido a Madrid.

A mí tot això, ja ho vaig dir a un post anterior,  em sembla un punyetero escàndol. Què pinten Fiscals i polítics conversant sobre investigacions en marxa?: Res de bo, res de presentable. Mirau: només hi ha tres hipòtesis:

a) Primera hipòtesi, el que dirà en Matas en sortir de l'entrevista amb en Conde Pumpido: "Le he manifestado al Fiscal General mi total disposición y la de mi gobierno a colaborar con la Fiscalia y con los procedimientos judiciales en marcha"... Una obvietat i una estupidesa: tots tenim l'obligació moral i legal de col.laborar amb la Fiscalia i la Justícia. Pe tant això no pot ser altra cosa que una cortina de fum

b) Segona hipòtesi, obtenir informació del Fiscal com la que avui comenta El Mundo.... és a dir, la famosa "informació privilegiada" que el PP atribueix a Antich i per la qual han demanat la compareixença den Mesquida i en Rubalcaba!!. El Fiscal General no ha d'informar de les seves intencions a cap instància política perquè aquesta informació no pot anar sinó en perjudici de les investigacions

 c) Tercera hipòtesi, negociar, presionar. Es comenta per sí mateixa:  "según como vayan las cosas, iremos directamente contra Fiscalía"... "mi partido no está dispuesto a tolerar"... "todos tenemos nuestros dosiers"... "sería un escándalo que yo tuviera que declarar por el caso Andratx"..."a nadie le conviene que lleguemos a las elecciones con la sensación generalizada de que los Ayuntamientos son nidos de corrupción"...

Estam ben arreglats

UNA FOTO ESTRANYA

grosske | 06 Desembre, 2006 17:25

En un intent lamentable de desestabilitzar-me com a candidat, el grup municipal de Palma del PSM-EN m'ha fet arribar aquesta foto i em repta a publicar-la al bloc

Incapaç de defugir un repte, aquí la teniu amb quatre preguntes que m'atrevesc a formular-vos:

a) Pot produir el Bloc un estat d'eufòria mès enllà d'allò políticament raonable?

b) Es el dissenyador dels seients dels tàndems el que  podriem dir un "graciosillo"?

c) Hi ha entre na Nanda i jo qualque cosa més que una bona amistat

d) Es la mobilitat sostenible una font de salut fins ara insospitada?

 

MATAS CONTRATA UN XORIMANGUI PER ASSESSORAR L'AJUNTAMENT D'ANDRATX

grosske | 05 Desembre, 2006 17:03

Passen de tot o són idiotes? That's the question. La Cadena Ser informa avui que el despatx contratat pel govern Balear per assessorar l'Ajuntament d'Andratx en matèria d'Urbanisme (en aquests moments de "zozobra y desolación") està sent investigat per l'Audiència Nacional per la comissió de cinc delictes: frau a l'Hisenda Pública, maquinació per alterar el preu de les coses i d'altres coses per l'estil.

Andratx no necessita assessories d'urbanisme amb la seu social a Madrid i de dubtosa reputació;  Andratx, fins les eleccions, no s'ha d'aficar en cap operació urbanística sofisticada (o sí, Sr. Matas?); Andratx la única cosa que necessita és un Tècnic d'Administració General que posi ordre dins l'àrea d'urbanisme i faci que els expedients urbanístics, per variar, es tramitin d'acord amb la llei.

Otrosí digo: sembla confirmat que el Sr. Matas s'entrevistarà finalment amb el Fiscal General del Estado. A mí aquesta entrevista em sembla un escàndol. Si és per posar-se a disposició de la Fisacalia és una entrevista inútil: el Sr. Matas té L'OBLIGACIO LEGAL d'estar a disposició de la Fiscalia i de col.laborar amb ella i si és, com sembla més probable, per trameter-li el discurs pepero del "acoso y derribo" denunciat per José Maria Rodríguez y María Salom, l'entrevista em sembla impresentable i una injerència en la bona marxa de la justícia 

PRIMERA APARICIO PUBLICA DEL BLOC PER PALMA

grosske | 04 Desembre, 2006 21:04

 

En tàndem , amb bicis, al carrer, contents... així hem presentat públicament el Bloc per Palma.

Bé està donar-li canya al Sr. Jaume Matas per les seves pràctiques corruptes però les nostres crítiques no serviran per res si, a més, no som capaços de construir, de motivar i d'il.lusionar.

El naixement del Bloc, com tota operació política ambiciosa, no ha estat fàcil i el dia 28 de maig del 2007 reprendrem un debat estratègic apassionant on totes les opinions han de ser convocades.

Però els que creim que la política no està feta per als partits sinó els partits per a la política sabem que ara ha arribat el moment solemne de concentrar tots els esforços en empènyer per canviar les coses,  en empènyer per viure millor, en empènyer per lluitar amb moltes més eines contra la corrupció, per la participació, pel transport públic, per zones verdes que siguin verdes i per polítiques socials i d'habitatge dignes de tal nom. Es el moment, en definitiva,  de demanar-li a la ciutadania que posi les paperetes de vot al servei dels seus anhels

TRASCENDENCIA POLITICA DE L'OPERACIO VORAMAR

grosske | 03 Desembre, 2006 18:54

En menys d'una setmana, l'Operació Voramar ha passat de ser un accident polític municipal davant el qual el President Matas es declarava tranquil i sorprés (presumia, fins i tot, d'adoptar mesures polítiques "contundents i immediates") a ser un escàndol polític de primer ordre on el baló - si s'em permet el símil futbolístic - passeja cada cop més per l'àrea del propi Matas.

Vegem algúns fets:

1.- La sorpresa del Sr. Matas era mentida. Avui sabem que el dissabte dis 25, 36 hores abans de la intervenció de la Guàrdia Civil, Matas Rodríguez i Hidalgo mantengueren una reunió sobre el tema perquè preveien aquesta intervenció.

2.- 12 hores després d'aquesta reunió - en Diumenge -  Hidalgo va a l'Ajuntament i destrueix un munt de papers

3.- "Fonts solvents" citades pel Diario de Mallorca relacionen els dos punts anteriors. Ergo és possible que Rodríguez i Matas acabin declarant davant el jutge per aquesta qüestió... i a ningú no se li amaga la trascendència política que tendria aquest fet en el context actual

4.- La línia editorial de El Mundo que comentava al meu post anterior és ara doctrina oficial del PP: ahir en Rodríguez parlava de persecució ideològica i política i de regidors de Palma amb telèfons punxats. Maria Salom ha anunciat la sol.licitud de compareixença, ni més ni manco, que de Mesquida i del Ministree de l'Interior.

5.- Aquesta estratègia globalitzadora només és explicable si el PP es sent globalment amenaçat. Intenten aficar pressió per evitar que la investigació s'estengui a d'altres municipis. De què ho aconsegueixin o no sembla dependre, en bona mesura, el resultat de les properes eleccions.

 

CALVIA STA MARGALIDA S SALINES, ST JOSEP CIUTADELLA

grosske | 02 Desembre, 2006 20:14

Aquesta és la llista dels municipis que seran objecte d'investigació tal i com la publica avui El Dia del Mundo

Es constata que la investigació està més punxada que les olives d'un Martini

Això ja es va fer evident quan n'Hidalgo, el dia de la detenció, va avisar els funcionaris que estiguessin atents perquè qualque cosa passaria.

Per cert, que al Molt Honorable President  Matas ja l'han agafat en la primera mentida sobre el tema. El dia de la detenció es va mostrar sorprés pels fets però ara hem sabut que va mantenir una reunió amb n'Hidalgo i en Rodríguez poc abans de la detenció i, arrel d'això, ell mateix ha hagut de reconèixer que li havien arribat informacions prèvies sobre el que havia de passar. Es el que passa amb el síndrome Dodotis: molts de nirvis i no t'arribes a enrecordar de totes les mentides que has arribat a dir

Per últim, una prova irrefutable de la por que existeix entre la dreta política i mediàtica davant la nostra particular Operació Malaya. El Mundo editorialitza avui que tot apunta a què ens trobam davant una operació de "acoso y derribo" del PP i que això seria una corrupció pitjor que la urbanística. O sigui: Antich!, corrupto!, dimite de una vez!

AJUDA URGENT! DODOTIS PER AL CONSOLAT DE MAR

grosske | 01 Desembre, 2006 17:21

Ha estat notícia a tots els telediaris però quan m'ho han dit avui migdia no m'ho podia creure. El Govern Matas, després del Consell de Govern, ha tengut la barra de comentar i treure conclussions polítiques d'una CRIDADA TELEFÒNICA ANONIMA

Segons sembla, l'anònim en qüestió ha alertat que, la setmana qui vé, s'investigarien cinc ajuntaments més del PP per presumpta corrupció.

Que no vos creis que un Govern comenti oficialment cridades anònimes? Idò aferrau-vos que vé la següent: en Matas, a conseqüència d'aquesta cridada, ha decidit demanar una entrevista amb el Fiscal General de l'Estat!(sic) pel que considera una persecució política en contra del PP de Balears.

Conclussions:

1.- Ajuda humanitària. Si teniu bolquers Dodotis o de qualsevol altre marca que vos sobrin enviau-los al Consolat de Mar  

2.- Preniu nota: quan tota la ciutadania vol que s'investigui fins al final, en Matas vol que es deixi d'investigar. Perquè serà?

3.- Si voleu fer cridades anònimes al Govern i provocar més... necessitat de Dodotis (per dir-ho finament) podeu cridar al 971176565

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS