Administrar


Estadisticas de visitas

EL PAPA, L'ISLAM I EL PUNYETERO FOLLON

grosske | 18 Setembre, 2006 17:16

Vos he de confessar que, una mica oiat per la polèmica entorn a les paraules del Papa he estat a punt de redactar un post explosiu enfotent-me de "la condisión humana" del Papa, de l'Islam, de Mahoma, de la Beateta, de Karl Marx, del rei en Jaume, del Barça i del Reial Madrid i d'acabar amb un retador "I què passa?"

M'he contingut perquè me n'he adonat que això era deixare-me arrossegar pel clima de bogeria i crispació propiciat pels fonamentalistes de tota casta que ens castiguen amb la seva intolerància i he decidit referir-me a aquella meravellosa frase de Voltaire que deia més o manco això:

"Estic en desacord amb tot el que diu però estic disposat a donar la vida pel seu dret a dir-ho"

Aquesta frase condensa el millor del que va aportar el pensament lliberal del segle XVIII a la cultura universal i el que cal fer, en aquests temps de noves foscors i de noves intoleràncies, és treure-la del calaix i reivindicar-la.

La distinció entre l'oportunitat o la consistència d'un pensament i el dret a sostenir-lo públicament és la clau.

Llegeix avui en Segura (un dels meus ídols d'opinió locals) o escolt la COPE i em fan ganes d'alinear-me amb els islamistes; veig els islamistes cremant esglèsies ortodoxes i em fan ganes d'alinear-me amb el Papa... idò ni una cosa ni l'altra: m'importen molt poc les seves ràncies picabaralles però defensaré fins el final la llibertat d'expressió: no vull que en Voltaire s'hagi d'avergonyir de nosaltres

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS