Administrar


Estadisticas de visitas

9 ELEMENTS CLAUS PER PARLAR D'IMMIGRACIO

grosske | 14 Setembre, 2006 07:24

Sense mètode i "a vuela pluma": només per confrontar-me amb la quantitat immensa d'inexactituds que es diuen al respecte i, com no?, per generar una mica de debat que per això estan els blocs

1.- La immigració tér un efecte saludable per a la marxa global de l'economia

2.- La immigració irregular i el treball irregular en general tenen un efecte perniciós per als segments més febles del mercat laboral: ajuda a tirar per avall les retribucions i deteriora les condicions laborals; especialment  a construcció, turisme, empleats de la llar, etc.

3.- La causa profunda de la immigració està en el desenvolupament desigual entre nord i sud, és l'expressió d'un món profundament insolidari i això vol dir que no hi ha POSSIBILITAT d'aturar el fluxe migratori i que és dificilíssim REGULAR el fluxe migratori a no ser que el món més desenvolupat es prengui definitivament en sèrio les polítiques de cooperació

4.- Mentres tant, cap país es pot permetre el luxe d'apuntar-se al "que vengui qui vulgui" i els sectors de l'esquerra política i social que ho fan - fins i tot amb la boca petita - s'equivoquen radicalment

5.- Les elucubracions sobre els immigrants que "hi caben" són acientífiques (la demografia no té res a veure amb els problemes aritmètics de la meva infància sobre "¿cuántas botellas de 1,5 litros caben en una barrica de 326 litros?") i obliden la interrelació entre immigració i economia (algú ha sabut d'un allau d'immigrants a Los Monegros?)

6.- Dit això, és cert que la sostenibilitat no és compateix amb un creixement demogràfic indefinit però l'aixeta per regular això, Sra. Munar, és l'econòmica no les polítiques d'immigració.

7.- La regulació de la immigració no és un problema de fronteres: els cayucos de Canàries o els "saltos" de Melilla són una tràgica anècdota: el 90% de la immigració irregular arriba tranquilament per vaixell, avió o tren (qualcú ha vist mai un cayuco o una patera arribar a les Balears?)

8.- La regulació de la immigració no és un problema de regularitzar o no els treballadors irregulars com afirma el PP hipòcritament: posar pegues a regularitzar un treballador irregular és, senzillament, apostar per la mà d'obra barata i sense garanties per a content d'empresaris sense escrúpols i emprenyo dels treballadors que estan en competència amb els trfeballadors irregulars (veure punt 2)

9.- La millor manera de regular la immigració és regular el mercat de treball. Donam per bó que un altíssim percentatge de treballadors (immigrants o no) treballin sense contracte o ho facin amb contractes que no es corresponen ni amb la feina feta ni amb l'horari realitzat; donam per bó que no es cobrin hores extres, que no s'apliquin els convenis, que es venguin les vacacions; donam per bó tenir una inspecció de treball ínfima i desbordada; donam per nó que el 18% del PIB de Balears correspongui a economia submergida... i després ens estranyam perquè hi ha immigració irregular??.  Si hi ha immigració irregular és perquè moltes empreses funcionen amb treball irregular

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS