Administrar


Estadisticas de visitas

L'ESCANDOL DELS RESIDUS

grosske | 06 Setembre, 2006 18:24

Durant la present legislatura, TIRME ha pres definitivament en les seves mans  els comandament de la política de residus de Mallorca. Teòricament, és només l'empresa adjudicatària de la gestió, a la pràctica és la que dissenya les estratègies a seguir (de fet, forma part d'un Institut que ha elaborat l'informe tècnic sobre l'ampliació de la incineradora) Si observau qui hi és darrera (Endesa, Iberdrola, FCC...) comprendreu molt bé perquè.

L'àposta per la incineració del PP, d'UM i del PSOE (llevat dels anys on n'Antich va estar condicionat pel Pacte de Progrés) ens ha conduit a un increment continu d'aquest sistema que, dilluns passat, va rebre al Consel una nova empenta.

Una de les conseqüències d'això ha estat un increment continu de les tarifes. Ara mateix a Palma un habitatge  pot pagar pels residus (entre recollida i tractament) 140 euros anuals; en 4 anys ens podem anar fàcilment als 190 euros anuals... és a dir, per a una persona que visqui amb una pensió de viudetat o una no contributiva és un autèntic pal

Perquè vos faceu una idea, el cost del tractament d'una Tm de residus està previst que passi dels 90 euros actuals a 143 el 2010 i 290 el 2040 

D'altra banda, el cost del tractament dels residus derivats d'una obra de rehabilitació també està disparat fomentant així els abocaments il.legals tal i com assenyalava ahir na Margalida Rosselló

Tornaré sobre el tema

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS